Kuveyt Vizesi 2023 Nasıl Alınır?

Bireysel, ticari, iş sebebiyle ya da ziyaret amaçlı yapılan vize işlemlerinde ve evrak tasdik işlemlerinde Kuveyt İstanbul Başkonsolosluğu takibini yapmaktadır.

  • Ankara’da Kuveyt Büyükelçiliği bulunmaktadır. Kuveyt Büyükelçiliği ile birlikte ortak bir koordinasyon yürüterek hizmet vermektedir.
  • Türkiye’de yerleşim sağlamış olan kuvvetli vatandaşların hizmetlerinin karşılanması ve Türk vatandaşlarının da bu ülkeye yapılacak olan seyahatlerde ki vize işlemlerinin yürütülmesi gibi sorumlulukları bulunmaktadır.
  • İstanbul – Beşiktaş semtinde bulunan Başkonsolosluğu, bunun yanı sıra süresi biten pasaportların değiştirilmesi gibi işlemleri de yapmaktadır.
  • Kuveyt’e çıkışlarda oluşturmuş olduğunuz evrakların düzenlenme, temin edilme sürecinde vizeofisi.com sizin yerinize evrak temini gerçekleştirerek Başkonsolosluğa belgelerinizi ulaştırabilmektedir.

Turistik ziyaret amaçlı, ticari, transit, eğitim amacıyla ya da size ait olan ya da çalıştığınız şirket kurumu aracılığıyla Kuveyt’e seyahat etmek isteyen kişilerin buraya çıkış yapabilmek için de belirli şartları taşıması gerekmektedir.

Kuveyt Konsolosluğu Evrak Tasdik

Evrak tasdik işlemlerinin yapıldığı merkez Kuveyt İstanbul başkonsolosluğu’dur. Burada sizin adınıza onaylanmış belge ile işlemleriniz başlatılmaktadır.

Bu yurt dışına çıkışının ilk aşaması olmakla beraber kuveyt resmi makamlarına gönderilmesi amacı ile konsolosluktan gerçekleştirilen evrak tasdik işleminin başlangıç aşamasıdır.

  • Evrak tasdik noktasında Türk firmalarının ve büyük şirketlerin; muhasebe kayıt belgeleri, firma ticaret sicil belgeleri, şirket evrakları, imza sirküleri ve faturaları Kuveyt’in istediği resmi ölçülere uygun hale getirilir. Bunu yapan yerde Kuveyt İstanbul başkonsolosluğu’dur.
  • Tüm bu belgelere, kişinin doğru olduğuna ve işlemin yasal olduğuna dair apostil işleminin yapılması gerekir.
  • Kuveyt evrak tasdik işlemleriniz için Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaş olmanız gerekmektedir. Ya da aktif olarak burada çalışan ve herhangi bir firmada faaliyet içerisinde olan durumunda olmanızda yeterlidir.
  • Evrak tasdik işlemleri sırasında belirli makamlardan alınmış olan izin belgesi, sertifika, diploma ya da eğitim belgesi veya yetki belgesi gibi evraklar evrak tasdiki sürecinden geçirilerek Kuveyt konsolosluğu resmi işlemlerde kullanılabilecek hale getirilir.
  • Bireysel olarak yapılabilecek olan başvurular şirket ile bağlantılı olarak yapılabilmesinin yanında sizin yerinize tüm basamakları eksiksiz bir şekilde gerçekleştirecek ve sizi yönlendirecek olan gibi kurumlar aracılığı ile de yapılabilmektedir.

Bir aracı kurum ile anlaşmanız bulunuyorsa İstanbul Başkonsolosluğuna bizzat gitmenize gerek yoktur.

Kurye ya da kargo aracılığı ile de teslim işlemlerini gerçekleştirebilmektesiniz. Bu süreçte her an yanınızda olan; vizeofisi.com tüm bu aşamaları sizin için sırasıyla ve olması gerektiği şekilde düzenler.

Kuveyt Konsolosluğu Evrak Ücretleri

  • Yurt dışına çıkışlarda farklı bir ülkeye giderken her ülkenin talep ettiği harç miktarı farklıdır. Bu ücretler gidilecek olan bölgeye göre de ve alınacak olan belgeye göre de değişmektedir.
  • Örnek verecek olursak; Kişi, eğitim amacıyla yurt dışına çıkıyor ve diploma belgesinin onayının yapılması gerekiyorsa, daha cüzi miktarlarda ödeme yapacaktır.
  • Eğer bir şirket aracılığı ile gidiyorsa şirket belgelerinin onayı için daha fazla bir harç ücreti ödemektedir. Her ülkenin konsolosluğu’nun harç ücreti farklıdır. Kuveyt konsolosluğunu düşündüğümüzde de harç ücreti 30 USD şeklindedir.

Noter: Sayfa başı tahmini maliyet 130-150 TL

Valilik / Kaymakamlık: 5 TL- 10 TL

Dışişleri Bakanlık Onayı: 100 tl, Tasdik ücreti: 45  TL

Konsolosluk  tasdik ücreti: Fiyatlar evrak niteliğine göre değişiklik göstermektedir.

  • Bulunulan şartlarda gerekli görüldüğü takdirde belgenin gönderileceği ülkedeki T.C. Konsolosluğunun onayı da geçerli olarak tutulur. Böyle bir durumda Konsolosluk Ücreti:  9.00 Euro

Belge temini süreçlerinde ve onay süreçlerinde herhangi bir bilgi sahibi değilseniz belgenin teslim edilme sürecine gelinceye kadar olan tüm basamaklarını vizeofisi.com sizin yerinize düzenleyip teslim etmektedir. Evrak takip ve evrak tasdik alma süreçlerinde de takipte olunmaktadır.

Tüm belgelerinizin Kuveyt Konsolosluğu’na gidiş aşaması sırasında geçtiği onay makamlarından belirli bir ücret talebi edilmektedir.

  • Yeminli bir tercüme bürosu ile yapacağınız anlaşmadan belirli bir miktar ücret ödemesi yaparsınız.
  • Yine noter onayı sırasında noter tarafından da sizden cüzi bir miktar ödeme alınır.
  • Ardından dışişleri bakanlığı’nda belge tasdik yapmak amacı ile her bir belge başına 50 TL ücret ödersiniz.

Bunların yanı sıra alacağınız vize türüne ve elinizde bulunacak olan belge türüne göre de ödeyeceğiniz miktarlarda değişimler yaşanabilir.

Kuveyt Konsolosluğu Evrak Teslim Alma Saatleri

Her konsoloslukta olduğu gibi hafta içi belirli saatlerde kuvvet Konsolosluğununda çalışma saatleri bulunur. Evrak teslim alma saatleri de buna göre farklılık göstermektedir.

Kuveyt İstanbul Başkonsolosluğu; ulusal bayramlarda ve resmi tatillerde tatile girmektedir. Kapalı konumda olur. Evrak tasdik işlemlerinizin yanı sıra pasaport ve kimlik işlemleriniz içinde aktif olunan saatte gelip başvuruda bulunabilir ve yine konsolosluğun açık olduğu saatlerde evrak tasdikini teslim alabilirsiniz.

  • Belgelerinizi noterde onaylatmak için hafta içi Sabah 08.00 ve akşam 18.00 saatleri arasında işlemlerinizi yapabilmektesiniz.
  • Valilik ya da kaymakamlık onayı süreçlerinde ve buradan alınacak belgeler için hafta içi Sabah 09.00 ve akşam 16.00 saatleri arasında işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Gerekli evraklarınızın dışişleri bakanlığı onayından geçirilebilmesi için de yine hafta içi sabah 09.30 ve öğlen 15.30 saatleri arasında işlemlerinizi gerçekleştirebilmektesiniz.

Kuveyt Evrak Tasdik İçin Gerekli Evraklar

Kuveyt Konsolosluğu’ndan onay alabilmek için şu şartların karşılanması gerekmektedir:

  • Kuveyt’e çıkış için kullanacak olduğunuz belgenin yeminli tercümesini, apostil onayından geçirme işlemlerinden hemen önce gidilecek olan ülkenin resmi diline tercümesi gerekmektedir.
  • Tercüme edilmiş ve yeminli bir tercüme bürosu aracılığı ile hazırlanmış olan belgenin, bu işlemin hemen ardından noter onayından da geçmesi gerekir.
  • Tercümesi hazırlanmış ve noter onayından geçirilmiş olan belgenin bulunduğunuz yerdeki valilik ya da kaymakamlıklarca apostil onayının yapılması gerekir.
  • Dışişleri bakanlığı, hazırlamış olduğunuz evraklarda eksiklik görmediği zaman belgelerin tasdikini yapar ve bu esnada belli bir miktar ücret talep etmektedir.
  • Son olarak tüm bu işlemlerden geçirildikten sonra konsolosluğa teslim aşaması kalır. Evrak tasdiki de bu aşamada gerçekleştirilmektedir.

Birkaç gün içerisinde konsolosluk onayınız da gerçekleşir.

Kuveyt  Apostil İşlemleri

Kuveyt’e çıkış işlelerinde yapılacak olan apostil onayı; hazırlamış olduğunuz evrakların çıkacak olduğunuz ülkede yasal hale gelebilmesi için gereken bir işlemdir.

Apostil onayı tüm kuralları ile beraber yalnızca Lahey anlaşmasına mensup olan ülkeler arasında geçerliliği bulunur. Her iki tarafta bunu kabul etmektedir ve belgeler, o ülkeye çıkış ancak bu onay sonrasında gerçekleştirilir.

Kuveyt apostil onayı sırasında yapmamız gereken şey öncelikle;

  • Bulunduğunuz yerde bir kaymakamlığa başvurmanızdır.
  • Noter onaylı olan evrakların sadece apostil edildiğini unutmamalısınız.
  • Bunun için öncelikle çıkış belgenizin tercüme bürolarınca çevirisinin yapılması,
  • Ardından noter onayından geçirilmesi,
  • Son olarak apostil onayının verilmesi gerekir.

Tüm bu işlemler gerçekleştirildikten sonra Kuveyt Konsolosluğu tarafından kabul edilebilir hale gelir.

  • Kaymakamlık getirmiş olduğunuz belgeyi mühürler ve siz de kuvvet konsolosluğu’na bu şekilde belgenizi teslim edebilirsiniz.
  • Yaklaşık olarak 113 ülke Lahey sözleşmesi gereği apostil onayına açıktır.

Apostil İşlemlerinizi gerçekleştirilecek olan makamlar şunlardır:

Bağlı bulunduğunuz;

  • Kaymakamlıklar
  • Valilik
  • Herhangi bir adli belge için ağır ceza mahkemesi başkanları
  • Ağır ceza mahkemesi başkanının olmadığı durumda adalet komisyonu başkanı veya adliye encümeni de bu işlemi onaylayabilir.

Kuveyt Vizesi S.S.S

Kuveyt Vize Ücreti 2023

Türkiye’den Kuveyt’e gidecek kişilerin vize başvurusunda bulunması ve vize ücretini ödemesi gerekir. Kuveyt vize ücreti 150 TL’dir.

Kuveyt Vize Ücreti 2021

Kuveyt vize ücreti, 2021 yılında alabileceğiniz fiyatlarla aynıdır. Ülkede 90 gün konaklayabileceğiniz vize ücreti 150 TL’dir.

Kuveyt Vizesi Kalkıyor

Kuveyt ve Türkiye arasında yapılan anlaşma sonucunda Kuveyt vizesi belirli bir süre ülkede kalmak isteyen kişiler için kalkmıştır. Ülkede 90 günde kalmak için vize almak zorunlu değildir. Ancak 90 günden uzun süre konaklamak isteyen kişilerin vize başvurusu yapması zorunludur.

Kuveyt’te Çalışmaya Gitmek

Kuveyt’te çalışmak isteyen kişilerin çalışma vizesi türüne başvuru yapması gerekir. Çalışma vizesi, Kuveyt konsolosluğundan alınabilen ve belirli şartlara verilen vize türlerinden biridir.

Kuveyt Çalışma Vizesi

Kuveyt çalışma vizesi, ülkeye işçi olarak gitmek isteyen veya mesleğini devam ettirmek isteyen kişilerin başvuru yapması gereken vize türüdür. Bu vizeyi almak isteyen kişilerin çalışacakları şirketlerden referans alması ve mesleki yeterliliklerini kanıtlaması gerekir.

Kuveyt Oturum İzni

Kuveyt’te uzun süre kalmak isteyen kişilerin oturum izni başvurusunda bulunması gerekir. Oturum izni, ülkede 90 günden uzun süre kalınmasına izin veren uzun süreli vize türüne sahip kişilere verilir. Ülkeye gittikten sonra oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kuveyt’te Yasaklar

Kuveyt’e turist olarak giden kişilerin ülkenin yasalarına uyması gerekir. Virüs sebebi ile verilen sokağa çıkma yasağı gibi yasaklar ise turistler için geçerli değildir.

Kuveyt Vatandaşı Olma Şartları

Kuveyt vatandaşı ile evlenme, yatırım yapma, bağımsız gelir sahibi olma, teknik veya bilimsel bir mesleğe sahip olma gibi şartlardan birini sağlayan kişiler, Kuveyt vatandaşlığına başvuru yapabilir.

Kuveyt Kapıları Ne Zaman Açılacak?

Kuveyt, 2021 yılında turist kabul etmeye başlamıştır. Ülkede 90 gün kalmak için  Kuveyt vize başvurusunda bulunmanıza gerek yoktur.

Kuveyt Vize Veriyor Mu?

Kuveyt’ gitmek isteyen bordo pasaportu olan kişilerin vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Ancak resmi pasaporta sahip olan kişiler 90 gün sınırıyla vizeden muaflardır.

Kuveyt’e Nasıl Vize Alınır?

Yetkili konsolosluklara ve büyükelçiliklere ayrıca konsolosluklar tarafından yetkilendirilen birimler vasıtasıyla vize başvurusu yapılabilir.

Kuveyt Vize Ne Kadar?

Kuveyt başvurusunun bedeli ortalama 150 TL’dir.

Oyla! post

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir