Moritanya Vizesi 2023nasıl Alınır?

Moritanya için Ticari Vize, kısa süreli ve özel bir vize çeşididir. Moritanya İslam Cumhuriyeti sınırları içerisinde kısa süreli ticari faaliyetlerde bulunmak isteyenlerin bu vize çeşidine başvuru yapmaları beklenir.

  • Ticari Vize sayesinde ülkede 90 güne kadar ikamet etme hakkına da sahip olabilirsiniz. Moritanya için Ticari Vize, diğer vize çeşitlerine oranla daha farklı kriterleri de içerisinde barındırmaktadır. Bu vize için başvurunuzu Moritanya vize ofisi ile yapmanız da mümkündür.

Moritanya Ticari Vizesi Nedir?

Moritanya Ticari Vizesi, ülke sınırları içerisinde kısa süreli ticari faaliyetlerde bulunmanızı sağlayan özel bir vizedir. Bu sayede Moritanya sınırları içerisinde 90 güne dek ikamet etme ve ticari faaliyetlere katılma hakkını elde etmiş olursunuz. Ticari Vize için gerekli belgelerin beyan edilmesi neticesinde başvurunuz da işleme alınacaktır.

  • Moritanya için Ticari Vize başvurusunda bulunmak isteyenlerin bir de davet mektubuna ihtiyaçları vardır. Moritanya’da bulunan yasal bir iş kurumu tarafından gönderilen bu davet mektubunun da başvuru esnasında ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Bu yüzden davet mektubunun vize başvurusundan önce gönderilmiş olması gerekecektir. Davet mektubunun bulunmadığı başvurular direkt olarak olumsuz yanıt alacaktır.
  • Moritanya Ticari Vize ile ülke sınırları içerisinde gerçekleştirilen iş toplantısı, fuar etkinlikleri, seminer ya da kısa süreli iş ortaklıkları gibi aktivitelere katılım sağlayabilirsiniz.

Moritanya’da daha uzun süreli bir ticari faaliyette bulunmak için de Moritanya çalışma izni için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Moritanya için düzenlenen uzun ya da kısa süreli vize opsiyonlarını görmek için vizeofisi.com sitesine de göz atabilirsiniz.

Moritanya Ticari Vize Başvuru Süreci

Moritanya için Ticari Vize başvurusunda bulunacak kişilerin ilk önce vize ofisine gelerek burada bulunan vize başvuru formunu doldurmaları bekleniyor. Vize başvuru formunda yer alan soruların her birinin de doğru yanıtlar verilerek cevaplandırılması gerekiyor.

  • Vize formunda bulunan “seyahat amacı” kısmına da Moritanya’da kısa süreli ticari faaliyetlerde bulunacağınızın bilgisini vermeniz öneriliyor. Bunun sayesinde Moritanya için Ticari Vize başvurusunda bulunmanız gerektiği anlaşılacaktır.
  • Ayrıca formda yer alan iletişim bilgileri kısmının da doğru veriler ile doldurulması elzemdir. Ticari Vize takip süreci kapsamında vize ofisi temsilciniz sizinle bu bilgiler sayesinde iletişime geçecektir.
  • Vize formunun eksiksiz olarak doldurulmasının ardından Ticari Vize başvurusun için belge ibrazı aşamasına geçilir. Bu noktada vize ofisi temsilciniz tarafından size bir belge listesi sunulacaktır.
  • Bu listede yer alan her belgenin güncel tarihlerle ve eksiksiz olarak beyan edilmesi zorunludur. Belge beyan aşamasında meydana gelen aksilikler vize başvurunuzun olumsuz yanıt almasına neden olacaktır.
  • Rahat ve kolay bir vize başvuru süreci geçirmek için beyan etmeniz gereken belgelerin istenildiği gibi olmasına dikkat etmelisiniz.

Moritanya Ticari Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Moritanya için Ticari Vize başvurusunda bulunurken bazı evrakların da eksiksiz olarak beyan edilmesine dikkat etmelisiniz. Vize başvurusu kapsamında beyan edilecek evrakların arasında; pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf, adli sicil kaydı, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, seyahat sağlık sigortası, Ticari Vize başvuru formu, Ticari Vize talep dilekçesi, kimlik fotokopisi, Moritanya’da bulunan bir iş kurumundan gönderilen davet mektubu, konaklama ve uçak rezervasyon bilgilerini içeren belgeler gelmektedir.

  • Başvuru sahibi şirket sahibi ise;imza sirküleri, şirket hesabına ait banka hesap özetleri, ticari sicil gazetesi, faaliyet belgesi, vergi levhası,
  • Başvuru sahibi çalışan ise; maaş bordrosu, SGK hizmet döküm belgesi, kişisel banka hesabına ait hesap özetleri, iş yerinden alınan izin ya da görevlendirme belgesi gibi ek belgelerin de beyan edilmesi zorunludur.

Moritanya Turistik Vize İşlemleri

Moritanya için Turistik Vize 90 güne kadar ikamet hakkı tanıyan ve ülke içerisinde turistik faaliyetlerde bulunmak isteyenler tarafından alınması gereken bir vizedir.

  • Kısa süreli vize gurubu içerisinde bulunan Turistik Vize için ilk önce bir başvuru formu doldurmanız gerekiyor. Bunun için de Moritanya vize ofisine gelerek vize ofisi temsilcinizden yardım alabilirsiniz. Vize başvurunuzun da onay alması halinde Moritanya için turistik seyahat planınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Moritanya Turistik Vizesi Nedir?

Moritanya, Batı Afrika’da yer alan bir İslam Cumhuriyeti’dir. Bu ülkeye her sene hatırı sayılı miktarda turist akını yapılmaktadır. Bunun için de yabancı uyruklu kişilerden Turist Vizesi için başvuruda bulunmaları beklenmektedir.

  • Moritanya için Turistik Vize, 90 güne kadar ikamet hakkı tanıyan bir kısa süreli vize çeşididir. Bu vize sayesinde Moritanya için turistik faaliyetlerde bulunmanız mümkündür. Moritanya Turistik Vize için herhangi bir davet mektubunun da beyan edilmesine gerek yoktur. Yalnızca sizden talep edilen bazı belgeleri ibraz etmek suretiyle vize başvurunuzu yapabilirsiniz.
  • Moritanya ülke sınırları içerisinde 90 günden daha uzun süre konaklamak isteyenlerin ise uzun süreli vize çeşitlerinden birine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Moritanya için uzun ya da kısa süreli vize çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak için vizeofisi.com sitesine de göz atabilirsiniz.

Moritanya Turistik Vize Başvuru Süreci

Moritanya için Turistik Vize başvurusunda bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ilk önce bir başvuru formu doldurmaları bekleniyor. Turistik Vize için başvuru formunu Moritanya vize ofisine gelerek doldurmanız da mümkündür. Formda yer alan her soruya doğru verilere dayanarak net cevaplar vermeniz gerekmektedir.

  • Turistik Vize için vize formu dolduracak kişilerin formda yer alan “seyahat amacı” kısmına da Moritanya için turistik faaliyetlerde bulunulacağını belirtmeleri isteniyor. Bu vesileyle de Turistik Vize için başvurunuz işleme alınıyor.
  • Vize formunun eksiksiz olarak doldurulmasının ardından da belge beyanı aşamasına geçiliyor. Moritanya Turistik Vize için gerekli olan belgelerin kapsamlı bir listesi de Moritanya vize ofisi temsilciniz tarafından size sunulmaktadır. Listede yer alan her belgenin doğru bilgiler içererek ve zamanında beyan edilmesi gerekiyor.
  • Belge beyanı aşaması, vize başvuruları için oldukça kilit bir aşamadır. Bu sürece gerekli önemin verilmesi halinde Turistik Vize başvuru süreciniz daha rahat geçecektir. Belge beyanı aşamasında meydana gelen sorunlar sebebiyle de vize başvurunuz olumsuz yanıt alabilir.

Moritanya Turistik Vize İçin Gerekli Evrakların Listesi

Moritanya İslam Cumhuriyeti için Turistik Vize başvurusunda bulunan Türkiyeli vatandaşlarımızdan bazı belgelerin ibraz edilmesi isteniyor. Turistik Vize başvurusu için gerekli olan belgelerin arasında; pasaport, adli sicil kaydı, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 adet biyometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, Turistik Vize talep dilekçesi, Turistik Vize başvuru formu, seyahat sağlık sigortası, konaklama ve uçak rezervasyon bilgileri yer almaktadır.

  • Başvuru sahibi çalışan ise; maaş bordrosu, SGK hizmet döküm belgesi, kişisel banka hesap özetleri ve iş yerinden alınan izin belgesi,
  • Başvuru sahibi şirket sahibi ise; imza sirküleri, ticari sicil gazetesi, faaliyet belgesi, vergi levhası gibi belgeler,
  • Başvuru sahibi ev hanımı ya da çalışmayan ise; Moritanya’da ikamet edilecek süre kapsamında maddi sorumluluğu üstelenen sponsora ait finansal ve kimlik bilgilerinin de olduğu belgeler,
  • Başvuru sahibi öğrenci ise; öğrenci belgesi, 18 yaşından küçükler için muvafakatname ve Moritanya’da ikamet edilecek süre kapsamında maddi sorumluluğu üstelenen sponsora ait finansal ve kimlik bilgilerinin de olduğu belgelerin de ek olarak beyan edilmesi zorunludur.

Moritanya Aile Ziyaret Vizesi İşlemleri

Moritanya için kısa süreli vize gurubunda yer alan bir diğer vize türü olan Aile Ziyaret Vizesi ile 90 güne dek ikamet etme hakkına sahip olabilirsiniz.

  • Moritanya İslam Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan aile bireylerinizi görmek adına bu vizeden faydalanabilirsiniz. Moritanya için Aile Ziyaret Vizesi başvurunuzu Moritanya vize ofisi aracılığı ile gerçekleştirmeniz de mümkündür. Bunun için de ilk önce Moritanya’dan gönderilen bir davet mektubuna ihtiyacınız olacaktır.

Moritanya Aile Ziyaret Vizesi Nedir?

Moritanya Aile Ziyaret Vizesi, ülke sınırları içerisinde 90 güne kadar ikamet hakkı sağlayan bir vize çeşididir. Moritanya için başvurulan kısa süreli vize grubunda yer alan bu vize için bir takım kriterlere sahip olmanız gerekiyor. Bunun da başında Moritanya’da bir süredir ikamet eden aile bireyinizin olması geliyor.

  • Moritanya’da ikamet eden aile bireyi tarafından gönderilen davet mektubu ile bu vize çeşidine başvuruda bulunabilirsiniz. Davet mektubunun Moritanya için Aile Ziyaret Vizesi başvurusu sırasında beyan edilmesi zorunludur. Bu yüzden mektubun vize başvurusundan önce gönderilmiş olması şarttır.
  • Moritanya için kısa süreli ikamet hakkı tanıyan bu vize ile ülkede yaşayan aile bireylerinizi görebilirsiniz. Aile bireyleriniz ile 90 günden daha uzun süre bir arada kalmak için Moritanya Aile Birleşimi Vizesi başvurusunda da bulunabilirsiniz. Moritanya için kısa ya da uzun süreli vizeler hakkında bilgi almak adına vizeofisi.com sitesine de göz atabilirsiniz.

Moritanya Aile Ziyaret Vizesi Başvuru Süreci

Moritanya için Aile Ziyaret Vizesi başvurusunda bulunmak isteyenlerin Moritanya vize ofisine gelerek başvuru formunu doldurmaları bekleniyor.

  • Vize başvuru formunda yer alan “seyahat amacı” kısmına aile ziyaretinde bulunulacağının da bilgisinin verilmesi büyük önem taşıyor. Bu sayede Moritanya için başvuruda bulunacağınız vize çeşidi şekillendirilmiş oluyor.
  • Aile Ziyaret Vizesi başvuru formunda yer alan her bir sorunun doğru veriler ile cevaplandırılması da büyük önem taşıyor. Özellikle iletişim bilgilerinizin yer aldığı kısmın net bir şekilde doldurulması gerekiyor. Bu sayede Moritanya vize ofisi temsilciniz sizinle gerektiği durumlarda iletişime geçebiliyor.
  • Vize formunun doldurulmasının ardından ise vize başvurusu için belge ibrazı aşamasına geçilmektedir. Bu aşama bir vize başvurusunun en önemli ve dikkate değer aşamasıdır.
  • Aile Ziyaret Vizesi için talep edilen belgelerin kapsamlı bir listesi vize ofisi temsilciniz tarafından size sunulmaktadır. Listede yer alan her belgenin de eksiksiz ve güncel tarihli olarak ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Belge beyanı aşamasında meydana gelen istenmeyen durumlar neticesinde vize başvurunuz olumsuz yanıt alacaktır. Bu yüzden belge beyanı sürecine olabildiğince özen göstermeniz tavsiye edilmektedir.

Moritanya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evrakların Listesi

Moritanya Aile Ziyaret Vizesi için talep edilen evrakların arasında; pasaport, Moritanya’da ikamet eden bir aile bireyi tarafından gönderilmiş davet mektubu, adli sicil kaydı, tam vukuatlı nüfus belgesi, kimlik fotokopisi, 2 adet biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, uçak rezervasyon bilgileri, Aile Ziyaret Vizesi başvuru formu ve Aile Ziyaret Vizesi talep dilekçesi yer almaktadır.

  • Başvuru sahibi çalışan ise; maaş bordrosu, SGK hizmet döküm belgesi, iş yerinden alınan izin belgesi,
  • Başvuru sahibi ev hanımı ya da çalışmayan ise; Moritanya’da ikamet edilecek süre boyunca maddi sorumluluğu üstlenen sponsora ait finansal ve kimlik bilgilerinin yer aldığı belgeler,
  • Başvuru sahibi öğrenci ise; Moritanya’da ikamet edilecek süre boyunca maddi sorumluluğu üstlenen sponsora ait finansal ve kimlik bilgilerinin yer aldığı belgeler, öğrenci belgesi ve 18 yaşından küçükler için muvafakatname,
  • Başvuru sahibi şirket sahibi ise; Firma vergi levhası, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi ve faaliyet belgesi gibi ek belgelerin beyan edilmesi gerekir.

Moritanya Oturum İzni

Moritanya İslam Cumhuriyeti sınırları içerisinde 90 günden daha uzun bir süre ikamet etmek isteyenlerin oturum izni almaları gerekiyor.

  • Uzun süreli vize çeşitlerinden biri olan oturum izni için de aynı zamanda bazı kriterleri sağlıyor olmak şart. Kısa süreli vizelere göre daha geniş bir prosedüre sahip olan oturum izni de başvuru yöntemi ile alınıyor. Moritanya için oturum izni başvurularınızı Moritanya vize ofisi ile yapabilirsiniz.

Moritanya Oturum İzni Nedir?

Moritanya ülke sınırları içerisinde 90 günden daha uzun süre ikamet etmek isteyen yabancı uyruklu kişilerin oturum izni için başvuru yapmaları gerekiyor. Oturum izni, ülkede sınırlı fakat uzun süre ikamet hakkını sağlayan bir vize çeşididir.

  • Oturum izni için başvuruda bulunacak kişilerin de bazı kriterleri sağlıyor olmaları şart koşuluyor. Bu kriterlerin başında ise ikamet edilen süre boyunca maddi olarak yeterli olunduğunun kanıtlanması geliyor. Bunun için de özellikle Moritanya’da iş hayatına atılmak isteyenlerin bir de çalışma izni başvurusunda bulunmaları gerekiyor.
  • Moritanya İslam Cumhuriyeti’nde çalışma izni olmayan kişilerin de ikamet süreleri boyunca bir sponsora sahip olmaları bekleniyor.
  • Bunun yanı sıra öğrenci olarak oturum izni başvurusunda bulunan kişilerin Moritanya’da bulunan bir eğitim kurumundan kabul mektubu almaları da gerekmektedir. Kabul mektubunun da diğer belgeler ile birlikte beyan edilmesi zorunludur. Kabul ve davet mektupları hakkında daha fazla bilgi almak için vizeofisi.com sitesine göz atabilirsiniz.

Moritanya Oturum İzni Başvuru Süreci

Moritanya için oturum izni başvurusunda bulunacak kişilerin ilk önce Moritanya vize ofisine gelerek bir form doldurmaları bekleniyor.

  • Oturum izni için başvuru formunda yer alan her bir detayın atlanmaması ve her bir sorunun doğru şekilde cevaplandırılması elzemdir. Başvuru formu sayesinde oturum izni için ilk adımı atmış olmanız sağlanacaktır.
  • Oturum izni başvuru formunun doldurulmasının ardından da ise gerekli belgelerin ibraz edilmesi aşamasına geçiliyor.
  • Bu aşama her vize çeşidi için en önemli başvuru aşaması olarak değerlendiriliyor. Moritanya vize ofisi temsilciniz tarafından size kapsamlı bir belge listesi sunulacaktır. Size düşen görev de bu listede bulunan her belgeyi doğru bilgilerin ışığında beyan etmektir.
  • Belge beyanı aşaması oturum izni başvurusunun olumlu ya da olumsuz cevap almasını etkileyen bir aşamadır. Bu aşamada meydana gelen aksilikler ya da problemler neticesinde oturum izni başvurunuz olumsuz yanıt alabilir. Moritanya için oturum izni başvurunuzun kolay bir süreçte ilerlemesini istiyorsanız belge beyanı aşamasına özen göstermelisiniz.

Moritanya Oturum İzni İçin Gerekli Evrakların Listesi

Moritanya için oturum izni başvurusunda bulunacak kişilerin bazı belgeleri ibraz etmeleri gerekiyor. Oturum izni için gerekli olan belgelerin arasında; 2 adet biyometrik fotoğraf, pasaport, adli sicil kaydı, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi, oturum izni talep dilekçesi, oturum izni başvuru formu ve varsa Moritanya çalışma izni belgesi yer alıyor.

  • Başvuru sahibi çalışan ise; maaş bordrosu, SGK hizmet döküm belgesi ve Moritanya çalışma izni belgesi,
  • Başvuru sahibi şirket sahibi ise; imza sirküleri, ticari sicil gazetesi, faaliyet belgesi, vergi levhası ve Moritanya çalışma izni belgesi,
  • Başvuru sahibi öğrenci ise; öğrenci belgesi, Moritanya’da bulunan bir eğitim kurumundan gönderilen kabul mektubu, 18 yaşından küçükler için muvafakatname ve sponsora ait bilgileri içeren belgeler,
  • Başvuru sahibi emekli ise; emeklilik belgesi ve SGK hizmet döküm belgesi,
  • Başvuru sahibi ev hanımı ya da çalışmayan ise; Maddi sorumluluğu üstelenecek sponsora ait belgelerin de ek olarak beyan edilmesi zorunludur.

Moritanya Çalışma Vizesi

Moritanya için uzun süreli vize grubunda yer alan bir diğer vize türü olan çalışma izni ile uzun süreli ikamet hakkına da sahip olabilirsiniz. Moritanya İslam Cumhuriyeti sınırları içerisinde 90 günden daha uzun süre ticari faaliyette bulunacak kişilerin bu izne başvuru yapmaları gerekiyor.

  • Uzun süreli bir vize çeşidi olan çalışma izni için başvuran kişilerden bazı kriterleri karşılıyor olmaları bekleniyor. Gerekli kriterler sağlandıysa başvuru işleminiz alınabiliyor. Moritanya vize ofisi ile çalışma vizesi başvurunuzu yapabilirsiniz.

Moritanya Çalışma Vizesi Nedir?

Moritanya için uzun süreli vizeler kapsamında yer alan çalışma vizesi, ülke sınırları içerisinde ticari faaliyetlerde bulunmanızı sağlıyor. Bu vize sayesinde hem oturum izni almanız mümkün kılınıyor hem de vatandaşı olmadığınız ülkenin sınırlarında çalışma hakkı elde etmeniz sağlanıyor.

  • Moritanya İslam Cumhuriyeti sınırları içerisinde 90 günden daha uzun bir süre çalışma hayatına atılacak kişilerin mutlaka çalışma vizesi başvurusunda bulunmaları gerekiyor. Bu bağlamda Moritanya için oturum izni başvurularınızı da gerçekleştirmeniz bekleniyor.
  • Moritanya için oturum izni almak isteyenlerin çalışma iznine de sahip olmaları büyük bir etkendir. Oturum izni ve çalışma izni, Moritanya için başvuruda bulunabileceğiniz uzun süreli vizelerdir. Kısa ya da uzun süreli vize çeşitleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için vizeofisi.com sitesine de göz atabilirsiniz.

Moritanya Çalışma Vizesi Başvuru Süreci

Moritanya için çalışma vizesi başvurularınızı Moritanya vize ofisi ile yapmanız mümkündür. Bu yüzden de ilk adım olarak vize ofisinde bulunan başvuru formunu doldurmanız bekleniyor.

  • Çalışma izni için başvuru formunda yer alan her sorunun doğru bilgiler ile cevaplandırılması büyük önem taşıyor. Aynı zamanda formda yer alan iletişim bilgileri kısmına da doğru ve net yanıtlar vermeniz önemlidir. Bu kısım sayesinde Moritanya vize ofisi temsilciniz gereken durumlarda sizinle iletişime geçebiliyor.
  • Çalışma vizesi için başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulmasının ardından süreç sizi belge beyanı aşamasına yönlendiriyor.
  • Bu aşama çalışma izni ve diğer vize çeşitleri için en önemli aşama olarak görülüyor. Moritanya çalışma vizesi başvurusunda sizden talep edilen belgelerin eksiksiz olarak ibraz edilmesi gerekiyor. Gerekli belgelerin listesi de Moritanya vize ofisi temsilciniz tarafından size sunulacaktır.
  • Belge dosyanızda eksikliklerin bulunması halinde çalışma vizesi başvurunuz reddedilecektir. Aynı zamanda bu süreçte sahte belge beyanında bulunan kişilerin de başvuruları doğrudan reddedilmektedir. Üstelik sahte belge beyanında bulunmanın yasalar önünde de yaptırımları vardır.
  • Sorunsuz ve kolay bir çalışma vizesi başvuru süreci geçirmek için belge beyanı aşamasında temkinli davranmanız öneriliyor. Vize başvurularının olumsuz yanıt alma sebeplerinin başında bu süreçte yapılan yanlışlıklar geliyor.

Moritanya Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evrakların Listesi

Moritanya için çalışma izni başvurusunda bulunacak kişilerin bir takım evrakları beyan etmeleri zorunludur. Bu evrakların arasında ise; pasaport, çalışma izni talep dilekçesi, çalışma izni başvuru formu, 2 adet biyometrik fotoğraf, adli sicil kaydı, varsa Moritanya oturum izni belgesi, kişisel banka hesabına ait hesap özetleri, sağlık belgesi ve kimlik fotokopisi yer alıyor.

  • Başvuru sahibi şirket sahibi ise; şirkete ait banka hesabının hesap özetleri (son üç ayı kapsayacak şekilde), imza sirküleri, vergi levhası, ticari sicil gazetesi, faaliyet belgesi ve şirket hakkında detayları içeren diğer belgeler,
  • Başvuru sahibi çalışan ise SGK hizmet döküm belgesi, maaş bordrosu, kişisel banka hesabına ait hesap özetleri (son üç ayı da kapsayacak şekilde), varsa Moritanya oturum izni belgesi, kabul alınan iş kurumu tarafından gönderilen davet ya da referans mektubu gibi belgelerin de beyan edilmesi zorunludur.

Moritanya Vizesi

Türkiye’den Moritanya’ya gidecek kişilerin 90 günden uzun süre kalması için Moritanya vizesi alması zorunludur. 90 günü geçmeyecek seyahatlerde pasaportla ülkeye giriş yapabilirsiniz.

  • Moritanya’da iş yapan Türk firmaları ile anlaşan kişilerin işverenden yazılı belge alması ve mesleki belgeleri ile birlikte çalışma vizesine başvurması gerekir. Çalışma vizesi başvurusu Moritanya konsolosluğuna yapılır.
  • Moritanya konsolosluğu vize işlemlerinin yürütülmesi yetkili resmi kurumdur. Vize başvurusu yapmak için konsolosluğun vize bölümünü arayarak randevu alabilirsiniz.
  • Moritanya vatandaşlık başvurusu sonradan yapılabildiği gibi belirli şartlar doğrultusunda vatandaşlık alabilirsiniz. Moritanya vatandaşı ile evlenme, aile üyelerinden birinin Moritanya vatandaşı olması durumunda ülke, vatandaşlık vermektedir.
  • Moritanya Türkiye ticaret bakımından ilişkilerin iyi tutulduğu ülkelerden biridir. Moritanya, Türkiye’den gelmek isteyen yatırımcılara kolay vize veren bir ülke olduğu için daha fazla tercih edilmektedir.
  • Moritanya konsolosluğu İstanbul bölgesi ve Türkiye’nin tüm illerinden yapılan vize başvurularının yapılmasında görevlidir. Vize başvurusu yapmak için konsolosluğu çalışma saatleri içerisinde arayabilir veya web adresinde yayınlanan online başvuru formunu doldurabilirsiniz. Randevu tarihinde, gerekli belgelerin tümü ile birlikte konsoloslukta bulunmanız gerekmektedir.

Moritanya vizesi almak için hazırlamanız gereken belgeler vardır. Bu belgeler; Moritanya Türkiye uçak bileti, Moritanya otel rezervasyonu, pasaport, gelir belgeleri, sponsor belgeleri, nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi gibi belgelerdir. Eğitim, ticari veya çalışma amaçlı gidecek kişilerden ek belgeler de talep edilir. Vize için istenen belgeler ve vize harcı, vize merkezine teslim edilmelidir.

Moritanya Ticaret

Moritanya ekonomisi tarım ve hayvancılıkla birlikte balıkçılık inşaat malzemeleri ve tekstil sektörlerine dayanır. Moritanya ticaret yapmak isteyen yabancı uyruklu kişilere imkan tanıyan ülkelerden biridir. Türkiye’den Moritanya’ya iş kurmak için gitmeniz için ticari vize almanız gerekir.

  • Moritanya’da iş yapan Türk firmaları genellikle balıkçılık ve madencilik üzerine istihdam yaratmıştır. Türkiye’den Moritanya’ya gitmek için faaliyet gösteren bu firmalardan biri ile anlaşmanız halinde çalışma vizesi alabilirsiniz.
  • Moritanya’da ne iş yapılır: Moritanya’da tekstil, madencilik, balıkçılık gibi sektörler ağırlıklı olduğu için bu işlerden birine müracaat edebilirsiniz. Ülkeye çalışma amaçlı gidecek kişilerin uzun süreli vize türlerinden birini alması ardından çalışma izni başvurusu yapması gerekmektedir.
  • Moritanya Afrika kıtasının batısında yer alan İslam Cumhuriyeti’dir. Ülkenin geçim kaynağı çoğunlukla tarım ve hayvancılık üzerinedir. Yüz ölçümü büyük olmasına rağmen topraklarının büyük kısmı çöldür. Ülkede ticaret yapacak kişilerin tarım, hayvancılık, balıkçılık ve madencilik gibi sektörlere yönelmesi gerekir.
  • Moritanya asgari ücret tutarının düşük olduğu ülkelerden biridir. Ülkede asgari ücret 93 Euro’dur.
  • Moritanya nüfusu 4, 526 milyondur. Ülkenin en kalabalık şehri, başkent olan Nuakşot’tur. Resmi dili Arapça olan ülkede yaşamak isteyen yabancı uyruklu kişilerin Arapça bilmesine dikkat edilir.
  • Moritanya vizesi ticari, çalışma, aile birleşimi gibi türlere ayrılmıştır. Vize başvurusu Moritanya konsolosluğundan randevu alınarak gerçekleştirilir. Vize işlemleri için randevu tarihinde, gerekli belgelerin tümünün vize merkezine teslim edilmesi ve vize ücretinin ödenmesi gerekmektedir.

Moritanya Kadınları Evlenmek İçin Kaç Kilo Olmalı?

Moritanya kadınlarının en az 60 en fazla 100 kilo olmaları evlilik şartı yerine geçmektedir.

Moritanya Nasıl Bir Ülke?

Her tarafı çöllerle kaplı bir ülkedir. Afrika ülkelerinden bir tanesidir.

Moritanya Nerenin Sömürgesi?

Ülke Fransa’nın sömürgesidir.

Oyla! post

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir