Malta Vizesi 2023 Nasıl Başvurulur?

Malta Cumhuriyeti Vize İşlemleri sadece Malta Konsolosluğunun akreditasyona tabi tuttuktan sonra yetki verdiği yetkili vize merkezleri ve yetkili danışma merkezleri aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir. Bu yüzden şahısların kendi başına oluşturdukları vize talep başvurularını Malta Konsolosluğu tarafından değerlendirmeye tabi tutulmadan ret cevabı almaktadır. Malta Cumhuriyeti’ne seyahat planı yapan kişiler schengen vizesi sahibi olmalılardır.

  • Schengen vizesi sahipleri sadece Malta Cumhuriyeti’ne değil schengen vizesi ile ziyaretçi kabul eden bütün ülkelere seyahat planı yapabilir ve gerçekleştirebilirler.
  • Bordo renk pasaporta sahip olan yani umuma mahsus pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları Malta Konsolosluğunun vize talep başvurusu prosedürlerine tabidir. Yani Malta Konsolosluğunun belirlemiş olduğu asgari şartları sağlamak ile yükümlüdürler.
  • Malta Konsolosluğu yetkili vize merkezlerince kendilerine ulaştırılan vize talep başvurularını 7 (yedi) ile 10 (on) gün içerisinde sonuçlandırmaktadır. Bu süreç bazı zamanlarda uzayabilmektedir. Sürecin uzamasının sebeplerin başında Malta Konsolosluğu çalışanlarının vize talep başvurusunda bulunan şahıs hakkında daha fazla bilgi edinmek istemesi üzerine ek evrak ve belgeler talep etmesi sureti ile gerçekleşmektedir.
  • Bunun yanı sıra bazı zamanlarda Malta Cumhuriyeti resmi ve dini tatil günleri ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti resmi iş günleri ile çakışması durumunda da gecikmeler yaşanabilmektedir.
  • Malta konsolosluğunca genel anlamda istenilen ortak evraklar bilinmektedir. Ancak bütün vize türlerine göre evraklar değişiklik göstermektedir. Bu yüzden vize talep başvurusunda bulunacak şahısların yetkili vize merkezimize gelerek, telefonla arayarak ve ya mail yoluyla irtibata geçmesini tavsiye etmekteyiz.
  • Alanında uzman çalışma arkadaşlarımız sizler için en uygun vize türünü belirleyerek hiç sıkıntı yaşamadan güvenilir, hızlı ve güne özel kampanya fiyatları ile paranız cebinize kalacak şekilde en uygun şekilde vize talep başvurunuzu oluşturacaklardır.
  • Sizlere sadece evinizin sıcaklığında bekleyerek işlemlerinizin tarafımızca tamamlanması kalacaktır. Eğer son 5 (beş) yıl içerisinde schengen vizesi talep başvurusunda bulunmuş ve ya schengen vizesi almış iseniz konsolosluğa gitmenize gerek kalmadan tüm işlemleriniz tarafımızca en hızlı şekilde yürütülecektir.
  • Sizler sadece bizlerle iletişime geçerek amacınıza en uygun vize türünü belirlemek ve gerekli evrakları bizlere kargo yoluyla göndermek kalacaktır. Vize talep başvurunuzun geri kalan tüm adımları tarafımızca atılacak ve onaylanan vize talep başvurunuz, pasaportunuz ve diğer onaylı evraklarınız sizin belirlediğiniz adrese kargo yolu ile gönderilecektir.
  • Malta konsolosluğu vize talep başvurularını amacına göre değerlendirmektedir. Amacı dışında kullanılan ve ya kullanılmaya çalışan vizelerin tespiti durumunda Malta Cumhuriyetinin anayasasında daha önceden belirlenmiş olan cezai yaptırımlar uygulanır.
  • Eğer tespit edilmiş olan kötüye vize kullanımı ve ya amacı dışında vize kullanımı ağır bir suç içeriyorsa Malta Cumhuriyeti vizesi olan şahsın vizesini iptal ederek ülkeden sınır dışı edebilir. Bu gibi durumlarda tekrardan aynı şahıs vize başvurusunda bulunamaz. Bulunmak istese dahi vize talep başvurusu ret cevabı alır.
  • Malta Konsolosluğu çalışanları bu konulara çok önem göstermektedir. Ayrıca malta cumhuriyeti ülkesine ziyaret etmek amacı ile vize talebinde bulunan kişileri schengen vizesi ile kabul ettiği için vizenizin kötüye kullanımı ve ya amacı dışında kullanımı konusunda cezai işleme tabi tutulmanız karşısında diğer schengen vizesi ile ziyaretçi kabul eden ülkelere de vize talep başvurusunda bulunamazsınız.
  • Vizesi herhangi bir sebepten ötürü red cevabı alan ve ya iptal edilen şahıslar vize talep başvurusu sırasında ödedikleri vize harç ücretlerinin ne tamamını ne de kısmi bir miktarını geri iade alamazlar.

 Malta Cumhuriyeti Turistik Vize

Malta Cumhuriyeti Turistik Vize sahibi olmak isteyen kişiler Malta Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olan şartlara uymakla yükümlüdürler. Bu şartlar vize talep başvurusunda bulunan kişinin başvuru sürecinde Malta Konsolosluğuna ibraz etmesi gereken ve Malta Konsolosluğunca değerlendirmeye tabi tutulan evraklardan oluşmaktadır.

Malta Cumhuriyeti’ne seyahat planı yapan kişiler öncelikle vize talep başvurusu oluşturmalılardır.

  1. Vize talep başvurunuzda en önemli evrak pasaportunuzdur. Pasaportunuzun üzerinde kir, leke, iz, yırtık olmadığından yani pasaportunuzun yıpranmamış ve deforme olmamış olduğundan emin olunuz. Aynı zamanda da pasaportunuzda en az 2 (iki) karşılıklı boş yaprak olduğundan emin olunuz.
  2. Bordo renk umuma mahsus pasaport sahipleri Malta Cumhuriyeti Turistik vizetalep başvurusu standart prosedürlerine tabidir. Malta Konsolosluğu Schengen vizesi ile kısa süreli turistik gezi planları yapan kişilere olanak sağlamaktadır.
  3. 90 (doksan) güne kadar olan kısa süreli turistik vize talep başvuruları Malta Konsolosluğu tarafından değerlendirilerek kişilere vize talep başvuruları için ret ve ya onay cevabı verilmektedir.
  4. Malta Cumhuriyeti Turistik vizetalep başvuruları sadece Malta Cumhuriyetinin akredite edip akreditasyona uygun gördüğü yetkili vize merkezleri aracılığı ile yapılabilmektedir. >>>  vizeofisi.com/vize-basvurusu-dilekcesi nasıl yazılır öğrenmek için tıklayınız.
  5. Yetkili olmayan vize merkezleri aracılığı ile yapacağınız vize talep başvuruları Malta Konsolosluğu tarafınca değerlendirmeye tabi tutulmadan red cevabı almaktadır.
  6. Vize talep başvuru sürecinde schengen formunun eksiksiz ve hatasız olarak doldurulması çok önemlidir. Ayrıca vize talep başvurusu için Malta Konsolosluğu makamına yazacağınız ve seyahatinizin amacı, süresi, maddi ve ekonomik durumunuz, sağlık bilgileriniz ve sağlık sigortanız gibi detayları içeren dilekçenizi resmi olarak ıslak imzalı olmalıdır.
  7. Malta Konsolosluğu makamına Türkçe olarak yazdığınız vize talep başvuru dilekçenizi yeminli bir tercüman ve ya mütercim aracılığı ile İngilizce diline çevirtmelisiniz.
  8. Çevirisi yapılan vize talep başvuru dilekçesinin hem aslı hem de çeviri yapılmış versiyonu noterden onaylatılmalıdır. Noter onayı olmayan dilekçeler değerlendirmeye tabi tutulmadan ret cevabı almaktadır.
  9. Malta Konsolosluğu makamına yazmış olduğunuz vize talep başvuru dilekçenizin hem orijinal Türkçe versiyonunu hem de çevirisi yapılmış olan İngilizce versiyonunu ibraz etmeniz gerekmektedir.
  10. Malta Cumhuriyeti turistik vizetalep başvurusunda bulunmak isteyen kişiler tam teşekküllü bir hastaneden ve ya Malta Konsolosluğunun daha önceden belirlemiş olduğu anlaşmalı hastanelerden sağlık raporu almalılardır. Sağlık raporunun içeriği talep edilen vize türüne göre değişiklik gösterebilir.
  11. Schengen vizesi ile Malta Konsolosluğundan malta turistik vizesi talep başvurusunda bulunan kişilerden bulaşıcı hastalık taşımadığını açıkça gösteren sağlık raporu istenmektedir. Ancak istenilen bu sağlık raporu vize talep başvurusunda bulunan kişinin son 5 (beş) yıl içerisinde ziyaret ettikleri ülkelere göre değişiklik göstermektedir.
  12. Ayrıca Malta turistik vize talep başvurusunda bulunan kişiler planladıkları seyahat süresince Malta Cumhuriyetinin sosyal ve sağlık fonlarından yararlanamaz. Bu yüzden kişilerden seyahatleri süresince geçerliliğini devam ettiren bir sağlık sigortasının olması Malta Konsolosluğu tarafından istenmektedir.
  13. Sağlık raporlarını ve sağlık sigortasını temin eden kişiler kimlik bilgilerini açıkça gösteren kimlik belgelerinin renkli fotokopilerini de ibraz etmelilerdir.
  14. Daha sonra tam vukuatlı adli sicil kaydınızı da malta Konsolosluk çalışanlarına ibraz etmelisiniz.
  15. Tam vukuatlı adli sicil kaydı geçmiş 5 (beş) yıl içerisinde 12 (on iki) aydan daha uzun süreli kalınan tüm ülkelerden temin edilmeli ve ek olarak sunulmalıdır.
  16. Malta Turistik vize talep başvurusunda bulunan kişinin seyahat süresi boyunca oluşacak maddi ve ekonomik yükümlülükleri karşılayabilecek durumu olduğunu gösteren banka hesap defterini de banka yetkililerinden resmi imzalı olarak alarak malta konsolosluğuna ibraz etmelidir.
  17. Aile ziyareti ve ya ticari geziler için uygun davetiye>>>  vizeofisi.com/vize-davetiye-mektubunasıl olmalıdır.
  18. Konaklama bilgisi mutlaka sunulmalıdır.>>> vizeofisi.com/vize-konaklama-belgesi Otel veya konaklama belgesi ücretsiz bir şekilde orjinal bir şekilde nasıl yapılır.
  19. Uçak rezervasyonu>>>  vizeofisi.com/vize-ucus-rezervasyonuÜcretsiz bir şekilde nasıl yapılır, öğrenmek için tıklayınız.
  20. İş verenler için oda kayır belgesi, faaliyet belgesi, vergi levhası, sicil gazetesi, imza beyanı
  21. Çalışanlar ek olarak izin yazısı , işe giriş belgesi, son 6 aylık maaş bodroları

Malta Cumhuriyeti Ticari Vize

Malta Cumhuriyeti Ticari Vize talep başvurusunda bulunmak isteyen kişiler öncelikle bir davetiye mektubu sahibi olmalılardır. Umuma mahsus bordo renk pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları Malta Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olan standart prosedüre tabi tutulurlar.

  1. Bu prosedür hususi ve ya diplomatik pasaport sahipleri kişiler için farklılıklar ve kolaylıklar içermektedir. Schengen vizesi ile Malta Cumhuriyetine ticari vize talep başvurusunda bulunabilirsiniz.
  2. 180 (yüz seksen) gün süre içerisinde toplamda 90 (doksan) günü geçmeyecek şekilde schengen vizesini tanıyarak kabul etmiş olan 28 (yirmi sekiz) Avrupa ülkesine sınırsızca seyahat düzenleyebilirsiniz.
  3. Son 5 (beş) yıl içerisinde schengen vizesi oluru almış olan bir kişi tekrar vize talep başvurusunda bulunmak için yetkili vize merkezleri aracılığı ile konsolosluklara gitmesine gerek kalmadan işlemlerini yürütebilmektedir.
  4. Burada ki en önemli kıstas ise schengen vizesi veren ülkelerin veri tabanlarında sizin son 5 (beş) yıl ait parmak izleriniz ve biyometrik fotoğraflarınızın olmasıdır. Eğer hali hazırda geçerli bir schengen vizeniz var ise Malta Cumhuriyetine ticari vize başvurunuzun onay alması ve onaylanma süreci çok kolay olacaktır.
  5. Malta Cumhuriyeti ticari vizealmak isteyen kişiler öncelikle Malta Konsolosluğu çalışanlarına davetiye ibraz etmelilerdir. Bu davetiye sizi davet eden firma, kurum ve ya kuruluş yetkililerinden resmi olarak ıslak imzalı olmalı ve gerekli Malta Cumhuriyeti makamlarınca onaylanmış olmalıdır.
  6. Davetiye mektubu sahibi kişiler Malta Cumhuriyeti ticari vizetalep başvurularını değerlendirme sürecini hızlıca geçerek kolay yoldan malta ticari vizesi sahibi olabilirler. Malta ticari vize başvurusu yapan kişiler iş toplantılarına, konferanslara, sektörel eğitimlere, fuarlara ve benzeri iş ve ticari faaliyetlere katılabilirler.

>>>  vizeofisi.com/vize-davetiye-mektubu nasıl olmalıdır.

  1. Malta ticari vizesi sahibi kişiler malta cumhuriyeti sınırları içerisinde çalışma iznine sahip değillerdir. Malta ticari vizesi sahibi kişiler sahip oldukları vizeyi kötüye kullanmaları ve ya amacı dışında kullanmaları durumunda Malta Cumhuriyeti anayasasında önceden belirlenmiş olan kurallara göre cezai işleme tabi tutulurlar.
  2. Malta ticari vizesine talep başvurusunda bulunan kişilerin hazırlaması gereken evraklar farklılıklar göstermektedir. Malta Konsolosluğu bu konuda istenilen vize türü ve amacına göre değişiklik gösteren evraklar istemektedir.
  3. Talep ettiğiniz vize türüne göre gerekli evrakların listesini tam olarak öğrenmek için yetkili vize merkezimiz ile irtibata geçebilirsiniz. Sizlere güncellenen tam evrak listesi ve güne özel kampanyalı fiyatlar konusunda yardımcı olmak üzere alanında uzman çalışma arkadaşlarımız yetkili vize merkezlerimizde sizleri beklemektedir.
  4. Malta ticari vizesinde gereken diğer önemli evrakların başında pasaportunuz gelmektedir. Pasaportunuzun üzerinde leke, kir, yırtık bulunmamalıdır. Pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olmalı ve deforme olmamış yıpranmamış olmalıdır.
  5. Pasaportunuzun seyahat sonrasında da en az 6 (altı) ay geçerliliği olmalıdır. Pasaportunuzda en az 2 (iki) adet karşılıklı boş yaprak bulunmalıdır.
  6. Bir diğer önemli evrak ise vize talep başvuru dilekçenizdir. Bu dilekçe de Malta Cumhuriyetine planladığınız seyahatinizin amacı, süresi,  iş toplantısına katılacağınız firmanın bilgileri ve ya katılacağınız fuar, seminer ve benzeri etkinliklerin başlangıç bitiş tarihlerine yer verilmelidir.

>>>  vizeofisi.com/vize-basvurusu-dilekce si nasıl yazılır öğrenmek için tıklayınız.

  1. Ayrıca bu seyahat sırasında oluşacak maddi ve ekonomik yükü bir sponsor karşılayacak ise sponsorunuz ile alakalı maddi ve ekonomik durumunu gösterir

14.>>> vizeofisi.com/vize-konaklama-belgesi  Otel veya konaklama belgesi ücretsiz bir şekilde orjinal bir

15.>>>  vizeofisi.com/vize-ucus-rezervasyonu Ücretsiz bir şekilde nasıl yapılır, öğrenmek için tıklayınız.

belgeleri de ek olarak eklemeli ve dilekçenizde belirtmelisiniz. Eğer oluşacak maddi ve ekonomik yükümlülükleri kendiniz karşılayacaksanız kendi firmanız adına maddi ve ekonomik durumunuzu gösterir banka hesap defterinizi ek olarak eklemeli ve dilekçenizde belirtmelisiniz.

Malta Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize

Malta Cumhuriyetinde oturum izni sahibi olan bir aile ferdiniz, akrabanız ve ya arkadaşınız var ise onları ziyaret edebilmek için Malta aile ve arkadaş ziyareti vizesi sahibi olmalısınız. Malta aile ve arkadaş vizesi sahibi olabilmek için öncelikle schengen vizesi formunu tam, eksiksiz ve hatasız olarak doldurmanız ve ardından ıslak imza ile imzalamanız gerekmektedir.

  • Son 5 (beş) yıl içerisinde schengen vizesi almış iseniz bu adımı hızlıca tamamlayarak diğer adımlara geçebilirsiniz. Ancak belirtilen süre içerisinde schengen vize başvurusunda bulunmamış ve ya schengen vizesi sahibi olmadıysanız biyometrik fotoğraf çekimi ve parmak izi alımı işlemlerine tabi tutulacaksınız. Bu adımda en önemli olan bilgi ise ikamet ettiğiniz adresinizdir. Çünkü bu işlemler ikamet ettiğiniz adrese dayalı olarak yapılmaktadır.
  • Malta Cumhuriyeti aile ve arkadaş ziyareti vizesi işlemleri sadece ve sadece yetkili vize merkezleri aracılığı ile yapılabilmektedir. Bu yüzden yetkili vize merkezimizde ki alanında uzman çalışma arkadaşlarımıza ikamet adresinizi tam ve eksiksiz olarak bildirmeniz halinde schengen vizesi işlemlerinizi en hızlı, güvenilir ve kolay şekilde tamamlamanıza yardımcı olacaklardır.
  • Malta Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi almak isteyen kişiler öncelikle Malta cumhuriyetinde herhangi bir sebepten ötürü oturum izni olan ve ya bir malta cumhuriyeti vatandaşından davetiye mektubu almalıdır. Davetiye mektubu davet eden kişinin bilgilerini içermelidir. Ayrıca davetiye mektubunda planlanan seyahatin oluşturacağı maddi ve ekonomik yükümlülüğün kim tarafından karşılanacağını da içermelidir.
  • Bu adım için oluşacak maddi ve ekonomik yükümlülük sizin tarafınızdan karşılanacak ise sizin onaylı ve ıslak imzalı olarak banka hesap defteriniz ek olarak eklenmelidir. Eğer davet eden kişi tarafından karşılanacak ise onun maddi ve ekonomik durumunu gösteren onaylı ve ıslak imzalı banka hesap defteri ek olarak eklenmelidir.
  • Ayrıca davet eden kişinin bulunduğu ve sizin ziyaret edeceğiniz yerde ki belediye başkanlığından resmi olarak onaylı, damgalı ve ıslak imzalı olmalıdır. Resmi olarak belediyeden onaylatılmamış davetiye mektupları geçerli değildir. Malta Konsolosluğu gerekli ve yetkili Malta Cumhuriyeti makamlarından onaylı olmayan davetiye mektuplarını değerlendirmeye tabi tutmadan ret cevabı vermektedir.
  • Diğer bir önemli husus ise pasaportunuzdur. Pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Ayrıca pasaportunuz seyahat sürenizden sonra en az 6 (altı) ay daha geçerliliğini korumalıdır. Pasaportunuz üzerinde leke, kir, yırtılma olamamalıdır. Malta konsolosluğu çalışanları eskimiş, yıpranmış, deforme olmuş pasaportlar ile vize talep başvurusunda bulunan kişilerin vize talep başvurularını değerlendirme sürecinde olumlu yaklaşım sergilememektedir.
  • Bunun yanı sıra pasaportunuzda en az 2 (iki) karşılıklı boş yaprak olduğundan emin olmalısınız. Eğer pasaportunuz yukarıda belirttiğimiz standartlara uymuyor ise vize talep başvurunuzdan önce yeni bir pasaport çıkarmanız sizin yararınıza olacaktır.
  • Diğer önemli bir adım ise vize talep dilekçenizdir. Bu dilekçe Malta Konsolosluğu makamına yazılmalıdır. Dilekçe planladığınız seyahatinizin amacı, süresi ve benzeri bilgileri içermelidir.
  • Dilekçenizin Türkçe dilinde yazılması halinde yeminli bir tercüman ve ya mütercim aracılığı ile vize talep başvuru dilekçeniz İngilizce dilini çevirtilmelidir. Bu durumda dilekçenizin hem orijinal Türkçe olan versiyonu hem de çevirisi yapılmış olan İngilizce versiyonu noterden onaylatılmalıdır ve Malta Konsolosluk çalışanlarına her iki versiyonunda ibraz edilmelidir.
  • Bunun yanı sıra tam vukuatlı adli sicil belgeniz gerekli ve yetkili makamlarda onaylı olarak ibraz edilmelidir. Malta konsolosluğunun yetkilendirdiği ve ya tam teşekküllü bir hastaneden alınmış olan sağlık raporunuzu da ibraz etmelisiniz. Ayrıca seyahat süresince varlığını koruyan bir sağlık sigortanız da olmalıdır.

Malta Cumhuriyeti Transit Vize

Malta Cumhuriyeti Transit Geçiş Vize işlemleri Malta konsoloslukları tarafından gerçekleştirilmektedir. Eğer deniz yolu araçları ve ya kara yolu araçları ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinden yola çıkarak Malta Cumhuriyeti Devletine uğrayarak oradan da diğer bir üçüncü ülkeye gidecek iseniz Malta cumhuriyeti transit geçiş vize işlemlerini yerine getirmelisiniz. Malta Konsolosluğu transit geçiş vize talep başvurularını schengen vizesi kapsamında değerlendirmektedir.

  • Malta Cumhuriyeti Transit Geçiş Vizeskısa süreli olarak verilen schengen vize türlerine dahildir. Eğer bir geminin mürettebatı, kaptanı ve benzeri göreviniz var ise ya da herhangi bir kara yolu aracında şoför, muavin ve ya herhangi bir görevli iseniz ve yolunuz malta cumhuriyeti sınırlarına girmenizi gerektiriyorsa Malta cumhuriyeti transit geçiş vize işlemlerini gerçekleştirmelisiniz.
  • Aksi takdirde ülke sınırlarına geldiğiniz sırada ülkeye giriş yapmanıza izin verilmeyecektir. Genel olarak bu işlemleri çalışanlar değil onları yetkilendirerek belirlenen güzergah üzerinden yolunu takip etmesini isteyen patronları yapmaktadır. Ancak yine de transit geçiş vizesi sizin adınıza olacağından malta konsolosluğunun önceden belirlemiş olduğu evraklara ve onaylara sahip olmanız gerekmektedir.
  • Malta Cumhuriyeti transit geçiş vizesi sahip olabilmeniz için öncelikle schengen vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Schengen vizesi formunu tam, eksiksiz ve hatasız olarak doldurmalısınız.
  • Daha sonra biyometrik fotoğraf işlemleri ve parmak izi alımı işlemleri için ikamet adresinize en yakın yerde bu işlemleri tamamlamanız gerekmektedir. Yetkili vize merkezimizde ki alanında uzman çalışma arkadaşlarımız ile irtibata geçmeniz halinde ikamet adresinize göre size en yakın uygulama noktasına sizi yönlendirerek zaman ve ekonomik kazanç elde edebilirsiniz.
  • Eğer son 5 (beş) yıl içerisinde schengen vizesi talep başvurusunda bulunmuş ve onay almış iseniz bu adımları atlayarak hızlıca geçebilirsiniz. Çünkü schengen vize başvuruları için alınan parmak izleri ve biyometrik fotoğraf uygulamaları 5 (beş) yıl süre ile geçerliliğini korumaktadır.
  • Schengen vize talep başvuru formu, biyometrik fotoğraf ve parmak izi alımı işlemleri tamamlandıktan sonra en önemli olan evrak ise pasaportunuzdur. Pasaportunuzun eskimemiş olması ve üzerinde leke, kir, yırtık olmaması çok önemlidir. Pasaportunuz yıpranmamış, deforme olmamış olmalıdır.
  • Pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olmalı ve seyahat sürenizce geçerliliğini koruması gerekmektedir. Pasaportunuzda en az 2 (iki) karşılıklı boş yaprak bulunmalıdır. Malta Konsolosluğu yukarıda belirtilen şartlara uymayan pasaportların sahiplerinin vize talep başvurusu değerlendirmelerinde red cevabı vermektedir.
  • Malta cumhuriyeti transit geçiş vize talep başvurusunun diğer bir önemli adımı da malta konsolosluğu makamına yazılmış olan Türkçe vize talep başvuru dilekçesidir. Yazılmış olan dilekçeniz seyahatinizin amacını, süresini, güzergahınızı içermelidir. Daha sonra bu dilekçe yeminli bir tercüman tarafından İngilizce dilini çevirtilmelidir.
  • Dilekçenizin hem orijinal Türkçe versiyonu hem de İngilizce diline çevrilen versiyonu noterden onaylatılmalıdır. Malta konsolosluğuna vize talep başvuru dilekçenizin her iki nüshası da ibraz edilmelidir.
  • Malta konsolosluğu adına çalıştığınız firmanın detaylı bilgilerini de isteyecektir. Bunlar arasında adına çalıştığınız firmanın ticaret odasından onaylı faaliyet gösterdiği alan, ticaret odasından onaylı faaliyet bilgileri,  vergi levhası, firma yetkilileri ile sizin aranızda beraber çalıştığınızı gösterir sözleşme ve ya protokol, sosyal güvenlik kurumu hizmet dökümünüz gibi belgeler istenecektir.
  • Ayrıca bu seyahat süresince oluşacak maddi ve ekonomik yükümlülüğün kim tarafından karşılanacağının da belirtilmesi gerekmektedir. Eğer bu seyahat süresince oluşacak maddi ve ekonomik yük firma tarafından karşılanacak ise firmanın geçmiş zamanlara ait banka hesap kayıt defteri örneğini ıslak imzalı ve mühürlü olarak ibraz etmelisiniz.

Malta Cumhuriyeti Erasmus Vizesi

Malta Cumhuriyeti Erasmus Vizesi almak isteyen öğrenciler önceden belirlenmiş olan kriterleri karşılamak ile yükümlüdür. Bu kriterler Avrupa Birliği eğitim ve Gençlik programı komitesi tarafından belirlenmiştir. Bu kriterler arasında en önemli olanı öğrencinin transkript belgesinde ki genel not ortalamasıdır. Genel not ortalaması düşük olan öğrencilere Malta Cumhuriyeti verilmemektedir.

  • Malta Konsolosluğu erasmus vizesi talep başvurusunda bulunan öğrencileri çok detaylı bir değerlendirmeye tabi tutmaktadır. Bunun asıl sebebi ise öğrencilerin ilk sırada tercih etmek istedikleri Amerika birleşik devletleri, kanada, Avustralya gibi ülkelerin hepsinin okyanus ötesi ülkeler olmasıdır.
  • Bu yüzden öğrenciler hem eğitim öğretim alanında hem de İngilizce dil öğrenimi ve geliştirilmesi konusunda malta cumhuriyetini tercih etmektedirler. Bunun sebebi malta cumhuriyeti eğitim ve öğretim seviyesi yüksek bir ülkedir.
  • Bunun yanı sıra malta cumhuriyetinde bulunan herhangi bir üniversite ve üzeri eğitim kurumundan alınan diplomaların diğer Avrupa birliği ülkelerinde denkliğinin ve karşılığının olmasıdır. Bir diğer husus ise uzun süre İngiliz sömürgesi olarak kalmış olan malta cumhuriyeti ana dil statüsü İngilizce olmasıdır.
  • Malta Cumhuriyeti Erasmus Vizesi kapsamında öğrenciler 3 (üç) ay ile 12 (on iki) ay arasında ki vize türlerinden ve eğitimlerden faydalanabilirler. Eğitim ve öğretim alınacak kurumun ibrazı esas alınarak belirlenen bu süre daha sonra eğitim ve ya öğretim süresinin devam etmesi durumunda uzatılabilir.
  • Malta Cumhuriyeti Erasmus Vizesi alabilmek için schengen vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Malta Konsolosluğu Malta Cumhuriyeti Erasmus Vizesi başvurularında öncelikle davetiye mektubu şartını aramaktadır. Eğitim almak isteyen öğrencinin önceden iletişime geçerek anlaşmış olduğu eğitim ve öğretim kurumundan temin etmesi gereken bu davetiye mektubu resmi onaylı ve ıslak imzalı olmalıdır.
  • Eğitim ve öğretim kurumunun yetkilileri tarafından öğrencinin kendi kurumlarında eğitim ve öğretim görmeye uygun olduğu ve eğitim başvurusunun kabul edildiğinin açıkça belirtilmesi gerekmektedir. Öğrenci kurum tarafından resmi ıslak imzalı ve onaylı davetiye mektubunu Malta Cumhuriyeti Erasmus Vizesi talep başvurusu oluştururken malta konsolosluğuna ibraz etmelidir.
  • Malta Cumhuriyeti Erasmus Vizesi almaya hak kazanan öğrenciler Avrupa Birliği fonlarından faydalanmaya hak kazanır. Bu fonlarından öğrencilerin maddi ve ekonomik açıdan en çok ihtiyaç duyduğu Avrupa Birliği Erasmus Hibesi fonudur. Erasmus hibesi fonu ile öğrencilere aylık olarak yeme, içme, giyinme, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaları için belirli bir ücret ödenmektedir.
  • Avrupa Birliği erasmus hibesi fonundan ödenek alan öğrenciler bu hibe kredi sınıfında bulunmadığı için ilerleyen zamanlarda geri ödemesi gerekmez. Ancak erasmus hibesi adı altında zannedilenin aksine çok büyük meblağlar ödenmemektedir. Hatta Malta cumhuriyeti koşulları göz önüne alındığında bir öğrencinin aylık giderlerinin tamamına yetmediği çoğu zaman gözlenmiştir.
  • Bu yüzden öğrenciler Avrupa birliği erasmus hibesi yanı sıra sponsorlar da bulmalılardır. Bu durumda eğitim alırken maddi ve ekonomik açıdan daha rahat olacaklar ve daha gelişmiş ücretli faaliyetlere ve eğitimlere katılarak daha aktif ve olumlu bir eğitim süreci geçireceklerdir.
  • Bunun yanı sıra süresi dolan Avrupa Birliği Erasmus Hibesi için öğrenciler Avrupa Birliği ofislerine giderek eğitim hayatlarının devam ettiğini gösterir belgeler ibraz ederek ve başarı düzeylerini gösterir belgeler ibraz ederek devam etmesi konusunda adımlar atabilirler.
  • Malta Cumhuriyeti Erasmus Vizesi almak isteyen öğrencilerden talep edilen diğer evraklar ise tam vukuatlı adli sicil belgesi ve sağlık raporudur.
  • Her ikisinin de Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkili makamlarından onaylı olması gerekmektedir. Sağlık raporu ise Malta Konsolosluğunun yetkilendirdiği tam teşekküllü hastanelerden alınmış olmalıdır. Detaylı bilgi için yetkili vize merkezimiz ile irtibata geçebilirsiniz.

Malta Cumhuriyeti Gemici Vizesi

Malta Cumhuriyeti Gemici Vizesi genel anlamda Malta Cumhuriyeti Transit Geçiş Vizesi ile ortak yönler barındırmaktadır. Bu yüzdendir ki çoğu kişi Malta Cumhuriyeti Gemici Vizesi ile Malta Cumhuriyeti Transit Geçiş Vizesi arasında karışıklık yaşamaktadır. Bu tür problemler de şahısların malta cumhuriyetine girişi yasaklanmaktadır. Bunun sebebi olarak da talep edilen vize türünün amacı dışında ve ya yanlış kullanılması yüzündendir.

  • Malta Cumhuriyeti Transit geçiş vizesi yolu sadece malta cumhuriyeti sınırlarına düşmüş, varış olarak belirlenmiş diğer bir üçüncü ülkeye giderken güzergah gereği malta cumhuriyetine uğramak durumunda olan kişi ve çalışanlar için geçerlidir.
  • Ancak Malta Cumhuriyeti Gemici Vizesi ile doğrudan Malta cumhuriyeti ve diğer schengen vizesini kabul etmiş olan 28 (yirmi sekiz) Avrupa ülkesine yük ve yolcu taşıması yapılabilir. Varış noktası olarak doğrudan Malta cumhuriyeti belirlenebilir.
  • Malta Cumhuriyeti Gemici Vizesi almak isteyen kişiler schengen vizesi prosedürlerine tabi tutulurlar. Schengen vizesi sahibi kişiler malta cumhuriyetine kısa süreli seyahatler düzenlemek için vize talep başvurusunda bulunmasına gerek yoktur.
  • Son 5 (beş) yıl içerisinde schengen vize talep başvurusunda bulunmuş ve vize onayı almış kişiler malta konsolosluğuna sadece bir dilekçe vererek seyahat gerçekleştirebilirler.
  • Eğer yolculuk yapacak olan şahıslar ve ya çalışanlar son 5 (beş) yıl içerisinde schengen vizesine başvuru talebi oluşturmamış ise öncelikle ikamet adreslerine en yakın uygulama noktasına giderek biyometrik fotoğraf çekimi ve parmak izi alımı uygulamalarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.
  • Alınan bu bilgiler Schengen vizesi veri tabanın da geçerliliğini 5 (beş) yıl süre ile korumaktadır. Bu adımları tamamlayan kişiler ve ya çalışanlar pasaportlarını kontrol etmelilerdir. Pasaportları üzerinde leke, iz, kir ve ya yırtık bulunanlar pasaportlarını yenilemelilerdir.
  • Pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış, yıpranmamış ve deforme olmamış olmalıdır. Ayrıca seyahat süreniz boyunca geçerliliğini koruması gerekmektedir. Pasaportunuz da en az 2 (iki) adet karşılıklı olacak şekilde boş yaprak olması gerekmektedir.
  • Pasaportunuz yukarıda belirtilen hususlara uygun değil ise yenilemenizi tavsiye etmekteyiz. Malta Konsolosluğu eskimiş, yıpranmış, yırtılmış ve ya ulusal geçerliliğini kaybetmiş pasaportlar ile yapılan vize talep başvurularını değerlendirmeye tabi tutmadan ret cevabı vermektedir.
  • Malta Cumhuriyeti Gemici Vizesi almak isteyen kişilerin ve ya çalışanların diğer hazırlamaları gereken belgeler arasında sağlık raporu bulunmaktadır. Malta konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş tam teşekküllü hastaneden alınması ve bulaşıcı hastalık taşımadığınız ibaresini açıkça belirten, hem muayene eden doktor, hem baş hekim hem de hastane kurulu tarafından ıslak imzalı, damgalı ve mühürlü olmalıdır.
  • Aksi halde sağlık raporunuz Malta konsolosluk çalışanları tarafından kabul edilmeyecektir. Bunun yanı sıra Türkiye cumhuriyeti devleti yetkili makamlarından resmi olarak ıslak imzalı ve damgalı tam vukuatlı adli sicil belgesi almanız gerekmektedir.
  • Ayrıca schengen vizesi talep ederken malta konsolosluğuna vize talep başvuru dilekçesi de ibraz etmelisiniz. İbraz edilecek bu dilekçe orijinal hali Türkçe olmalı ve yeminli bir tercüman tarafından İngilizce diline çevirtilmelidir.
  • Malta Konsolosluğu makamına yazılmalı ve her iki nüshası da noterden onaylatılmalıdır. Onaylatılan iki nüshada malta konsolosluğuna ibraz edilmelidir.
  • Bunun yanı sıra gemi de çalışan mürettebatın adına çalıştıkları firma ile aralarında imzalamış oldukları sözleşme, kontrat ve ya protokol malta konsolosluğuna ibraz edilmelidir. İş verenin çalışanı adına yatırmış olduğu sosyal güvenlik sigortası ve işe giriş tarihinden itibaren hizmet süresini gösteren hizmet döküm belgesi de malta konsolosluğuna ibraz edilmelidir.

Malta Cumhuriyeti Oturum İzni

Malta Cumhuriyeti Oturum İzni almak isteyen kişiler anayasa tarafından önceden belirlenmiş şartları sağlayarak oturum izni başvurusunda bulunabilirler. Genel anlamda oturum izni almak isteyen kişilerin izlediği yollar bellidir. Bu yollar çalışma vizesi izni ile oturum izni alma, erasmus vizesi yani eğitim öğretim vizesi ile oturum izni alma, evlilik ve aile birleşimi yolu ile oturum izni alma, yatırım yapma yolu ile oturum izni alma ve göçmen politikası ile oturum izni alma gibi yollardır.

  • Ancak oturum izni kişinin içinde bulunduğu sosyal duruma göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu konuda en doğru yardımı Malta Konsolosluklarından alabilirsiniz. Malta Cumhuriyeti schengen vizesi standartlarını kabul etmiş olan bir Avrupa Birliği ülkesidir.
  • Bu yüzden yukarıda belirttiğimiz oturum izni alma yolları için öncelikle schengen vizesi almaya hak kazanmış olmalısınız. Bu yüzden öncelikle amacınıza uygun şekilde bir schengen vizesi talep başvurusu oluşturmalısınız. Talep başvurunuzun değerlendirilmesi ve sonunda onay alması durumunda Malta Cumhuriyeti Devletinden oturum izni talep edebilirsiniz.
  • Malta Cumhuriyeti çalışma vizesi alarak orada faaliyet gösteren bir firma, şirket, kurum ve ya kuruluşta çalışan bir kişi aynı zamanda otomatik olarak çalışma izni de almış olur. Çalışma izni tahsis edilen kişi normal şartlar altında çalıştığı firma, kurum ve ya kuruluş ile sözleşmesi bittiğinde eğer yetkili kişiler tarafından uzatılma talep edilmez ise belirlenen süre sonunda ülkesine dönmeyi kabul etmiş sayılır.
  • Ancak orada çalışma izniniz bulunduğu sürece oturum izniniz de bulunmaktadır. Oturum izninizin süresi schengen çalışma vizenizin süresi kadardır. Malta Cumhuriyeti sınırlarına ayak bastığınız andan itibaren çalışma izniniz başlamaktadır.
  • Ancak oturum izniniz önceden anlaşarak sözleşme, protokol ve ya kontrat imzaladığınız firma yetkilileri tarafından sizin adınıza en geç 3 (üç) ay içinde alınmalıdır.
  • Malta Oturum izni süreniz olduğunda tekrardan adına çalıştığınız firma yetkilileri eğer sizinle çalışmaya devam etmek istiyorlar ise gerekli evraklar ile sizin adınıza schengen çalışma vizenizi ve oturma izninizi uzatmalıdır.
  • Bu işlemler genel olarak firma yetkilileri tarafından yapılmaktadır ancak bazı durumlarda ve ya bazı firma, kurum ve ya kuruluşlar tarafından gerekli evrakların temini yapılarak çalışana verilmekte ve işlemleri kendisinin tamamlaması istenmektedir.
  • Malta Cumhuriyeti’nde erasmus eğitim ve öğretim vizesi ile bulunan öğrenciler aynı zamanda otomatik olarak Malta Cumhuriyeti oturum izni de almış sayılırlar. Ancak bu oturum izninin süresi öğrencinin kabul edildiği eğitim ve öğretim programının tamamını kapsamayabilir.
  • Burada anlatmak istediğimiz konu eğer öğrenci 4 (dört) yıl süre ile bir lisans programına kabul edilmiş ve kayır olmuş ise Malta Konsolosluğu schengen erasmus vizesi kapsamında öğrenciye 4 (dört) yıl süre ile vize vermemektedir.
  • Schengen öğrenci vizeleri 3 (üç) ile 12 (on iki) ay arasında değişiklik göstermektedir. Öğrenci vize bitim tarihi gelmeden halen eğitim ve öğretime devam ettiğine dair gerekli evrakları okul yetkililerinden resmi ıslak imzalı ve kaşeli olarak alarak erasmus eğitim vizesi süresini oturum izni süresini uzatmalıdır.
  • Bu sürecin takibini yapmak ve gerektiği zamanda schengen erasmus vizesi talep başvurusunu yenileme ve uzatma işlemleri yapmak öğrencinin sorumluluğundadır.
  • Malta Cumhuriyeti evlenme ve aile birleşimi yolu ile ve yatırım yapma yolu ile de oturum izni vermektedir. Bu konular hakkında daha detaylı bilgiyi de yetkili vize merkezimizi arayarak öğrenebilirsiniz.
  • Yetkili vize merkezimiz de ki alanında uzman çalışma arkadaşlarımız sizlere Malta konsolosluğunun schengen vizesi hakkında bütün bilgileri vererek size ve amacınıza en uygun vizeye sahip olmanız konusunda en güvenilir, en hızlı ve en sorunsuz şekilde yardımcı olacaklardır.

Malta Cumhuriyeti Vatandaşlık

Malta Cumhuriyeti Vatandaşlığı sahibi olmak isteyen kişiler birden fazla yol ile bu hakkı elde edebilirler. Malta Cumhuriyeti vatandaşı olma hususunda gerekli kurallar Malta Cumhuriyeti anayasasında önceden belirlenmiştir. Belirlenmiş olan kriterleri sağlayan ve şartları yerine getiren kişiler Malta Cumhuriyeti vatandaşı olmak için talep başvurusunda bulunabilirler.

  • Vatandaşlık sahibi olmak isteyen kişiler genel olarak yatırım yolu ile, evlenme ve aile kurma yolu ile gibi temel sınıflara ayrılmaktadır. Bu sınıfların yanı sıra Avrupa Birliği ülkesi olan ve schengen vizesi standartlarını kabul eden Malta Cumhuriyeti göç politikası sebebi ile göçmen olarak ülkelerinde bulunan kişilere de vatandaşlık hakkı tanımaktadır.
  • Ancak göç yolu ile vatandaşlık hakkı elde etmek oldukça zor bir yoldur. Hatta Avrupa Birliği komitesinden çıkan kararlara yönelik olarak schengen vizesi standartlarını kabul etmiş olan toplamda 28 (yirmi sekiz) ülke göç politikası konusunda oldukça katı kurallara sahiptir.
  • Bu yüzden Malta Cumhuriyeti kendisinin izini vermediği göçmenlere vatandaşlık hakkı tanımaz ve hatta onları sınır dışı eder.
  • Malta Cumhuriyeti vatandaşı olabilmek için en kolay yol yatırım yapma yoludur. Malta Cumhuriyeti Anayasasında belirlenmiş olan meblağlar dahilinde Malta Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan ve faaliyet gösteren bir firmaya yatırım yapmanız durumunda Malta Cumhuriyeti vatandaşlığını talep edebilirsiniz. Yatırım yapılacak alanları ve belirlenen süre içerisinde yapmanız gereken toplam yatırımı Malta Cumhuriyeti Vatandaşlık Departmanından öğrenebilirsiniz.
  • Sizlere önceden belirlenmiş olan yatırım portföylerinden birini seçmenizi isteyeceklerdir. Ancak sizin hali hazırda daha iyi bir yatırım planınız var ise onu da vatandaşlık departmanı çalışanlarına beyan edebilirsiniz.
  • Bu durumda sizin beyanınız esas alınarak yapılacak olan çalışma sonucunda yatırım yapmak istediğiniz alan, sektör, firma ve ya şirketin uygun görülmesi halinde sizin için özel yeni bir yol çizilerek belirlenen süre içerisinde belirlenen meblağ kadar yatırım yapmanız istenecektir.
  • Malta Cumhuriyeti Vatandaşlık Departmanının belirlediği yatırım akdini gerçekleştiren kişiler vatandaşlık talep başvurusunda bulunabilirler. Yatırım yolu ile vatandaşlık hakkı kazanan kişiler vatandaşlıkları onaylandıktan sonra 1. (birinci) dereceden aile ve akrabaları yani eş, çocuk, kardeş, anne, baba gibi kişiler için de Malta Cumhuriyeti Vatandaşlık Departmanına onlar adına vatandaşlık başvurusunda bulunabilir.
  • Malta Cumhuriyeti vatandaşlığı sahibi olabilmenin bir diğer kolay yolu da oturum izni sahibi olmaktır. Herhangi bir sebepten ötürü Malta Cumhuriyeti oturum izni olan kişiler orada bulundukları süre içerisinde Malta Cumhuriyeti Devletine, halkına, ekonomisine, bilim ve teknolojisine fayda sağlamış ve gelecekte de sağlayabilecek kapasitede ise vatandaşlık başvurusunda bulunabilirler.
  • Bu vatandaşlık talep başvurusu için eğer başvuru yapacak kişi öğrenci ise Malta Cumhuriyetinde eğitim öğretim almış olduğu kurumun yetkililerinden ıslak imzalı, mühürlü ve damgalı başarı belgesi ve tavsiye mektubu alarak vatandaşlık departmanına giderek vatandaşlık başvurusunda bulunabilir. Vatandaşlık departmanı çalışanları öğrenciden gerekli ek belgeler isteyebilir. Bu süreç tamamen vatandaşlık departmanı çalışanları tarafından yönetilir.
  • Dışarıdan sürecin seyrine dair herhangi bir müdahale söz konusu değildir. Eğer vatandaşlık talep başvurusu oluşturmak isteyen kişi çalışma izni ile oturum izni almış ise bu durumda da kişinin çalıştığı iş yerinden başarılı bir çalışan olduğunu gösteren ve iş yerinin çalışana ihtiyacı olduğunu ve sürekli beraber çalışmak istediğini gösterir evrakları ıslak imzalı ve kaşeli şekilde temin etmesi gerekmektedir. Ayrıca kişinin faaliyet ve meslek dalına ait diplomaları, sertifikaları, almış olduğu eğitim belgeleri, bonservisleri ve varsa başarı ödüllerini ibraz etmesi istenecektir.

Malta Cumhuriyeti Vizesi Ortak Evraklar

Malta Cumhuriyeti anayasasında vize talep başvurularında bulunan kişilerin biraz etmeleri gereken evraklar, taşıması gereken şartlar ve vize talep başvurularının değerlendirme prosedürleri ve süreleri belirlenmiştir. Avrupa birliği üyesi olan Malta Cumhuriyeti vize standardı olarak Avrupa birliğinin belirlemiş olduğu schengen vizesini kabul etmektedir.

  • Schengen vizesine sahip olan kişiler ortak vize anlaşması yapmış ve araların vize serbestliği bulunan 28 (yirmi sekiz) Avrupa birliği ülkesine 180 ( yüz seksen) gün içinde 90 (doksan) günü geçemeyecek şekilde serbestçe ve vize tekrar vize talebi başvurusunda bulunmadan seyahat düzenleyebilirler.
  • Ancak bu durum için pasaportunuzun son 10 (on) yıl içerisinde alınmış ve planladığınız seyahat süresince geçerliliğini koruyor olmasına dikkat etmelisiniz. Diğer gerekli olan ise kişinin son 5 (beş) yıl içerisinde schengen vizesi talebi başvurusunda bulunmuş ve onay almış olması gerekmektedir.
  • 5 (beş) yıl olarak belirlenmiş olan süre Avrupa Birliği schengen vizesi veri tabanında kişiden alınan parmak izi ve biyometrik fotoğraf verilerinin geçerliliğini koruduğu süre olarak belirtilebilir. Daha önce schengen vizesi almış ama süre olarak 5 (beş) yılı geçmiş ise tekrardan size en yakın uygulama noktasına giderek biyometrik fotoğraf çekimi ve parmak izi alımı adımlarını yerine getirmelisiniz.
  • Malta Cumhuriyetinin Türkiye Cumhuriyeti Devletinde bulunan Malta konsoloslukları vize talep başvurularını sadece ve sadece akreditasyona tabi tuttuğu ve başarılı olan yetkili vize merkezleri aracılığı ile kabul etmektedir.
  • Bu uygulamanın amacı vize talep başvurusunda bulunan kişilerin şahsi başvurularında karşılaştıkları evrak toparlama ve gerekli evrakları doğru, eksiksiz ve hatasız olarak doldurulmaması sebebi ile karşılaşılan problemler, hatalar yüzünden vize reddi durumunun en aza indirilmesidir.
  • Yetkili vize merkezimizde ki alanında uzman çalışma arkadaşlarımız sizler için amacınıza en uygun vize türünü seçmenize, seçtiğiniz vize türüne göre gerekli evrakların temini konusunda ve vize talep başvurularınızın her adımında sizlere yardımcı olacaklardır.
  • Ayrıca vize talep başvurusu işlemlerinizi gerçekleştirirken sizlerin hiçbir yere gitmenize gerek kalmadan evinizin sıcaklığında ve rahatlığında bekleyerek vize işlemlerinizi tamamlıyoruz. Bunun için öncelikle uzman çalışma arkadaşlarımız sizler ile görüşerek gerekli evrak listesini sizlere ulaştıracaklardır.
  • Sizler de gerekli evrakların teminini sağladıktan sonra yetkili vize merkezimizde ki çalışma arkadaşlarımıza kargo yolu ile ulaştırabilirsiniz. Bizler sizler için gerekli bütün adımları atarak onaylanan vizenizi, pasaportunuzu ve diğer gerekli evraklarınızı size belirlediğiniz adrese kargo yolu ile geri gönderiyoruz.
  • Ayrıca güne özel kampanyalı fiyat avantajlarından faydalanmak için bir an önce yetkili vize merkezimiz ile irtibata geçebilirsiniz.
  • Malta Cumhuriyeti Vize için gerekli ortak evraklar dendiğinde ilk akla gelen pasaportunuzdur. Pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olmalı, eskimiş, yıpranmış ve deforme olmamış durumda olmalıdır. Pasaportunuzda en az 2 (iki) adet karşılıklı boş yaprak bulunmalıdır. Planladığınız seyahat süresi boyunca geçerliliğini korumalıdır.
  • Daha sonra vize talep dilekçeniz gelmektedir. Bu dilekçe malta konsolosluğu makamına yazılmış olmalı ve seyahat planınızın detayları hakkında bilgiler içermelidir. Bu detaylar genel anlamda seyahatinizin amacı, süresi, seyahat süresince oluşacak maddi ve ekonomik yükün kim tarafından karşılanacağı gibi bilgilerdir.
  • Türkçe dilinde yazılan vize talep dilekçenizi yeminli bir tercüman tarafından İngilizce diline çevirtmeli ve her iki nüshasını da noterden onaylatmalısınız. Bunun yanı sıra Malta konsolosluğu sizden tam vukuatlı adli sicil kaydı, kimlik bilgilerinizi içeren resmi belge, sağlık raporu ve seyahatiniz süresince varlığını koruyan sağlık sigortası hakkında belgeleri de isteyecektir.

Malta Cumhuriyeti Vize Ücretleri

Malta Cumhuriyeti Vize Harç Ücretleri konusunda en yeni bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Burada belirtilen Malta Cumhuriyeti Vize Harç Ücretleri 2021 (iki bin yirmi) yılı için geçerlidir. Malta Konsolosluğu tarafından vize harç ücretlerinde bir güncelleme ve ya değişiklik söz konusu olursa bizde buradan sizlere duyuracağız.

  • Malta Cumhuriyeti Turistik Vizesi için 110 (yüz on) Euro vize resmi harç ücreti ve 30 (otuz) Euro danışmanlık ücreti alınmakta ve toplamda 140 (yüz kırk) Euro etmektedir.
  • Malta Cumhuriyeti Ticari Vizesi için 110 (yüz on) Euro vize resmi harç ücreti ve 30 (otuz) Euro danışmanlık ücreti alınmakta ve toplamda 140 (yüz kırk) Euro etmektedir.
  • Malta Cumhuriyeti Aile ve Arkadaş Ziyareti vizesi için 110 (yüz on) Euro vize resmi harç ücreti ve 30 (otuz) Euro danışmanlık ücreti alınmakta ve toplamda 140 (yüz kırk) Euro etmektedir.
  • 6 (altı) – 12 (on iki) yaş arası çocuklar için 70 (yetmiş) Euro vize resmi harç ücreti ve 30 (otuz) Euro danışmanlık ücreti alınmakta ve toplamda 100 (yüz) Euro etmektedir.
  • Ancak yine de sizlere en doğru ve güvenilir bilgiyi sunabilmek adına yetkili vize merkezimizde ki uzman çalışma arkadaşlarımız ile iletişime geçmenizi tavsiye etmekteyiz. Güne özel kampanyalı fiyatlarımızdan yararlanmak adına sizleri yetkili vize merkezimize bekleriz. Eğer şahsen gelme fırsatı yakalayamaz iseniz telefon ile arayarak ve ya mail yolu ile de bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
  • Uzman çalışma arkadaşlarımız sizler adına gerekli bütün adımları atarak en uygun fiyata, en hızlı şekilde, en sorunsuz şekilde ve en güvenilir yolları tercih ederek vize talep başvuru işlemlerinizi tamamlayacaklardır. Sizden belirlediğiniz vize türüne göre gerekli evrakları kargo yolu ile alacaklar ve bütün vize işlemleriniz tamamlanarak vizenize onay alınmasından sonra pasaportunuzu ve onaylanmış vize evraklarınızı sizlerin belirlediği adrese kargo yolu ile geri göndereceklerdir.
  • Malta Cumhuriyeti Vize Harç Ücretleri için en dikkat edilmesi gereken nokta her vize başvurusunun şahsiliği ilkesidir. Yani Malta Cumhuriyeti Vize Harç Ücretleri şahsın kendi adına yatırabileceği ücretlerdir. Bu harç ücreti varlığını 1 (bir) yıl korumaktadır. Eğer yatırılan vize harç ücreti üzerinden 1 (bir) yıl geçmiş ama kullanılmamış ise vize harç ücreti geçerliliğini kaybederek yanar.
  • Bu durumda Malta Konsolosluğu kullanılmayan vize harç ücretinin geri iadesini yapmaz. Vize harç ücretinin şahsiliği ilkesine göre yatırılan Malta Cumhuriyeti Vize Harç Ücretini sadece adına yatırılan kişi kullanabilir. Şahıs bu vize harç ücretini bir başkası adına devredemez.
  • Ayrıca birden fazla kişi vize talep başvurusunda bulunuyor ise her biri ayrı ayrı Malta Cumhuriyeti Vize Harç Ücretini yatırması gerekmektedir. Buna örnek olarak aile olarak seyahat planı yapan kişiler seyahat edecek her bir aile bireyi için ayrı vize harç ücreti yatırarak vize talep başvurusunda bulunmalılardır. Toplu şekilde işlem yapılmamaktadır.
  • 6 (altı) yaşına kadar olan çocuklardan vize harç ücreti talep edilmemektedir. Malta Cumhuriyeti Vize Harç Ücretleri kişilerin talep ettikleri vize türüne ve Malta Cumhuriyetin de kalacakları süre uzunluğuna göre değişiklik göstermektedir.
  • Vize harç ücretleri tamamen Malta Konsolosluğu tarafından belirlenir ve alınan ücretler Malta Konsolosluğu adına alınarak elektronik ortamdan Malta Konsolosluğunun banka hesaplarına aktarılmaktadır.
  • Herhangi bir sebepten ötürü kullanılmayan ve ya ret cevabı alınan vize talep başvurularında vize ücreti kesinlikle geri ödenmez.
  • Malta Konsolosluğu bu vize harç ücretini işlemlerinizi yapmakta, evrak tasdik işlemlerinde kullandığı için vize talep başvurunuz ret cevabı alsa bile vize harç ücretiniz Malta Konsolosluğu tarafından sizin tarafınıza geri iade edilmez.

Aşağıda genel anlamda Malta Konsolosluğunun belirlemiş olduğu 2021 (iki bin yirmi) yılı için geçerli fiyatları paylaşacağız. Sizlerin maddi ve ekonomik açıdan avantaj elde etmeniz adına güne özel düzenlenen kampanyalı fiyatlardan faydalanmak adına yetkili vize merkezimiz ile irtibata geçmenizi tavsiye etmekteyiz.

Malta Cumhuriyeti Vize Reddi

Malta Cumhuriyeti Vize Reddi konusunda en faydalı bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. Vize talep başvurusunda bulunan kişilerin bu işlemler sırasında en çok korktuğu durum vize talep başvurularının ret cevabı alması durumudur.

  • Vize talep başvurusuna ret cevabı alan kişiler hem duygusal açıdan incinmekte hem de maddi ve ekonomik açıdan boşa para harcamış gibi hissetmektedir. Bu tür olumsuz durumları en az seviyeye indirmek adına Malta Cumhuriyeti ve schengen vize standartlarını kabul etmiş olan diğer 27 (yirmi yedi) Avrupa Ülkesi vize talep başvurularını sadece ve sadece akreditasyona tabi tuttuğu ve bu süre sonunda uyum sürecini başarı ile tamamlayan yetkili vize merkezleri aracılığı ile kabul etmektedir.
  • Şahsi başvurulara kapalı olan vize talep başvurularını herhangi sıradan ve yetkisiz vize merkezleri de gerçekleştiremez. Bu yüzden Malta Cumhuriyeti vize talep başvurularınızı en güvenilir ve en sorunsuz şekilde yetkili vize merkezimiz aracılığı ile sürdürebilirsiniz. Yetkili vize merkezimizde ki uzman çalışma arkadaşlarımız sizlere danışma hizmeti vermekten mutluluk duyacaklardır.
  • Malta Cumhuriyeti Vize Reddi konusunda yaşanan en büyük problemlerin başında schengen vizesi standartlarına uygun olmayan pasaportlar gelmektedir. Schengen vizesi standardı dışı olarak nitelendirdiğimiz pasaportlar Malta Konsolosluğu çalışanları tarafından değerlendirmeye bile tabi tutulmadan ret cevabı almaktadır.
  • Schengen vizesi standartlarına uygun bir pasaportta aranan özellikler şunlardır. Öncelikle pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Bu adımı karşılıyor iseniz ikinci adım olan pasaportunuzun iyi durumda olmasıdır. Bu adımda anlatmak istediğimiz pasaportunuzun üzerinde ve ya iç yapraklarında kir, leke, iz ve ya yırtılma söz konusu olmamalıdır.
  • Malta konsolosluğu çalışanları yıpranmış, yırtılmış ve ya deforme olmuş pasaportlar ile yapılan vize talep başvurularına ret cevabı vermektedir. Ayrıca pasaportunuzun planladığınız seyahat süresince geçerli olması gerekmektedir. Bu standartları karşılamayan pasaportların yenilenmesi ve ardından Malta Konsolosluğuna schengen vizesi başvuru talebinde bulunulması daha doğru olmak ve tarafımızca tavsiye edilmektedir.
  • Bir diğer önemli husus ise schengen vizesi talep formunun eksiksiz, hatasız ve tam olarak doldurulması ve ıslak imzanız ile imzalanmış olması gerekmektedir. Bu adımda da yapılan hatalardan dolayı vize reddi ile karşılaşan birçok mağdur insan bulunmaktadır.
  • Malta Cumhuriyeti Vize Reddi konusunda diğer önemli olan hususlardan birisi de Malta Konsolosluğu makamına yazılması gereken ve seyahatiniz hakkında amacını, süresini, sponsorunuzu, bulunacağınız yerleri ve benzeri detaylı bilgileri içeren vize talep başvuru dilekçesidir.
  • Bu dilekçe Türkçe dilinde yazılmalı ve yeminli bir tercüman vasıtası ile İngilizce diline çevirtilmelidir. İngilizce diline çok iyi bilseniz dahi dilekçenizi kendiniz çevirmemelisiniz. Yeminli bir tercüman tarafından çevrilmemiş dilekçeler Malta Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir.
  • Malta Konsolosluğu makamına yazdığınız ve İngilizce diline çevirttiğiniz vize talep başvuru dilekçenizin hem aslını hem de çevirisi yapılmış olan nüshasını noterden onaylatmalısınız.
  • Malta Konsolosluğuna dilekçenizin her iki nüshasını da ibraz etmelisiniz. Aksi takdirde vize talep başvurunuz red cevabı alacaktır. Diğer bir hususta Malta Konsolosluğunun belirlemiş olduğu tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almanızdır. Bu adımda herhangi bir bulaşıcı hastalık taşımadığınız ve ya ölümcül hastalık sahibi olmadığınız gibi kritik bilgiler içeren rapor temin etmelisiniz.
  • Sağlık raporu konusunda en önemli hususlar malta konsolosluğunun önceden belirlemiş olduğu hastanelerden alınmış olması, muayene eden doktorun, baş hekimin ve hastane kurulunun ıslak imzaları ve mühürlerinin bulunmasıdır. Bunun yanında da tam vukuatlı sicil belgenizin temiz, eksiksiz ve tam olması gerekmektedir.

Malta’ya Gitmek İçin Gerekenler

Malta’ya gitmek için gerekenler: Türkiye’den Malta’ya gitmek için güncel bir pasaporta sahip olmanız ve Malta vize türlerinden birini almanız gerekir. Malta vizesi için kimlik fotokopisi, seyahat sağlık sigortası, gelir belgeleri gibi belgeler istenir.

  • Malta Schengen vizesi ile seyahat edebileceğiniz ülkeler arasındadır. Schengen vizesi alarak Malta’da konaklayabilir ve diğer Schengen ülkelerine geçiş yapabilirsiniz.
  • Malta turist vizesi ülkede 180 güne kadar konaklanmasına imkan tanıyan kısa süreli vize türlerinden biridir. Turist vizesi almak için pasaport, kimlik kartı fotokopisi, gelir belgeleri, uçak bileti ve otel rezervasyonu gibi belgeleri hazırlamanız gerekir.
  • Malta’ya dil öğrenmeye gitmek: Malta’ya dil eğitimi almak için gidecek kişilerin öncelikle Malta’da bir eğitim kurumundan onay alması ve dil eğitimi vizesi başvurusunda bulunması istenmektedir. Dil eğitimi alacak olan kişilere ülkede eğitim süresini kapsayacak şekilde oturum izni verilmektedir.
  • Malta vizesi ile hangi ülkelere gidilir: Malta vizesi ile diğer Avrupa ülkelerine geçiş yapılmaz ancak Schengen vizesi alarak Almanya, Lüksemburg gibi Schengen bölgesinde bulunan ülkelere geçiş yapabilirsiniz.
  • Malta vizesi ne zaman açılacak: Malta, 2021 yılında ülkesine gelmek isteyen yabancı uyruklu kişilere vize vermeye başlamıştır.
  • Malta konsolosluğu ne zaman açılacak: Malta konsolosluğu 2021 yılında açılmış ve 09.00-17.00 saatleri arasında faaliyet göstermektedir. Vize başvurusu yapmak için konsolosluğu çalışma saatleri içerisinde arayarak randevu alabilir ve web adresi üzerinden online randevu oluşturabilirsiniz.

Malta Vize

Malta, Türkiye’den vize isteyen ülkelerden biri olduğu için Türk vatandaşlarının ülkeye gitmeden önce Malta vize türlerinden birini alması gerekir. Malta’ya kısa süreli seyahat etmek için Schengen vizesi veya turistik vize alabilirsiniz. Bunun dışında eğitim, çalışma, aile birleşimi gibi farklı türlere ayrılan vize başvuruları da açıktır.

  • Malta vize başvurusu Malta konsolosluğundan randevu alınarak yapılmaktadır. Randevu almak için konsolosluğu arayabilir ve web adresinde yayınlanan başvuru formunu doldurabilirsiniz. Randevu tarihinde vize almanız için gereken belgelerin tümünü hazır bulundurmanız ve vize ücretini ödemeniz gerekir.
  • Malta vize ücreti 2023 yılı için 110 Euro olarak belirlenmiştir. 0-6 yaş arası için vize ücreti 30 Euro’dur.
  • Malta’ya gitmek için gerekenler: Ülkeye gitmek için Schengen vizesi veya Malta vize türlerinden birini almanız gerekir. Bu vizeler için aranan temel şartlar; güncel pasaport sahibi olma, seyahat sağlık sigortası olması, maddi imkanların ülkede geçinmek için yeterli olması gibi şartlardır.
  • Malta vizesi ne zaman açılacak: Malta, 2021 yılında vize başvurularını kabul etmektedir.
  • Malta vizesi kolay mı: Malta vizesi, diğer Avrupa ülkelerine göre daha kolay alınabilecek vizelerden biridir. Ülke, daha az evrak ister ve daha fazla kişiye onay verir.

Malta vizesi almak için Malta konsolosluğu resmi web adresi duyurularını takip etmeniz ve güncel şartları doğrultusunda işlem yapmanız önemlidir. Malta konsolosluğu vize başvuru formunu da yayınlanarak online randevu alınmasına olanak tanımıştır.

Malta Form Ve Dilekçe

Malta Vize Formu ve Dilekçe

Malta Konsolosluğu Vize Veriyor Mu?

Evet, Malta’ya gitmek isteyen kişiler yetkili konsolosluklara başvuru yapmalıdır.

Malta Vize Ücreti Ne Kadar?

Ulusal vize almak isteyen kişiler 66€, 12 yaş ve üzeri kişilerin 80€, 6 ve 11 yaş arası çocukların 40€ ödemesi zorunludur. 0 ile 5 yaş arası harç bedeli yoktur.

Malta Vizesi İçin Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?

Malta’ya giden kişinin hesabında her gün başına 48€ olması gerekmektedir.

Oyla! post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir