Romanya Oturum Başvurusu Nasıl Alınır?

Erasmus öğrencisi olarak uzun dönem vize veya oturum izni başvurularını yapmayı düşündüğünüzde, Vize Ofisi merkezlerimizle iletişime geçebilirsiniz.

Romanya’da eğitim görenlerin hangi şartlarda ülkede kalabileceklerine dair detayları aktarmaya devam ediyoruz. Buna göre sizler de eğitim sürecini sağlıklı bir şekilde atlatabilmenin nasıl mümkün olduğunu görebileceksiniz.

Hazırlamanız gereken evrakları güncel bir şekilde sunmanız gerektiğini unutmamalısınız. Buna göre sizlerden istenecek olan evrakların listesini ve ödemeniz gereken vize ücretlerini elde edebilirsiniz.

  • Pasaportlarınızın seyahat bitimi itibariyle 3 ay daha geçerli olmasına dikkat etmelisiniz. Vize basımlarının gerçekleşebilmesi için 2 adet boş sayfasının yan yana yer alması gerekmektedir. Pasaportların son 10 yıl içerisinde alınmış olmasına ve daha eski tarihli olmamasına dikkat edilecektir. Eğer evlilik nedeniyle soy isim değişikliği olmuş ise evlilik tarihi itibariyle 3 ayı geçmeyecek sürelerde yeni soy isimlere göre düzenlenen pasaportları alabilmek için gerekli başvuruların yapılmasına önem verilmelidir.
  • Erasmus programları kapsamında yalnızca yarı yıl için başvuru yapacaksanız, uzun dönem vize başvuru formunu örneğine uygun olarak doldurmalısınız.
  • Eğer Erasmus programları için toplam 2 yarı yıl sürecek olan dönemi kapsayacak biçimde katılım gerçekleştirecekseniz ya da Master programlarına dahil olabilmek için 180 günden daha uzun süre kalacaksanız, bu durumda ek olarak doldurmanız gereken formlar bulunmaktadır. Uzun dönem oturum izni için başvuru formlarını örneklerine uygun olarak hazırlamalısınız. Başvurularınızı gerçekleştirebilmeniz için gerekli olan randevuların alınmasının ardından, katılımları gerçekleştirmeniz gerektiğini vurgulamaktayız.
  • Diğer yandan fotoğragların 3 adet olması ve istenen ölçülerde yer verilmesi yeterli olacaktır. En fazla 35 mm değerinde olması gerek ve daha büyük formatta yer verilmemesine dikkat edilecek olan fotoğrafların son 6 aylık süreçte çekilmiş olması gerekmektedir. Fotoğrafların arka kısımlarının beyaz fonda olmasına önem verilecektir. Aynı zamanda isim-soy isim ve doğum tarihi gibi bilgilerin fotoğrafların arka kısmında yer alması gerekmektedir.
  • Bununla birlikte Romanya’da eğitim göreceğiniz üniversitenin orijinal ve ıslak imzalı olarak aktaracağı mektubu elde etmiş olmanız istenmektedir. Rumence hazırlanacak olan bu mektupta başvuru yapacak olan kişinin kişisel bilgileri bulunacaktır. Doğum yerini ve doğum tarihini belirtecek olan bu kabul mektubunun fotokopi veya taratılmış olarak gönderilmesi kabul edilmeyecektir. Rumence olarak gelecek olan bu belgelerin tercümeli olarak ulaştırılması kabul görmektedir.
  • Ayrıca konaklama yapacağınız adresleri belirtmeniz istenecektir. Romanya’da faaliyetlerini sürdürmekte olan ve eğitim alacağınız üniversiteden gelecek olan orijinal ve ıslak imzalı belgelerin eklenmesi gerekmektedir. Konaklama yapılacak olan adresleri belirten belgelerin noterden onaylı olması gerekmektedir. Orijinal imzalı olarak gelmeyen belgelerin konsolosluk tarafından onay görmeyeceğine dikkat çekmekteyiz.
  • Türkiye Cumhuriyeti’nde eğitiminizi sürdürdüğünüz üniversitenin hazırlayacağı birtakım belgeler mevcuttur. Erasmus Programı ile hibe miktarlarını göstermekte olan belgelerin dahil edilmesi istenecektir. Öğrencilerin doğum bilgilerine yer verilmesi gereken evrak orijinal olarak yer almalıdır. Diğer yandan Rumen dilinde hazırlanmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Hibe başvurusunda bulunmayan ya da onay almayan kişilerin, her yarı yıla belirli miktarda paraları hesaplarında bulundurmaları gerekmektedir. Banka hesaplarını gösterir belgelerin orijinal ve imzalı olarak eklenmesine önem verilmektedir.
  • Bununla birlikte kişilerin apostilli olarak orijinal sabıka kaydı belgelerini sunmaları gerekmektedir. Rumence diline tercümeli bir şekilde sunulması gerekecektir.
  • Kişilerin zorunlu olarak sağlık sigortalarını yaptırmaları ve vize türlerine göre uygun olan ücretleri ödemeleri gerekmektedir.
  • Tüm belgelerin sırasıyla hazırlanmasının ardından orijinalleri ve fotokopileri ile sunulmasına dikkat edilecektir.

Romanya Oturum BaşvurusuYatırımcılara Romanya Vatandaşlığı

Romanya vatandaşlığına geçişlerinizin hangi yollardan mümkün olacağını ve hangi faaliyetlerle bunu gerçekleştirebileceğinizi sizler için açıklıyoruz.

Romanya vatandaşlığını elde etmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarının, bunu çeşitli yollardan kazanabileceklerine dikkat çekmekteyiz. İki durumda elde edeceğiniz yatırım hakkından faydalanabilmeniz için Vize Ofisi olarak yardımcı olmaya devam ediyoruz.

  • Sizler de oturum hakkını elde etmek üzere adım atarken diğer yandan ticari faaliyetlerinizi sürdürmek istediğinizde ve geçici ya da daimi ikamet hakkınızın bulunduğu durumlarda bu yönde başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
  • Vatandaşlığa geçişlerin, yatırım yoluyla vatandaşlık hakkını elde etmenin ve vize türlerini Romanya seyahatlerine göre almanın nasıl mümkün olabileceğini sizler için açıklıyoruz. Aklınızdaki tüm soru işaretlerinin giderilmesinde uzman danışmanlarımızın etkisini yakından görebileceksiniz.
  • Yasalara uygun bir şekilde yapacağınız başvurular neticesinde ekonomik faaliyetlerinizi sürdürebilir ve diğer yandan ise Romanya’da oturum hakkını alabilirsiniz. Yabancı ülke vatandaşlarından olmanız durumunda, ticari faaliyetlerinizi sürdürebilmek için yasa dışı adımları atmamanız gerekmektedir. Ticari faaliyetlerinizin devamı için ikamet etme vizesini elde etmenize olanak verilmektedir.
  • Romanya Yabancı Yatırımcıların ve Ticaretin Tanıtım Merkezinden alınacak olan izinlere göre hareket edilmesi gerekecektir. Bu durumda Romen Tüzel kişi statüsünde şirket hisselerine ortak olarak başvurularınızı gerçekleştireceğinizde, yönetimde veya idari görevli statüsünde harekete geçeceğinizde almanız gereken bu izinlerle ilgili muafiyetlerin söz konusu olmayacağını aktarmaktayız.
  • Sizler de bu kapsamda başvurularınızı yasalara aykırı biçimde gerçekleştirmediğinizde izinlerin tanınması sağlanmaktadır.
  • İzinlerin verildiği tarihten itibaren geçerli olmak üzere 6 aylık süreçte geçerli olan izinlerle yatırımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Yabancı vatandaşların uyması gereken prosedürlerle ve teknik şartlarla ilgili olarak gerekli bilgileri elde edebilirsiniz.
  • İlgili kurum tarafından takiplerin gerçekleştirileceğini vurgularken, aykırı hareket etmediğinizde oturum izni için başvurularınızı gerçekleştirebileceğinizi paylaşıyoruz. Buna göre sizler de Romanya göçmen Ofisi tarafından sağlanacak olan ikamet izinlerinizi almaya başlayabilirsiniz.
  • Ticari faaliyetlerinizin devamı için bu hakların tanınmakta olduğunu vurguluyoruz. Romanya’da yapmak istediğiniz işlerle ilgili olarak izinlerin elde edilmesi halinde herhangi bir problemle karşılaşmayacağınızı aktarabiliriz.
  • Romanya oturum izinlerini almanızın ardından, ticari faaliyetlere atılabilir ve kendi işinizi kurabilirsiniz. Roman tüzel kişilerin Romanya merkezli ticari şirketlerden olduğunu aktarabiliriz.
  • Bunun dışında en çok rastlanan limitet şirketler arasında kolektif şirketlerin, basit komandit şirketlerin, anonim şirketlerin, hisseli komandit şirketlerin ve limitet şirketlerin yer aldığını aktarabiliriz.
  • Tek bir kişi tarafından kurulabilen veya en fazla 50 ortağa kadar çıkabilen limited şirketi SRL kurmak istediğinizde en alt sermayenin ne kadar olması gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Sizler de özel ya da tüzel kişi olarak tek bir şirkette ortak olabilirsiniz.
  • Buna benzer detayları öğrenebilmeniz için sizlere desteklerini esirgemeyecek olan ofislerimizle iletişime geçebilirsiniz.
  • Sorularınızı uzmanlıkla yanıtlayacak olan ekiplerimizin kısa sürede geri dönüş yapacağınızı görebilirsiniz.
  • Oturum hakkını ve vatandaşlığı yasalara uygun bir şekilde nasıl elde edeceğinizin yanıtını alabileceksiniz. Romanya vizeleri hakkında sorularınızın yanıt bulmasında ve problemlerinizin çözümünde sizleri bekleyen avantajları görebileceksiniz.
  • Vize ücretlerinin kısa veya uzun süreli seyahatlerde hangi tutarlarda ödeneceğinin yanıtını 2021 yılı için güncel olarak sunmaktayız.
  • Bizlere sormak istediğiniz her türlü soruyu yanıtlamakta olup, sizleri memnun edecek hizmetlerimizle buluşturuyoruz.
  • Romanya vize ile ilgili olarak tüm işlemlerinizde yanınızda olacak ekiplerimize en yakın ofislerimizden ulaşabilirsiniz. İkamet adreslerinize göre iletişim bilgilerimize ulaşabilir ve sizleri mutlu edecek sonuçları elde edebilirsiniz.
  • Bu sayede işlemlerinizin aksamayacak olması, işlemlerinizi hızla sürdürmeniz açısından son derece önemli olacaktır. Diğer ülkelerle ilgili olarak veya Romanya vizelerinde ilk aşamalardan itibaren sizleri yalnız bırakmayacağından emin olacağınız ekiplerimizle hızla iletişime geçebilirsiniz.

Romanya’da Oturum Nasıl Alınır?

Oturum izni Romanya giriş yapıldıktan sonra gerekli olan evraklar ile birlikte göçmenlik bürosuna yapılan başvuru sonrası alınır.

Romanya Konsolosluğu Vize Veriyor Mu?

Romanya’ya seyahat gerçekleştirecek olan Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport sahibi vatandaşlar ülkeye giriş yapabilmek için konsolosluk birimine vize başvurusunda bulunmalıdır.

Romanya Oturma İzni Kaç Günde Çıkar?

Romanya oturum izni başvurusu gerekli olan belgelerin doğru şekilde hazırlanmasının ardından 30 günlük süre içerisinde değerlendirmeye alınarak sonuçlanır.

Oyla! post

Alakalı İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir