Letonya Vizesi 2023 Nasıl Alınır?

Letonya Vize İşlemleri konusu hakkında detaylı bilgiyi sayfamızdan alabilirsiniz. Burada genel olarak Letonya konsolosluğunun vize talep başvurusunda bulunan kişilerden istediği evrakları, evrakların hazırlanması aşamasını, hazırlanan evrakların Letonya konsolosluk çalışanlarına ibrazı, Letonya cumhuriyeti vize harç ücretleri ve değerlendirme süreçleri hakkında bilgi vereceğiz.

  • Bu konularda en çok dikkat edilmesi gerekilen nokta ise talep başvurusunda bulunacağınız vizenizin amacınıza uygun olarak belirlenmesidir.
  • Çünkü talep başvurusunda bulunulan vize türüne göre Letonya konsolosluğu tarafından sizlerden talep ettiği evraklar farklılıklar göstermektedir. Ayrıca vize talep başvurusunda bulunulurken sizden hangi vizeye hangi amaçla başvuru talebi oluşturmak istediğiniz sorulacak.
  • Amacı dışında kullanılan vizelerin tespit edilmesi durumunda Letonya cumhuriyeti anayasası gereğince cezai yaptırımları bulunmaktadır.
  • Bu gibi durumlarda alınan cezai yaptırımın türüne ve boyutuna göre tekrardan vize talep başvurusunda bulunulması da zorlaşabilmektedir.
  • Bu yüzden Letonya cumhuriyetini ziyaret etmek isteyen kişiler öncelikle seyahat amaçlarının tam olarak ne olduğuna karar vermelidir. Örneğin turistik amaçla vize talep başvurusu yapan kişiler orada çalışma hakkı etmez.
  • Letonya schengen vizesi ile ziyaretçi kabul eden Avrupa Birliği ülkelerindendir. Geçerli bir schengen vizesi sahibi kişi schengen vize standartlarını kabul etmiş olan 28 (yirmi sekiz) Avrupa Birliği ülkesini tekrar vize talep başvurusu oluşturmadan gezebilir.
  • Eğer kişi son 5 (beş) yıl içerisinde schengen vizesi talep başvurusunda bulunmuş ve onay almış ise 90 (doksan) günlük süre içerisinde 30 (otuz) günü geçmeyecek şekilde vize talep başvurusunda bulunmadan Avrupa birliği ülkelerini gezebilir.
  • Eğer belirlenen süreden daha uzun bir süre seyahat planlayan kişiler var ise Letonya konsolosluğuna vize talep başvurusunda bulunmalılardır.
  • Letonya Konsolosluğu kişilerin kendi başlarına doğrudan vize talep başvurusu yapmasını engellemiştir. Letonya Cumhuriyetini ziyaret etmek isteyen kişiler vize talep başvurularını sadece ve sadece yetkili vize merkezleri aracılığı ile gerçekleştirebilirler.
  • Yetkili vize merkezimiz de ki alanında uzman çalışma arkadaşlarımız sizlere Letonya vize işlemleri talep başvurusu oluşturma, evrak teminini ve değerlendirme süreçlerinin her adımında yardımcı olacaklar ve sizin Letonya konsolosluğuna gitmenize gerek kalmadan uygun fiyata, en hızlı ve güvenilir şekilde vize sahibi olmanızı sağlayacaklardır.
  • Siyah renkli diplomatik pasaport sahipleri, yeşil renkli hususi pasaport sahipleri vize muafiyeti programından yararlanarak kısa süreli olarak Letonya cumhuriyetine seyahat düzenleyebilirler. Ancak bordo renk umuma mahsus pasaport sahibi kişiler Letonya konsolosluğu tarafından vize talep başvurusu standart işlemlerine tabi tutulurlar.
  • Daha önceden belirlenmiş olan vize talep başvuru standartlarını karşılayan kişiler kolayca schengen vizesi sahibi olabilir ve Letonya cumhuriyetine seyahat düzenleyebilirler. Belirlenmiş olan standartlar talep başvurusunda bulunulan vize türüne göre değişiklik göstermektedir.
  • Ancak Letonya konsolosluğunun vize talep başvurusunda bulunan kişilerden istediği ortak evraklardan en önemlisi pasaporttur. Pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Planladığınız seyahatiniz süresince geçerliliğini korumalıdır.
  • Pasaportunuzun üzerinde ve ya iç yapraklarında leke, kir ve ya yırtık olmamalıdır. Pasaportunuz yeni durumda olmalı, yıpranmamış ve deforme olmamış olmalıdır. Ayrıca pasaportunuzun iç yapraklarında en az 2 (iki) adet karşılıklı boş yaprak bulunmalıdır.

Eğer pasaportunuz bu standartlara uymuyor ise vize talep başvurusunda bulunmadan önce pasaportunuzu yenilmenizi tavsiye etmekteyiz.

Letonya Turistik Vize

Letonya Turistik Vize İşlemleri için gerekli bilgileri bu yazımızdan öğrenebilirsiniz. Letonya schengen vizesi standartlarını kabul etmiş olan bir Avrupa Birliği ülkesidir. Bu yüzden son 5 (beş) yıl içerisinde almış olduğunuz ve geçerliliğini hala koruyan bir schengen vizeniz var ise Letonya cumhuriyetine kolaylıkla seyahat planı yapabilirsiniz.

  • Schengen vizesi geçerliliğini 5 (beş) yıl korumaktadır. Bunun sebebi schengen vizesi için alınan parmak izlerinin 5 (beş) yıl süre ile schengen vizesi veri tabanında saklanmasıdır.
  • Eğer Letonya cumhuriyetine turistik amaçlı bir seyahat planınız var ise öncelikle yapmanız gereken işlem pasaportunuzun standartlara uyup uymadığını kontrol etmektir. Pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olması öncelikli dikkat etmeniz gereken husustur. Pasaportunuzun üzerinde ve ya iç yapraklarında leke, iz, kir bulunmamalıdır.
  • Pasaportunuz planladığınız seyahat süresince geçerliliğini korumalıdır. Pasaportunuz yeni durumda olmalı ve üzerinde ve ya iç yapraklarında kesinlikle yırtık ve ya yıpranma olmamalıdır. Eğer pasaportunuz bu standartlara uymuyor ise Letonya cumhuriyeti turistik vizesine talep başvurusu oluşturmadan önce pasaportunuzu yenilmenizi tavsiye ederiz.
  • Letonya Konsolosluğu yıpranmış, deforme olmuş ve ya süresi seyahat süresinden önce bitecek olan pasaportlar ile yapılacak vize talep başvurularını değerlendirmeye tabi tutmadan ret cevabı vermektedir.
  • Letonya turistik vize işlemleri kişinin kendi başına doğrudan Letonya konsolosluğuna başvurarak yapabileceği işlemler arasında değildir. Letonya Konsolosluğu vize talep başvurularını sadece ve sadece yetkili vize merkezleri aracılığı ile kabul etmektedir.
  • Letonya turistik vize genel olarak 7 (yedi) iş günü ile 15 (on beş) iş günü arasında tamamlanmaktadır. Bu süreç bazı durumlarda uzayabilmektedir. Vize talep başvurularının değerlendirme sürecinin uzaması Letonya cumhuriyeti resmi ve dini tatil günlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti resmi iş günleri ile çakışması ve ya Letonya konsolosluğunun vize talep başvurusunda bulunan kişilerden ek evrak talep etmesi sebebi ile gerçekleşmektedir.
  • Bu yüzden vize talep başvurunuz onaylanmadan otel yeri ayırtma ve ya uçak bileti alma gibi işlemler yapmanızı tavsiye etmiyoruz.  Öncelikle vize talep başvurunuza onay almalı daha sonra da seyahat planınız için gerekli olan işlemleri tamamlamanız sizin faydanıza olacaktır.
  • Letonya turistik vize için hazırlamanız gereken bir diğer önemli evrak ise Letonya konsolosluğu makamına yazılmış ve seyahatinizin amacını, süresini ve seyahat süresince oluşacak maddi ve ekonomik sorumluluğun kim tarafından karşılanacağını belirten vize talep başvuru dilekçesidir.
  • Yazmış olduğunuz bu dilekçeyi yeminli bir tercüman tarafından Türkçeden İngilizce diline çevirtmelisiniz. Letonya konsolosluğuna vize talep dilekçenizin hem Türkçe hem de İngilizce olan iki versiyonunu da ıslak imzalı olarak ibraz etmelisiniz.
  • Bir diğer hazırlamanız gereken evrak ise vize talep başvuru formudur. Bu formun eksiksiz, hatasız ve tam olarak doldurulması ve ıslak imza ile imzalanması çok önemlidir. Bu evrakta yapılan hatalar, eksikler, yanlış ve ya yalan bilgiler beyan edilmesi vize talep başvurunuzun olumsuz olarak sonuçlanmasına sebep olacaktır.
  • Ayrıca Letonya konsolosluğu eğer kişinin yalan bilgi beyanında bulunduğunu tespit eder ise kişiye dava açarak cezai yaptırım uygulanmasını sağlayabilir. Bu evrakların yanı sıra tam teşekkülü bir hastaneden alınmış ve hiçbir bulaşıcı hastalık taşımadığınızı gösteren bir sağlık raporu ibraz etmeniz gerekmektedir.
  • Ayrıca Letonya cumhuriyetinde bulunduğunuz süre boyunca orada ki sağlık ve sosyal fonlardan yararlanamazsınız. Bu yüzden seyahat süreniz boyunca geçerli olan bir sağlık sigortanız olması zorunludur. Son olarak da tam vukuatlı adli sicil belgesini ıslak imzalı ve mühürlü olarak temin etmeli ve Letonya konsolosluğuna ibraz etmelisiniz.

Letonya Ticari Vize

Letonya Ticari Vizesi için gerekli bütün bilgiyi bu yazımızdan öğrenebilirsiniz. Sizler için Letonya ticari vizesi alabilmek için gerekli ve önemli evraklar listesini paylaşacağız. Ancak unutulmamalıdır ki her vize talep başvurusu Letonya konsolosluğu tarafından kendi içinde ayrı olarak değerlendirilmektedir.

  • Bu yüzden her vize türü kendine has farklı evraklar gerektirmektedir. Hatta aynı vize türüne başvuru yapan iki farklı kişiden Letonya konsolosluğu farklı evraklar talep edebilmektedir.
  • Bordo renk umuma mahsus pasaport sahibi kişiler Letonya cumhuriyetine seyahat edebilmek için schengen vizesi standartlarını karşılamalıdır. Bu yüzden eğer son 5 (beş) yıl içerisinde schengen vizesi talep başvurusunda bulunmuş iseniz ve onay almış iseniz işlemleriniz kolayca ve çok hızlı şekilde gerçekleştirilir.
  • Letonya konsolosluğu ticari vize talep başvurularını kişilerin kendi başlarına doğrudan Letonya konsolosluğuna başvurarak yapmasını engellemiştir. Bu yüzden Letonya Ticari Vize İşlemlerinizi sadece ve sadece yetkili vize merkezleri aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yetkili olmayan vize merkezleri ve ya turizm acenteleri aracılığı ile gerçekleştirilen Letonya Ticari Vize İşlemleri geçersizdir ve Letonya Konsolosluk çalışanları tarafından değerlendirilmeye tabi tutulmadan ret cevabı alırlar.
  • Letonya Ticari Vize İşlemleri için gerekli ilk evrak davetiye mektubudur. Davetiye mektubu eğer bir firma, kurum ve ya kuruluş ile iş toplantısı, ticari anlaşma ve benzeri durumlar için planlanan seyahatler için geçerlidir.
  • Eğer Letonya Ticari Vize talep başvurusunu seminer, konferans, sektörel fuar gibi etkinlikler için oluşturacaksanız davetiye mektubu zorunluluğu yoktur. Katılmak istediğiniz ticari etkinliğin broşür, afiş gibi tanıtımlarını da Letonya konsolosluğuna ibraz edebilirsiniz.
  • Ancak davetiye mektubu ile katılmanız gereken bir ticari etkinlik var ise dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu önemli noktalar sizleri Letonya Cumhuriyetine davet eden firma, kurum ve ya kuruluşun yetkililerince ıslak imzalı olarak imzalanmış ve gerekli Letonya cumhuriyeti makamlarından onaylatılmış olan davetiyenizdir.
  • Islak imzalı ve yetkili makamlardan onaylatılmamış davetiye mektupları evrak tasdik işlemlerinden geçemez. Yani ulusal alanda geçerlilik kazanamaz. Bu yüzden bu adıma çok dikkat etmelisiniz.
  • Letonya ticari vizesi için gerekli olan bir diğer önemli evrak ise vize talep başvuru dilekçesidir. Bu dilekçeyi şirketinizin antetli kağıdına yazmalısınız. Dilekçe Letonya konsolosluğu makamına Türkçe olarak yazılmalıdır.
  • Yazmış olduğunuz dilekçeniz şirket yetkilileri tarafından ıslak imzalı olarak imzalanmalı ve kaşelenmelidir. Bunun yanı sıra yazmış olduğunuz vize talep başvuru dilekçeniz yeminli bir tercüman tarafından İngilizce diline çevirtilmelidir.
  • Her ne kadar iyi İngilizce bilirseniz bilin bu dilekçenin yeminli bir tercüman tarafından İngilizce diline çevirtilmesi zorunludur.
  • Letonya Konsolosluğuna dilekçenizin hem orijinal Türkçe versiyonunu hem de İngilizce versiyonunu noterden onaylatarak ibraz etmelisiniz. Ayrıca vize talep başvuru dilekçeniz seyahatinizin amacını, süresini, firma bilgilerinizi, faaliyet alanınızı ve seyahat süresince oluşacak maddi ve ekonomik sorumluluğun kim tarafından karşılanacağını içermelidir.
  • Bunun yanı sıra Letonya konsolosluğuna firmanız hakkında gerekli bilgileri içeren belgeleri de sunmalısınız. Bunlar vergi levhanız, banka yetkililerince ıslak imzalı olarak imzalanmış ve kaşelenmiş firma hesap defteri bilgileri ( bu adımda banka yetkililerinin imza sirküleri de ek olarak eklenmelidir), kayıtlı olduğunuz ticaret odasından resmi ıslak imzalı ve kaşeli firma bilgileriniz ( faaliyet alanlarınız ve benzeri).
  • Ayrıca pasaportunuz da son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Pasaportunuz yeni durumda olmalı ve üzerinde ve ya iç yapraklarında yırtık ve ya yıpranma olmamalıdır.

Letonya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Letonya sınırları içerisinde herhangi bir sebepten ötürü ikamet etmekte olan anne, baba, eş, çocuk, yakın akraba ve ya arkadaşlarınızı ziyaret etmeniz için başvuru talebinde bulunmanız gereken vize türüdür. Bu vize türü için gerekli ortak evrakları bu yazımızda bulabilirsiniz.

  • Ancak unutulmamalıdır ki Letonya konsolosluğu her vize talep başvurusunu kendi içinde ayrı olarak değerlendirmektedir. Bu durum sonucunda da aynı vize türüne talep başvurusunda bulunan iki farklı kişiden farklı evraklar talep edilebilmektedir.
  • Bizler sizlere burada Letonya aile ve arkadaş ziyareti vizesi için genel anlamda Letonya konsolosluğu tarafından ortak istenen evraklardan bahsedeceğiz. Daha detaylı bilgi için yetkili vize merkezimiz ile irtibata geçebilirsiniz.
  • Letonya konsolosluğu kişilerin vize talep başvurularını doğrudan kendi başlarına yapmalarını engellemiştir. Letonya Cumhuriyetine seyahat düzenlemek isteyen kişiler yetkili vize merkezleri aracılığı ile schengen vizesine talep başvurusu oluşturmalıdır.
  • Yetkili vize merkezimiz de ki uzman çalışma arkadaşlarımız sizler için vize talep başvurunuzun bütün adımlarında etkin rol oynayarak en uygun fiyata, en kısa sürede ve en güvenilir şekilde vize sahibi olmanızı sağlayacaklardır.
  • Letonya aile ve arkadaş ziyareti vizesi için ilk gereken evrak davetiye mektubudur. Davetiye mektubu olmayan vize talep başvuruları işleme alınmadan ret cevabı almaktadır. Davetiye mektubu Letonya cumhuriyetinde oturum izni bulunan ve ya Letonya vatandaşı olan akraba ve ya arkadaşınızdan gelmelidir.
  • Akraba ve ya arkadaşınız bu davetiye mektubunu size göndermeden önce gerekli ve yetkili makamlardan izin almalı ve davetiye mektubunu onaylatmalıdır. Resmi makamlarca onaylanmamış davetiye mektuplarının uluslararası alanda geçerliliği yoktur.
  • Bu yüzden resmi olarak yetkili ve gerekli makamlarca onaylanmamış davetiye mektupları ile yapılan vize talep başvurularını Letonya konsolosluğu değerlendirmeye tabi tutmadan ret cevabı vermektedir.
  • Letonya aile ve arkadaş ziyareti vizesi için ilk ihtiyacınız olan evrak geçerli olan bir davetiye mektubudur. Bu davetiye mektubu seyahat planınız ile alakalı bazı bilgiler ve detaylar içermelidir.
  • Bu bilgiler sizlerin ziyaret edeceğiniz kişinin size yakınlığını gösteren bilgiler, kalacağınız yer bilgisi, seyahatiniz süresince oluşacak maddi ve ekonomik yükümlülüğün kim tarafından karşılanacağı gibi bilgilerdir.
  • Diğer önemli evraklarınızdan birisi de pasaportunuzdur. Pasaportunuz en fazla 10 (on) yıl öncesinden alınmış olmalı gereklidir. Pasaportunuz üzerinde ve iç yapraklarında leke, kir, iz olmamalıdır. Pasaportunuz fiziki olarak iyi görünmeli ve yeni durumda olmalıdır. Pasaportunuz seyahatiniz süresince geçerliliğini koruyor olmalıdır.
  • Bunun yanı sıra pasaportunuzun iç yapraklarında en az karşılıklı 2 (iki) adet boş yaprak bulunmalıdır. Bordo renk umuma mahsus pasaport sahipleri Letonya aile ve arkadaş ziyareti vize talep başvurularında Letonya konsolosluğunca schengen vizesi standartlarına tabi tutulurlar.
  • Siyah renk diplomatik pasaport sahipleri ve yeşil renk hususi pasaport sahipleri ise kısa süreli Letonya cumhuriyeti seyahatlerinde vize muafiyetinden yararlanarak ziyaretlerini gerçekleştirebilirler. Letonya aile ve arkadaş ziyareti vizesi talep işlemleri genel olarak 5 (beş) ile 10 (on) gün içerisinde tamamlanmaktadır.
  • Ancak bazı durumlarda vize talep başvurularının değerlendirme süreci Letonya konsolosluğu tarafından uzayabilmektedir. Bu olayın en önemli sebebi ise Letonya konsolosluğunun vize talep başvurusunda bulunun kişiden ek evrak istemesidir.
  • Bir diğer önemli evrak ise vize talep başvuru dilekçenizdir. Vize talep başvurusu dilekçeniz seyahatinizin amacını, süresini, ziyaret etmek istediğiniz akraba ve ya arkadaşınız ile yakınlık derecenizi, nerede kalacağınızı ve seyahatiniz boyunca oluşacak maddi ve ekonomik yükün kim tarafından karşılanacağı bilgilerini içermelidir.

Letonya Transit Vize

Letonya Transit Vize hakkında detaylı bilgi bu sayfadaki yazımızdan okuyabilirsiniz. Letonya Konsolosluğu vize talep başvuru işlemlerini şahısların kendi başlarına doğrudan Letonya konsolosluğu ile irtibata geçerek yapmasını engellemiştir.

  • Letonya cumhuriyetine seyahat etmek isteyen kişiler yetkili bir vize merkezi ile irtibata geçmek zorundadırlar. Yetkili vize merkezi Letonya konsolosluğu ile irtibata geçerek vize talep başvurusunda bulunan şahıs adına Letonya schnegen vizesi işlemlerini tamamlamaktadır.
  • Siyah renkli diplomatik pasaport sahipleri ve yeşil renkli hususi pasaport sahipleri kısa süreli Letonya cumhuriyeti seyahatlerinde vize muafiyeti programından yararlanarak seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Ancak bordo renk umuma mahsus pasaport sahipleri ise Letonya konsolosluğu tarafından kabul edilmiş olan schengen vizesi standart prosedürlerini yerine getirmekle yükümlüdür.
  • Eğer son 5 (beş) yıl içerisinde schengen vizesi talep başvurusunda bulunmuş ve vizeniz onaylanmış ise parmak izi alımı işleminden muaf tutulursunuz. Ancak belirtilen süre içerisinde schengen vize talep başvurusunda bulunmamış iseniz parmak izi alımı işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
  • Yetkili vize merkezimizde ki çalışma arkadaşlarımız ile irtibata geçmeniz halinde sizleri en yakın uygulama noktasına yönlendireceklerdir.
  • Letonya Transit Vize genel olarak kara yolu ve deniz yolu ile taşımacılık yapan firmaların çalıştırdıkları mürettebat için talep başvurusunda bulundukları vize türüdür. Genel olarak yük ve yolcu taşımacılığı yapan firma, kurum ve ya kuruluşların çalıştırdıkları işçileri için bu vize türü tercih edilmektedir.
  • Bu vize türünün amacı belirli bir yerden yola çıkan deniz ve ya kara taşıtının varış noktasına ulaşmak için izleyeceği güzergah eğer Letonya Cumhuriyeti sınırları içerisinden geçiyor ise deniz ve ya kara taşıtının çalışanları bu vize türüne sahip olmalılardır. Bu vize türüne sahip olan kişiler rahatça seyahatlerini gerçekleştirebilirler.
  • Buradaki amaç Letonya cumhuriyetine her ne sebep ile olursa olsun seyahat eden kişilerin ve ya seyahat güzergahları gereği Letonya cumhuriyeti sınırları içerisinden geçen kişilerin takibini yapmaktır.
  • Bu vize türü için gerekli vize talep başvurusunu genel olarak firma, kurum ve ya kuruluş yetkilileri çalışanları adına yapmaktadır. Bazı durumlarda ise firma, kurum ve ya kuruluş yetkilileri gerekli ve ıslak imza ile onaylanmış evrakları çalışanlarını vererek onların işlemleri tamamlamasını isteyebilir.
  • Letonya Transit Vize İşlemleri için en gerekli evrak seyahatinizin nereden nereye olduğunu ve güzergahını gösteren belgelerdir. Bu evrak bütün seyahatin planlarını içermelidir. Aynı zamanda da Letonya cumhuriyeti sınırları içerisinde ne kadar zaman geçirileceğini ve nerelere uğranacağını da beyan etmelidir.
  • Daha sonra en önemli evrak ise pasaportunuzdur. Pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Pasaportunuz yeni durumda olmalı ve fiziki açıdan iyi görünmelidir. Pasaportunuzun üzerinde ve ya iç yapraklarında leke, iz, kir olmamalıdır. Pasaportunuz seyahat süreniz boyunca geçerliliğini korumalıdır.
  • Ayrıca pasaportunuzun içerisinde en az karşılıklı olacak şekilde 2 (iki) adet boş yaprak bulunmalıdır. Eğer yukarıda belirtmiş olduğumuz standartlara uygun bir pasaportunuz yok ise Letonya konsolosluğuna vize talep başvurusu oluşturmadan önce pasaportunuzu yenilemenizi tavsiye etmekteyiz.
  • Letonya Konsolosluk çalışanları standartlara uymayan pasaportlar ile yapılan vize talep başvurularını değerlendirmeye tabi tutmadan ret cevabı vermektedir. Ayrıca Letonya konsolosluğuna adına çalıştığınız firma ile aranızda olan protokol, sözleşme ve ya kontratınızı da ibraz etmelisiniz.
  • Bunların yanı sıra seyahat süresince geçerliliğini koruyan bir sağlık sigortasına ihtiyacınız olacak. Bulaşıcı bir hastalık taşımadığınıza dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu da temin etmelisiniz. Son olarak da tam vukuatlı adli sicil kaygı belgesini de ek olarak eklemelisiniz.

Letonya Oturma İzni

Letonya Oturma İzni almak isteyen kişiler birden fazla yol ile oturma iznine sahip olabilirler. Letonya cumhuriyeti anayasasında önceden belirlenmiş olan oturum izin türleri ile oturum izni talep edecek şahısın içinde bulunduğu sosyal statü arasında benzerlikler olmalıdır. Yani kişi kendisine ve statüsüne en uygun olan oturum iznine başvuru yapmalıdır.

  1. Oturum izni başvuruları öncelikle Letonya konsolosluğundan vize talep ederken bildirilmelidir. Daha sonra Letonya cumhuriyeti sınırlarından içeri giriş yapıldıktan sonra da gerekli ve yetkili makamlara oturum izni talep başvurusunda bulunulmalıdır.
  2. Letonya cumhuriyeti genel olarak oturum izinleri belirli türlere ayırmıştır. Bu türler Letonya Çalışma Vizesi ile Oturma İzni, Letonya Öğrenci Vizesi ile Oturma İzni, Letonya Oturma İzni, Letonya Yatırım yolu ile Oturma İzni, Letonya Evlenme ve Aile kurma yolu ile Oturma İznidir.
  3. Sizden bu türlerden size en yakın olanı belirleyerek Letonya cumhuriyeti yetkili makamlarına oturma izni için talep başvurusunda bulunabilirsiniz.
  4. Letonya Çalışma Vizesi ile Oturma İzni sahibi olmak isteyen kişiler öncelikle Letonya cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan ve faaliyet gösteren bir firma, kurum ve ya kuruluş ile anlaşmalıdır.
  5. Anlaşma yapıldıktan sonra kişiye adına çalışacağı firma, kurum ve ya kuruluş yetkililerinden davetiye mektubu gelmelidir.
  6. Bu davetiye mektubu içerisinde kişinin anlaştığı firma, kurum ve ya kuruluşun faaliyet gösterdiği alan ve çalışanı olması için davet ettiği kişi ile arasında imzalamış olduğu şartları bildiren kontrat, protokol ve ya sözleşme olmalıdır.
  7. Ayrıca bu davetiye mektubunda açık olarak davet edilen kişiye çalışanı olarak kabul ettiğini beyan etmelidir.
  8. Firma, kurum ve ya kuruluş yetkililerince bu davetiye mektubu ıslak imzalı olarak imzalanmalı ve firma adına kaşelenmelidir. Kişi bu davetiye mektubunu Letonya konsolosluğuna çalışma vizesi talep başvurusunda bulunurken ibraz etmelidir.
  9. Vize talep başvurusu onaylanan kişi Letonya cumhuriyeti sınırlarından içeri girdiği andan itibaren 30 (otuz) gün içerisinde oturma iznine başvuru talebi oluşturmalıdır. Bu yol ile alınan oturma izninin süresi çalışma vizesinin süresi kadardır.
  10. Letonya Öğrenci Vizesi ile Oturma İzni sahibi olmak isteyen öğrenciler ise öncelikle Letonya cumhuriyetinde bulunan ve faaliyet gösteren lisans ve ya üzeri bir eğitim öğretim kurumu ile anlaşmalıdır.
  11. Eğitim öğretim kurumu yetkililerinden kişiyi öğrenci olarak okullarına kabul ettiklerini gösteren davetiye mektubu temin edilmelidir. Bu davetiye mektubunda eğitim ve öğretim kurumunun faaliyet gösterdiği dallar ve öğrencinin hangi programa kaç yıllığına kabul edildiği bilgisi bulunmalıdır.
  12. Davetiye mektubu eğitim ve öğretim kurumu yetkililerince ıslak imzalı olarak imzalanmalı ve eğitim öğretim kurumunun adına kaşelenmelidir. Öğrenci bu davetiye mektubu ile Letonya konsolosluğuna öğrenci vizesi talep başvurusunda bulunmalıdır.
  13. Vize talep başvurusu onaylanan öğrenci Letonya cumhuriyeti sınırlarına girdiği andan itibaren 30 (otuz) gün içerisinde oturum izni talep başvurusu yapmalıdır.
  14. Bu yol ile alınan oturum izinleri 1 (bir) yıldır. Öğrenci eğitim süresi devam ettiği müddetçe yenileme yapması gerekmektedir.
  15. Letonya Yatırım yolu ile Oturma İzni almak isteyen kişiler ise Letonya konsolosluğunun belirlemiş olduğu alanlarda ve belirlemiş olduğu tutarda yatırım yapmalıdır.
  16. 1400 Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus ise önceden belirlenmiş süre içerisinde belirlenmiş alanda Letonya konsolosluğu tarafından belirlenmiş tutar kadar yatırım yapmayan kişiler oturum izni sahibi olamaz.
  17. Letonya Evlenme ve Aile kurma yolu ile Oturma İzni almak isteyen kişiler ise öncelikle evlendiklerine dair resmi evrak olan evlilik cüzdanlarını Letonya cumhuriyeti yetkili makamlarına ibraz etmelilerdir.

Letonya Vatandaşlık İşlemleri

Letonya Vatandaşlık hakkı kazanmak isteyen kişiler için takip edebilecekleri birden fazla yol vardır. Letonya Cumhuriyeti Vatandaşlık talep başvurusunda bulunmak isteyen kişi ise kendi durumu ve sosyal statüsüne en uygun yolu seçerek gerekli şartları yerine getirmelidir. Ancak aslında bütün yollar aynı ortak değer çıkmaktadır.

  1. O değer de Letonya cumhuriyeti vatandaşı olmanın gereklerini anlamak, Letonya cumhuriyeti ve halkı adına faydalı olabilmek, Letonya cumhuriyeti anayasalarına saygılı davranmak ve bütün kurallara uymaktır.
  2. Letonya vatandaşı olabilmek için en kolay yol daha önceden Letonya cumhuriyetinde belirli bir süre yaşamış olmaktır. Bu yol ile zaten herhangi bir sebepten ötürü Letonya oturum izni olan bir kişi orada yaşadığı yıllar içerisinde Letonya cumhuriyetine ve halkına, maddi ve ekonomik yönden, sosyal yönden ve bilim, teknoloji ve sanayi yönünden faydalı olabileceği konusunda kendisini ispatlaması gerekmektedir. Zaman içerisinde kendini ispatlaması ile tavsiye mektupları alabilirsiniz.
  3. Letonya cumhuriyeti bu tavsiye mektuplarını oldukça önemli olarak değerlendirmektedir. Letonya Vatandaşlık hakkına sahip olma yolları genel olarak şunlardır.
  4. Letonya Evlenme ve aile kurma yolu ile Vatandaşlık hakkı sahibi olmak isteyen kişiler öncelikle evlenme akdini yerine getirmelilerdir. Evlenme akdini resmi olarak yerine getirmemiş kişiler kamu kurum ve kuruluşları karşısında resmi olarak evli sayılmadıkları için bu yol ile oturum izni alamazlar ve Letonya Vatandaşlık talep başvurusunda bulunamazlar.
  5. Ancak evlenme akdini yerine getirmiş olan kişiler ise evlilik cüzdanlarının evrak tasdikini yaptırarak ulusal alanda geçerli sayılan bir evrak olmasını sağlayabilir. Kişilerin Letonya cumhuriyeti sınırları içerisinde evlenmiş olması gerekmemektedir. Ancak evlilik akdini yerine getiren taraflardan en az birisi Letonya cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır. Evlilik akdi gerçekleştikten sonra gerekli evrak ve belgeleri yetkili Letonya cumhuriyeti makamlarına ibraz etmelisiniz.
  6. Değerlendirme sürecinden sonra uygun görülmesi halinde Letonya cumhuriyeti vatandaşı olmaya hak kazanırsınız. Değerlendirme sürecinde ise yetkili Letonya cumhuriyeti makamları vatandaşlık talep başvurusunda bulunan kişide bazı özellikler aramaktadır.
  7. Vatandaşlık talep başvurusunda bulunan kişide ilk aranan özellik aklı yerinde olması ve Letonya vatandaşı olmanın getireceği sorumlulukları anlayarak yerine getirebilecek olmasıdır. Bir diğer husus ise kişinin Letonya cumhuriyeti anayasasına saygılı olması ve anayasada açıkça belirtilmiş kurallara uygun olarak yaşamasıdır.
  8. Bir diğer önemli husus ise vatandaşlık talep başvurusunda bulunan kişinin Letonya cumhuriyeti devletine ve halına maddi ve ekonomik açıdan, kültürel açıdan, sportif açıdan, bilim, teknoloji ve sanayi açısında faydalı olabilecek olması ve faydalı olabilmek adına çalışması gerekmektedir.
  9. Letonya Vatandaşlık hakkına orada çalışanlar ve ya öğrencilerde sahip olabilmektedir. Bu süreç tamamen Letonya cumhuriyeti iç işleri bakanlığı tarafından yönetilmektedir. Bu süreç içerisinde vatandaşlık hakkına sahip olmak isteyen kişilerin yerine getirmesi gereken şartlar bulunmaktadır.
  10. Örneğin Letonya çalışma vizesi ile Letonya cumhuriyeti sınırları içerisinde çalışan ve oturum izni almış kişiler Letonya cumhuriyeti anayasasında belirlenmiş olan süre kadar çalışması sonucunda ve adına çalıştığı firma, kurum ve ya kuruluş yetkilileri tarafından da halen beraber çalışılması düşünülüyor ise vatandaşlık başvurusunda bulunabilir.
  11. Bu durum adına çalıştığı firma, kurum ve ya kuruluş yetkilileri çalışanları adına tavsiye mektubu doldurmalılardır. Kişinin çalıştığı sektörde önemli biri olduğunu, yeterli tecrübe ve bilgi birikimine sahip olduğunu, sürekli çalışması halinde hem firmaya hem sektöre hem de Letonya cumhuriyetine faydalı bir vatandaş olabileceğini belirtmelilerdir.
  12. Letonya Öğrenci vizesi ile Vatandaşlık hakkı kazanmak isteyen öğrencileri ise eğitim öğretim gördükleri kurumun yetkililerinden başarılı bir öğrenci olduklarına ve ileride Letonya cumhuriyetine ve halkına faydalı olabileceklerine dair tavsiye mektubu almalılardır

Letonya Vize İçin Gerekli Evraklar

Letonya Vize için Gerekli Ortak Evraklar listesini aşağıda açıklamalı olarak anlatacağız. Sizler de buradan okuyarak ortak evraklar listesini öğrenebilir ve ya yetkili vize merkezimiz ile irtibata geçerek amacınıza en uygun vize türünü belirleyebilir ve en güncel gerekli evrak listesine eksiksiz şekilde ulaşabilirsiniz. Letonya Konsolosluğu şahısların kendi başlarına doğrudan vize talep başvurusu oluşturmalarını yasaklamıştır.

  • Letonya cumhuriyetine seyahat etmek isteyen kişiler öncelikle yetkili bir vize danışma merkezine uğramalılardır. Eğer yetkili vize merkezimize uğrarsanız, telefon ile ararsanız ve ya mail yolu ile irtibata geçerseniz alanında uzman çalışma arkadaşlarımız sizlerle beraber öncelikle talep başvurusunda bulunmanız gereken vize türünü tespit edeceklerdir.
  • Daha sonra sizlere hazırlamanız gereken evrakların eksiksiz bir listesini ulaştıracaklardır. Sizlerde evrakların teminini sağladığınız zaman bizlere kargo yolu ile gönderimini yapabilirsiniz. Bizlerde sizler için atılması gereken bütün adımları atarak sizin hiçbir yere gitmenize gerek kalmadan vize sahibi olmanızı sağlıyoruz.
  • Son adım olarak da onaylanmış olan vizeniz, pasaportunuz ve diğer onaylı ve gerekli evraklarınızı sizlerin belirlemiş olduğu adrese kargo yolu ile gönderiyoruz.
  • Letonya Vize için Gerekli Ortak Evraklar listesinde ilk sırada pasaportunuz var. Pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Pasaportunuz fiziki açıdan iyi durumda olmalı ve yeni gibi görünmelidir.
  • Pasaportunuzun üzerinde ve ya içerisinde leke, iz, kir olmamalıdır. Pasaportunuzun geçerliliği seyahat sürenizce devam etmelidir. Pasaportunuz kesinlikle yıpranmamış ve deforme olmamış olmalıdır ayrıca pasaportunuzun iç yapraklarında vizeniz onaylandıktan sonra gerekli mühür ve damgaların basılabilmesi için en az karşılıklı 2 (iki) adet boş yaprak bulunmalıdır.
  • Letonya Vize için Gerekli Ortak Evraklar listesinde ikinci sırada ise vize talep başvurusu formu bulunmaktadır. Vize talep başvuru formunu eksiksiz ve hatasız olarak doldurmalısınız. Doldurmuş olduğunuz vize talep başvuru forumunu ıslak imza ile imzalamalısınız.
  • Letonya Konsolosluğuna yapılan vize talep başvurularının çoğu bu vize talep başvuru formunun yanlış, eksik ve ya hatalı doldurulması ile olumsuz sonuçlanmaktadır. Bu durum vize talebinde bulunan kişilerin hem maddi ve ekonomik açıdan hem de manevi açıdan zarar görmesine sebep olmaktadır.
  • Letonya Vize için Gerekli Ortak Evraklar üçüncü önemli evrak ise Letonya Konsolosluğu makamına yazmanız gereken vize talep başvuru dilekçesidir. Vize talep başvurusu dilekçeniz Türkçe dilinde yazılmalı ve seyahatiniz ile alakalı bazı detayları içermelidir.
  • Bu detaylar seyahatinizin amacı, seyahatinizin süresi, seyahatiniz süresince oluşacak maddi ve ekonomik yükümlülüğü karşılayacak olan kişi ve ya kurum gibi detaylı bilgiler içermelidir. Ayrıca vize talep başvurusu dilekçenizde belirtmiş olduğunuz bilgilerin doğruluğunu teyit etmek için evrakların suretlerini de imzalı ve onaylı şekilde Letonya konsolosluk çalışanlarına ibraz etmelisiniz.
  • Letonya Vize için Gerekli Ortak Evraklar dördüncü adım ise vize talep başvurusu harç ücreti yatırım işlemidir. Vize harç ücretleri vize talep başvurusunda bulunacak kişi adına yatırılmaktadır. Vize harç ücreti yatırıldığı yıl içerisinde kullanması gerekmektedir.
  • Aynı yıl içerisinde kullanılmayan vize harç ücretleri geçerliliğini yitirir ve yanar. Letonya konsolosluğu yatırılmış olan vize harç ücretlerinin kullanılmaması durumunda geri iade işlemi gerçekleştirmez.
  • Ayrıca vize talep başvurusunda bulunacak olan şahsın adına yatırılan vize harç ücreti bir başkası adına kullanılamaz ve ya devredilemez. Ancak ve ancak adına yatırılmış olan şahıs aynı yıl içerisinde kullanabilir.
  • Eğer planladığınız seyahate ailece çıkacak iseniz her bir aile bireyi için ayrı vize talep başvurusunda bulunmalısınız ve 12 (on iki) yaş altındaki çocuklar hariç her aile bireyi için ayrı vize harç ücreti ödemelisiniz.

Letonya Vize Ücreti

Letonya Vize Harç Ücreti hakkında en güncel bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. 2021 yılı için geçerli olan vize harç ücretleri ve danışmanlık ücretlerini aşağıdan okuyabilirsiniz. Ancak unutulmamalıdır ki her vize türü için Letonya konsolosluğunun vize talep başvurusunda bulunan kişilerden talep ettiği evraklar farklılıklar göstermektedir.

  • Bu durumda da vize talep başvurularının vize harç ücretlerinde de farklılıklar baş göstermektedir. Bu konuda en güncel ve doğru bilgiyi yetkili vize merkezimize gelerek, telefon ile arayarak ve ya mail yolu ile bizlerle iletişime geçerek edinebilirsiniz.
  • Ayrıca yetkili vize merkezimizde ki alanında uzman çalışma arkadaşlarımız ile irtibata geçerek onlardan danışma hizmeti satın almanız durumunda sizlerin en uygun fiyata vize talep başvurunuzu yaparak vize talep başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını sağlayacaklardır.
  • Güne özel kampanyalı fiyatlardan yararlanarak Letonya cumhuriyeti vize talep başvuru işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu durumda cebinizden fazladan para çıkmasının önüne geçerek ekonomik olarak seyahatinize daha iyi bir his ile çıkabilirsiniz.
  • Yetkili vize merkezimizden danışmanlık hizmeti alan müşterilerimiz vize talep başvuru sürecinde ki işlemlerden arttırdıkları para ile seyahat ettikleri ülkelerden daha fazla hediye alabiliyor ve ya seyahatleri sırasında harcamaktadırlar.
  • Letonya Vize Harç Ücreti vize talep başvurusunda bulunan her bir birey için ayrı olarak tahsil edilir. Çünkü siz Letonya cumhuriyetine aileniz ile beraber seyahat ediyor olsanız bile her bir aile bireyiniz için ayrı vize talep başvurusu oluşturmanız gerekmektedir.
  • Bu yüzden vize talep başvurusunda bulunan her bir kişi vize talep başvurusu harç ücretini ayrıca ödemek zorundadır. 5 (beş) yaşına kadar olan çocuklardan vize talep başvurusu sırasında vize harcı ücreti talep edilmez.
  • 5 (beş) ile 12 (on iki) yaş arasında olan çocuklar için yapılan vize talep başvurularında ise vize harç ücreti talep edilip edilmeyeceği Letonya konsolosluğu çalışanlarına kalmıştır.
  • Vize harç ücretleri her bir birey için ayrı olarak yatırıldığı için yatırılmış olan vize harç ücretini sadece adına yatırılmış kişi kullanabilir. Adına vize harç ücreti yatırılmış olan kişi bu hakkını bir başkasına devredemez ve ya başkası adına kullanamaz.
  • Ayrıca yatırılan vize talep başvurusu harç ücretleri aynı yıl içerisinde kullanılmalıdır. Aynı yıl içerisinde kullanılmayan vize talep başvurusu harç ücretleri bir sonraki seneye devretmez. Belirlenen süre içerisinde kullanılmayan vize harç ücretleri yanar.

Letonya konsolosluğu bu durumlarda yatırılmış olan vize talep başvurusu harç ücretlerinin geri iadesini yapmamaktadır.

  • Letonya Turistik Vize Talep Başvurusu Resmi Harç Ücreti 105 Euro + danışmanlık hizmeti ücreti 30 Euro olmakta ve toplamda 135 Euro ödeme yapmanız gerekmektedir.
  • Letonya Ticari Vize Talep Başvurusu Resmi Harç Ücreti 105 Euro + danışmanlık hizmeti ücreti 30 Euro olmakta ve toplamda 135 Euro ödeme yapmanız gerekmektedir.
  • Letonya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize Talep Başvurusu Resmi Harç Ücreti 105 Euro + danışmanlık hizmeti ücreti 30 Euro olmakta ve toplamda 135 Euro ödeme yapmanız gerekmektedir.
  • Letonya Kültürel ve Sportif Vize Talep Başvurusu Resmi Harç Ücreti 105 Euro + danışmanlık hizmeti ücreti 30 Euro olmakta ve toplamda 135 Euro ödeme yapmanız gerekmektedir.
  • Letonya Transit Vize Talep Başvurusu Resmi Harç Ücreti 105 Euro + danışmanlık hizmeti ücreti 30 Euro olmakta ve toplamda 135 Euro ödeme yapmanız gerekmektedir.
  • Letonya 6 (altı) – 12 (on iki) Yaş arası Vize Talep Başvurusu Resmi Harç Ücreti 65 Euro + danışmanlık hizmeti ücreti 30 Euro olmakta ve toplamda 95 Euro ödeme yapmanız gerekmektedir.

Letonya Öğrenci Vize Talep Başvurusu Resmi Harç Ücreti Yukarıda belirtilmemiştir. Bunun sebebi ise schengen vizesi ile erasmus başvurusu yapan öğrencilerin vize talep harç ücretlerinde çok değişiklik olmaktadır.

Letonya Vize Reddi

Letonya Vize Reddi konusunda aklınıza takılan bütün bilgileri bu yazımızdan öğrenebilirsiniz. Bu yazımızda sizlerin Letonya konsolosluklarına yapacağınız vize talep başvurularınızda vizenizin olumsuz sonuçlanmaması için kaçınmanız gereken hatalar ve işlemlerden bahsedeceğiz.

  • Letonya Cumhuriyeti ve diğer Avrupa Birliği ülkeleri vize talep başvurularında ki olumsuz sonuçlanma durumlarının çoğalması ve bu durumun vize talep başvurusunda bulunan kişiler üzerinde hem maddi ve ekonomik hem de manevi ve duygusal olarak zarar oluşturduğu gerekçesi ile schengen vize standartlarını kabul etmişlerdir.
  • Schengen vizesi standartlarını yerine getiren ve gereklerini karşılayan kişiler içinde Letonya cumhuriyetinin de bulunduğu 28 (yirmi sekiz) adet Avrupa Birliği ülkesini rahatça gezebilmektedir.
  • Schengen vizesi seyahat etmeyi seven kişiler için oldukça verimli bir vize standardıdır. Çünkü schengen vizesi ile 90 (doksan) günlük süre içerisinde toplamda 30 (otuz) günü geçmemek kaydı ile istediğiniz Avrupa Birliği ülkesine tekrardan vize talep başvurusunda bulunmadan seyahat düzenleyebilirsiniz.
  • Seyahat etmek istediğiniz ülke konsolosluğuna bir dilekçe vermeniz yeterli olacaktır. Çoğu ülkeye ise doğrudan seyahat edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken ülke sınırından içeri girerken o ülkenin sınır polisine geçerli bir schengen vizesi sahibi olduğunuzu bildirerek pasaportunuzu ibraz etmektir.
  • Letonya Vize Reddi konusunda kişilerin en sık karşılaştığı sorun pasaport sorunudur. Schengen vizesi ile belirlenmiş olan pasaport standardı şöyledir. Pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Pasaportunuzun üzerinde ve ya içerisinde ki yapraklarda leke, iz, kir olmamalıdır.
  • Pasaportunuz fiziki açıdan temiz ve yeni görünmelidir. Letonya Konsolosluğu fiziki açıdan iyi görünmeyen pasaportlar ile yapılan vize talep başvurularını olumlu karşılamayarak ret cevabı vermektedir.
  • Pasaportunuzun geçerliliği planladığınız seyahat süresince varlığını korumalıdır. Pasaportunuzun iç yapraklarında Letonya konsolosluğu çalışanlarının onay ile alakalı mühür ve damgaları işleyebilmesi için en az karşılıklı 2 (iki) adet boş yaprak bulunmalıdır.
  • Eğer pasaportunuz yukarıda belirtmiş olduğumuz schengen vizesi standartlarına uygun değil ise vize talep başvurusunda bulunmadan önce pasaportunuzu yenilemenizi tavsiye etmekteyiz.
  • Letonya Vize Reddi konusunda vize talep başvurusunda bulunan kişilerin diğer sıkıntı yaşadığı evraklardan birisi de vize talep başvuru formunun doldurulmasıdır. Letonya Konsolosluğu vize talep başvuru formlarını eksik, hatalı, yanlış ve ya yalan bilgiler ile dolduran kişilerin vize talep başvurularını değerlendirmeye tabi tutmadan ret cevabı vermektedir.
  • Vize talep başvuru formu doldurulurken yalan beyanda bulunan kişiler hakkında ise Letonya konsolosluk çalışanları eğer Türkiye Cumhuriyeti Devletine başvuruda bulunursa cezai işlem ve yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu konuda çok dikkatli olmalısınız. Tam, hatasız ve eksiksiz olarak doldurduğunuz vize talep başvurusu formunun ıslak imza ile imzalanması gerekmektedir.
  • Letonya Vize Reddi konusunda bir diğer önemli evrak ise vize talep başvuru dilekçesidir. Vize talep başvurusu dilekçesi sizin Letonya cumhuriyetine düzenlemek istediğiniz seyahatinizin detaylı bilgilerini içermelidir.
  • Bu detaylı bilgilere örnek vermek gerekir ise seyahatinizin amacı, seyahatinizin süresi, seyahatiniz süresince bulunmayı planladığınız yerler, seyahatiniz süresince kalmayı planladığınız yerler ve seyahatiniz süresince oluşacak maddi ve ekonomik yükümlülüğün kim tarafından karşılanacağına dair detaylı bilgilerdir.
  • Hiçbir vize türü vize talep başvuru dilekçesinde belirtilen amacının dışında kullanılamaz. Amacı dışında kullanıldığı tespit edilen vizeler derhal iptal edilerek kişiye cezai yaptırım uygulanır.

Letonya Vize Reddi konusunda sıkıntı yaşamadan vize sahibi olabilmek için yetkili vize merkezimize uğrayabilir ve alanında uzman çalışma arkadaşlarımızdan vize talep başvurunuz için danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Letonya Dilekçe Ve Form

Letonya Vize Ücreti Ne Kadar?

Letonya vize ücretleri türüne göre değişim göstermektedir. Örneğin turistik vize almak isteyen kişiler 60 Euro ödemelidir.

Letonya Vize Veriyor Mu?

Normal pasaporta sahip vatandaşların vize almaları zorunludur ancak resmi pasaporta sahip olan kişiler 6 aylık zaman dilimi içerisinde 90 gün sınırla vizeden muaflardır.

Schengen Vize Ücreti Ne Kadar?

Schengen vize ücretleri kişilerin seyahat etme sebeplerine ve vize türlerine göre değişmektedir.

Oyla! post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir