İzlanda Vizesi 2023Nasıl Alınır?

İzlanda vize işlemleri İzlanda seyahatlerinde ülke girişinin sağlanması için ülkenin gerek gördüğü bir uygulamadır. İzlanda vizesi için başvurular ise vize ofisi tarafından kabul edilmektedir.

İçindekiler Tablosu göster
  • Turist, çalışan, ya da diğer vize türlerine başvurulabilmektesinizdir. İzlanda vizesi çıkarıp gitmeyi düşünenler için gitmeden önce ülkeyi tanımak faydalı olacaktır.
  • İzlanda Atlas okyanusunun kuzeyinde yer almaktadır. Bir Avrupa ülkesidir aynı zamanda ada olarak da bilinmektedir. Başkenti en kuzey başkent olarak da bilinen Reykjaviktir.
  • Resmî dili İzlandacadır. Son sayımlara göre nüfusu 358 bin civarındadır. İzlanda’nın para birimi ise İzlanda Kronası-ISK’ dır. Burada zaman geçirmeyi düşünenler için ise iklim çok soğuk değildir.
  • İzlanda jeopolitik konum olarak Avrupa’ya dahil olan bir ülke değildir. Resmî belgelere bakıldığı zamanda Avrupa Birliği(AB)üyesi olarak gözükmemektedir. İzlanda resmî olarak Avrupa Birliği kanunları ve kuralları çerçevesinde himayesini sürdürmektedir.
  • Avrupa birliğinde oy kullanmamaktadır ancak Schengen bölgesinin bir üyesi olarak gözükmektedir. Sadece katılımcı olarak katılmaktadır. İzlanda vize başvurusu hakkında size rehberlik etmesi adına vize ofisi ile iletişime geçebilir ya da bulunduğunuz yere en yakın vize ofisini ziyaret edebilirsiniz.

İzlanda Vizesi İçin Gerekli Evraklar Listesi

İzlanda vizesi için gerekli evraklar İzlanda Schengen vizesi ile aynı hükümleri barındırmaktadır. İzlanda Schengen’den yararlanan ülkeler arasında yer almaktadır.

Bu yüzden 90(doksan)gün ve doksan gün altında olan İzlanda vize ziyaretlerinde Schengen vizesi için geçerli olan hususlar geçerlidir.

İstenilen belgeler tüm İzlanda vize başvuruları için aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

  • Parmak izi kaydı: Parmak izi kaydı biyometrik bilgidir. Bu bilgilerin konsoloslukta bulundurulma zorunluluğu vardır. Tüm İzlanda başvuruları için gerekmektedir. Schengen vizeleri kapsamında olan parmak izi e diğer biyometrik bilgiler 5(beş) sene boyunca saklı kalmaktadır. Eğer ki son beş sene içerisinde vize başvurusu için yapmanız gereken tüm evraklar tamamsa başvuru yapacak kişinin direk konsolosluğa gitmesine gerek yoktur. Ancak İzlanda vize başvuru aşamasında konsolosluk dilerse sizi çağırabilmektedir.
  • Pasaport: İzlanda vizesi için başvuru yapacak kişinin pasaportu olmalıdır. Eğer ki 90(doksan)gün ya da daha kısa süre için vize başvurusu yapılacaksa başvuruyu sadece bordo pasaport sahibi kişilerin yapması gerekmektedir. Diğer pasaportların bu süre için vize başvurusu yapmasına gerek yoktur. Başvuru yapacak kişinin pasaportu en fazla (10) yıl içerisinde alınmalıdır. Eğer pasaportta işleme alınmış sayfa varsa renkli fotokopi çekilmelidir. Eğer eskiden kullanılmış pasaport var ise bilgi verilmelidir ve işlem yapılmış sayfalar fotokopi çekilmelidir.
  • Nüfus müdürlüğü tarafından onaylanmış vukuatlı (bulunmuş olduğu durumlar) nüfus kayıt örneği: içerisinde eş, anne, baba, kardeş ve çocuk gibi aile bireylerinin bilgileri yer almaktadır.
  • Hesap hareketliliği hakkında bilgi: kendi hesabınızdan son 15(on beş)gün içerinde olmak şartıyla alınmış olan 3(üç) aylık hesap durum ve hareketlilik bilgisi
  • İzin mektubu: Eğer vize için başvuru yapacak kişi çalışıyorsa alınmalıdır. İçerinde işveren tarafından belirtilen iş bilgileri bulunmalıdır. Ne kadar çalıştığı ve işe ne zaman geri döneceği de mektubun içerisinde yazmalıdır.
  • Maaş bordrosu: İzlanda Schengen vize başvurusu yapacak kişinin son dört ayın bilgilerini içeren bu belgeyi vermeleri gerekmektedir.
  • SGK: Son dört ayın bilgilerini barındıran SGK bildirisi gerekmektedir.
  • Ayrıca firmanın imzayı beyan ettiğine dair fotokopi, ticari sicil gazete fotokopisi, vergi levha fotokopisi ve faaliyet belge fotokopisi gerekmektedir.
  • İki adet biYometrik fotoğraf:  Arka fonu beyaz ve son altı ay içerisinde çekilmiş şekilde hazırlanmalıdır.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi

İzlanda Vize Ücret Bilgileri

İzlanda vize ücretleri, İzlanda’ya giderken çıkarmış olacağınız vize için ödemeniz gereken vize ücretidir. İzlanda Schengen vize ücretlerinin belirlenmesi İzlanda konsolosluğu tarafından sağlanmaktadır. Vize ücretleri yapılacağı döneme göre farklılık gösterebilmektedir.

  • Güncel İzlanda vize harç ücretini öğrenmek için vize ofisi ile iletişime geçebilirsiniz. Ya da dilerseniz size en yakın olan vize ofisini ziyaret edebilirsiniz.  Vize ücreti tek bir vize için geçerlidir. Eğer ki vizenize olumlu yanıt almazsanız para iadesi sağlanmayacaktır.
  • İzlanda Schengen vize ücretinin olumlu sonuçlanması ya da olumsuz sonuçlanması İzlanda konsolosluğuna bağlıdır. Vize ofisinin bu kararı değiştirme hakkında herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır.
  • İzlanda Schengen vize başvurusunda bulunmak için öncelikle hangi vize grubundan başvuru yapacağınıza dair net bir bilgi sunmalısınız. Ona göre İzlanda konsolosluğu tarafından belirlenen vize ücretinin harcını yatırmanız gerekecektir.
  • Eğer ki şartlarınız başvuru yaptığınız vize türüne uygun değilse başvurunuz boş yere yapılmış olabilmektedir. Çünkü belgeleriniz ve vize türünüz uyuşmayacaktır. Böylelikle yatırmış olduğunuz ücret bir anlam kazanmayacaktır.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız ve bordo pasaport sahibiyseniz 90(doksan)gün altına yapacağınız İzlanda seyahatleri için bu ücreti ödemeniz gereklidir.
  • Diğer Türkiye Cumhuriyeti pasaportlarından birine sahipseniz herhangi bir İzlanda Schengen vizesine başvuru yapmanıza gerek yoktur.
  • Bu durum 90(doksan) gün ve altı sürede yapılacak seyahatler için geçerlidir. Yapmış olacağınız ödemelerde herhangi bir para iadesi söz konusu değildir.  Bu talep edilmemelidir. Yeni bir vize başvurusu için yeni bir İzlanda vize ücreti yatırılmalıdır.
  • Çocuklara ve küçük yaş gruplarına vize ücreti uygulama yöntemi farklıdır. Eğer ki çocuğunuz 0-6(sıfır ile altı)yaş grubu kategorisindeyse herhangi bir ücrete tabi değildir.
  • Ama İzlanda Schengen vizesine başvuru yapacak çocuk 6-12(altı ile on iki)yaşları arasındaysa belli bir ücret ödemektedir. Bu ücret istenilen vize bedelinin %40(yüzde kırk)kadar kısmını kapsamaktadır.
  • İzlanda da Erasmus için yapmış olacağınız İzlanda vize başvuru ücreti o an ki duruma göre farklılık göstermektedir. Bu konunun ücretleri hakkında daha detaylı bilgi için vize ofisi ile irtibat kurabilirsiniz.
  • Ya da size en yakın ofisi ziyaret edebilirsiniz. Eğer yapmış olacağınız İzlanda ülke ziyaretinde seyahat sigortası isterseniz vize ofisi size bu konuda yön göstermektedir.

 İzlanda Vize Ücretleri ve ekstra durumlar Hakkında Bilgiler

  • İzlanda vize ücretleri bazı durumlarda ekstra durumlara tabidir. Öncelikle İzlanda’ya vize başvurusu yapıp ücret ödediyseniz herhangi bir durumdan ötürü ücretiniz geri ödenmez. Haklarınız başka kişilere verilmez. Size tanınmış olan hakları başka bir kişi ya da kuruma satamazsınız
  • Ödemiş olacağınız İzlanda Schengen vize başvuru ücreti tek başvuru içindir. Olumsuz bir cevap alındığında yeniden başvuru gerekmektedir. Bunun için ekstra ücret ödenmektedir. Yatırmış olacağınız İzlanda Schengen vize parasını sadece bu vize için kullanabilirsiniz. Diğer vize başvuruları içi geçerliliği yoktur. Tekrar İzlanda Schengen vize başvurusu yapıldığında ek ücret ödenmelidir.

İzlanda Vizesi Kaç Günde Çıkar?

  • İzlanda vize ücretleri yatırıldığında ve tüm istenilen koşullar eksiksiz olarak yerine getirildiğinde vize işlemleri başlamaktadır. İzlanda vize başvurunuz İzlanda konsolosluğu tarafından bu süreçten yaklaşık 10(on) gün sonra açıklanacaktır. Ancak bazı ekstra durumlarda bu süre değişebilmektedir.
  • Resmi tatil ya da ek evrak istendiği takdirde süre uzayabilmektedir. Ya da İzlanda konsolosluğunun yoğunluk durumu süreyi etkileyebilmektedir. Yapmış olduğunuz rezervasyonların ve diğer işlemlerinizin aksamaması için 1(bir) ay önceden başvuru yapmakta fayda vardır.

İzlanda Vize Başvuru Koşulları

İzlanda vize işlemleri için beli koşullar vardır. İzlanda vizesi İzlanda ve Schengen ülkelerine yapacağınız ziyaretler için almanız gereken bir vizedir.

İzlanda Schengen sınırlarına dahil olmuş bir ülkedir. İzlanda’ya başvuru yapmayı düşünen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için sahip olduğu pasaportun türü önemlidir. Bordo pasaport(umuma mahsus)sahibi kişiler vize almak ile yükümlüdür.

Ancak diplomatik, hususi ve hizmet pasaportuna sahip olan kişiler 90(doksan) günde az yapacakları İzlanda ülke girişlerinde herhangi bir vize uygulamasına gerek duymayacak ülkeye vizesiz giriş sağlayabileceklerdir.

İzlanda vize işlemleri için iki ayrı vize seçeneği sunulmaktadır. Bunlar kalacağınız gün sayısına göre değişmektedir. 90(doksan)gün altı olan İzlanda işlemleri için kısa vize olarak da bilinen Schengen vizesi şartlarına uygun vize başvurusu yapılmaktadır.

Kısa süreli(C tipi)İzlanda vizesi alanlara o ülke içerisinde 180(yüz seksen) gün içerisinde maximum 90(doksan gün)ülke içerisinde bulunma hakkı verilmektedir. Bu ülkeye yapılacak olan birkaç konaklama türü için kısa süreli(C tipi) vize gerekmektedir. Bu konaklama türlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Ticari vize
  • Turistlik vize
  • Aile ve arkadaş ziyareti

İzlanda vize işlemleri ile ilgili başvuruları Danimarka Konsolosluğu ve vize başvuru merkezlerinden yapabilmektesinizdir. Vize başvuru işlemlerinizin takibinin yapılmasını istiyorsanız sizin için belgelerinizi hazırlayıp bu sürecin takibini sağlayacak olan vizeofisi.com ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Vizenin verilme durumu ve vize için geçerli olan süre tamamen Danimarka konsolosluğu bünyesindedir. Vize başvurusunun kabul olmaması durumunda vize ofisinin kararı değiştirmeye dair herhangi bir yetkisi yoktur. Vize başvurusunun olumsuz neticelenmesi durumunda para iadesi yapılmamaktadır.

İzlanda Vizesi ve Schengen

İzlanda vize işlemleri yapıldıktan sonra İzlanda vizesini çıkaranlar İzlanda da içerisinde olmak üzere birçok Scgenhen ülkesini aynı vize ile gezme hakkına sahip olmaktadırlar. Bu ülkeler İzlanda ile birlikte toplam olarak 25(yirmi beş)tanedir.

  • Eğer İzlanda ile birlikte başka Schengen ülkesi içinde ziyaret düşünülüyorsa en çok hangi ülke sınırları içerisinde kalınacaksa o ülke için vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Daha önce hiç İzlanda Schengen vize başvurusu yapmamış ve kullanmamış kişiler için Schengen vize yönetmenliği tarafından yapılmış bir bilgilendirme vardır.
  • Eğer daha önce bu vize(İzlanda Vizesi) hiç kullanılmamışsa ülke sınırlarına ilk girişin İzlanda üzerinden yapılma ön koşulu vardır. Eğer vizeniz olursa ve siz vize hakkınız bitene kadar ülke girişini hiç yapmazsanız bir sonraki vize başvurunuz olumsuz neticelenebilir. Bu durum herhangi bir Schengen vizesi için geçerlidir

İzlanda Turistik Vize İşlemleri

İzlanda turistik vize İzlanda’yı gezip görmek, kültürel ve coğrafi konumunu gözlemlemek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sahip olması gereken bir vize türüdür.

  • İzlanda bir Avrupa ülkesi değildir. Bu yüzden Avrupa Birliğine (AB) katılamamıştır. Ancak pozisyonundan ötürü Schengen vize haklarından yararlanabilmektedir. İzlanda Schengen sınırlarına dahildir.
  • Eğer İzlanda Turistik vize için başvurunuz onaylanırsa diğer 24 (yirmi dört) Schengen ülkesi aynı İzlanda vizesi ile gezilebilmektedir. Ama bunun için dikkate alınması gereken bir uyarı vardır.
  • İzlanda Schengen vizesine sahipseniz ve ilk kez İzlanda Schengen vizesi kullanacaksanız ülkeye giriş işlemlerinizi İzlanda’dan yapmanız gerekmektedir. Eğer birkaç farklı ülkeyi gezip görmeyi planlıyorsanız ve Schengen vizesinden yararlanacaksanız şunu yapmanız gerekmektedir.
  • Dolaşacağınız ülkelerin hangisinde daha fazla gün geçireceksiniz vizeyi o ülkeden çıkartmalısınız. İzlanda turistik vize başvuru işlemleri Danimarka konsolosluğu tarafından yapılmaktadır.
  • İzlanda turistik vize başvuru sürecini değerlendiren, onaylayan veya ret veren yine Danimarka konsolosluğudur. Vize işlemlerinizin sürecinin takip edilmesini istiyorsanız Türkiye’nin her yerinden ulaşabileceğiniz vize ofisi ile iletişime geçebilirsiniz.

İzlanda Turistik Vize İşlemleri İçin Gerekenler

İzlanda turistik vize umuma mahsus pasaport sahibi olan vatandaşların başvurması gereken bir vizedir. Kalacağınız yeri gitmeden rezerve ederek ve ulaşım ile ilgili planlarınızı yaparak İzlanda’yı turist olarak rahatlıkla gezilebilmektedir.

İzlanda sınırları içerisinde 180 (yüz seksen)gün içerisinden en fazla 90(doksan)gün kalacaksanız C tipi olarak da bilinen kısa vize çıkartmalısınız. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi olmayanlar vizeden muaf tutulmuştur. Bunlar hizmet resmî pasaportu, diplomatik pasaport ve hususi pasaportlardır. İzlanda turistik vize başvurusu için bu vizeye özel belli başlı belgeler gereklidir. Onları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Vize isteme dilekçesi (bu belge hazırlanırken İzlanda konsolosluğu başta belirtilerek onlara hitaben yazılmalıdır. İmza ıslak olmalıdır) Ayrıca dilekçeyi hazırlarken şu hususa dikkat etmek gerekir. Daha önceden yapmış olacağınız konaklama ve diğer rezervasyonlarınız ile ilgili tarihler yazmış olacağınız vize isteme dilekçe tarihleri ile uyumlu olmalıdır. Aksi takdirde bu iki durum arasındaki herhangi bir uyumsuzluk vize ile ilgili olumlu cevap gelmesini negatif yönde etkileyecektir.
  • Banka hesap dökümü(bu belgenin içeriğinde son 3(üç) ay içerisinde alınmış olan bir kaşe lazımdır. Kaşenin gösterdiği meblağ en az 3000(üç bin)olmalıdır. Belge ıslak imza ile sunulmalıdır)aktif bir banka hesabı olmalı ve ıslak imza sirküleri içinde olmalıdır.
  • 2 adet son iki ay içerisinde çekilmiş güncel, arka fonu beyaz olan biyometrik fotoğraf
  • Geçerlilik süresi vize tarihinden itibaren en az 6 ay olan, yıpranmamış pasaport
  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının(nüfus cüzdanı)arkalı önlü fotoğrafı
  • İçerisinde aile bilgilerinin ve adres bilgilerinin de olduğu tam içerikli nüfus kayıt örneği(Bu belge sadede İstanbul’dan yapılan başvurular için geçerlidir)
  • İzlanda Vizesi için İzlanda Schengen başvuru formu(İzlanda Schengen bize başvuru formunu dolduracak birey 18 yaşından küçükse imzayı aile üyelerinden biri atmalıdır)

İzlanda Turistik Vize Başvurusu yapacak olan kişi;

Eğer emekli ise kendisinin emekli olduğunu gösterecek belgeler. Hangi kurumdan emekli olmuş ise oradan alınan bir yazı, emeklilik kartının fotokopisi ve emeklilik maaş cüzdanı gösterilebilir)

Başvuru yapacak kişi memur ise;

Hangi kurum üzerinden başvuru yapıyorsa o kurumun üzerinde isminin bulunduğu(antetli)kağıda hazırlanmış resmî bir yazı olmalıdır. Oda sicil kaydı ve istenilen diğer kurum evrakları da içerisinde olmalıdır.

Başvuru yapacak kişi öğrenci ise;

Hala geçerliliği aktif olan öğrenci belgesinin orijinal hali

Başvuru yapacak kişi çiftçi ise;

Hangi ziraat odasına bağlı ise o ziraat odasından alınmış ziraat sicil kaydı

Kişinin eğer ki ekili tarım alanı var ise bu alanları ve sahip olduğu toprakları gösteren belgeler gerekmektedir.

İzlanda Ticari Vize İşlemleri

İzlanda ticari vize İzlanda’ya ticaret amacıyla gidecek olan şirket sahiplerinin, çalışanların ya da diğer meslek gruplarının yapmış olacakları vize türüdür. Herhangi bir fuara katılacaksanız ya da iş görüşmesi yapacaksanız bu vizeyi almanız gerekmektedir. İzlanda ticari vize aynı zamanda bir schengen vizesi olarak da geçmektedir.

  • İzlanda ve Türkiye Cumhuriyeti arasında ticari ilişkiler orta seviye olarak nitelendirilebilir. Bunun en büyük sebebi jeopolitik konumdur. Ulaşımda bu yüzden kısıtlı ve zordur. İzlanda ticari vize başvurunuzu vize ofisi aracılığıyla yapabilirsiniz. Vize ofisi sizin için evraklarınızı hazırlamaktadır. Ve başvurunuzun takip sürecine bakmaktadır.

İzlanda Ticari Vize İçin Gereken Ortak Evraklar

İzlanda ticari vize için başvuruna göre birçok farklı evrak gerekmektedir. Bazı istenilen belgeler ise tüm başvuru türleri için ortaktır. Bu evraklar şu şekildedir;

  • Pasaport: İzlanda dönüş tarihinden itibaren en az 3(üç) ay daha kullanma süresi olmalıdır. En az iki sayfa boş olmalıdır ve maximum on sene önce alınmış olması gerekmektedir.
  • Vize başvuru formu: İçerisinde eksik bir bilgi bulunmamalıdır. İmzalanmış şekilde olmalıdır. Toplam 2 adet imza atılmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: Arka fonu beyaz olmalıdır. Fotoğraf güncel olmalı ve son altı ay içerisinde çekilmiş olmalıdır. Sayı olarak 2 tane olmalıdır.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Davetiye: İzlanda seyahati yapacak kişinin gideceği yerden gelen bir davetiyedir. Bu davetiye gidilecekse eğer fuardan, iş gezisinden ya da firmadan temin edilebilmektedir. Sizi davet edecek olan kişinin bilgileri bu davetiye üzerinde yazmalıdır. Bu bilgiler; kişinin kimlik, pasaport, firma bilgileri, adres ve telefon olabilmektedir.
  • Daha önceden pasaport sahibiyseniz o pasaportun orijinal hali
  • Hesap cüzdanı: İzlanda’ya başvuru yapacak olan şahıs ya da firmanın hesap hareketini göstermektedir. Bu hesap hareketleri ve hesap bilgileri güncel olmalıdır. Son 3(üç) ayı içerinde barındırmalıdır. 30 gün için 2000 euro hesap bakiyesi gösterilmelidir.
  • Schengen vizelerinin fotokopisi.
  • BAĞ-KUR Hizmet dökümü
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi: evli olan kişiler göstermelidir.
  • Nüfus kayıt örneği: Anne, Baba, Kardeşler, Eş ve Çocuk gibi aile bireylerin içinde olduğu tam vukuatlı belge gerekmektedir.
  • Uçak ve otel rezervasyon bilgileri
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi

İzlanda Ticari Vize Başvuruya Göre Evraklar

İzlanda ticari vize başvurusu yaparken başvurunun türüne göre ayrı evraklar istenilebilmektedir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

Özel Sektör Çalışanları Başvuru Yapıyorsa;

İmza sirkülerinin, ticari sicil gazetesinin vergi levhasının ve yılın don yarısında alınmış olan faaliyet belgesinin bir nüshası gerekmektedir. Kişinin çalışmış olduğu iş yerinden almış olduğu antetli kağıda konsolosluğu hitap alarak dilekçe yazması gerekmektedir. Bu dilekçede seyahatin nedeni, tarihleri, rezervasyonları ve masrafların kimler tarafından karşılanacağı yazılmalıdır. Islak imza atılmalıdır. Belge orijinal olmalıdır. Dil tercihi İngilizce olmalıdır. İş yerinden SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü alınmalıdır. Son dört ayın içinde bulunduğu maaş bordrosu da eklenmelidir.

Şirket ortakları başvuru yapıyorsa istenilen evraklar;

Ortakların şirketlerinin imza sirkülerinin nüshası, eğer varsa ticaret sicil gazete nüshası, vergi levhasının nüshası ve bağlı oldukları odadan alınmış son altı ayı gösteren faaliyet belgesi nüshası gerekmektedir. Ayrıca şirketin isim bilgilerinin bulunduğu(antetli)kağıda İzlanda konsolosluğuna yazılmış ve şirketin yetkili olan kişisi tarafından ıslak imza ile imzalanmış dilekçe yazılmalıdır. Bu dilekçe İngilizce olmalıdır. Seyahatin neden gerçekleştirileceği belirtilmeli, tarih atılmalı ve firma tarafından kaşelenmelidir.

Esnaf, Sanatkar ya da Serbest Meslek sahibi başvuru yapıyorsa;

Başvuruda bulunacak olan firmanın imza beyannamesinin bir nüshası gerekmektedir. Firma kendi bilgilerinin üzerinde yazdığı kağıda neden bu seyahati gerçekleştirdiğini açıklayan bir dilekçe yazmalıdır. Bu dilekçe kaşelenmeli ve ıslak imza atılmalıdır. Kullanılan dil İngilizce olmalıdır. Eğer temin ediliyorsa ticari sicil gazete nüshası da olmalıdır. Ek olarak son zamanda alınmış vergi levhasının nüshası ve son altı ayı içerisinde

İzlanda ticari vize gerekli koşullar sağlandığında İzlanda konsolosluğu tarafından en az on gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Vize başvurularınızı vizeofisi.com dan yapabilirsiniz.

İzlanda Aile ve Arkadaş Ziyaret Vizesi

İzlanda aile ve arkadaş ziyaret vize başvurusu Türkiye cumhuriyeti bordo (umuma mahsus)pasaport sahibi kişinin yapacağı vize başvurusudur.

  • Eğer ki 90(doksan)gün veya doksan günün altında bir seyahat planlıyorsanız hizmet, hususi ve diplomatik pasaportlarınızda vizeden muaf tutulmaktasınızdır. Vize ofisi temsilcilerini arayarak güncel olan evrak listesinin bilgisini edinebilirsiniz. Vize başvurularınızda vize ofisi ile belgelerinizi kolaylıkla hazırlayıp, takip edebilirsiniz.
  • İzlanda aile ve arkadaş ziyaret davetiyesi alındığı yerden yani İzlanda’dan girişi sağlanmalıdır. Schengen vizeleri bu koşulu öne sürmektedir. İzlanda Schengen ile yalnızca İzlanda üzerinden giriş yapılabilmektedir. Davetiye sizin için vize anlamına gelmemektedir.
  • Vize işlemleriniz için İzlanda aile ve arkadaş ziyareti vize başvurularınızın arasında olması gereken bir belgedir. Konsolosluktan vize başvurunuz işleme alındıktan sonra en az 10(on)gün içerisinde geri dönüş sağlanmaktadır. Yaşanabilecek aksiliklerde düşünülecek olursa vize başvurunuzu 1(bir)ay önceden yapmakta fayda görülmektedir. Aksi takdirde vize başvurunuz ayarladığınız rezervasyon tarihlerine yetişmeyebilir.

İzlanda Aile ve Arkadaş Vizesi İçin Gereken Evraklar

  • İzlanda ile ve arkadaş ziyaret vize başvurusu yapacak kişilerin gerek kendi gerek gönderileceği şahıs tarafından hazırlanması gereken evraklar vardır. Bu evrakların bir kısmı tüm başvuru türleri için ortak olsa da bir kısmı da başvuru yapılacak başvuru türüne özgüdür.
  • Ortak olan belge ve bilgiler aşağıdaki gibidir.
  • Pasaport: Vize için kullanılacak olan pasaportun 10 seneden daha eski bir pasaport olmaması gerekmektedir. Eğer pasaportunuz eski tip bir pasaportsa(çipsiz)imzalanmış olduğuna dikkat edilmelidir. Vize başvurusunda kullanılacak olan pasaport da mutlaka 2 adet boş sayfa olmasına dikkat edilmelidir.
  • Vize başvuru formu: Tüm şahsi ve seyahat bilgilerinizin içinde olduğu vize başvuru formunuz eksiksiz bir biçimde doldurulmalıdır. Schengen İzlanda vize başvuru formuna iki adet imza atılmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: Başınızın dik ve düz olduğu kameraya baktığınız bir fotoğraf olmalıdır. Biyometrik fotoğrafınızın arka fonu beyaz olmalıdır. Fotoğrafın boyutları 35*45mm ölçülerine göre hazırlanmalıdır.
  • Türkiye cumhuriyeti kimlik kartının bir adet fotokopisi gerekmektedir.
  • Daha önceden kullanmış olduğunuz eski pasaportunuzun orijinali ve almış olduğunuz schengen vizelerinin birer adet nüshası olmalıdır..
  • İzlanda’dada ziyaret edeceğiniz aile veya arkadaşın göndereceği davet evrakları: İngilizce yazılmış davetiye olmalıdır. Bu davetiyede dile getirilen mevzular davet edilenin bilgileri olmalıdır. İsminin tam hali, açık adresi birbiriyle olan yakınlıkları ve davet eden kişinin kimlik bilgileri yer almalıdır. Nişanlı veya sevgili durumlarında A4 üzerinde renkli beraber çekilmiş fotoğraf olmalıdır.
  • Kişinin yapacağı harcamalar davet eden kişi tarafından karşılanacaksa, nasıl karşılayacağına dair doküman eklemelidir. Bunlar 3 aylık maaş bilgisi, hesap bilgileri vb olabilmektedir.
  • İzlanda’ya davet eden kişinin İzlanda kimlik kartı ya da pasaport fotokopisi. Eğer varsa Türk pasaportunun fotokopisi ve oturma izni fotokopisi olmalıdır.
  • Evlilik Cüzdanı: Evli olan kişilerin evlilik cüzdanı fotokopisi gerekmektedir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği: Anne, Baba, Kardeşler, Eş ve Çocukların bilgileri içerisinde yer almalıdır.
  • Uçak rezervasyon bilgileri
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi
  • Araç ruhsatı, tapu, kira kontratı gibi belgeler varsa onların fotokopisi gerekmektedir.

Türüne göre ortak olmayan evraklar ise aşağıda ki gibidir.

Özel sektör çalışanı ise, şirket ortakları ve Esnaf, Sanatkar Meslek Sahipleri ise;

Çalışmış olduğu şirketin vergi levha, ticari sicil gazetesi, faaliyet belgesi(son altı ayı gösteren)imza sirküleri fotokopileri olmalıdır.

Aynı zamanda kişinin çalışmış olduğu şirketin şirket bilgilerinin yazdığı kağıda konsolosluğu hitap alarak yazılmış dilekçe gerekmektedir. Bu dilekçe ıslak imzalı orijinal ve kaşeli olmalıdır. İngilizce yazılmalıdır. İş yerinden alınan(çalışma süresi altı ay olmalıdır.

Aksi takdirde eski iş yerinden istenmelidir)SGK işe giriş belgesi olmalıdır. Ve son dört ayın maaş bordrosu ile SGK hizmet dökümü de eklenmelidir.

Kamu çalışanı ise;

Çalıştığı kurumda kullanılan kimlik fotokopisi gerekmektedir. Mesleğiniz hakkında bilgi barındıran çalışma belgesi ve İngilizce izin yazısı gerekmektedir. Kişinin çalıştığı kurumdan alınmalıdır.

Konsolosluk hitap alınarak yazılmalı ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. İçerisinde İzlanda’ya gitme amacı tarihleri ve harcamalar yazmalıdır. Son 4(dört)ayın maaş bordrosu da olmalıdır.

Öğrenci ise;

Hala eğitim gördüğü okuldan alacağı öğrenci belgesi gerekmektedir. Belge orijinal olmalıdır. Sponsora ait iş belgeleri olmalıdır. Eğer sponsor çalışıyorsa çalıştığı yerin imza sirküleri, ticari sicil ve faaliyet belgesi fotokopisi olmalıdır.

Sponsorun 1. Derece yakın olması daha sağlıklı olacaktır. Çalıştığı şirketten antetli kağıda yazılmış meslek bilgilerini içeren dilekçe alınmalıdır.

Maaş bordrosu SGK giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü de bulunmalıdır. Eğer sponsor şirketse sadece Bağkur hizmet dökümü yeterlidir.

Sponsor olacak kişi emekliyse emekli kartını gösteren belge yer almalıdır. Aynı dilekçeyi emekli sponsorlarda yazmalıdır.

Başvuru yapacak kişi nereye nasıl gideceğini, ne kadar harcama yapacağını ve bunları kimin karşılayacağını yazan bir vize talep dilekçesi yazmalıdır. 18 yaş altı için geçerli değildir.

İngilizce yazılmalıdır. 18 yaşından küçük olanlar anne ve babadan noterden onaylı muvafakatname almalıdır. O kişiye ait kimlik fotokopisi olmalıdır.

Emekli ise;

Emeklilik Belgesi: Emekli olduğuna dair kanıt gösteren belge niteliğindedir. Bu belge emekli karnesi olabilmekte ya da emekli ücretinin yattığı son banka dekontu olabilmektedir.

Banka hesap cüzdanı: Güncel olması gereken bu cüzdan hesap hareketlerinin son altı ayını göstermektedir. Şubenin imza sirküleri ile alınan belge son 15(on beş)gün içinde alınmış olmalıdır. Kişinin hesap özetini göstermektedir.

Dilekçe: Orijinal ve ıslak imzalı olan bu belge dil olarak İngilizce yazılmalıdır. Konsolosluk hitap alınarak yazılmalı ve seyahat hedefleri, tarihleri ve harcamaları belirtilmelidir.

Ev hanımı ise;

Sponsor olacak en yakın derecede ki kişinin(1)iş evrakları gerekmektedir. Eğer sponsor çalışıyorsa imza sirküleri, ticari sicil gazetesi ve faaliyet belgesi fotokopisi gerekmektedir. Çalışmış olduğu şirketin yazmış olduğu meslek bilgilerini içeren antetli kağıt üzerinde dilekçe gerekmektedir.

Aynı zamanda SGK hizmet dökümü ve SGK işe giriş bildirgesi de eklenmelidir. Son aya ait maaş bordrosu eklenmelidir.

İzlanda Transit Vize İşlemleri

İzlanda transit vize İzlanda topraklarından geçen yük ya da yolcu taşıtlarının herhangi bir vergi ya da ödeme yapmamak için aldıkları vize türüdür. İzlanda Schengen ülkeleri arasındadır. Diğer schengen ülkeleri ise şu şekildedir;
Almanya, Avusturya,  Belçika, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İtalya, İzlanda, İspanya, İsveç, İsviçre,  Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Slovakya, Slovenya, Polonya, Portekiz ve Yunanistan. İzlanda vizesi aldığınız zaman aynı vize ile diğer Schengen ülkelerine de seyahat edebilmektesinizdir. Yalnız şu kuralı unutmamak gerekmektedir. Hangi ülkenin vizesini aldıysanız ilk giriş yapacağınız ülke orası olmalıdır.

  • İzlanda da transit deniz ulaşımı ile sağlanmaktadır. İzlanda denizci vizesi olarak da bilinen transit vize İzlanda’ya iş amacı güderek giden denizaşırı seyahatte bulunan gemi kullanan ya da gemi de yolculuk eden kişilerin başvurduğu vize türüdür.
  • Deniz ulaşımı ile İzlanda’ya geçmeyi düşünen ya da İzlanda topraklarını transit olarak kullanacak olan gemide ki yolcular ya da gemide ki kaptanlar İzlanda transit vizesine başvurmaları gerekmektedir. İzlanda transit vizesi ve transit ülkesi hakkında ki şartlar için vize ofisi ile irtibata geçebilirsiniz.

İzlanda Transit Vize İçin Gerekenler

İzlanda transit vize başvurusu yapmak isteyenler için iki farklı şekilde evrak istenmektedir. Bu evraklar deniz yolunda çalışanlar ve deniz yolunda yolculuk yapanlar için ikiye ayrılmaktadır. İlk olarak deniz yoluyla transit vize belgeleri şu şekildedir;

  • Yolcunun seyahati bittiğinde elinde olan ve hala en az üç ay daha geçerli olan yıpranmamış, on yıldan daha eski olmayan pasaportu gerekmektedir. Bu pasaportun mutlaka yan yana iki sayfasının boş olması gerekmektedir.
  • Yolcunun en fazla 6 ay önce çekilmiş, güncelliğini koruyan biyometrik fotoğrafı da olmalıdır. Bu fotoğraf arkada ki fonu beyaz olacak şekilde ve 3*45mm ölçülerinde olmalıdır.
  • Denizcilik şirketinin yada kontrat imzalanan firmaya ait belgelerin ve dokümanların nüshası olmalıdır.
  • Vize talep dilekçesi yazılmalıdır ve dili İngilizce olmalıdır.
  • Gemici Cüzdanı fotokopisi gerekmektedir.
  • Şirket ile gemide yolculuk yapan kişi arasında ki şirket sözleşmesi de eklenmelidir
  • Yolculuk yapacak olan kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik fotokopisi gerekmektedir.
  • Yolculuk yapacak kişinin aile(anne, baba, kardeşler, eş ve çocuklar)ve adres bilgilerini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir.

Gemide çalışan garson ve çalışanlar için gerekli evraklar ise şu şekildedir;

  • Konsolosluk hitap alınarak vize talep dilekçesi yazılmalıdır. Yazılan bu dilekçede kullanılan dil İngilizce olmalıdır. Dilekçenin içerisinde bulunan bilgiler doğru güvenilir ve net bir dille yazılmalıdır.
  • Gemide çalışan kişinin Türkiye Cumhuriyetinde kullandığı kimliğinin nüshası fotokopi olarak eklenmelidir.
  • Seyahat sonrasında henüz üç ay geçerliliğini sürdüren bordo pasaport olmalıdır. Pasaportun en fazla on yıllık bir pasaport olacağı unutulmamalıdır. Pasaportun cildinin yıpranmamış olması gerekmektedir.
  • Yolculuk yapacak çalışan kişinin güncel ikametgah bilgilerini eklemesi gerekmektedir.
  • Sözleşme ve sözleşmenin fotokopisi eklenmelidir. Aynı zamanda gemi şirketinin göndermiş olduğu davetiyenin orijinal hali de olmalıdır.
  • Gemi yolculuğunda çalışan kişinin tam vukuatlı aile ve adres bilgilerinin içerisinde yer aldığı nüfus kayıt örneği eklenmelidir.

İzlanda Öğrenci Vize İşlemleri

İzlanda öğrenci vizesi İzlanda’ya öğrenci olarak gidecek olan öğrencilerin alması gereken vizedir. Bu vize Schengen vizesi olarak da kullanılmaktadır.

  • Öğrenci vize başvurusunu yapmadan önce İzlanda’nın öğrenciler üzerine yapmış olduğu uygulamaların bilinmesi ve ülkenin genel bir bakış açısıyla tanınması size fayda sağlayacaktır.
  • Vize başvurusu yapmadan önce tüm evrak ve bilgilerinizin tam olması gerekmektedir.
  • Yapacağınız vize başvurunuzun kusursuz ve doğru olmasını istiyorsanız Türkiye’nin her yerinden rahatlıkla vize ofisini arayabilirsiniz. Vize ofisi sizin için gerekli evrakları hazırlayacaktır.
  • Hazırlama aşamasından sonra ise başvurunuzun sonuçlanma süresini takip edecektir. Vize başvuruları sırasında belli miktar ödediğiniz ücret vizenizin olumlu ya da olumsuz sonuçlanması durumunda geri iade edilmeyecektir.
  • Öğrenci vizesi için yapmış olduğunuz başvurunun sonuçlanması konsolosluk tarafından sağlanmaktadır. Verilen kararın değiştirilmesinde vize ofisinin herhangi bir yetkisi yoktur.

İzlanda öğrenci vizesi İçin gerekli belgeler

İzlanda öğrenci vizesi almak için hazırlanması gereken belgeler vardır. Bu belgeler eksiksiz olarak hazırlanmalı ve düzenlenmelidir. Hazırlanan belgeler kesinlikle eksik olmamalıdır. Belgelerin içinde ki bilgiler güvenilir olmalıdır. Yazmış olduğunuz bilgilerin yanlış ya da eksik olması durumunda vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilmektedir. Bu belgeler şu şekildedir.

  • Öğrenci belgesi alınmalıdır. Alınan bu öğrenci belgesi yeni alınmış olmalıdır. Eski belgelerin geçerliliği olmamaktadır.
  • Henüz 18(on sekiz)yaşını doldurmadıysanız ebeveynlerinizden İzlanda için seyahat edebilme adına muvafakatname gerekmektedir.
  • Ebeveynlerin eski ya da hala kullanmakta oldukları İzlanda vizeleri var ise onların fotokopileri de eklenmelidir.
  • Biyometrik fotoğraf gerekmektedir. İki tane olması gereken bu fotoğrafların arka fonu beyaz olmalıdır. Bu fotoğraf en fazla son altı ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
  • Vize bitiş tarihinizden itibaren en az yılın yarısı kadar daha kullanım hakkı olan pasaportunuz gerekmektedir. Varsa eski pasaportunuz onu da eklemeniz gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortanızı da eklemeniz gerekmektedir. Seyahat yapacağınız sürenin tamamını içinde barındıran 30.000 Euro teminatı olmalıdır.
  • İzlanda’ya İzlanda vizesi için başvuru yapacak öğrencinin mal varlığı var ise bu mal varlığını gösteren evraklar eklenmelidir. Eklenen bu evraklar fotokopi olabilmektedir.
  • Şahsınıza ait banka hesabınız var ise bu hesabınızın son 3 ay içerisinde ki hareketliliğini gösteren belge eklenmelidir.
  • Turistlik bir vize yapıyorsanız gitmeden önce almış olduğunuz uçak biletinizin ve kalacağınız yerin rezervasyon bilgileri gerekmektedir. Bunları fotokopi olarak ekleyebilirsiniz.
  • İzlanda’ya özel ziyaret vizesi kullanacaksanız davet eden kişi tarafından ayrı belge istenmektedir. Davet eden kişi davetiye yazmalıdır. Bu davetiyenin aslı eklenmelidir.
  • Davetiye gönderecek olan kişinin bilgileri eklenmelidir. Bu bilgiler kişinin kimlik fotokopisi ve oturum kartının fotokopisidir.
  • Davetiye gönderecek kişi bul belgeler arasına iş yerinden alması gereken bir belge de eklemelidir. İş yerinden alacağı maaş bordrosu ya da banka hesabının fotokopileri eklenmelidir.
  • Kişi eğer özel ziyaret ya da turistlik vize alacaksa (anne, baba, kardeş, eş)vukuatlı toplu nüfus kayıt örneğini eklemelidir. Bu belgenin aslı dosyaya eklenmelidir.
  • Seyahat masraflarını kim karşılayacak ise karşılayacak olan kişinin yazmış olduğu imzalı dilekçe gerekmektedir. Bu dilekçe seyahat planı hakkında detaylı bilgi vermektedir.

İzlanda Öğrenci Vizesi Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

İzlanda öğrenci vizesinin tüm evrakları hazırlandıktan sonra başvurunun sonuçlanması için belli bir süre gerekmektedir. Öncelikle belirlenen sürenin doğru olabilmesi için evrak sunan kişinin evrakları eksiksiz olarak hazırlaması gerekmektedir.

İzlanda Şoför Vize İşlemleri

Kısa süreli İzlanda ziyareti yapmayı düşünen ve oraya şoför olarak gitmek isteyen bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vize türüdür

  • . Başvurular Danimarka Ankara Büyükelçiliğine yapılmalıdır. Başvuruların olumlu ya da olumsuz sonuçlanması tamamen Danimarka konsolosluğu hükmündedir.
  • Diğer pasaport sahipleri eğer altı ay içinde doksan günden daha az bir seyahat planlıyorlarsa bu vize başvurusunu yapmalarına gerek yoktur.
  • Başvurular konsolosluğun izin verdiği acentalar tarafından da yapılmaktadır. Gerekli evrakların eksiksiz olarak hazırlanmasını istiyor ve başvuru sürecinin gidişatını izlemek istiyorsanız vize ofisi ile irtibata geçebilirsiniz. Vize ofisi Türkiye’nin her yerinden ulaşabileceğiniz ve doğru bilgiler edinebileceğiniz bir kuruluştur.
  • Vize başvurusu için şahsen gitmenize gerek yoktur. Vize ofisi sizler için gerekli evrakları hazırlayıp konsolosluğa sunacaktır.
  • Vize ofisinin vize başvurusu için Danimarka konsolosluğunun vermiş olduğu kararı değiştirmeye yetkisi yoktur. Vize başvurusu için ödenen ücret vizenizin olumlu ya da olumsuz olmasına göre geri iade edilmeyecektir.
  • İzlanda şoför vizesi alacak kişilerin kullanmış oldukları pasaportun seyahat bitiş tarihinden itibaren minimum 90 gün geçerliliğinin olması zorunludur. Şoför vizesi İzlanda için alınıyorsa ülkeye giriş ilk İzlanda’dan yapılmalıdır. Ne kadar süre kalınacağı söylendiyse o ülkede o kadar vakit geçirilmelidir.

İzlanda Şoför Vizesi İçin Gerekenler

İzlanda şoför vizesi için başvuru yapanların başvuru öncesinde hazırlaması gereken evraklar vardır. Bu evraklar tam istenildiği şekilde olmazsa vize başvurusu olumsuz olarak neticelenecektir. İstenilen evraklar şu şekildedir.

  • İzlanda şoför vizesine başvuru yapan kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı fotokopisi eklenmelidir.
  • Seyahat bitiminden sonrası için hala 3 ay kullanılabilirlik hakkı olan ve vize işlemleri için 2 sayfası boş olan pasaport gerekmektedir.
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş içerisinde yanlış bir bilgi bulunmayan vize başvuru formu gerekmektedir. Bu form başvuru sahibi tarafından doldurulup imzalanmalıdır.
  • İş veren kişi tarafından şirketin bilgilerinin yazılı olduğu kağıda dilekçe yazılmalıdır. Bu dilekçe ıslak imzalı olmalıdır.
  • Başvuru yapan kişinin ailesinin ve ikamet ettiği adresinin bilgilerini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği eklenmelidir.
  • Arka fonu beyaz olan yakın tarihte çekilmiş (en az altı ay)biyometrik fotoğraf eklenmelidir.
  • Şirket tarafından verilmiş olan SGK işe giriş belgesi ve SGK hizmet dökümü gerekmektedir.
  • Başvuru tarihinden önce eğer Schengen ülkelerinden birine giriş yapılmış ise sefer bilgileri imzalanmış olarak eklenmelidir.
  • İzlanda şoför vizesi için başvuran kişinin sürücü belgesi olmalıdır.
  • Güncel faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri gibi şirket evraklarının fotokopileri eklenmelidir.

Ayrıca işveren belgesi için istenen evraklar vardır. Onlar da şu şekildedir;

  1. Şoförün kullanacağı aracın plakası belirtilmelidir. Çalışma ilişkisini teyit eden belge sunulmalıdır. İşverenin T.C kimlik numarası ve emeklilik tahsis numarası eklenmelidir. İzlanda’ya planlanmış olan giriş saatleri ve çıkış saatleri bildirilmelidir. Sözleşme eşleri kimlerse onlara ait bilgiler yer almalıdır.
  2. İzlanda’ya yapılacak olan sefere ait nakliye ve teslimat belgeleri mutlaka eklenmelidir. Daha öncesinde ki seferlere ait de evraklar bulunmalıdır.

3.Şoför vizesi için başvuran kişinin SGK belgeleri, yapılacak olan nakliyeye ait C2 nakliye izni ve Nakliyenin gerçekleştirileceği araca ait araç ruhsatı bulunmalıdır.

İzlanda Şoför Vizesi Ücreti

İzlanda şoför vizesi ücretinin ne kadar olacağı konsolosluk tarafından belirlenmektedir. Vize ücreti İzlanda şoför vizesinin değerlendirmeye alınması için yatırılması gereken bir ücrettir. Yatırılacak olan vize ücreti yatırıldığı döneme göre farklılık gösterebilmektedir. Vize başvurunuzun ret cevabı alması durumunda yatırmış olduğunuz vize ücreti geri yatırılmayacaktır.

İzlanda şoför vizesi için gerekli şartlar eksiksiz yerine getirildiğinde vizenizin çıkma olasılığı yükselmiş olacaktır.

İzlanda Oturum İzni

İzlanda oturum izni İzlanda’da uzun süre ya da kısa süre kalmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvuru yaptığı bir vize türüdür.

  • İzlanda’da oturmayı tercih etmeniz ya da başka bir ülkenin oturma iznini almayı tercih etmeniz tamamen sizin inisiyatifinizdedir. Eğer ki İzlanda oturum iznini kesin olarak almayı düşünüyorsanız İzlanda’nın oturum izni için verdiği tüm haklardan yararlanabileceksinizdir.
  • Türkiye Cumhuriyeti ya da diğer ülkelerin İzlanda’da yaşamalarını ve oranın oturum izninden yararlanmalarını sağlayan birçok kanun ve yasa bulunmaktadır.
  • Farklı amaçlar güderek İzlanda’ya geçmek isteyenler için kanunlar yol göstericidir. Oturum izni için gereken haklar bilinerek istenilen işlemler yapılabilmektedir. İzlanda’da belli bir dönem yaşamış iseniz vatandaşlık için gereken koşullar sağlanmalıdır.
  • Türkiye’den İzlanda’ya hangi sebep ile geldiğiniz, oturma izninizin bulunduğu durum ve oturma sürenizin ne kadar olduğu vatandaş olabilmeniz için önem arz etmektedir. Bu tip bilgiler İzlanda vatandaşı olmayı tercih ettiğinizde hangi tip yasalardan yararlanacağınızı göstermesi bakımından dikkate alınmaktadır.

İzlanda Oturum İzni İçin Gerekenler

İzlanda oturum izni başvurusu yapacak kişilerin İzlanda vatandaşı olabilmek için ne gibi evraklara ihtiyaç olduğunu tam teşekkülü bilmeleri gerekir. Evraklar eksik ve yanlış olursa yapmış olduğunuz işlem negatif sonuçlanabilmektedir.

İzlanda oturum iznine dair yapmış olacağınız başvuru işlemlerinizin takibi ve analizi için vizeofisi.com u inceleyebilirsiniz. Orada bulunan müşteri temsilcileri ile iletişime geçerek merak ettiğiniz soruların cevaplarının detaylı açıklamalarına ulaşabilirsiniz. Vize ofisine Türkiye’nin her yerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İzlanda oturum izni için istenilenler şu şekildedir.

  • İzlanda’da 3(üç) aydan daha fazla kalmayı planlayan Türk vatandaşının öncelikle hala geçerli olan ikametgah iznine sahip olmaları gerekmektedir. Eğer aile birleşimine dayanarak ikametgah almayı planlıyorsanız İzlanda’da yaşayan ve ikamet etme izni en yakın derecedeki akrabanıza verilebilmektedir. İzlanda yasalarına göre en birince derece akraba olanlar dışında diğer akrabalara aile birleşimi ile ikamet etme izni verilmemektedir. İkametgah izninin koşulları ve hakları aile birleşimi baz alınarak yapılacaksa başvuru yapılacak ikamet iznine göre farklılık gösterebilmektedir. Eğer kişi eşiyle birlikte gidip İzlanda’da yaşamayı düşünüyorsa ya da eşi İzlanda da ise ve o da oraya gitmek istiyorsa kişiye oturum izni verilir. Belirtilen koşullar yerine getirilirse kişiye oturum izni sağlanabilmektedir. Bu koşullar şu şekildedir;
  • Daha önce son beş yılda 3(üç) aydan daha fazla herhangi bir suç ile bağlantılı hapis cezası almamış olmanız gerekmektedir.
  • Başvuru yapacak kişi öncelikle 18(on sekiz)yaşından büyük olmalı ve evlilik yaşınızda 18 den büyük olmak zorundadır.
  • Evliliğiniz 1(bir) seneden daha uzun sürmesi gerekmektedir. Eşinizin İzlanda vatandaşı ya da İskandinav vatandaşı olan biri olması gerekmektedir.
  • İkametgahınız evlilik yasası ile uyumlu olmalı ve birlikte kalacağınız eşiniz ile aynı evi kullanmanız gerekmektedir.
  • Sağlık sigortanız faaliyet izni olan bir şirketten olmalıdır.
  • Öncelikle İzlanda vatandaşıysanız ve başka bir ülkenin daha vatandaşı olmak istiyorsanız(çifte vatandaşlık)sahip olduğunuz İzlanda vatandaşlık haklarınız geçerlidir. Bu 18 yaş altında ki bireyler içinde geçerli olan bir kanundur.
  • Oturum izni talep eden kişinin finansal olarak geçimini beklenilen düzeyde karşılayabildiğini göstermesi gerekiyor. Geçici oturum izni başvurusu yaparken eğer çalışmıyorsanız hesabınızda 1 senelik olması gereken tutarın 12 katı mevcut olmalıdır. Eğer öğrenci iseniz bu durum 6(altı)ay için geçerlidir.
  • Oturum izni için başvuru yaparken kalacağınız yeri de belgeleriniz arasında belirtmeniz gerekmektedir.
  • Sağlık bilgilerinizin de güncel olması gerekmektedir. İzlanda eğer solunum ya da kan yoluyla herhangi bir bulaşıcı hastalığınız varsa tam olarak bu hastalıklardan tedavi olmadan ülke girişi sağlamamaktadır.

İzlanda Çalışma İzni

İzlanda çalışma izni İzlanda’ya giderek orada ticari amaçlı ya da oraya yerleşme amaçlı alınan bir izin türüdür. Başvuru yapacak kişinin öncelikle bir ekonomik geliri olmalıdır. Kişi kendi şahsına ya da bir şirket adına çalışmak üzere başvuru yapıyorsa belli bir yaş sınırı olduğuna dikkat etmelidir.

  • Eğer kişi 16 yaşından küçük ise bu başvuruyu sağlayamayacaktır. Eğer kişi İzlanda çalışma vizesine kendi hesabına çalışmak veya kendi adına gelir elde etmek için başvuruyorsa 18(on sekiz)yaşından büyük olmalıdır. Vize işlemlerine başvuru yapmadan önce İzlanda çalışma izni ve İzlanda oturum izni alınması gerekmektedir. İzlanda çalışma izninin başvurusunu iş imkanını sağlayan şirket yapmalıdır.

İzlanda Çalışma Vizesi İçin Gerekenler

Çalışma izninin alınması için gerekli olan belli başlı evraklar vardır. İzlanda çalışma izni için ulusal vize gerekmektedir. Ulusal vize için İzlanda Schengen vizesine benzer evraklar istenmektedir. İstenilenleri şu şekilde listeleyebiliriz.

  • İzlanda D tipi vize alacak kişi evraklarının arasına biyometrik fotoğraf eklemelidir. Bu fotoğraf vize başvurusu sırasında vize başvuru formuna yapıştırılacaktır. Fotoğrafın arka fon beyaz tercih edilmelidir. Çekilen fotoğrafta yüz hatları net olmalı ve fotoğraf düz olmalıdır.
  • İzlanda D tipi vize alacak kişi evraklarının arasına pasaportunu da eklemelidir. Pasaport 10 seneden daha eski bir pasaport olmamalıdır. Pasaportun hasar gören ya da yıpranmış kısımları olmamalıdır. Vize işlemlerinin yapılabilmesi için yan yana iki sayfanın boş olması gerekmektedir. İzlanda için yapılacak seyahatin bitiş süresinden sonra pasaport en az 3 ay daha kullanılabilmelidir. Bu belgelerin içerisine pasaportu fotokopisi de eklenmelidir. Eklenen fotokopi de tüm vize ile ilgili yapılmış işlemler yer almalıdır. Daha önce herhangi bir Schengen ülkesi için ikamet izni aldıysa o izne dair belgelerde eklenmelidir.
  • İzlanda Ulusal vizesi başvurusunda bulunacak kişiler vize başvuru formu doldurmalıdırlar. Bu form İngilizce ya da İzlandacada olmalıdır. Büyük harfler tercih edilmelidir. Tüm bilgiler eksiksiz yazılmalıdır.
  • Ulusal vize başvurusu yapacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi eklenmelidir.
  • Ulusal vize başvurusu yapacak kişinin konsolosluğa sabıka kaydı sunması gerekmektedir. D tipi vize işlemleri için alınan bu sabıka kaydı adliyeden alınmalıdır. Kişi 3 ay ve 3 aydan fazla hapis cezasıyla hüküm giymiş bir suç işlememesi gerekmektedir. Bu belge İngilizce, İzlandacaca’ya ya da Fransızca’ya tercüme ettirilmelidir. Noter tasdikli olmalıdır. Bu sabıka kaydı apostillenip konsolosluğa verilmelidir.
  • Halkın sağlığı için hiçbir endişe teşkil etmediğini gösteren bir tıbbi rapor alınması gerekmektedir. Tercüme edilmeli ve noter tarafından onaylatılmalıdır.
  • Ulusal vize işlemlerine başvuruda bulunan kişi ekonomik durumuna ilişkin belgeleri göstermesi gerekmektedir. İzlanda’da kaldığı süre müddetince harcamalarının nasıl karşılanacağını belirtmesi gerekmektedir. Kısa süreli oturum ve çalışma izinleri için geçerlidir.
  • İzlanda’da kalacak yerlerini gösteren uçak bileti ve otel rezervasyon bilgilerinin dökümanları yer almalıdır.
  • Başvuru yapan kişinin kalacağı tüm süreyi kapsayan sağlık sigortası yaptırması gerekmektedir.

İzlanda’da Çalışma

İzlanda Avrupa Birliği’ne üye olan ve son yıllarda en çok göçmen çeken ülkelerden bir tanesidir. İzlanda’da iş olanakları ve sosyal imkânlar son dönemde oldukça artmıştır. Bu sebeple İzlanda’da çalışmak isteyen yabancılar çalışma ve oturum izni alarak iş olanaklarını değerlendiriyor.

  • İzlanda’da çalışmak isteyen kişiler öncelikle İzlanda’dan çalışma vizesi alması gerekir. İzlanda Schengen bölgesine bağlı olduğu için oturum ve çalışma vizesi konusunda da Schengen kuralları geçerlidir. İzlanda’da yaşamak ve çalışmak isteyen birisi öncelikle İzlanda’da bir işyerinden davet mektubu alması şarttır.
  • İzlanda işçi alımı 2023 başvurusu için öncelikle İzlanda’nın dış temsilciliklerine başvuru yapmak gerekir. İzlanda’nın Türkiye içerisinde büyükelçiliği ya da konsolosluğu bulunmadığı için Danimarka konsolosluğu içerisinden işlemler yapılabilir.
  • İzlanda işçi alımı 2023 yılı için başvuru yapacak olan kişiler 18 yaşından büyük olmalı ve İzlanda’da çalışılacak şirket tarafından da işe davet konusunda başvuru yapılmalıdır. Çalışma vizesi almak isteyen kişi öncelikle ikamet ve oturma izni almış olması gerekir.
  • Reyjavik iş ilanları üzerinden başvuru yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşları başvuru yaparken gerekli evrakları tam olarak ve doğru bilgilerle düzenlemelidir. Çalışma izni vizesi D tipi vizedir ve uzun süre İzlanda’da kalacak kişiler tarafından alınır. Buna uygun olarak D tipi çalışma izni vize başvuru formu İzlandaca ya da İngilizce olarak doldurulmalıdır.
  • İzlanda vatandaşı olmak ekşi için öncelikle çalışma vizesi ya da aile birleşimi vizesi alma şartı vardır. Çalışma vizesi alırken kalınacak yer ile ilgili belgeler mutlaka başvuru evrakları arasına eklenmelidir. Kira kontratı, otel rezervasyonu ya da yurt dekontu gibi belgeler bulunmalıdır. Ayrıca çalışılacak iş ve yer ile ilgili detaylı bilgilerin bulunması şarttır.

İzlanda İş Başvurusu

İzlanda sınırları içerisinde çalışmak isteyen her yabancının alması gereken vize türü İzlanda çalışma vizesidir. İzlanda iş başvurusu yapmak için turistik ya da ticari kısa süreli vizeler yerine uzun süreli çalışma vizesine başvuru yapılmalıdır. İzlanda’da çalışmak için belirli şartları taşımak gerekir.

  • İzlanda işçi alımı 2023 yılı için İzlanda Konsolosluğu ile irtibat kurulmalıdır ve çalışma vizesi için ulusal vize adı verilen uzun süreli vize türüne başvuru yapılmalıdır. İzlanda’da çalışmak için öncelikle başvuru sahibi Türkiye’de bir işte aktif olarak çalışıyor olmalıdır.
  • İzlanda işçi alımı 2023 yılı için bir kişi eğer bir şirket için çalışacaksa, yani kendi adına gelir elde etmeyecekse o zaman ulusal vizeye başvuru yaşı en az 16 olmalıdır.
  • İzlanda vize şartları iş başvurusu yapabilmek için mutlaka sağlanıyor olmalıdır. Eğer bir kişi kendi adına çalışmak ve düzenli bir gelir elde etmek için İzlanda’ya gitmek istiyorsa o zaman 18 yaşından büyük olmalıdır. İzlanda iş başvurusu yapacak olan kişiler ulusal vize almadan önce oturum ve çalışma izni almış olmalıdırlar.
  • Çalışma amacıyla İzlanda başvuru süreci içerisinde İzlanda’da çalışılacak olan şirket yetkilileri de çalışacak kişi için İzlanda’daki yetkili mercilere başvuru yapmalıdır. Bu doğrultuda çalışacak kişi için davet mektubu yazılmalı ve orijinali başvuru sahibine gönderilmelidir.
  • İzlanda vatandaşı olmak ekşi için, öncelikle ulusal vize sahibi olmak ve en az 5 yıldır İzlanda’da yaşıyor olmak gerekir. Ayrıca İzlanda’nın anayasada bulunan 3 dili olan İzlandaca, İngilizce ve Danimarka’ca dillerinden en az bir tanesi iyi derecede bilinmesi şarttır. Ayrıca toplumsal uyumun ispatlanması gerekir.

İzlanda Çalışma Vize Başvurularında Dikkat Edilecekler

Çalışma vize işlemleri başlatılmadan önce başvuru yapacak kişinin dikkat etmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Bu hususlar şu şekildedir.

  • İzlanda çalışma izni için İzlanda vize başvurularınızda kullandığınız evrakların bir nüshasının fotokopisini talep etmektedir. Konsolosluğa başvuru yapılacağı zaman bu belgelerin kopyasının yanınızda olması önemlidir. Aksi takdirde işlemleriniz başlatılmayacaktır.
  • İzlanda konsolosluğuna çalışma vize başvurusu yapmış olan kişi başvurusu onaylanıp İzlanda’ya girdikten sonra Yabancılar Polisine başvurmalıdır. 30 gün içerisinde Yabancılar Polisine başvuru yapan kişi oradan oturum kartı alması gerekmektedir.
  • Çalışma vize başvurusu kabul edilen kişi ülkeye giriş yapmalıdır. Ülkeye giriş yaptıktan sonra gerekli sosyal sigortalar sistemine sigorta kayıtlarını yaptırmakla sorumludurlar.
  • İzlanda schengen çalışma izni almanın bir başka yolu daha vardır. Kişi dilerse ülkeye yatırımcı olarak da giriş yapabilmektedir. Eğer yüklü miktarda ülkeye yatırım yaparsanız İzlanda konsolosluğu size oturum izni ve çalışma izni sağlamaktadır.

İzlanda Au-Pair Vizesi

İzlanda Au-Pair vizesi İzlanda vatandaşı olmayan ve İzlanda’da sürekli konaklama hakkı bulunmayan kişilerin başvuru yaptığı bir vize türüdür. Bu vizeye başvuru yapan İzlanda uyruğundan olmayan kişiler İzlanda da 90(doksan)günden daha fazla kalmayı hedeflemektedir. Bu vizeye diğer ismiyle uzun süreli(D tipi) vize denilmektedir.

  • Au-Pair vizesine başvuru yapacak kişi orada geçici olarak bir aileni yanına yerleşerek hayatını sürdürmektedir. Bu kişi kalacağı evdeki aile ile anlaşma yapmaktadır. Anlaşmaya göre orada kalan yabancı uyruklu kişi kalacağı evdeki kişilere yardım etmektedir. Aile ile kalarak kişi kendini dil bilgisi ve kültür yapısı bakımından da geliştirmektedir. Bu amaçla vize başvurusu yapmak istiyorsanız başvuracağınız vize türü Au-Pairdir.
  • Eğer Au-Pair vize başvurusu yapıyorsanız kalacağınız kişi ile imzalamış olacağınız aile iş sözleşme belgesini bulunduğunuz konuma göre ayarlamanız gerekmektedir. Ayrıca çalışma izin belgeniz ve bu vize için gerekli diğer evraklarda düzenlenerek sunulmalıdır.
  • Au-Pair vize başvurunuzu yaparken evraklarınızın daha kolay hazırlanmasını istiyorsanız size en yakın vize ofisi ile irtibata geçebilirsiniz. Türkiye’nin her yerinden rahatlıkla iletişim kuracağınız vize ofisi başvuru sürecinin takibini de sağlamaktadır.
  • Vizeniz kabul edilmemişse vize ofisinin verilen kararı değiştirmeye yetkisi yoktur. Vize başvurusu yapılırken ödenmiş olan vize ücretinin geri iadesi olmayacaktır. Vize başvurunuz başvuru işlemleri başladıktan en az 10(on)gün sonra sonuçlanabilmektedir. Konsolosluktan ek evrak istenmesi ya da araya giren ekstra bir durumda süre farklılık gösterebilmektedir.

İzlanda Au-Pair Vizesi için Gerekli Evraklar

İzlanda Au-Pair vizesi için bazı evraklar gerekmektedir. İstenilen bu evraklar herhangi bir eksiklik olmadan tam bir şekilde hazırlanmalıdır. Aksi takdirde vize işleminiz olumsuz sonuçlanabilmektedir. Bu evrakları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Pasaport: Başvuru yapacak kişinin pasaportunun çok eski olmaması gerekmektedir. En fazla 10(on)yıllık bir pasaport olması gerekmektedir. Bu pasaport daha eski olursa Au-Pair vizesi için kabul edilmeyecektir. Vize başvurusu yapıldığı andan itibaren pasaportun kullanım süresinin en az bir yıl kadar daha devam etmesi gerekmektedir. Au-Pair vize başvurusunda kullanılan vizenin en az 2(iki) adet boş vize sayfası olmalıdır. Yeni pasaportta işlem görmüş olan bütün sayfaların fotokopisi çekilmelidir. Eğer hala eski pasaport elinizde mevcutsa onunda bütün işlem görmüş sayfalarının fotokopisi çekilmelidir. Pasaportlar söylenilen koşullara uygun olmalıdır. Aksi takdirde vize onayı olmayacaktır. Pasaport iadesi yapılacaktır.
  • Vize başvuru formu: içerinde vize başvurunuzun amaçlarının yer aldığı vize başvuru formu gerekmektedir. Bu formdan belgeler arasında iki adet bulunması gerekmektedir. Bu belgeler özenle doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
  • Seyahat planlama bilgileri: Rezerve ettiğiniz uçağınıza ait bilet ve diğer bilgileri içermelidir.
  • Dil Seçim Belgesi (Hangi yabancı dil için değerlendirileceğine yönelik sonuç belgesidir.)
  • Biyometrik fotoğraf: fotoğraf çekilirken yüz kameraya bakmalıdır. Arka fon beyaz renkte olmalıdır. Fotoğrafın boyutları 35*45 ölçülerinde olmalıdır. Fotoğraf en az altı ay önce çekilmelidir. Toplam istenen fotoğraf sayısı 3(üç)adettir.
  • Çalışma kartı: Çalışma kartının orijinal hali belgeler içinde bulunmalıdır. Ve çalışma belgesinin 2 adet fotokopisi de içerisinde olmalıdır.
  • Adli sicil kaydı: İzlanda resmi dillerinden biriyle yazılmış olmalıdır. Bu belge adli sicil müdürlüğü tarafından hazırlanmalıdır. Üzerinden en fazla altı ay geçmiş olmalıdır. Belgenin aslı ve iki adet fotokopisi gereklidir.
  • Sağlık raporu: Raporun orijinal hali olmalıdır. Aynı zamanda yanında iki adet kopyası da bulunmalıdır. Bu sağlık raporu İzlanda konsolosluğu ya da İzlanda Büyükelçiliği tarafından seçilmiş olan bir doktor tarafından size verilmelidir. Sunmuş olacağınız rapor en fazla 6 ay önce alınmış olmalıdır.
  • Diğer maddelerde ifade edilmiş olan bütün belgelerin 2(iki) adet kopyaları eklenmelidir.

Au-Pair vize işlemleri için İstenilen tüm belgeler vize ofisi tarafından hazırlanmaktadır. Daha fazla bilgi için vizeofisi.com a bakabilirsiniz.

İzlanda Vatandaşlık İşlemleri

İzlanda vatandaşlık başvurusu yapmak isteyen kişiler İzlanda’da yaşamakta olacaklardır. Ve İzlanda’nın bütün vatandaşlık haklarından yararlanabileceklerdir.

İzlanda vatandaşı olmada önce yapılması gereken işlemler vardır. Ve bu işlemleri yapmadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Tüm bu istenilenler yerine eksiksiz olarak getirildiğinde başvuru sağlanabilecektir.

İzlanda Vatandaşlık İçin Gerekenler

İzlanda birçok ülkeye göre yaşam kaliteleri yüksek olan bir yerdir. Her ülke vatandaş olmayı isteyen başka bir ülkenin vatandaşı için belli vatandaşlık şartları ve kuralları koymaktadır.

İzlanda vatandaşlık hakkı almayı düşünen kişiler için İzlanda’nın öne sürdüğü bazı şartlar vardır. Bu şartlar yerine getirildiğinde istenilen vatandaşlık elde edilebilecektir. İstenilen vatandaşlık işlemleri için vize ofisi ile iletişime geçebilir ve bilgilendirme alabilirsiniz.

  • Annenin İzlanda vatandaşı olması ile çocukta İzlanda vatandaşı olabilmektedir. Bu duruma kan bağı ile vatandaş olma denilmektedir. Annenin İzlanda vatandaşı olması bu konuda yeterli olmaktadır. Eğer ki İzlanda’da doğduysanız ve anneniz İzlandalı ise sizde İzlanda vatandaşı kabul edilmektesinizdir. Eğer annenin İzlandalı ise ve siz de başka bir ülkede doğduysanız yine İzlandalı olarak kabul edilmektesinizdir. Babanın İzlandalı olması durumu etkilememektedir çünkü gayri meşru çocuklarda eğer anne İzlandalıysa İzlanda vatandaşı kabul edilmektedir.
  • Bir başka yolda İzlanda’da yaşamaya devam ettiğinizi göstererek vatandaşlık hakkı alabilmektir. Eğer ki 3(üç)yıldan fazla İzlanda’da çalışmış iseniz vatandaş olabilmektesinizdir. İzlanda yaşam kalitenizin yüksek olmasına dikkat etmektedir. Bu yüzden sizin çalışma ve hayatta kalma performansınızı ölçecektir. Siz İzlanda sınırları içerisinde üç ve yedi yılları arasında çalışmışsanız vatandaşlık hakkı kazanabilmektesinizdir. Çalışmış olduğunuz meslek grubu kaliteli ve refah düzeyde ise vatandaş olma durumunuz daha kolaydır.
  • Siz İskandinav ülkeleri ya da Danimarka da yaşadıysanız İzlanda size vatandaşlık hakkı tanımaktadır.  Bu durum kendi eyaletleri içerisinde geçerli olan bir durumdur. İskandinav ülkeleri böyle bir imkan sağlamaktadır. Eğer bu ülkelerde yaşama süreniz 4(dört)yılı geçtiyse İzlanda’nın bu hakkından faydalanabilmektesinizdir.
  • Evlilik yolunu tercih ederek de vatandaşlık hakkı elde edebilirsiniz. İzlanda böyle bir durum ile vatandaşlık alacak kişilerden gerçek bir evlilik beklemektedir. Eğer evlilik yoluyla vatandaş olmak istiyorsanız en az 4 (dört)sene evle kalmanız gerekmektedir. Bu dört sene boyunca ülkede kalıp ikamet etmek zorundasınızdır. Ve devlet gözetimlerinden geçmeniz gerekmektedir. Bu koşullar gerçekleşemez ise vatandaşlık hakkınızı elde edemezsiniz.
  • Gelişerek büyümeye devam eden İzlanda da isterseniz yatırım yaparak da vatandaş olabilirsiniz. Ülkenin ekonomisini etkileyen büyük bir yatırım yaparsanız ülkede vatandaş olmanız daha basit olacaktır.
  • İzlanda kendini geliştirmiş bireylere de vatandaşlık verme konusunda esnek davranmaktadır. Eğer ki sanat, spor, müzik gibi konularda sizi daha üstün kılan bir yönünüz varsa vatandaşlık almanız kolaylaşacaktır. İzlanda bu tip ayrıcalıklı ve yetenekli kişilere ülke statüsünü yükseltmek adına bu imkanı sağlamaktadır.

Vatandaşlık Almanın Şartları

İzlanda vatandaşı olabilmek için daha vatandaşlık başvurusu yapmadan önce yapmanız gereken ya da yapmış olduğunuz ön prosodürler vardır.

  • Bunlar yerine getirilmeden vatandaşlık için başvuru aşamasına geçilmemektedir. Tercih edilen başvuru şekli kişiye göre değişmektedir. Kişi birkaç farklı yoldan birini kullanabilmektedir. Bu şartlar şu şekilde sıralanmaktadır.
  • İlk aranan ve kesin olması gereken oturum izninizin olmasıdır. Oturum izni olmadan vatandaşlık başvuru aşamasına geçemezsiniz.
  • Diğer aranan ve olması gereken durum ise sağlıklı olmanızdır. Eğer bulaşıcı bir hastalığınız varsa öncelikle tedavi olmanız gerekmektedir. Tam olarak iyileşmeden ülkeye giriş sağlanmamaktadır.
  • İzlanda vatandaşı olmak istiyorsanız kesinlikle bir yerde çalışmanız gerekmektedir. Eğer çalışmıyorsanız ve ailenizi ve kendinizi geçindirecek durumda değilseniz vatandaşlık alamamaktasınızdır.

Herhangi bir suç işlememeniz gerekmektedir. Sabıka kaydı olanlar vatandaş olamamaktadır.

Başvurular Nereye Yapılmaktadır?

Türkiye’de yaşıyorsanız ve İzlanda vatandaşı olmak istiyorsanız başvurunuzu Ozlo Büyükelçiliğinden ya da Kopenhag yapabilmektesinizdir. Ankara, İzmir ve İstanbul’daki fahri konsoloslukları da size bu konuda yardımcı olmaktadır.

  • İzlanda vatandaşlık başvuru sürecinizin takibi ve belgelerinizin hazırlanmasını eksiksiz olarak yapmak isterseniz vizeofisi.com ile iletişime geçebilirsiniz. Vize ofisi sizin için gerekli düzenlemeleri yapmaktadır. Vize ofisine Türkiye’nin her yerinden ulaşabilirsiniz.

İzlanda Vatandaşı Nasıl Olunur?

İzlanda Avrupa Birliğine üye ülkelerden bir tanesidir.  Şu an içerisinde İzlanda’da yaşayan yabancıların vatandaşlığa geçirilmesi için bazı yasalar bulunur. İzlanda vatandaşı nasıl olunur, İzlanda’da oturma süresi, çalışma süresi toplumsal uyum gibi kriterler vatandaşlık için oldukça belirleyicidir.

  • İzlanda vatandaşlığı almak için öncelikle İzlanda’da oturum ve çalışma vizesi alınmış olması şarttır. Oturum ve çalışma izni almak için ise İzlanda’da ailenin olması ya da burada bir işte aktif olarak çalışıyor olma zorunluluğu vardır.
  • İzlanda vatandaşlık nasıl alınır? Kısa yoldan vatandaşlık almak için en az 8 yıldır İzlanda’da yaşıyor olmak, 18 yaşından büyük olmak, İzlanda’nın anayasa dillerinden olan İngilizce, İzlandaca ve Danimarkaca dillerinden en az birisini iyi derecede biliyor olmak gereklidir. Ayrıca eğer başvuru sahibi İzlanda’da doğmuş ise o zaman 5 yıl İzlanda’da yaşamak yeterlidir.
  • İzlanda vatandaşlık başvurusu yapmanın en önemli şartlarından birisi ise toplumsal uyumun sağlanmasıdır. Toplumsal uyumun sağlanması için en önemli ölçütlerden birisi İzlanda’da en az 1 buçuk yıl aktif olarak çalışıyor olmak gerekir.
  • İzlanda vatandaşlık 2023 almak için toplumsal uyumun belgelenmesi amacıyla İzlanda’da yaşanılan bölgenin toplumsal uyum kursuna gitmek ya da en az 400 saatlik bir mesleki eğitim kursuna gitmiş olmak gerekir. Başvuru sahibi engelli ya da yaşlı ise sadece 8 yıllık ikamet şartı bulunur.
  • İzlanda vatandaşı olmak ekşi için başvuru yapan yabancıların tümünün mesleki eğitimi önemlidir. İzlanda’da ihtiyaç olan mesleklerden birisini aktif olarak icra eden bir kişinin başvurusu daha çabuk onaylanacaktır. Ayrıca başvuru sahibinin ikamet izninin olup olmadığı çok önemlidir.

İzlanda Evlilik Vizesi

İzlanda evlilikten dolayı insanlara birçok hak tanımaktadır. İzlanda Schengen bölgesinde yer alan ama Avrupa ülkeleri arasında olmayan ılıman iklime sahip bir ülkedir. İzlanda genel itibari ile sosyoekonomik düzeyi yüksek bir ülkedir. Aynı zamanda yaşam standartları da ortalamanın üzerindedir.

  • Bu sebeplerden ötürü İzlanda da yaşamak isteyip orada kalıcı vatandaş olmanın yollarını arayan kişilerin sayısı epey fazladır. İzlanda da vatandaş olmak için birçok yol tercih edilmektedir. Bu yollardan bir tanesi de evlilik ile vatandaş olmaktır.
  • Vize başvurusu yaparken, oturum izni almaya hak kazanmak için ya da çalışma izni için evlilik yolunu tercih edenler azımsanmayacak düzeydedir. İzlanda evlilikten dolayı tanıdığı haklar arasında belli bir süre sonra vatandaşlığa kadar uzanabilmektedir.

İzlanda Evlilikten Dolayı Vize Başvurusu Yapıldığında İstenilenler

Evlenip İzlanda’ya gitmeyi düşünüyorsanız öncelikle vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Başvuru belgeleriniz arasına vize için istenen belgeler konulmalıdır. Bu hangi tür vize başvurusu yaptığınıza dair farklılık göstermektedir.

  • İzlanda evlilikten dolayı vatandaşlık talep edenlere gerçek evlilik şartı koymuştur. Eğer İzlanda’dan biri ile evlenilecekse o kişi ile en az 5 sene evli kalması gerekmektedir. 5 sene evli kalındıktan sonra kişiye vatandaşlık hakkı verilmektedir.
  • Kişi eğer evlilik talebinde bulunuyorsa İzlanda o kişinin gelir durumuna da bakmaktadır. Gelir durumu orta düzeyin üzerinde olmalı ve kendisini, ailesini geçindirebilmelidir. Kişi ikametgah için evlilik yolunu tercih ediyorsa eğer eşi İzlanda da ise ve oturum izni var ise ikametgah o eş üzerine yapılmaktadır.
  • Evlilikten dolayı doğan çocuk eğer İzlandalı bir annenin çocuğu ise direk İzlanda vatandaşı kabul edilmektedir. Çünkü İzlanda gayrimeşru çocukları da vatandaş olarak kabul etmektedir. Babaya böyle bir hak tanınmamıştır.
  • Eğer ki çiftler aile birleşimi yapmak istiyor ise onun için yapılacak olan belge ve başvuru şekilleri farklıdır.
  • Daha detaylı bilgi için vizeofisi.com dan aile birleşimi seçeneğini inceleyebilirsiniz. Dilerseniz gerekli evraklar vize ofisi tarafından hazırlanıp konsolosluğa gönderilmektedir. Size en yakın vize ofisine uğrayarak işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz.

Evlilik İçin Yapılan İzlanda Vize Ücreti Ne Kadar?

İzlanda’ya evlilik yolu ile gitmek istiyorsanız öncelikle belli aşamalardan geçmeniz gerekmektedir. Bu aşamalardan biri de vize almaktır. Vize almak için her başvuru yapan bireyin ödemesi gereken belli bir miktar para tutarı vardır. Bu tutar vize harcı olarak bilinmektedir.

  • Vize harcının ne kadar olacağını belirleyen kurum İzlanda konsolosluğudur. Yatırılacak olan tutar her dönem aynı seyri göstermeyebilmektedir. En güncel vize ücreti için vize ofisi ile iletişime geçebilirsiniz.
  • Vize ofisi sizler için gerekli bilgilendirmeleri yapacak, dilerseniz evraklarınızın hazırlanmasında tüm sorumluluğu alabilmektedir. Vize sonucunuzun olumlu ve ya olumsuz gelmesi tamamen İzlanda konsolosluğunun karar vereceği bir durumdur. Vize sonucunuzun olumsuz sonuçlanması durumunda yatırmış olduğunuz harç parası geri iade edilmeyecektir. 12 yaşından küçük çocuklar için vize ücreti talep edilmemektedir.

Evlilik İçin Başvurulan İzlanda Vizesi Ne Zaman Sonuçlanır?

Yapılan vize başvurusunun en erken zamanda neticelenmesini istiyorsanız öncelikle başvuruda kullanmış olduğunuz evrakların eksiksiz ve tam olması gereklidir. Tüm evraklar eksiksiz olduğunda İzlanda konsolosluğunun tahmini olarak sonuçları açıkladığı gün sayısı 10(on) iş günüdür.

  • Bazı istisnai durumlar gün sayısını çoğaltabilmektedir. İzlanda konsolosluğu resmi tatil günlerini on gün içine katmamıştır. O günler ekstra eklenmektedir. Ya da evrak eksikliği olduğu durumlarda yeni evrakın gelmesini bekleme süresi vardır. Eğer rezervasyonlarınızı önceden yaptıysanız aksamaması adına vize başvurunuzu bir ay önceden yapmakta fayda vardır.
  • İzlanda Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İzlanda vizesi için gerekli evraklar yapılacak vize başvuru türüne göre farklılıklar göstermektedir.

İzlanda için birçok vize başvuru türü bulunmaktadır. İstenilen belgelerin bir kısmı istenilen tüm vizeler için ortaktır. Diğer kısımlar ise başvuru yapılacak vizenin hususi sınırları içerisindedir. Vizeler;

  • Turistlik vize
  • Ticari vize
  • Öğrenci vizesi
  • Transit vize
  • Aile ve arkadaş ziyaret vizesi
  • Şoför vizesi

Olarak isimlendirilmektedir.

  • İzlanda vize başvurusu yapılırken başvurduğunuz vize türünüze göre hazırlamış olacağınız belgeler tam teşekküllü olmalıdır. Dilekçe işlemleri ve form doldurma işlemleri yapılırken kullanılan bilgiler tamamen doğru olmalı ve birbiriyle çelişmemelidir.
  • İzlanda vizesi için verilen evrakları konsolosluk incelemektedir. Konsolosluk görevlilerinin bu konuya önem verdiği ve bu durumun başvurunuzun gidişatını önemli derecede etkilediği bilinmelidir.
  • İzlanda vize için gereken evrakların başında form ve dilekçe gelmektedir. Bu iki belge diğer belgelerin temelini oluşturmaktadır.
  • Dilekçe ve formun içerisinde kişisel bilgileriniz yer almaktadır. Ve bu belgelerde İzlanda vize başvurusu yapacak olan kişinin neden bu başvuruyu yaptığına dair açıklama ve planlamalar eklenmektedir. Bu planlamaları neden hangi koşullarda yapacağı da yazılmalıdır.
  • Doldurulacak olan form ve dilekçede İzlanda için yapılacak olan ziyaretin amacı net bir dille ifade edilmelidir. Konsolosluk başvuru amacının net belirtilmediği form ve dilekçeleri negatif yönde karşılayabilmektedir. Bu yüzden dilekçe ve formlarda geçerlilik ve güvenirlilik büyük önem taşımaktadır.

Vize başvuru sürecinde size belge hazırlama konusunda destek olmasını isterseniz Türkiye’nin her yerinden vize ofisi ile iletişime geçebilirsiniz.

İzlanda Evlilik Başvurusu 2023

İzlanda Schengen bölgesine dâhil olan bir ülkedir ve tüm vize işlemlerinde Schengen kuralları uygulanır. İzlanda’ya turistik ve ticari seyahat gibi kısa süreli seyahat planlayan Türk vatandaşlarının vize alması zorunludur. Ancak İzlanda evlilik başvurusu 2023 ya da çalışma izni gibi seyahatler için ise uzun süreli vize alınmalıdır.

  • İzlanda vize başvurusu Schengen kurallarına göre yapılır. Bunun için öncelikle seyahatin türü belirlenerek geri alan işlemler buna göre belirlenir. Türkiye sınırları içerisinde bir İzlanda büyükelçiliği ya da İzlanda başkonsolosluğu bulunmamaktadır. Bu sebeple İzlanda vize işlemleri ile ilgili tüm işlemler Danimarka Konsolosluğu üzerinden yürütülür.
  • İzlanda evlilik başvurusu 2023 yılı için öncelikle evlilik işlemi gerçekleştikten sonra oturum izni alınmalıdır. Aile birleşimi vizesi adı verilen bu vize türünü almak için İzlanda vatandaşı olan bir eş ile evlilik yapılması gerekir. İzlanda vatandaşı ile evlendikten sonra aile birleşimi vizesi almak için eşin ailesini İzlanda’da geçindirebilecek maddi gücünün varlığını belgelemesi şarttır.
  • İzlanda vizesi kolay mı, tüm evrakların konsolosluk tarafından belirlendiği şekilde ve eksiksiz doldurulması halinde problem çıkmadan kolaylıkla vize alınabilir. Evraklarda hata ya da eksiklik olması durumunda vize başvurusu reddedilecek ve başvuru sürecinin yeniden başlaması ile süreç uzayacaktır.
  • İzlanda vatandaşlık başvurusu yapmak için ise öncelikle İzlanda’da uzun süreli oturma izni alınmalıdır. Vatandaşlık başvurusunda bulunma için ise en az 5 yıldır İzlanda’da oturmak gereklidir. Anayasada yer alan 3 dilden en az birisini biliyor olmak ve toplumsal uyumun ispatlanması şarttır. Toplumsal uyumun ispatlanması için ise en az 468 gün yasal olarak İzlanda’da çalışmış olmak gerekir.

İzlanda Yaşamak

İzlanda yaşamak için son zamanlarda en çok tercih edilen ülkelerden birisi haline geldi.  İzlanda nerede? İzlanda, Atlas Okyanusunun kuzeyinde yer alan bir ülkedir. Volkanik bir ada üzerinde kurulmuş ve birçok küçük adadan meydana gelmiştir.

  • İzlanda’da yaşamak için öncelikle İzlanda hakkında bilgi almak gerekir. İzlanda’nın başkenti Reykjavik’tir ve İzlanda, dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden birisidir. Özellikle eğitim, insan hakları ve sosyal gelişmişlik söz konusu olduğunda İzlanda; Finlandiya, Danimarka, Norveç gibi ülkelere fark atacak düzeydedir. Ekonomik bunalımdan geçmiş olsa da işsizlik oranı şu an için yüzde 4 seviyesindedir.
  • İzlanda’da kadın erkek eşitliği söz konusu olunca, İzlanda kadınları her konuda söz sahibidir. Avrupa’da ve dünyada ilk kadın devlet başkanı İrlanda’da olmuştur. Sosyal yaşamdan iş yaşamına kadar hayatın her alanında kadınlar aktif rol alır. Şu andaki parlamentonun bile yüzde 40’ı kadınlardan oluşur.
  • İzlanda’ya gitmek için öncelikle vize almak şarttır. İzlanda Avrupa Birliğine üye olan ülkelerden bir tanesidir ve her türlü ziyaret için öncelikle vize alınması gerekir. Türk vatandaşlarından bordo pasaportlu kişiler için tüm ziyaretlerde vize alınması zorunludur. Fakat yeşil pasaportlu Türk vatandaşları Schengen kuralları dâhilinde 180 gün içerisinde 90 günden fazla sürecek olan ziyaretler için İzlanda Schengen vizesi alması gerekir.
  • İzlanda vizesi kolay mı, İzlanda’ya eğer turistik amaçlı gidilecekse vize alımı kişinin maddi durumuna ve mesleki özelliklerine göre kolaylaşır. Fakat oturum amaçlı ya da çalışma amaçlı gidilecekse bu durumda İzlanda vizesi almak diğer vize türlerine göre daha zor olacaktır. Özellikle evrakların gerektiği gibi düzenlenmemesi ve eksiklerin olması halinde vize reddi gelecektir.

İzlanda Vizesi Sık Sorulan Sorular

İzlanda’da Yaşamak İstiyorum

İzlanda’da yaşamak isteyen kişilerin D tipi vize talep adımı ile ilk aşamayı tamamlamaları gerekir. Bu vize türü ülkede uzun süre kalmak isteyen kişiler için özel olarak hazırlanmıştır. Kısa süre kalacak olan kişilerin ise C türü vize talep etmeleri yeterlidir.

İzlanda’da Yaşayan Türkler Ne İşle Meşgul?

Hem işçi olarak hem de öğrenci olarak ülkeye giriş adımı mümkündür. Özellikle öğrenci olarak giriş yapacak olan kişilerin vize alma adımlarının işçi olarak giriş yapmak isteyen kişilere göre çok daha sorunsuz tamamlandığı da belirtilmelidir. Okullar arası değişim programlarından istifade etmek genel verimliliği pekiştirecek olan detaylardandır.

İzlanda’ya Gitmek için Hangi Vize Alınmalı?

90 günden az kalacak ve turistik amaçlar ile giriş yapacak olan kişilerin C türü vize alması yeterli olacaktır. Bu aşlamada vize almak için pasaportunuzun güncelliğini koruması gerektiği de unutulmamalıdır. Pasaportunuz güncel değilse, vize başvurusu yapmadan önce pasaportunuzun yenilenmesine özen göstermelisiniz. Ülke gerekli görürse bundan önceki pasaportlarınızın sunulmasını da talep edebilmektedir.

İzlanda Evlilik Başvurusu 2023 Nasıl Yapılır?

Evlilik akdinin imzalanması kişilerin direkt olarak İzlanda vatandaşlığı kazanmasına neden olmaz. İzlanda vatandaşı bir eşiniz varsa aile birleşimi üzerinden oturum izni almayı daha kolay şekilde tamamlama hakkını elde edeceksiniz.

İzlanda Vizesi Kolay Mı?

Belirtilen kurallara uygun şekilde en güncel bilgiler aracılığı ile vize talep adımının tamamlanması durumunda vize en geç 4 hafta içerisinde yanıtlanacak ve durum tarafınıza iletilecektir.

  • İzlanda vizesi almak için konsolosluğun sunduğu şartların sağlanması ve belgelerin dikkatli hazırlanması gerekir. Daha önce Schengen vizesi alan kişiler için İzlanda vizesi almak daha kolaydır.

İzlanda Gitmek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Pasaportunuz, 2 adet fotoğraf, kimlik belgeniz, vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz, eğitim durumunuzu bildirir belgelerin yanı sıra İzlanda’ya giriş çıkış tarihlerinizi belirtmek için uçak biletinin de ayrıca sunulması gerekmektedir. Vize başvurusu için harcın yatırılmasının akabinde vatandaş olma hakkını elde edebilirsiniz.

  • Vize almak için gereken temel evraklar; pasaport, kimlik fotokopisi, vize başvuru formu, vize talep dilekçesi, sağlık sigortası gibi belgelerdir.

İzlanda’ya Yerleşmek

İzlanda’ya yerleşmek için uzun süreli vize türlerinden olan D-tipi vize, çalışma vizesi, eğitim vizesi başvurularında bulunmak gerekir. Ülkeye gittikten sonra oturum izni başvurusunda bulunarak ikamet edebilirsiniz.

İzlanda Vatandaşlık 2023 

İzlanda vatandaşlığı almak için belirli şartlar vardır. Bu şartlar, İzlanda vatandaşı ile evlenme veya İzlanda vatandaşlı bir aile tarafından evlat edinilme gibi durumlarda daha hafiftir. Bunun dışında vatandaşlık almak için gereken şartlar; 18 yaşında olmak, ülkede 5 yıl yasal ikamet etmek, ülkenin yasasında yer alan 3 dilden birini biliyor olmaktır.

İzlanda’ya Gitmek

Türkiye’den İzlanda’ya gitmek için vize alınması zorunludur. Eğitim, seyahat, ticari veya çalışma gibi amaçlarla ülkeye gitmek için vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

İzlanda Vize Şartları

İzlanda vize şartları, başvuru yapacağınız vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Örneğin eğitim vizesi alacak kişilerin, okullarından yazılı belgeler almaları ve ebeveynlerinin sponsor belgelerini sunması gerekir. Bunun dışında temel şartlar ise pasaport, başvuru formu, sağlık sigortası gibi evrakların hazırlanmasıdır.

İzlanda Vize İstiyor Mu?

İzlanda Türkiye’den gidecek olan Türk vatandaşlarından vize ister. Vize almak için gereken şartlar ve evraklar İzlanda konsolosluğu tarafından yayınlanır.

İzlanda Vatandaşı Olmak

İzlanda, yabancı uyruklu kişilerin belirli şartları yerine getirmesi ardından vatandaşlık verir. Ülkede 5 yıl ikamet etme, suç işlememiş olma, yeterli yabancı dil bilgisi ve kültürel uyum gibi şartların sağlanması halinde vatandaşlık başvurusunda bulunabilir.

5/5 - (1 vote)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir