Amerika Oturum Başvurusu Nasıl Yapılır?

Amerika’da eğitim görmek isteyen kişilerin öncelikle Amerika öğrenci vizesinin ne olduğunu ve hangi hususlara göre hareket edilmesi gerektiğini iyi bilmek gerekir. Farklı hallerin söz konusu olduğu ve öğrencilerin başvurular konusunda çok dikkat etmesi gereken yapıda olması önemini ortaya koymaktadır.

İçindekiler Tablosu göster
  • Amerika öğrenci vizesi başvurularında ABD okullarından birine kabul edildiğinizde SEVIS’a kaydolmuş olursunuz. SEVIS Öğrenci ve Değişim Ziyaretçisi Bilgileri Sistemi anlamına gelmektedir.
  • SEVIS kaydı oluştuktan sonra mutlaka SEVIS I-901 ücretinin ödenmesi gerekir. Randevuya gittiğinizde görevliye sunmak için kayıt yaptırdığınız ABD okullarından bir tanesinden I-20 Formu temin etmelisiniz. Eşiniz ya da çocuğunuz sizinle birlikte gelecekse mutlaka bireysel I-20 Formu hazırlanmalıdır. Fakat eşiniz ya da çocuğunuz için SEVIS ücreti ödenmesi söz konusu değildir.
  • Göçmen olmayan ziyaretçilerin durum değişimi için doldurmaları gereken I-539 formu eğitime başlanmadan önce eksiksiz şekilde doldurulmalı ve başvuru dosyasında bulundurulmalıdır. Bunun dışında İç Güvenlik Departmanına mutlaka I-20 formu başvurusunun yapıldığına dair belge sunulmalıdır.
  • Onaylar konusunda oldukça karmaşık haller söz konusu olduğu için izlenmesi gereken yolları çok iyi öğrenmelisiniz. Ayrıntılar ve incelemeler hususunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini de bilmelisiniz. Bu konuda sizlere yardımcı olacak uzmanlarımız Amerika öğrenci vizesi alımında size kolaylık sunacaktır. Beklentilerinizi karşılayacak düzeyi elde edebilmeniz adına bizlerle iletişime geçip ayrıntılar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Amerika Oturum Başvurusu

Amerika Öğrenci Vizesi Çalışma İzni

ABD’de eğitim görürken çalışama düşüncesi söz konusu olabilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda ise başvurulması gereken kurumlar önemlidir. Amerika öğrenci vizesi çalışma izni alabilme noktasında alınan eğitime bağlı çalışmalara izin verilmektedir. Bunun için okula resmi başvuru da bulunmanız ve başvurunun olumlu şekilde sonuçlanması gerekir. Başvurunuz onaylanmadan çalışmaya kalkarsanız vizeniz iptal edilebilir.

Amerika Öğrenci Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Tüm evraklar hazır şekilde konsolosluğa başvuru yapıldıktan sonra değerlendirme süreci başlayacaktır. Amerika F1 ve M1 vizesi için mülakata katılmanız gerekmektedir.

  • Dosya teslim edildikten sonra 15 gün içerisinde mülakat yapılmaktadır. Mülakatın yapılması ile birlikte 3 iş günü içerisinde sonuçlar nihayete erdirilmektedir. Sizi mülakata 15. gün çağırırlarsa başvurunuzun sonuçlanma süresi maksimum 18 gün olmaktadır.
  • Fakat Amerika konsolosluğu bu sürenin uzaması konusunda kendi iç uygulaması esasına göre hareket edebilir. Süreler konusunda bazı haller uzamalara sebep olmaktadır.
  • Konsolosluğun iş yoğunluğu süreyi etkilerken resmi tatil günleri de sürenin uzamasına sebep olmaktadır. Bundan dolayı riske girmeden dosyanızı 1 ay önceden teslim etmek en güvenli seçenek olacaktır. Değerlendirmelerin uzamasına etki eden bir diğer nokta ise sunmuş olduğunuz evrakların yetersiz görülmesi ve sizden ek belge istenmesidir. Bu durumda başvuru değerlendirme süresinin uzamasına neden olmaktadır.

Amerika Öğrenci Vizesi İçin Gereken Evraklar

  • 50 x 50 mm boyutlarında arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf,
  • Nüfus cüzdan fotokopisinin T.C. numarası görülecek şekilde olmalı ve her iki yüzeyinin fotokopisi çekilmelidir.
  • İçerisinde en az 2 boş sayfanın bulunduğu ve seyahatin bitiş tarihinden sonra da en az 3 ay geçerliliğinin olduğu pasaport olmalıdır.
  • DS 160 formu belirtilen kurallara göre online olarak doldurulmalıdır.
  • SEVIS I-901 ödeme dekontu mutlaka olmalıdır.
  • Hem I-20 formu hem de I-539 formu eksiksiz hazırlanmalıdır.
  • Vize talep dilekçesinin konsolosluğa hitaben hazırlanması ve masraflar konusunda da net bilgilerin verilmesi gerekir.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği hem adres hem de aile bilgilerini içerecek şekilde sunulmalıdır.
  • Öğrenim konusunda başvuru sahibine ait olan diplomalar ve transkript dosyada bulundurulmalıdır.
  • Son 3 aya ait banka hesap dökümünün ayrıntılı şekilde sunulması gerekir. Banka görevlisi tarafından imzalanmış olmasına ve orijinal olmasına ayrıca dikkat etmelisiniz.

Amerika F2 ve M2 Öğrenci Ailesi Vizesi Hakkında

Eğitiminizi ABD’de gerçekleştirirken aile bireylerinizin de yanınızda olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için Amerika F2 ve M2 Öğrenci Ailesi Vizeleri başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Bu vize türüne başvurabilmeniz için bazı şartların oluşması gerekir. Eğitim gören her öğrenci yanında ailesinden birilerini dilediği gibi götürememektedir.

  • ABD’de eğitime başlayan öğrenci eşini ve 21 yaşından küçük olan bekar çocukları için bu vizeye başvuru yapabilir. SEVIS ödemesinin yapılmasına gerek olmadan yapılan başvuru da I-20 formu sunulmalıdır. Her birey için ayrı formu doldurulmalı ve bilgiler eksiksiz şekilde sunulmalıdır.
  • Öğrenci beraberinde eşini ya da çocuğunu götürecekse bunu ispat etmelidir. Evliliğini kanıtlayan belgelerle birlikte başvuru da sunulmalıdır. Tüm işlemler tamamlanıp gerekli vizeler alındıktan sonra M1 ya da F1 vizesine sahip olan öğrencinin küçük çocukları ABD’de herhangi bir okula gitmesi ve eğitim görmesi mümkündür. Böyle bir olanak sunulması sayesinde de çocuklarınızın eğitimini olumlu yönde etkileyecek yapıyı da elde etmiş olursunuz.

Amerika F2 ve M2 Öğrenci Ailesi Vizeleri İçin Gereken Belgeler

  • Son 10 yıl içerisinde alınmış ve seyahat bitiminden itibaren de en az 3 ay geçerliliğe sahip pasaport olmalıdır. Pasaportun yıpranmamış olmasına ve içerisinde eksik sayfa olmamasına dikkat edilmedir. Ayrıca yeni seyahatin işlenebilir olduğu en az 2 boş sayfanın da pasaport içerisinde olması gerekir.
  • Adres ve aile bilgilerini ayrıntılı şekilde gösteren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği sunulmalıdır.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi arkalı önlü şekilde ve okunabilir halde sunulmalıdır. Kimlik üzerinde T.C. kimlik numarasının okunabilir halde bulunmasına dikkat etmelisiniz.
  • Daha önce vize işlemlerinde kullanılmamış 2 adet biometrik fotoğraf 50 x 50 mm boyutlarına sahip olmalıdır. Fotoğrafın gözlüksüz çekilmesi, güncel halinizi yansıtması ve arka fonunda mutlaka beyaz olması zorunludur.
  • Seyahat ve konaklama ile alakalı tüm masrafların kendisi tarafından karşılayacağını belirten ve kişisel bilgilerin bulunduğu şahsi vize talep dilekçesi konsolosluğa hitaben hazırlanmalıdır.
  • I-20 Formu belirtilen kurallara göre doldurulmalı ve sunulan bilgilerin gerçeği birebir yansıtması gerekir.
  • Online olarak doldurulması zorunlu olan DS 160 formu konsolosluk sitesinde ayrıntılı şekilde incelenerek doldurulmalıdır. Formun doldurulmasından sonra onay verilmeli ve onay sonrası değiştirme şansı olmadığı için tek tek incelenmelidir.
  • Başvuruda bulunan kişi ABD’de eğitim gören öğrencinin eşi ise evli olduklarını kanıtlayan niteliklere sahip belgeleri sunmalıdır. Uluslararası geçerliliğe sahip evlenme cüzdanı kabul görmektedir.
  • ABD’de eğitim alacağı kuruma kayıtlı olan öğrencini F1 ya da M1 vizesinin fotokopisi dosyada bulunmalıdır.

Amerika F2 ve M2 Öğrenci Ailesi Vizeleri Başvurularında Dikkat Edilecek Hususlar

Seyahatinizi sorunsuz şekilde gerçekleştirmek ve eğitim süresince ABD’de kalabilmek için istenilen belgeler orijinal olarak sunulmalıdır. Ayrıca belgelerin eksik olmaması ve güncel olması da çok önemlidir.

  • Başvurular konusunda değerlendirme yalnızca ABD konsolosluğuna ait olup bu konuda tek yetkili merci onlardır. Başvurularınız konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamama adına belgelerin kontrolünü defalarca yapmak daha iyi olacaktır.
  • Mülakat sonucunda vizenin alınabilir olup olmadığı kararı verildiği için randevuya sanki iş başvurusuna gider gibi gitmelisiniz.
  • İşin ehemmiyetini bilerek ve tavırlarınıza dikkat ederek hareket etmek çok önemlidir. Amerika F2 ve M2 Öğrenci Ailesi Vizeleri konusunda sizlere destek sunacak yapımız çok sayıda vizeyi başarılı şekilde almıştır. Vizeler konusuna hakim olan uzmanlarımız riskli halleri çok iyi bildikleri için size güvenli vizenin yolunu da sunacaklardır. Seyahat tarihinize uygun şekilde vize alabilmeniz için tüm faktörler gerçekleştirilecektir.

Amerika J1 Değişim Programı Vize İşlemleri

Eğitimler konusunda farklı hallerin söz konusu olduğu yapıda iki ülke vatandaşlarının yer değiştirmesi söz konusudur. Bu değişim hem eğitim hem de kültürel amaç güden yapıdadır. Böyle bir yapıya müracaat etmek isterseniz Amerika J1 değişim programı vizesi almanı gerekmektedir.

  • Amerika’da yaşamın sürdüren Amerika vatandaşı ile kısa süreli yer değişim birçok faktörü de beraberinde getirmektedir. Amerika’da yaşamın nasıl olduğunu ve kültürel açıdan nelerin ön planda olduğu görme adına oldukça önemlidir. Başvuru sahiplerinin bu konuda ne tür etkenlere sahip olması gerektiği ve başvuruların nasıl yapılacağı konusunda bizlere ulaşarak detaylı bilgi edinebilirler. Yazımızda da başvuru süreci hakkında genel bilgiye erişebilirsiniz.

Amerika J1 Değişim Programı Vizesi Kategorileri

Farklı özelliklere ve farklı yapıya sahip olan değişim programı nitelikleri bakımından değerlendirme yapmak daha doğru olur. Esaslara ve kategorilere göre ayrılan yapıda size uygun olan seçeneği belirlemelisiniz.  Amerika J1 Değişim Programı Vizesi Kategorileri listesinin şu şekilde sıralamak mümkün;

Kısa Vadeli Akademisyen Değişimi

Akademisyen olarak çalışma yaptığınız alanda daha efektif yapıya sahip olmak ve gelişim konusunda iyi seviyelere ulaşmak için karşılaştırma yapmak sonucu mükemmel kılabilir.

  • Bu noktada kısa vadeli akademisyen değişim programı size uygun yapıda olacaktır. Bu program süresi 6 ayı kapsamakta olup, uzatma imkanının da sunulduğu yapıdadır. Özel araştırmalar yapabilmeniz adına çok farklı olguları tespit edebilmeniz bu program ile mümkündür.

Kamp Danışmanı Programı

Amerika’da kamp ortamına dahil olabilmek için lise eğitimi bitiren öğrenciler, öğretmenler ve genç çalışanlar bu programa tabi olabilirler. İngilizce bilinmesi öncelikli olurken en az 18 yaşında olma kuralı söz konusudur. Ücret bakımından da oldukça cazip tutarların söz konusu olması bu noktada ön plana çıkıyor.

Au Pair Programı

Farklılık arayanların oldukça ilgilisini çekecek olan Au Pair programı aileler arası etkileşimi ortaya koymaktadır. Bu programa katılan kişiler Amerikalı bir ailenin yanında geçici süre kalırken eğitimlerini de sürdürmektedir. Oldukça zorlu olan bu süreçte çocuk bakımı gibi sorumluluk da söz konusudur.

  • Elbette bunun için iyi derecede İngilizce bilinmeli ve en az lise mezunu olunmalıdır. Programa katılacak kişilerin fiziksel bir engeli olmaması ve 18 – 26 yaş grubunda olmaları gerekmektedir. Amerika J1 Değişim Programı Vizesikapsamında en zorlayıcı ve en dikkat çekeni bu programdır. 1 yıl boyunca Amerikalı bir ailenin yanında kalmanız mümkün olurken 6, 9 ve 12 ay uzatma imkanı da programa dahil olanlara sunulmaktadır.

Uzman Değişim Programı

Alanında uzman kişilerin Amerikalı meslektaşları ili iş görüşmeleri yapmaları ve alanlarında ne gibi etkilerin oluşacağına yönelik adımların görüşmesinin mümkün kılındığı bu program 1 yıl ile sınırlıdır.

Hükümet Ziyareti Programı

Yerel yönetim, eyalet, ABD federal gibi kurumlarda çalışan ABD’li meslektaşları ile görüşlerini dile getirirken gelişmeler hakkında genel değerlendirme yapılması kapsamına giren yapıdadır.

Üniversite Öğrencileri Değişim Programı

Lise bittikten sonra eğitimlerini Amerika’da sürdürmek isteyen öğrencilerin katılabileceği bir programdır. Üniversite öğrencileri değişim programı bütçesi Amerika hükümeti tarafından karşılanmaktadır. Bu programın maksimum süresi 2 yıl olup, bu sürede eğitimler konusunda tüm etkenlerden faydalanabilirler.

Sıklıkla tercih edilen bu programlara ek olarak sıralanabilecek kategoriler ise şunlardır;

  • Lise öğrencisi değişim programı
  • Staj programı
  • Uluslararası ziyaretçi programı
  • Doktor değişim programı
  • Yaz çalışma ve tatil programı
  • Staj eğitim değişim programı
  • Profesör ve Araştırma görevlisi değişim programı

Kategorilere ayrılan bu programlardan size uygun yapıya sahip olanını tercih edebilirsiniz. Hangi programın size daha uygun olacağı konusunda bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Hem programlara katılım konusunda hem de evrak temini konusunda sizlere destek olmaktayız. Gelişimin daha iyi sevilere ulaşmasında önemli olan etkenleri sizlere aktarmaktayız.

Amerika J2 Değişim Programı Aile Vizesi İşlemleri

Amerika’ya değişim programı dahilinde gittiğinizde beraberinizde aile bireylerinizi de götürebilirsiniz. Fakat bunun için belirli şartlar ve kurallar söz konusudur.

  • Eşinizi beraberinizde götürmek isterseniz evli olduğunuzun ispatı gerekirken, çocuğunuzu götürmek isterseniz bekar olması ve 21 yaşından da küçük olması şartı söz konusudur.
  • Amerika J2 Değişim programı aile vizesi başvuruları Amerika Büyükelçiliğine ve Konsolosluğuna yapılmalıdır. Fakat değişim programlarının bazılarına eşinizi ya da çocuklarınızı götürmeniz mümkün olmayabilir. Belirlenen kategorilerden J2 vizesi alımı uygunsa başvuruları başlatmanız mümkün.
  • Bu konuda uzmanlarımızla görüşerek hangi programa ailenizi götürebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Beraberinizde götürmenin mümkün olduğu halleri sizlere açıklayan çalışanlarımız vize başvurusu konusunda da size yardımcı olacaktır. Hızlı ve kesin sonuç alabilmenize etki edebilecek yapıyla uzun yıllar bu alanda iş yürütmekteyiz.

Amerika J2 Değişim Programı Aile Vizesi İçin Gereken Belgeler

  • Başvuru sahibinin kimlik fotokopisi ibraz edilirken üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunması gerekir. Ayrıca kimliğin hem ön hem de arka kısmının fotokopisi çekilmelidir.
  • Seyahat bitiş tarihinden itibaren pasaportunuzun en az 3 ay daha geçerliliği olmalıdır. Eski pasaportlarınız varsa bunları da ibraz etmeniz gerekmektedir. Pasaportunuzun içerisinde muhakkak en az 2 boş sayfa bulunmalı ve yıpranmamış olmalıdır. Vize başvurusunda bulunduğunuz pasaport yıpranmışsa ve buna rağmen vize almışsanız seyahat esnasında sınır kontrollerinde geri çevrilme riski söz konusudur. Böyle bir durum ile karşılaşmama adına pasaport kontrolünü çok iyi yapmalı ve gerekli görüldüğünde yenilenmelidir.
  • Aile bilgilerini ve adres bilgileri içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği başvuru dosyasında orijinal hali ile bulunmalıdır.
  • Seyahat ile ilgili tüm masrafların kendisi tarafından karşılanacağını belirten vize talep dilekçesi sunulmalıdır. Dilekçenin başlığında mutlaka konsolosluk belirtilmeli ve hitap konsolosluğa olmalıdır.
  • DS 160 Başvuru formu belirtilen şartlara uygun şekilde ve İngilizce olarak hazırlanmalıdır. Online olarak hazırlanması gereken bu form çok dikkatli doldurulmalı ve hataya yer verilmemelidir. Onayladıktan sonra formda değişiklik yapma gibi bir durum söz konusu dahi değildir.
  • Son 3 ay içerisinde çekilmiş ve randevuya gittiğiniz halinizi yansıtacak 2 adet biometrik fotoğraf sunmalısınız. Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalı ve ölçüleri de 50 x 50 mm olmalıdır.
  • Amerika J2 programı vizesi başvurusunda bulunan kişinin pasaportu ile alakalı kişisel veri sayfasının örneği dosyada mutlaka sunulmalıdır.
  • Eşlerin başvurmaları halinde mutlaka evliliğin kanıtlı olduğunu gösterir belge sunulmalıdır. Eğer çocuklar dahil olacaksa çocuğu olduğunu kanıtlayan belge sunulmalıdır.
  • Amerika J2 Değişim programı aile vizesi alacak kişinin vize fotokopisi sunulmalıdır. Ya da USCIS’tan temin edilen asıl başvuru sahibinin durumunu gösteren resmi belgenin aslı sunulabilir.

Başvuru esnasında talep edilen evraklarda sahte, yanlış ve eksik olmamasına ayrıca dikkat etmelisiniz. Bu tür eksiklikler ve hatalar başvurunun retle sonuçlanmasına neden olabilir. Başvurular konusunda profesyonel destek almak vizenin olumlu sonuçlanmasına doğrudan katkı sunacaktır.

Uzun yıllar sektörde çalışmış olmanın tecrübesi ve çok sayıda farklı türlerde ki vizelerin işlemlerini yürütmüş olmanın etkisi ile sizlere de en iyi hizmeti sunabiliriz. Zor ve dikkat gerektiren vize başvurularında esas olan doğru bilgi akışıdır.

Bunu en iyi şekilde yapacak kapasiteye sahip uzmanlarımız size kolaylık sunacaktır. Tüm bilgileri bizlerle paylaşarak nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini belirleyebiliriz.

Alacağınız ret cevabı size zaman kaybı oluşturacağı gibi maddi olarak da ciddi sıkıntıya düşürebilir. Ayrıca asıl seyahati gerçekleştirmek isteyen kişinin ailesinden ayrı olarak Amerika’ya gitmek zorunda kalması söz konusu olabilir.

Amerika H1-B ve Amerika H2-A, H2-B, H3 Geçici Çalışma Vizesi İşlemleri

Geçici süreliğine Amerika’da çalışmak isteyenlerin başvurması gereken vize türleri bulunmaktadır. Belirli süreyi kapsayan vize türleri H1B vizesi, H2A vizesi, H2B vizesi ve H3 vizesi olarak farklılık göstermektedir. Göçmen olmayan vize türü olarak değerlendirilen yapıda çalışmayı düşünüyorsanız size uygun türü seçebilirsiniz.

  • Mesleki duruma bakılarak başvuru yapmak çok daha doğru karar olurken bu noktada en etkili yol ise kalifiyeye bağlı hareket etmektir. Başvuru sahiplerinin I-129 dilekçesi ile başvurmaları ve diğer belgeleri sunmaları gerekmektedir. Her türe göre değişen belgeler konusunda sizlere yardımcı olmaktayız. Başvurular konusunda detaylı bilgi almak ve başvuruları başlatmak için bizlere ulaşabilirsiniz.

H-1B Amerika Geçici Çalışma Vizesi

Alanında uzman olan kişilerin başvurabileceği bu vize türünde başvuru sahiplerinin çok iyi eğitime sahip olmaları gerekir. Maksimum 3 yılı kapsayan H-1B Amerika geçici çalışma vizesi ile Amerika’da çalışabilir ve yaşamınızı bu süre boyunca sürdürebilirsiniz.

  • 3 yılsonunda işverenin başvurması ve sizin isteğinizle 3 yıl daha uzatılması mümkündür. Oldukça uzun süreyi kapsaması iş açısından bakıldığında cazip halleri de beraberinde getirmektedir. Başvuru sahiplerinin en az lisans mezunu olmaları ve çalışmaları ile alakalı doğru etkiyi oluşturmaları gerekmektedir. Ödemeler konusunda mutlaka kanunlara göre hareket edilmesi ve asgari ücretten daha düşük ücretin ödenmemesi konusunda işverenin taahhüt etmesi gerekmektedir.
  • Çalışmak istediğiniz mesleki yapıya göre diplomanızın olması çok önemli olup, bazı hallerde tecrübe de gerekmektedir. H-1B geçici çalışma vizesi başvuruları sürekli başvurulan yapıda değildir. Yılda 1 defa başvurunun kabul edildiği düzende 1 Nisan’da başlayan başvurular 5 gün sürede sona ermektedir. Bu yüzden 5 gün içerisinde evraklarınızı hazırlamanız ve başvuru dosyasını sunmanız gerekmektedir.

H-2A Amerika Geçici Çalışma Vizesi

Belirli bir dönemi kapsayan bu vize sezonluk tarım işçileri içindir. Belirli bir sınıra bağlı olarak yapılan başvurular değerlendirilirken H-2A Amerika geçici vize çalışma vizesi kotasına girmeyi başarmanız gerekmektedir.

H-2B Amerika Geçici Çalışma Vizesi

Tarım işçiliği dışında geçici süreyle çalışmaya dayalı yapıda başvurular değerlendirilmektedir. Belirlenen sayıya göre yapılan alımlarda başvurunuzun kabul edilip edilmeyeceği yapılan değerlendirmeye göre sonuçlanmaktadır. Başvurular konusunda mutlaka doğru evrak sunulmalı ve evrakların eksik olmamasına dikkat edilmelidir.

H3 Amerika Geçici Çalışma Vizesi

Özel eğitimi içeren ve stajyer olarak kabul edilen başvuruda esaslara göre hareket etmeli ve özel belgeler başvuru dosyasında bulundurulmalıdır. Zihinsel fiziksel ve duygusal açıdan dezavantajlı olan çocukların başvuracağı bu vize türü özellik bakımından farklılıklar içermektedir.

Amerika Geçici Çalışma Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi ibraz edilmeli ve üzerinde T.C. kimlik numarası olmalıdır.
  • Seyahat bitiminden itibaren en az 6 ay geçerliliğe sahip pasaportun olması ve içerisinde en az 2 boş sayfanın da bulunması gerekir. Yıpranmamış olmasına da ayrıca dikkat etmelisiniz.
  • 50 x 50 mm boyutuna sahip arka fonu beyaz olan 2 adet biometrik fotoğraf,
  • Adres ve aile bilgisini içeren yapıya sahip tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Online olarak ve kurallara uygun şekilde hazırlanması gereken DS 160 vize başvuru formu sunulmalıdır.
  • Konsolosluğa hitaben yazılması gereken vize talep dilekçesi, bu dilekçe de masrafların başvuru sahibince karşılanacağı belirtilmelidir.
  • Gelecekte ki işvereni tarafından temin edilmesi gereken I-129 formu form doldurma esaslarına göre hazırlanmalıdır.

Talep edilen belgelerin doğruluğuna mutlaka dikkat etmeli ve eksik belge sunulmamalıdır. Verdiğiniz tüm bilgiler ilgili kurumlara sorularak teyit ettirilmektedir.

Amerika L Şirket İçi Transfer Vize İşlemleri

Uluslararası şirketler Amerika’da yeni açacakları şubeler için müdür, uzman, ya da yönetici statüsünde çalışacak personel istihdam edebilirler. Bu çalışmalara dahil olunabilmesi için Amerika L Şirket içi Transfer vizesi almaları gerekir.

  • L-1 vizesi alan kişiler eşlerini de beraberinde götürebilirler. Eşlerine ayrıca çalışma izni alma hakları da bulunmaktadır. Oldukça özel yapıya sahip olan Green Card sahibi olmaları da şartların yerine getirilmesi ile mümkün kılınmaktadır. Esaslara ve uygulamalara göre hareket ederek başvuruların sorunsuz şekilde gerçekleşmesi mümkündür. Bu vize ile alakalı bizlere ulaşarak gerekli başvuru işlemlerini yapabilirsiniz.

Amerika L Vizesi Başvuru Koşulları

  • Çalışma hayatınız içerisinde son 3 yılı kapsayan sürelerde 1 yıl kesintisiz olarak çalışmış olmak birinci koşul olurken bu çalışma ABD dışında ki bir şirkette olmalıdır. ABD’li işveren ortaklığının olması ya da temsilciğinin olması şartı vardır.
  • 1 yıl kesintisi olarak çalışma şartı ABD’de çalışılan süreye hiçbir şekilde dahil değildir. Birinci koşulun sağlanması ile birlikte ikinci koşul olan ABD dışında ki işverenin ABD’de ki şirket ile aralarında nitelikli hisse yapı ilişkisinin olması gerekir. Böyle bir durum yoksa başvurunuz doğrudan ret edilmektedir.
  • İlk iki koşul sağlandıktan sonra Amerika L-1 Vizesi başvurusunda bulunacak kişinin Türkiye’de ki şirkette son 3 yıl içerisinde 1 yıl kesintisiz çalışma şartı söz konusudur. Ayrıca Türkiye’de ki şubede bulunduğu görevle ABD’deki şirkete transferi mümkündür. Farklı kadro veya unvanla transfer olması söz konusu değildir.
  • Belirtilen bu koşullar sağlandıktan sonra vizenin alınabilir olması diğer evrakların eksiksiz şekilde sunulması ile mümkün olacaktır. Vizenin alınması ile birlikte beraberinizde eşinizi ve 21 yaşından küçük olan bekar çocuğunuz için başvuru da bulunabilirsiniz.

Amerika L Şirket İçi Transfer Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Seyahat bitişi sonrasında da geçerliliğin devam etmesi gereken pasaport başvuruda sunulmalıdır. Bu geçerlilik en az 6 ay olmalı ve pasaportunuzun içerisinde en az 2 boş sayfa olmalıdır.
  • T.C. kimlik numarasının üzerinde olduğu kimlik fotokopisinin arkalı önlü şekilde sunulması gerekir.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği adres ve aile bilgilerini içerik şekilde olmalıdır.
  • Online olarak doldurulması gereken DS 160 formu hiçbir şekilde eksik bilgi içermeden sunulmalıdır.
  • Şirkete ait antetli kağıda İngilizce vize talep dilekçesi yazılmalıdır. Bu dilekçe şirket yetkilisi tarafından hazırlanmalı ve konsolosluğa hitaben yazılmalıdır.
  • 2 adet 50 x 50 mm boyutlarına sahip güncel ve arka fonu beyaz biometrik fotoğraf,
  • Tüm masrafları kendi tarafından karşılandığını belirten vize talep dilekçesi,
  • İmza sirkülerinin fotokopisi sunulmalı ve şirkete ait olmalıdır.
  • Güncel vergi levhasının fotokopisi,
  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi,
  • Son 3 aya ait faaliyet belgesi fotokopisi,
  • Başvuru sahibinin SGK hizmet dökümü (4b)
  • Başvuru sahibinin son 3 aya ait banka hesap özeti banka tarafından kaşelenmeli ve orijinal olarak sunulmalıdır. Banka hesabında en az 5.000 TL’nin olması da önemlidir.
  • Kayıtlı tapu ve araç fotokopileri sunulmalıdır. Bunun dışında kira geliri varsa verilmelidir.

Belgelerin her biri doğru şekilde sunulmalı ve eksiksiz olmalıdır. Eksik belge sunulması ya da yanlış beyanda bulunulması vizenin ret edilmesine sebep olmaktadır. Başvurunuzun ret edilmemesi adına profesyonel destek almak her açıdan size avantaj sağlayacaktır.

Sektörde uzun yıllar hizmet veren kurumsal yapımız ve alanında uzman ekibimiz sizlere destek sunacaktır. Böylece hataya mahal vermeden işlemlerin yürütülmesi mümkün kılınmaktadır. Vize işlemleriyle alakalı tüm ayrıntıları bizlere sorarak öğrenebilir dilerseniz işlemlerinizde destek alabilirsiniz.

Amerika O Olağanüstü Yetenek Vizesi Hakkında

Hayallerin gerçeğe çevrilmesini mümkün kılan Amerika farklı alanlarda ki insanları ülkesine kabul etmektedir. Elbette bunun için farklı hallerin oluşması ve dikkat çekici özelliğinizin bulunması gerekir. Eğitim, sanat, atletizm, iş dünyası, sanat ve bilim gibi alanlarda muhteşem yeteneklere sahip kişiler Amerika O olağanüstü yetenek vizesi alabilirler.

  • Başarının değerli olduğunu ve bu yapının da ne denli pozitif etkiler gösterdiğini ortaya koyan yapıda beraberinde ailesinden birini ya da arkadaşını da götürebilir. Bu vizeye yetenekli olan kişiyi desteklemek amaçlı gitmek isteyen kişiler de başvurabilmektedir. Özel yetenekler konusunda olağanüstü yeteneğiniz varsa bu fırsatı kaçırmayın.

Amerika O Olağanüstü Yetenek Vizesi Kategorileri

O-1A Vizesi: Eğitim, bilim, atletizm ve iş dünyası alanlarında kendini geliştirmiş ve muhteşem seviyelere ulaşarak olağanüstü yeteneğe ulaşan kişilerin başvurması gereken kategori O-1A Vizesidir.

  • O-1B Vizesi: Sanat değeri yüksek resimlerle ilgilenen ve televizyon alanında üstün yeteneklere sahip olan kişilerin elde etti başarılarla ilerleyebilmeleri adına O-1B Vizesi alabilmektedirler.
  • O-2 Vizesi: Üstün yeteneğe sahip kişilerin O-1A vizesi alarak ABD’ye gitmek istediğinde ona destek vermek amacıyla yanında olmak isteyen kişiler O-2 vizesine başvurmaları gerekmektedir. Sanatçıların ve atletlerin desteği için bu vizeye başvuru yapılabilmektedir.
  • O-3 Vizesi: Amerika O Olağanüstü yetenek vizesi almaya hak kazanan kişiler yanlarında eşlerini ve çocuklarını götürmek isteyebilirler. Bunun için evli olduğunu ispat eden belgeler sunulması gerekirken beraberinde götürmek istediği çocuk 21 yaşından küçük olmalı ve bekar olmalıdır. O-3 vizesi ile ABD’de 3 yıla kadar kalınması mümkün kılınmaktadır.
  • Yeteneklerin değerlendirilmesi konusunda başvuru dosyanız incelenmekte ve buna göre karar verilmektedir. Sizden istenen belgeleri eksiksiz şekilde sunduktan sonra değerlendirme sürecini beklemelisiniz. Yapılan değerlendirme ile birlikte vizeyi hak edip etmediğiniz belirlenecektir. Beceriler konusunda uzman olunması ve alanında çok iyi işlere imza atışmış olması gerekir.
  • İnceleme hususlara özen gösterilerek yapılan kararlar değişkenlikleri de beraberinde getirmektedir. Amerika O olağanüstü yetenek vizesiile ilgili evrak hazırlama ve iş takibi konusunda bizlere ulaşabilirsiniz. Sorunsuz şekilde vizenizi alabilmeniz için uzman kadromuz tüm gereklilikleri yerine getirilmektedir. Zamanlamalar, takipler ve sorunsuz evrak teslimi konusunda doğru etkiyi oluşturmak önemlidir.

Amerika O Olağanüstü Yetenek Vizesi İçin Gereken Evraklar

  • Seyahat bittikten sonra da geçerli olan pasaport sonrası için de 6 ay geçerliliğe sahip olması gerekir. Yırtık sayfa ya da eksik bölüm bulunmamasına dikkat etmelisiniz ve içerisinde 2 boş sayfa olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
  • Nüfus cüzdanı arkalı önlü fotokopisi üzerinde T.C. numarasının görünecek şekilde olması gerekir.
  • Adres bilgileri ile aile bilgilerinin ayrıntılı şekilde bulunduğu tam vukuatlı nüfus kayıt örneği başvuru dosyasında bulunmalıdır.
  • 50 x 50 mm boyutunda 2 adet biometrik fotoğraf sunulmalı ve arka fonu beyaz olmalıdır.
  • DS 160 Formu online doldurulması gereken yapıda olup, muhakkak kurallar gereğine göre hazırlanmalıdır.
  • Son 3 aya ait banka tarafından imzanmış orijinal hesap özeti dosyada sunulmalıdır. Hesabınızda en az 5.000 TL bakiyenin bulunması gerektiğine dikkat etmelisiniz. Banka hesap özetinin doğru olduğunu ispat etmeniz gerektiği için evraka imza atan imza sirküleri fotokopisi olmalıdır.
  • Başvuru sahibinin masrafları karşılayacağını belirttiği vize talep dilekçesi konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. Dilekçenin hazırlanmasında destek almanız çok önemli olup, kurallara uygun şekilde hazırlatmak daha doğru olacaktır.
  • İlerleyen zamanlarda işveren olacak ya da temsilci olacak kişiler tarafından doldurulması gereken I-129 dilekçesi dosyada bulundurulmalıdır.
  • Daha önce herhangi bir ülkeye seyahat etmişseniz bunlarla ilgili vizelerle alakalı eski pasaportlar sunulmalıdır.

Amerika P Vizesi Hakkında

Grup halinde ya da bireysel olarak belirli bir yapının gelişim göstermesi için Amerika’ya gidilebilmektedir. Elbette bunun için kültürel müzik, tiyatro, geleneksel yapılar, benzersizlik gibi farklı alanlarda gelişim amacı ile hareket edilmesi gerekmektedir.

  • Amerika P vizesibaşvurularında başvuru sahibinin sanatsal yapıda gelişim gösterildiğini ispatı gerekir. Bu gelişimler konusunda ticari amaç güdülmesinin vize alımında herhangi bir olumsuz etkisi söz konusu değildir. Değerlendirmenin her aşaması titizlikle irdelenmesi söz konusu olduğu için mutlaka evrakları detaylı şekilde hazırlanması önemlidir. Amerika P vizesi farklı kategorilere ayrılmak olup, bu ayrımlarla ilgili sıralamayı şu şekilde yapabiliriz;

P-1 Amerika Vizesi

Amerika Birleşik Devletlerinde gerçekleştirilecek olan atletik bir yarışmada boy göstermek isteyenler P-1 Amerika vizesi başvurusunda bulunabilirler.

  • Hem bireysel hem de grup olarak katılabilmeli mümkün olurken performansın uluslararası camiada kabul görmesi önemlidir. Bu vizeye sadece performans sergileyecekler değil beraberinde destek olacak kişiler de başvurabilmektedir. Elbette bunun için belirlenen kuralların harfiyen yerine getirilmesi gerekmektedir.

P-1A Vizesi

ABD’ye atletizm alanında yarışmaya katılmak için gitmek isteyen kişilerin başvurabildiği bu vize türü farklılıkları da beraberinde getirmektedir. Sergilemek istediğiniz performansın hazırlıkları için 5 yıla kadar ABD’de kalabilme imkanı sunmaktadır.

  • Oldukça uzun bir süreyi kapsıyor olması gelişim noktasında güzellikleri başvuru sahiplerine sunmaktadır. Bireysel olarak başvuranların sınırı 5 yıl olurken ekip üyelerinin kalma süresi ise 1 yılla sınırlandırılmıştır. Fakat etkinlik ya da yarışma bu sürenin sonrasına sarmışsa 1 yılda uzaması söz konusu olabilmektedir.

P-1B Vizesi

  • Tanınan eğlence gruplarının belirli bir sürede ABD’de bulunmaları gerektiği hallerde alınabilen bu vize de önemli olan süregelen yapıda olmasıdır. Bu vizeye başvuracak kişiler 1 yıl boyunca ABD’de kalabilirken etkinliğin uzaması durumunda 1 yıl daha uzatma hakları vardır.

P-2 Amerika Vizesi

Değişim programı dahilinde ABD’ye sanatçı olarak ya da eğlence sektöründe çalışan olarak gidilmesi durumunda başvurulabilmektedir. P-2 Amerika vizesi başvurusunda bulunan kişiler değişim programı kapsamında seyahatlerini gerçekleştirebilir ve performanslarını ortaya koyabilirler.

  • ABD’de yapılan yarışmalar ve etkinliklerde boy göstermek isteyenler için uygun vizelerden bir tanesidir. 1 yıl boyunca Amerika’da kalınmasına izin verilmekte olup, duruma göre 1 yıl daha uzatma seçeneği sunulmaktadır.

P-3 Amerika Vizesi

P-2 vizesi ile benzerlik gösteren yapısı olsa da etkinlik bazında farklılıklar söz konusudur. P-3 Amerika vizesi kültürel, folklorik, geleneksel bir etkinlik amacı taşıması gerekmektedir. Bu tür etkinlikleri gerçekleştirebilme adına başvurulabilir olması farklılığı ortaya koymaktadır.

  • Bu vizeye çalışanların yardımcıları başvurabilmekte olup, yakın destekçileri de başvurabilmektedir. Vize süresi 1 yıl olarak belirlenmiş olup, performansın ya da yarışmanın devam etmesi durumunda 1 yılda uzatılması söz konusu olabilir.
  • Amerika P Vizesi başvurularında bulunan kişinin aile bireylerini de beraberinde götürme talebi söz konusu olabilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda beraberinde götüreceği kişi eşi ise evliliğin ispatı olan belgeleri sunmak çok önemlidir.
  • Çocuğunu götürmek isterse de doğum belgesi ya da nüfus kayıt örneği gibi belgelerle ispat etmesi gerekecektir. Çocuklarda yaş kuralı söz konusu olmakla beraber bekar olması şartı da söz konusudur. P-4 Vizesi başvurunda bulunacak çocukların 21 yaşını doldurmaması da önemlidir.
  • Eş ya da çocuğun ABD’de herhangi bir işte çalışmasına izin verilmezken çocuğun ABD’de kalınan sürede eğitim görmesine izin verilmektedir. Başvurunun esasları konusunda ayrıntılı bilgi edinmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. ABD’ye gidişler için gerekli olan tüm vizeler ile alakalı profesyonel kadromuz hizmet vermektedir. Sıkıntılı haller yaşanmadan istediğiniz seyahati gerçekleştirmeniz mümkün kılınmaktadır.

Q1 Uluslararası Kültürel Değişim Programı

Amerika vizeler konusunda geniş alanlara fırsatlar sunan yapıya sahiptir. Kültürel açıdan ülkesini temsil etmek isteyen kişilerin başvuruda bulunabileceği Q1 vizesi uygulama esaslarına göre farklılığı ortaya koymaktadır. Q1 Uluslararası kültürel değişim programı dahilinde ABD’ye gitmek isterseniz esasları yerine getirmelisiniz.

  • 15 ayla sınırlanan bu program dahilinde seyahati gerçekleştirecek kişi program bittikten sonra 1 ay içinde ülkeden çıkması gerekmektedir. Özellikleri doğru şekilde kurguladığınız zaman planladığınız seyahati gerçekleştirmeniz çok daha kolay olacaktır. Tarihten, geleneklerden ve kültürden esintiler sunabileceğiniz bu değişim programı için Amerika Q vizesi size kolaylık sunacaktır.
  • Değişim programına katılacak kişinin beraberinde aile bireylerinden birini götürmesi söz konusu değildir. Çocuğunu ya da eşini beraberinde götürmek istenmesi durumunda farklı bir vize türüne başvurulması gerekmektedir. Aynı program dahilinde beraber vize almaları mümkün değildir.
  • Sorunsuz şekilde vizenizi alabilme adına bizlere ulaşabilirsiniz. Başvurularınızda ret cevabı almama adına alacağınız destek size ekonomik açıdan rahatlıkta sunacaktır. Ayrıca programın belirli süreleri kapsıyor olması dikkatli davranılması gerektiğini göstermektedir.

Q1 Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi İçin Gereken Belgeler

  • Başvuru sahibinin masrafları kendisinin karşılayacağını beyan eden içeriğe sahip şahsi vize talep dilekçesi hazırlanmalıdır. Seyahatin ayrıntılarını, adres bilgilerini ve iletişim bilgilerini de ekleyeceği bu dilekçe konsolosluğa hitaben yazılmalıdır.
  • Online olarak doldurulması gereken DS 160 vize başvuru formu belirtilen kurallara göre doldurulmalıdır. Formun dikkatli şekilde doldurulması ve mutlaka kurallara uygun şekilde hazırlanması gerekir. Eksik bilgi vermemeye ve gerçeği yansıtmayan bilgileri sunmamaya özen göstermelisiniz. Verilen bilgilerin tamamı Türkiye’de ilgili kurumlara resmi yazı ile sorulup teyit alınmaktadır. Vereceğiniz yanlış bilgi vizenin ret edilmesine ve sonrasında ki vizeler için de ciddi sıkıntılara yol açabilir.
  • T.C. kimlik numarasının net şekilde okunmasına dikkat ederek nüfus cüzdanının fotokopisi arkalı önlü şekilde hazırlanmalıdır.
  • Son 3 ay içerisinde çekilmiş ve randevu esnasında sizi yansıtan yapıda olan 2 adet biometrik fotoğraf. Bu fotoğrafın daha önce kullanılmamış olmasına ve arka fonunun da beyaz olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca fotoğraf ölçüleri de standart olarak belirlenen 50 x 50 mm boyutlarında olmalıdır.
  • Seyahat bittikten sonra da en az 6 ay geçerli olması gereken pasaport yıpranmamış şekilde sunulmalıdır. Mutlaka yeni vize ile alakalı işlenebilir en az 2 boş sayfanın olmasına da bakmalısınız. Eskiye dair seyahatler ve vizeler varsa onlarla ilgili de fotokopiler sunulmalıdır.
  • Başvuru sahibinin adres ve aile bilgilerini eksiksiz şekilde içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği orijinal hali ile sunulmalıdır.
  • Başvuru sahibinin son 3 aylık banka hesap özeti orijinal olarak sunulması gerekmektedir. Ayrıca banka hesap özetini hazırlayan banka sorumlusunun bu imzayı atmaya yetkili olduğuna dair belge de başvuru dosyasında bulundurulmalıdır. Şüpheli hallerin oluşmaması adına bu duruma ayrıca dikkat etmelisiniz.
  • Gelecekte işveren olabilecek yapıya sahip olan ya da temsilci olabilmesi mümkün olan kişilerce doldurulması gereken I-129 formu kurallara uygun şekilde sunulmalıdır.

Sizden talep edilen belgelerin hatasız olmasına ve eksik bilgi içermemesine çok dikkat etmelisiniz. Hatalı bilgiler yüzünden verilen emekler boşa giderken ele geçen fırsatlar da kaçırılmış olabilir. Çok hassas davranılmalı ve destek konusunda da mutlaka danışılmalıdır.

Bu alanda uzun yıllar hizmet veren firmamız sizlere en iyi şekilde vize nasıl alınabilir konusunda yardımcı olacaktır. Q1 Uluslararası kültürel değişim programı kapsamına girebilmenizin uygunluğu konusunda da bizlerden bilgi alabilirsiniz. Zamanında evrak teslimi ile sizlere en doğru etkiyi oluşturmak görevimizdir.

Amerika R Din Görevlileri Vizesi Hakkında

Amerika’ya birçok farklı görevle gidilmesinin yolu açık olmakla birlikte bu alanda yapılan başvurularda yeterlilik ön plandadır. Din görevlilerinin Amerika’ya geçici görevle gidebilmeleri için başvurmaları gereken vize türü Amerika R

  • Din görevlileri vizesi olmaktadır. Din görevlisi olarak gitmek isteyenlerin başvuruları o dinin ruhban sınıfında ki yetkililerce görevlendirerek gönderilmesi söz konusudur. Bu görevlendirme esasında haftada en az 20 saat ortalamayla çalışma düzeni hakimdir. Din görevlileri vizesi başvurularında esas olan Amerika’da bulunan dini topluluğa üye olunma şartı vardır. Kar amacı gütmemesi önemli olup vergiden muaf olmaları söz konusudur.
  • Din görevlileri vizesi başvurularında kişinin o din topluluğuna en az 2 yıl üye olması zorunludur. Bu vize başvurusunda yalnızca dini görev için başvuru yapılabilmektedir.
  • Başvuru tarihinden itibaren Amerika’da 30 aya kadar kalınmak mümkündür. Uzatmanın söz konusu olduğu durumlarda ise USCIS’in uygun görmesi gerekir. Uygun görüldüğü taktirde tekrardan 30 aya kadar uzatma yapılabilmektedir. ABD’de de kalma süresi uzatmalar dahil hiçbir şekilde 5 yılı geçmeyecek şekildedir.
  • Amerika R Din Görevlileri vizesi alan kişi dilerse beraberinde ailesini de götürebilir. Elbette bunun içi R-2 vizesine başvurmaları gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra eş ve çocuklar ABD’de din görevlisi ile birlikte yaşayabilir. Bu noktada dikkat edilecek birinci husus evliliğin ispat edilmesi ve çocukların resmi olarak kendisine ait olduğunu ispatlaması gerekir.
  • Çocukların bekar olmaları ve mutlaka 21 yaşından küçük olmaları gerekir. İkinci bir husus ise R-2 vizesi alarak din görevlisinin yanında kalacak kişilerin ABD’de çalışmalarına dair herhangi bir hak tanınmamaktadır. Bu kurala dikkat edilmeli ve herhangi bir şekilde çalışma yapılmalıdır. Fakat çocuklar eğitimlerini ABD’de herhangi bir sorun yaşamadan sürdürebilirler.

Amerika R Vizesi İçin Gereken Belgeler

  • Seyahatin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle pasaport temin etmeniz gerekecektir. Pasaportunuz varsa geçerliliğine dikkat etmeli ve seyahat sonrasında da 6 ay daha geçerliliğe sahip olması konusunda tarihleri incelemelisiniz. Pasaport içerisinde en az 2 boş sayfa olması gerekmekte olup, boş sayfa yoksa pasaportunuzu yenilemeniz gerekmektedir. Daha önce varsa yaptığınız seyahatler ile alakalı vizelerin fotokopilerini de dosyada sunmanız elzemdir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi hem arka sayfası hem de arka sayfası sunulmalıdır. Üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunuyor olmasına dikkat ediniz.
  • Biometrik fotoğraflar 2 adet olmalı ve ölçüleri de 50 x 50 mm boyutlarına sahip olmalıdır. Fotoğrafların güncel olmasına dikkat etmeniz gerekirken arka fon mutlaka beyaz olmalıdır.
  • Şahsi vize talep dilekçesinin içeriğinde masrafların kendisi tarafından karşılanacağı belirtilmeli ve dilekçe konsolosluğa hitap edecek şekilde yazılmalıdır.
  • DS 160 başvuru formu internet sitesi üzerinden online olarak yapılmalı ve mutlaka belirtilen esaslara uygun şekilde tamamlanıp onaylanmalıdır. Sizden istenilen bilgileri eksik olmayacak şekilde sunmanız ve hatasız olmasına ayrıca özen göstererek doldurmanız gerekmektedir. Hatalı bilgiler sorgulama esnasında ortaya çıkacağı için vizenizin ret edilme riski söz konusu olacaktır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinin içeriğinde adres bilgilerinin bulunması ve aile bilgilerinin de ayrıntılı şekilde listelenmesi gerekmektedir.
  • Vergiler muafiyet konusunda dini topluluk ve bağlı kuruluş olduğunu gösteren belgeler orijinal halleri ile birlikte sunulmalıdır.

Sizden istenen belgelerin her nüshası ayrı ayrı incelenmeli ve sonrasında başvuru yapılmalıdır. Hassas davranarak hazır hale getirilmesi gereken belgeleri uzman kadromuz sizin adınıza hazırlayacaktır.

Sizden istenilen belgelerle alakalı tüm faktörleri hesaplayan çalışanlarımız sizi sıkıntıya düşürebilecek halleri önceden tahmin edip önlem almaktadır. Zamanında vizenizi alabilmeniz yapılan planlı program sayesinde daha kolay olacaktır.

Amerika I Vizesi (Medya Temsilcileri) Hakkında

Uluslararası bilgi akışında çok önemli faktör olan medyanın rahat şekilde haber yapabilmesi çok önemlidir. Bunun için elbette bazı izinler ve vizeler alınması gerekmektedir. Amerika I Vizesi ABD dışında bulunan yabancı medya temsilcilerinin alacağı türdendir.

  • Kısa süreli seyahatlere uygun olan bu vize sayesinde Amerika’da medya alanında bilgi edilebilmeyi ortaya koymaktadır. Sadece bilgilendirme değil aynı zamanda eğitimler ile ilgili de ABD’ye gidilebilmektedir. Yapılacak işlemlerle alakalı ayrıntıları bizlerden öğrenebilir ve başvurularınızı yapabilirsiniz. Vizenizi zamanında alabilmeniz için uzman kadromuz istediğiniz düzeyde çalışma ile devam etmektedir. ,
  • Amerika vizesi gerek uygulama esasları gerekse de kuralları ile farklılıklar göstermektedir. Bu alanda çok sayıda vize işlemini tamamlamış olmanın verdiği etki ile iş sürdürmekteyiz.

Amerika I Vizesi Seyahatinin Amaçları

Öncelikle basın mensubu olduğunuzu gösteren kimliğin Profesyonel gazetecilik birliğinden alınması gerekir. Bu belge ile birlikte başvurularda şirket çalışanı olduğunu da kanıtlaması gerekir. Bunlar hazırlandıktan sonra yapılacak haberin ya da belgeselin resmi olarak belgelendirilmesi gerekmektedir. Sadece haber değil filmler ile ilgili çalışmalarda da Amerika’ya gitmeniz mümkün. Elbette bunun için çalışacağını firmanın ABD dışında olması gerekmektedir.

Haber ve film dışında reklam amacı ile medyatik güç kullanılmak istenebilir. Böyle bir amacı gerçekleştirebilmek için Amerika I vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz. Amaçlarınız mutlaka medya temsilciliği ile bağlantılı olmalı ve farklı amaç ya da gaye taşımamalıdır. Başvuru esnasında oluşturulan etkiyi net şekilde anlattıktan sonra sonuç alma ihtimaliniz çok daha yüksek olacaktır.

Karmaşık gibi görünen işlemleri kısa sürede sonuca erdirmek istiyorsanız bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Amerika I vizesi konusunda uzman olan çalışanlarımız size başvuru konusunda ki detayları aktaracaktır. Birçok bilgi ve belgenin hazırlanması gerektiği için de bu alanda destek verecek yapımız bulunmaktadır.

Amerika I Vizesi Başvuruları İçin Gereken Belgeler

  • Amerikan konsolosluğu internet adresinden online olarak doldurulması gereken DS 160 vize başvuru formu eksiksiz ve hatasız doldurulmalıdır. Bu formun doldurulması konusunda çok dikkatli olunması ve hataya mahal verilmemesi gerekir. Formu onayladıktan sonra değiştirme şansınız olmayabilir ve bu durum can sıkıcı olabilmektedir.
  • Arka fonu beyaz 50 x 50 mm boyutlarına sahip 2 adet biometrik fotoğraf dosyada bulundurulmalıdır. Fotoğrafların daha önce herhangi bir vizede ya da pasaportta kullanılmamış olması ve son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
  • Başvuru sahibinin kimlik fotokopisi arkalı önlü çekilmeli ve mutlaka üzerinde T.C. kimlik numarası bulunmalıdır.
  • İçerisinde en az 2 boş sayfanın bulunduğu ve yıpranmamış olan pasaport başvuru da olmazsa olmaz belgelerden bir tanesidir. Pasaportun geçerliliğinin kontrolünü yaparken de mutlaka seyahatin bitiş tarihine bakarak 3 ay sonrasına geçerliliğin olması elzemdir.
  • Başvuru sahibinin aile bilgilerini ayrıntılı şekilde belirtildiği ve adres bilgilerinin net olduğu tam vukuatlı nüfus kayıt örneği orijinal olarak sunulmalıdır.
  • Başvuru sahibinin seyahatle ilgili masrafları kendisi tarafından karşılayacağını belirten şahsi vize talep dilekçesi hazırlanmalıdır. Bu dilekçe Amerika konsolosluğuna hitaben olmalı ve seyahat ile akalı genel bilgileri içermelidir.
  • Başvuru sahibinin bir medya kuruluşunda çalıştığı ispat eden sözleşme sunulmalıdır. Medya kuruluşu dışında freelance olarak çalışan gazeteci yapmış olduğu sözleşmede geçerlidir.
  • Seyahati gerçekleştirmek isteyen kişinin Profesyonel gazetecilik birliği tarafından verilmiş olan gazeteci kimliğine sahip olması ve bu kimliği ibraz etmesi gerekir.
  • Şahsın son 3 aylık banka hesap hareketleri ayrıntılı şekilde sunulması gerekmektedir. Çalıştığınız bankadan almanız gereken hesap dökümü banka yetkilisi tarafından kaşelenmeli ve imzalanmalıdır. Ayrıca evrakı düzenleyen kişinin de imza sirküleri hesap özetinin ekinde sunulmalıdır.

Amerika E1 Ticaretçi Vizesi Hakkında

Amerika’nın ekonomik yapısının güçlü olması ticaretle ilgilenenlerin dikkatini çekmektedir. Sizde ABD’ye ticari faaliyetlerde bulunmak için gitmek isterseniz Amerika vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Bu vizeye başvurmak isteyen kişi bulunmuş olduğu ülke ile ABD arasında bazı ticari anlaşmaların ve bağlantıların bulunması gerekmektedir.

  • E-1 vizesi için şirket ortağı, müdürü, yöneticisi ve sahibi olmanız gerekirken şirketin önemli bir alanında görev yapan kişiler içindir. Başvuru esasları ile alakalı farklılıkları mutlaka gözden geçirmeli ve kurallar üzerinden işlem yürütmelisiniz. Uluslararası ticareti kapsayan yapının olması ve iki ülke arasında ki ticari faaliyetin efektif şekilde işliyor olması da gerekmektedir. Mevcut olan ticari faaliyetleri sürdürme amacı ile başvurulabilen bu vize için yeni anlaşma yapma amacına dayalı değildir. Yeni bir ticaret ilişkisi kurma hedefinde olanların başvuracağı vize türü Amerika ticari vizesidir. Bu farklılığı bilerek hareket etmek çok önemlidir.

Amerika E1 Ticaretçi Vizesi Başvurularında Dikkat Edilecek Hususlar

Ticaretçi vizesi başvurusunda bulunan kişilerin vizeleri onaylandıktan sonra eş ve çocuklarını beraberinde götürme şansları vardır. Elbette bunun için belirlenen şartlara uygunluk önemlidir. Eşiniz beraberinizde gelecekse evliliğin ispatı için gerekli belgeler başvuru da sunulmalıdır. Çocukların gelebilmesi için de akrabalık bağını kanıtlayan belge olmalıdır.

  • Çocuklar için belirlenen kural ise bekar olmaları ve 21 yaşından da küçük olmaları gerekmektedir. Amerika E-1 Ziyaretçi vizesi alan kişinin kaldığı süre boyunca ailesi de o kadar süre kalabilmektedir. Beraberinizde gelen eşiniz ABD’de herhangi bir işte çalışması mümkündür. Bunun için I-765 formunu sunmalı ve izin aldıktan sonra çalışmasında sıkıntı yoktur. Profesyonel destek alarak yapacağınız vize başvurusu sonucu daha kolay kılmaktadır. Vizenizin hazırlık aşamasında sizlere destek olacak uzman kadromuz her türlü etkeni hesaba katıp ona göre hareket etmektedir. Bu durum sorun teşkil etmeden vize almanıza kolaylık sunacaktır.

Amerika E1 Ticaretçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Konsolosluğu hitaben yazılması gereken İngilizce vize talep dilekçesi şirket yetkilisi tarafından hazırlanmalıdır. Bu dilekçenin antetli kağıt üzerine yazılması ve hazırlayan kişinin imza yetkisi olması gerekir. Dilekçe seyahat amacını içermeli ve kaşelenip imzalanmış olması gerekmektedir.
  • Seyahat bitiş tarihi belirlendikten sonra pasaportun en az 6 ay daha geçerliliği olmalıdır. Pasaport yıpranmamış olmalı ve en az 2 boş sayfanın yeni vize girişi için bulunması gerekir. Eski pasaportlarınız onları da başvuruda sunmalısınız.
  • T.C. kimlik numarasının üzerinde bulunduğu kimliğin arkalı önlü fotokopisi sunulmalıdır.
  • 50 x 50 mm boyutlarına sahip olan 2 adet biometrik fotoğraf hem güncel olmalı hem de arka fonu beyaz olmalıdır.
  • Online olarak konsolosluk sitesinden doldurulması gereken DS 160 Formu eksik olmayacak şekilde ve hata bilgi içermeyecek düzende hazırlanmalıdır.
  • Son 3 aylık ayrıntılı şirket faaliyet belgesi fotokopisi,
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı sunulmalı ve hem aile hem de adres bilgisi içermelidir.
  • Şirkete ait imza sirküleri fotokopilerinin tamamı dosyada olmalıdır.
  • Güncel vergi levhasının fotokopisi,
  • Şirkete ait ticaret sicil gazetesinin fotokopisi,
  • Gelirleri gösteren belgeler
  • Çalışanın 4b SGK Hizmet dökümü
  • Ticaret faaliyetlerini gösteren belgelerin suretleri aslı gibidir yaptırılarak sunulmalıdır.
  • Başvurular ile alakalı yapılan ödemelerin dekontları,
  • Şirketin mülkiyeti ile alakalı kanıtlayıcı belgeler ve şirket tescil belgesinin olması gerekir.
  • Firmanın mevcut sürdürülebilir yapısı varsa son 3 yıla ait vergi beyanı sunulmalıdır. Firma yeni ise 5 yıllık iş planı ayrıntılı şekilde aktarılmalıdır.
  • Banka hesap özetleri ile alakalı hem şirketin hem de başvuru sahibinin 3 aylık dökümleri orijinal olarak sunulmalıdır.

Amerika’da Nasıl Oturum Alınır?

Amerika’da oturum alınabilmesi için göç idaresine başvuru yapılması gerekir. Tarafınıza belirli evraklar iletilir. Evraklar tamamlandığı takdirde oturum alınır.

Amerika’da Kalmak İçin Ne Gerekli?

Amerika’da kalmak için ilk olarak vize gereklidir. Vize Amerika’da kalma sürecine göre hazırlanır.

Green Card Başvuru Ne Zaman?

Green Card 2020 başvuruları, resmi tatiller dışında yapılır. Başvuru ile ilgili detaylı bilgileri, Amerika Konsolosluğu ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Oyla! post

Alakalı İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir