Pakistan Evrak Tasdik İşlemleri

Pakistan evrak tasdik işlemleri, evrakın geçerliliği hakkında yapılan incelemeleri kapsamaktadır. Evraklar üzerinde yer alan imzanın ve imzayı atan kişinin görevinin teyit etmek amaçlanır. Belge üzerinde ki imza, yabancı bir belgeye geçerlilik sağlaması ve yasalara uygunluğu açısından önemlidir.

Evrak tasdik işlemlerinde bölgenin valiliği ve Pakistan Konsolosluğu gönderilecek ürüne ait belgelerin orijinalliğini tasdik etmektedirler.

  • Tasdik edilen belgeler kurallar çerçevesinde kullanılmak amacıyla yasal hale getirilir. Ortadoğu ülkeleri konsoloslukları fatura tasdiki, sağlık sertifikası, vekaletname, sözleşmeler vb. evraklarının onay ve tasdikini yapmaktadırlar. Bunların dışında ülkelerde açılan ihalelere katılım sağlayacak firmaların belgelerini de geçerli olması için tasdik etmektedirler.
  • Pakistan evrak tasdik işlemleri için aranan şartlar ve istenilen harç ücreti döneme bağlı olarak farklılık göstermektedir. En güncel harç ücreti ve istenilen şartlar hakkında bilgi almak için vize ofisi ve vizeofisi.com adresine bakabilirsiniz.
  • Ortadoğu ülkeleri, Türkiye de ki temsilcilikler aracılığı ile ithalatı yapılacak ürünlere ait faturaların tasdik edilmesi şartını koymuştur. Ortadoğu ülkeleri, turistik, ticari, diplomatik seyahat yapacak kişileri vizeye tabi tuttukları gibi ihracatı yapılacak ürünlere de vize uygulamaktadırlar.
  • Bu uygulamaya göre, Türkiye’den ihracatı yapılacak ürünlerin faturaları ilgili makamlarca onaylanmalı ve geçerli hale getirmeleri istenmektedir. Türkiye’de apostili edilen belgeler farklı bir ülke de gösterilecekse o ülkeye ait konsolosluk tarafından onaylanması gerekmektedir.
  • Pakistan ve Ortadoğu ülkelerinin dış ticaret politikaları gereği, ülkelerin ithal etmek istedikleri ürünlere ait faturaların konsolosluk onayından geçmesi gerekmektedir. Konsolosluk onayından geçen faturalar ile gümrük işlemleri yürütülmektedir.
  • İthalatı yapılacak ürünün ithalatı yapılabilmesi için tasdik belgesinin olması isteniyor ise konsoloslukta boş bir fatura doldurulmaktadır. Bu boş fatura doldurma işi ithalatı yapacak firma tarafından yapılmalıdır. Daha sonra doldurulan fatura konsoloslukta tasdik edilerek gönderilmektedir.

Tasdik Edilmiş Faturanın Önemi

Tasdik edilen fatura ile birlikte birçok işlem yasal hale gelmekte ve hukuksuz işlerin önü kesilmektedir. Tasdik edilen fatura ile yapılan işlemler şu şekildedir;

  • İhraç edilecek ürünün menşei ve ihraç edildiği ülke belirlenmektedir.
  • İhraç edilen ürünlerin fiyatları piyasa fiyatlarına uygunluğu konsolosluk tarafından kontrol edilmektedir. Fiyat kontrolü sayesinde dampinglerin önü kesilmekte ve firmaların ülkeden döviz kaçırması engellenmektedir.
  •  Fatura tasdiki sayesinde ithalatçı firmanın ürün fiyatlarını düşük göstermesi engellenmektedir. Bu saye de vergi kaçakçılığı önlenmektedir.

Evrak tasdik işlemleri ülkeden ülkeye farklılık gösterebilmektedir. Evrak tasdikleri hakkında detaylı bilgiyi vize ofisi aracılığı ile öğrenmek mümkündür. Menşe şahadetnamesi, fatura, sağlık sertifikası çoğunlukla evrak tasdiki istenen belgelerdir.

İstenen bu belgelerin tasdik işlemleri ihracat yapılacak ülkenin konsolosluğu tarafından yapılmalıdır. Gerekli işlemlerin yapılmaması durumunda ihracatçı firma gümrük işlemlerini yürütememektedir. Ülkeye göre tasdik işlemlerinde aranan şartlar değişiklik göstermektedir.

Pakistan Evrak Tasdik İşlemleri İçin Hazırlanması Gereken Belgeler

Pakistan evrak işlemlerinin yürütülebilmesi için hazırlanıp ibraz edilmesi gereken belgeler vardır. Bu belgeler;

  1. Tasdik yapılacak evrakın orijinal hali
  2. Şirketi temsil edecek kişi için şirket tarafından antetli kağıda yazılmış imzalı ve kaşeli yetki imzası gerekmektedir. Bu yetki yazısı konsolosluk adına yazılmalıdır.

Pakistan Konsolosluğu her evrak içi ayrı başvuru ücreti talep etmektedir. Bireysel evrak tasdikleri ve ticari evrak tasdikleri farklı ücretlendirmelere tabidir. Ücretler hakkında detaylı bilgiyi vize ofisi çalışanlarından öğrenebilirsiniz.

Pakistan Evrak Tasdik İşlemleri Sonuçlanma Süresi

Pakistan evrak tasdik işlemleri sonuçlarına dair yetki Pakistan Konsolosluğuna aittir. Normal işlemlerin sonuçlama süresi 3-5 gün arasında değişiklik göstermektedir. Konsolosluk ve büyükelçilikte oluşabilecek yoğunluk ve resmi tatiller bu sürecin uzamasına neden olabilir.

Türkiye’de Pakistan konsolosluğu ve Pakistan büyükelçiliği İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok ilde resmi olarak makamı bulunmaktadır.

Pakistan konsolosluklarında Aslı getirilen evrakın onaylanma işlemleri yapılmakla beraber bize onaylamaları da gerçekleştirilmektedir.

Pakistan konsolosluğu kendi içerisinde verdiği hizmetler:

  • Çifte vatandaşlık
  • Pakistan pasaport yenileme işlemleri
  • Pakistan vatandaşlığı evrak tasdik işlemleri
  • Yurtdışında doğan Pakistanlı vatandaş ya da çocukların kayıtları
  • Ulusal kimlik kartı
  • Ehliyet tasdik işlemleri
  • Evlilik cüzdanı tercümesi

Pakistan Konsolosluğu Evrak Tasdik

Pakistan konsolosluğundan alınabilecek evrak tasdiklerinin sebebi yurt dışına çıkışlarda kullanılacak olan evrakın doğru beyanlar içermesi ve çıkış izni verilmesi içindir.

Elde bulunan evrakların Pakistan resmi diline çevrilişi ve İngilizce tercümesi ile beraber yabancı bir evrakın resmiyet kazanması için de tasdik işlemlerinin yapılması şarttır.

Yaşanılan yerdeki valiliğin ya da kaymakamlığın bunun dışında dışişleri bakanlığının ve Pakistan konsolosluğunun onay sürecinden geçmesi gerekmektedir. Evrak tasdik işlemleri sırasında evrağın orijinal şekli kullanılmaktadır.

Pakistan gibi Orta Doğu ülkelerinde tadiki yapılacak belge olarak;

  • Sözleşmeler
  • Fatura tasdikli
  • Vekaletname
  • Sağlık sertifikası gibi belgeler olabilmektedir.

Eğer bir şirket aracılığı ile gidilecekse firmaya ait resmi bir evrak da tasdik edilebilmektedir.

Pakistan konsolosluğu’ndan yapılacak evrak tasdik işlemlerinde belirli bir miktar harç ücreti ödenebilmektedir.

Eğitim, ticari, turistik ve diplomatik geziler amacı ile evrak tasdik işlemleri Pakistan konsolosluğunca yürürlüğe sokulmaktadır. Bunun dışında fatura ya da menşei şahadetnameleri de onay makamlarından geçebilen belgelerdendir. Apostil işlemine tabi tutulmuş olan belgeler son olarak Pakistan konsolosluğuna getirilerek burada tasdik işlemleri yapılır.

Pakistan Konsolosluğu Evrak Ücretleri

Elinizde bulunan evraklara göre ücretlendirme faaliyetleri de değişmektedir. Konsolosluk işlemleri sırasında muhakkak ki belgelerin Pakistan diline tercüme edilmiş ve yeminli bir tercüman şeklinde çevrilmiş hali aranmaktadır. Bu aşamada her bir tercüman farklı bir miktar para talebinde bulunabilir. Bir sonraki aşama olan noter onaylatma işlemlerinde de yine cüzi bir miktar para istenilmektedir.

  • Dışişleri bakanlığı’na apostil onayının gerçekleştirildiğine dair evrak götürüldüğünde yine burada onay işlemleri sırasında 50 lira civarında bir miktar para ödemesi yaparsınız.
  • Son olarak onay için konsolosluğa getirilen belgeler için harç ücreti olarak 100 TL alınmaktadır.

Pakistan Konsolosluğu Evrak Teslim Alma Saatleri

Pakistan konsolosluğuna tasdik edilecek evraklar getirilmeden önce tüm aşamaları geçtiğinde ve son olarak apostil onayının alınmasının ardından konsolosluğa teslim edilen belgeler yaklaşık olarak 3 ile 5 gün arasında sonuçlanmaktadır. Resmi tatil günlerinin dışındaki günlerde onaylama işlemlerinin yapıldığı unutulmamalıdır.

  • İstanbul’da bulunan Pakistan başkonsolosluğu Hafta içi her gün saat sabah 08.30 ile akşam 17.00 arasında hizmet vermektedir.
  • Pakistan konsolosluğu vize işlemleri için de Hafta içi her gün 09.00 ile öğlen 13.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Pakistan Konsolosluğu Evrak Tasdik İçin Gerekli Evraklar

Pakistan konsolosluğunca evrak tasdik işlemlerinin yapılabilmesi için öncelikle evrakın aslı gerekmektedir.

  • Gidilecek olan yere bir şirket aracılığı ile gidilecekse bir yetki yazısı bulunmalıdır ve bu firma tarafından imzalanmış olan antetli bir kağıt ve kaşelenmiş bir onay yazısı da istenir.
  • Pakistan’a çıkış sebebinizden kaynaklı olarak elinizde bulunan evrakların yeminli bir tercüme bürosu tarafından apostil onayını sağlayacak şekilde çevirisinin yapılması gerekir.
  • Bu ülkenin resmi diline tercüme edilmesinin ardından çevrilmiş olan bu kaydın noterde onaylatılması gerekmektedir.
  • Noter onayının hemen ardından bulunulan yerdeki valilik ve kaymakamlıklarda apostil onayı gerçekleştirilebilir.
  • Apostil onayının hemen ardından Pakistan konsolosluklarına belgelerin gönderilmesinden önce dışişleri bakanlığınca tasdik işlemleri yapılır ve belirli bir miktar harç ödenir.
  • Son olarak konsolosluğa gönderilen belgelerin onay verilmesi için bekleme aşamasına geçilir.

Pakistan Konsolosluğu Apostil İşlemleri

Pakistan konsolosluğu aracılığı ile apostil işlemleri yapılabilmektedir. Kısa sürede eksiksiz olarak tamamlandığı görülen, tercümesi yapılan evrakların apostil işlemleri gerçekleştirilir.

  • Apostil aşamalarını sizin yerinize daha kısa bir sürede halledebilecek olan ve tüm evrak tasdik aşamalarında hizmet veren vizeofisi.com aracılığı ile de tüm işlemlerinizi hem güvenilir hem de hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için firmamızı arayarak müşteri hizmetlerimizi ile iletişime geçerek ve sitemizi ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. Pakistan vizesi için tıklayınız.

Pakistan Vizesi Hakkında

Pakistan Vizesi Nasıl Alınır?

Büyükelçilik veya konsolosluklara başvuru yapılır, seyahat türüne göre belirlenen gerekli evraklar yetkili makamlara sunulur.

Pakistan Vize İster Mi?

Pakistan umama mahsus pasaporta sahip olan kişilerden vize başvurusu yapmalarını istemektedir. Resmi pasaporta sahip kişiler 90 gün sürede vizeden muaflardır.

Pakistan Vatandaşı Nasıl Olunur?

Pasaport, 5 adet fotoğraf, aile birleşimi başvurusu için her bireyin kimlik fotokopileri ayrıca nüfus kayıt örnekleri, doğum belgeleri, Pakistan oturum izni başvuru formu, ülkelerindeki adres kayıt bilgilerini gerekli yerlere vermelilerdir.

Oyla! post

Alakalı İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir