İsviçre Oturum Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hangi ülkenin vatandaşı olduğunuza göre değişen prosedürleri uygulayarak ve tamamlamanız gereken şartları yerine getirerek İsviçre vatandaşlığı ile ilgili adımları atabilirsiniz.

  • Vize Ofisi merkezlerimiz aracılığıyla tüm aşamalardan haberdar olabilir ve problemlerinizi ortadan kaldıracak olan görüşmeleri gerçekleştirebilirsiniz.
  • Güncel evrak listesini elde etmek ve hangi şartlara sahip olmanız gerektiğinin yanıtını alabilmek için bizleri ziyaret edebilirsiniz.
  • Üçüncü ülke vatandaşlarının İsviçre’de ne kadar süreyle yaşamalarının zorunlu olacağını merak ediyorsanız, buna benzer yanıtları hızla alabilirsiniz. Genel itibariyle bakıldığında tüm yabancı ülke vatandaşlarının yaklaşık 12 yıllık ikamet süresini doldurmalarının ardından vatandaşlık başvurularını gerçekleştirebileceklerine değiniyoruz.

Ancak İsviçre vatandaşı olan kişilerle evlilik birliği içerisinde olan ya da İsviçre’de dünyaya gelen kişilerin sahip oldukları bazı istisnai durumların olabileceğini vurgulamaktayız.

Buna göre;

  • İsviçre vatandaşı olmak istediğinizde doğum yoluyla bunu gerçekleştirebilir,
  • Evlilik yoluyla İsviçre vatandaşlığını elde edebilme şartlarına göz atabilir veya,
  • Vatandaşlığa kabul yoluna dair detaylara göz atarak, bu kapsamda başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İsviçre Oturum BaşvurusuHer ne kadar ABD gibi ülkelerde, ülke sınırları içerisinde doğan çocuk vatandaşlık hakkını doğrudan elde etse de, bu durum İsviçre için geçerli değildir. İsviçre vatandaşı olabilmesi için ebeveynlerinden birisinin İsviçre vatandaşı olması gerekmektedir.

  • Annenin evlenmemiş olması ve İsviçre vatandaşı olması halinde doğan çocuğun doğrudan vatandaşlık hakkını elde edebileceğine, babanın evlenmemiş ve İsviçre vatandaşı olması halinde ise çocuk 18 yaşına gelmeden önce tanınma işlemlerinin gerçekleştirilmesine önem verilmelidir.
  • Çift vatandaşlığa sahip olabileceğiniz İsviçre yasalarına göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilerin başvuruları gerçekleştirmesi halinde ülkelerinde vatandaşlıktan çıkmalarına gerek kalmayacaktır.
  • Güncel evrak listesini öğrenerek sizler de adımlarınızı hızla atabilmek için mail adreslerimiz üzerinden harekete geçebilirsiniz. Eposta adreslerinize gönderilecek olan evrakları hazırlamanız ve ilgili kurumlara sunmanız halinde değerlendirmelerin hızla gerçekleşeceğini görebileceksiniz.
  • İsviçre’de oturum iznine sahip olan kişilerin vatandaşlık hakkını almalarından önce bazı kısıtlamaları bulunmaktadır.
  • Eşit istihdam şartlarından faydalanma, kendi şirketini kurma, eğitim ve burs olanaklarından yararlanma, gayrimenkul alım satımını gerçekleştirme,
  • İsviçre’nin herhangi bir noktasında yaşama ya da sosyal yardımlardan faydalanma gibi farklı haklara sahip olmak isteyen kişilrin mutlaka vatandaşlık şartlarına uygun olmaları gerekecektir.
  • Doğma ya da evlenme yollarından herhangi birisiyle İsviçre vatandaşı olamayan kişilerin, normal yollardan bu hakkı elde etmek istediklerinde ise 12 yıllık bir ikamet sürelerini tamamlamış olmalarına bakılmaktadır.
  • Bu süreleri 10 veya 20’li yaşlarınızın arasında geçirmişseniz, her yılın iki ile çarpılarak hesaplamaların gerçekleştirileceğini belirtebiliriz.
  • Diğer yandan 2018 yılından itibaren birtakım değişikliklerin yapıldığı yasalarda 12 yıllık sürenin 10 yıla düşürüldüğünü aktarabiliriz.
  • Bu durumda yeni yasalara göre başvurularınızı gerçekleştirebilir ve daha sıkı prosedürleri tamamlamanız istenebilir.
  • İsviçre’de konuşulan ulusal dillerden en az birisini bildiğinizi ispatlamanız bu aşamada gereklidir. Diğer yandan hem okuma, hem de yazma seviyelerinde bilmeniz gereken dillerle ilgili gireceğiniz sınavlarda başarılı olmanız gerekmektedir.
  • Yapılan değişiklikleri sizler için değerlendirecek ve tüm sorularınızı yanıtlayacak birikime ve donanıma sahip olan Vize Ofisi danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede şartlarınızın uygun olup olmadığına dair yanıtları hızlıca alabilirsiniz.
  • Kolaylaştırılmış yollardan vatandaşlığa kabulünüzün mümkün olup olmayacağını sizlerle paylaşıyoruz. İsviçre vatandaşı ile evli olan ve sosyal yaşama uyumlu olduğunu ispat eden kişilerin bu aşamada büyük ayrıcalıklardan faydalanmasının söz konusu olabileceğine değinmekteyiz.
  • Gerekli detayları öğrenebilmek adına bizleri arayabilir ve tüm sorularınızı yöneltebilirsiniz. Minimum 3 yıllık evliliği olan ve evlilik öncesi süreçlerle birlikte 5 yılını dolduran kişilerin bu koşullara sahip olabileceğini hatırlatıyoruz.
  • Sizler de başvurularınızı yaparken olumsuz yanıtları almamak için hangi süreçlerden geçeceğinizin yanıtını ofislerimiz aracılığıyla alabilirsiniz. İsviçre vize için tıklayın.

İsviçre’de Nasıl Oturum Alabilirim?

90 günden fazla ülkede kalacak olanlar oturma iznini İsviçre’de kantonlara göre ayrılan göçmenlik bürolarına başvuru yaparak alır. İsviçre 26 kantondan oluşur ve her kanton için ayrı göçmenlik bürosu vardır.

İsviçre İltica Kabul Ediyor Mu?

İsviçre’ye sığınma başvurusunda bulunmak için yurtdışından işlem gerçekleştirildi ülkede ya da herhangi bir sınır karakolunda iltica başvurusunda bulunmak mümkündür.

İsviçre Nasıl Çalışma İzni?

İsviçre’de çalışma izni almak için önce oturum izni alma zorunluluğu bulunmaktadır, oturma izni başvuru şahsen yapılırken çalışma izni işverenlerin başvurusu ile sonuçlanır.

5/5 - (1 vote)

Alakalı İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir