Yurt Dışı Yeşil Sigorta ve Araç Vize Randevusu

Dünyanın her yerinde, trafikte kaza olması durumunda, zararın karşılanması ana kuraldır. Söz konusu zararların daha kolay karşılanmasını sağlamak adına trafikte faal durumdaki araçlar için, sigorta yaptırma zorunluluğu uygulanmaktadır.

  • Araç sigortasının yaptırılması, her ülke bakımından zorunluluktur ve trafikte herhangi bir kaza durumunda, zararların kolaylıkla giderilmesini amaçlamaktadır. Her ülkenin kendine has araç sigortası sistemleri ve süreleri mevcut olduğundan, bir ülkede yaptırılmış araç sigortasının başka bir ülkede geçerliliği yoktur.
  • Ülkeler arası araç geçişlerinden dolayı, yabancı bir arabanın farklı bir ülkede sebep olabileceği kazalara bağlı zararların karşılanması adına Yeşil Sigorta uygulaması geliştirilmiştir.
  • Türkiye’den yabancı bir ülkeye, yabancı bir ülkeden Türkiye’ye özel araçları ile geçiş yapan kişiler, araçlarının Gren Card olarak da bilinen Yeşil Sigorta’larını yaptırmak zorundadır. Türkiye’nin de dahil olduğu birçok ülkenin anlaşma sağladığı Yeşil Sigorta sayesinde, yabancı araçların girdiği ülkelerde yaptığı kazalar nedeniyle oluşan zararlar giderilmektedir.

Yeşil Sigorta Nasıl Yapılır? Araç Vize Randevusu

Yeşil Sigorta, yabancı araçların ülkede karışabilecekleri bir kaza nedeniyle meydana gelen zararların karşılanmasına yönelik bir uygulama olarak, normal araç sigortasından ayrıdır ve farklı bir işlem ile yapılmaktadır.

  • Yeşil sigortanın, normal araç sigortası yaptırırken, yurt dışı eklemesi yapılarak belirli süreliğine, yaptırılması da mümkündür. Yeşil Sigorta, Avrupa ülkelerine giriş yapılırken, ilgili gümrük kapılarında araç sahibinden istenmektedir.
  • Yeşil Sigorta yaptırmak için gereken belgeler arasında Araç Ruhsatı ve Türk Trafik Sigortası’nın fotokopilerini saymak mümkündür. Yeşil Sigorta 15 gün ile 1 yıl arasında değişen süreler için yaptırılmaktadır. Söz konusu süreye göre yatırılacak harç da değişkenlik göstermektedir. Yurtdışına çıkılırken araçlara uygulanan bir vize işlemi yoktur. Bundan dolayı Yeşil Sigorta için de gerekmemektedir. Dubai vizesi için tıklayın.

Yurt Dışı Yeşil Sigorta ve Araç Vize Randevusu

Araç Vizesi Ne Anlama Gelir?

Araç vizesi, aracın trafikte bulunmasının uygun olup olmadığını gösteren bir kontroldür.

Arabaya Vize Yaptırmak Ne Kadar?

Araba türlerine göre değişmekte olup otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve Yarı römork araçlar için 372,88 TL’dir.

TÜV Türk Ne Demek?

Türkiye’de bulunan araç muayenesinde yetkili tek firmadır. Uluslararası düzeyde araç bakımı yapmaktadır.

5/5 - (1 vote)

Alakalı İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir