Pakistan Vizesi 2023 Nasıl Alınır?

Pakistan vize işlemleri, bordo pasaport sahibi her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Pakistan seyahati öncesi yapması gereken işlemlerdir.

İçindekiler Tablosu göster

Türkiye Cumhuriyeti diplomatik ve hususi pasaport sahiplerinden seyahat sürelerine bağlı olarak vize işlemleri için herhangi bir talep istenmemektedir. Hususi ve diplomatik pasaportu sahibi kişiler 180 günlük süreçte 90 günü aşmayacak Pakistan ziyaretlerinde vize uygulamasından muaftır.

Pakistan Vizesi

Pakistan vizesi, Pakistan Büyükelçiliği ve Pakistan Başkonsolosluğu’na yapılan vize başvurusu ile alınabilmektedir. Başvuruların şahsen yapılma zorunluluğu yoktur. Vize başvurusu için gerekli evrakları tamamlayarak, vize ofisi aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir. Vize başvurusu için gerekli evraklara vizeofisi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

  • Pakistan vizesi için gerekli evraklar eksiksiz hazırlanmalıdır. Başvuru formu doğru bilgiler içermeli ve Pakistan ziyaretinin amacı net ifadeler ile bahsedilmelidir. Gerçek bilgiler ile başvuru formunda yer alan bilgilerin uyuşmaması durumunda vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir.
  • Gerçeği yansıtmayan bilgiler ile vize başvurusu yapılması cezai durumları getirebilir. Bu neden Pakistan vize başvurusu formu net ve gerçek bilgiler ile doldurulmalıdır.
  • Bazı durumlarda Pakistan Büyükelçiliği veya Pakistan Konsolosluğu mülakata çağırabilmektedir. Mülakat esnasında dile getirdiğiniz bilgiler ile evraklarda bahsettiğiniz bilgilerin uyuşması vize başvurusunun onayı için önem arz etmektedir.
  • Pakistan vize işlemleri ile alakalı tüm karar yetkisi Pakistan Büyükelçiliği ve Pakistan Konsolosluğu bünyesindedir. Pakistan yetkili mercilerinin vize başvurusu reddi sonrası bir açıklama yapma zorunluluğu yoktur. Yine de vize başvuru reddi sebebi yazılı veya sözlü olarak sizlere iletilebilir.

Pakistan Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Pakistan vize başvurusu için istenen belgeler, seyahat amacına göre farklılıklar göstermektedir. Bu nedenle seyahat amacı net belirlemeli ve o amaca yönelik doğru vize başvurusu gerçekleştirilmelidir.

Vize başvurusu öncesi güncel belgeleri Pakistan Konsolosluğundan ya da yetkilendirilmiş vize ofisinden öğrenebilirsiniz.

  1. Pakistan vize başvuru formu: Başvuru formu bizzat Pakistan Konsolosluğu tarafından hazırlanmıştır. Başvuru formunda yer alan bilgiler ile Pakistan’a seyahat edecek kişileri tanıma fırsatı elde edilmektedir. Bu nedenle başvuru formunun titizlikle doldurulması ve ziyaret amacının net ifade edilmesi önemlidir. Başvuru formu istenen diğer belgeler ile birlikte sunulması zorunludur. Aksi halde başvuru işleminiz dikkate alınmayacaktır. İstenilen diğer belgelerde ki bilgiler ile başvuru formunda istenen bilgiler uyuşmalıdır. Herhangi bir uyuşmama durumu vize reddi ile sonuçlanmaktadır.
  2. Pasaport: Vize başvurusu onaylanan kişilerin pasaportuna vize etiketi yapılmaktadır. Bu nedenle orijinal pasaport önemlidir. Orijinal pasaport ile Pakistan vize işlemleri yapılmaktadır. Pasaport bilgilerinin olduğu ilk 2 sayfanın fotokopisi belgelerin arasına konulmalıdır. Pakistan ziyareti sonrasında pasaportun en az 6 ay kadar daha kullanım süresi olmalıdır.
  3. Fotoğraf: En güncel hal ile ve pasaportta olan fotoğraf ebatlarında fotoğraf gerekmektedir. Fotoğrafın boyutları 3,5 x 4,5 cm olmalı ve yüz net olarak görünmelidir.
  4. Pakistan vize davetiyesi: Ticari vize, ziyaret vizesi ve turistik vize başvurularında davetiye mektupları gerekmektedir. Bu davetiye mektupları Pakistan ikamet edenler tarafından gönderilmelidir.
  5. Gidiş – dönüş uçak bileti rezervasyonu: Pakistan seyahati tarihlerine göre alınmış biletlerle ilgi belgelerde diğer belgelerle beraber sunulmalıdır.

Pakistan Vize İşlemleri Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pakistan vize işlemleri yapılırken pasaportun 10 yıldan eski olmamasına dikkat edilmelidir. Pakistan Konsolosluğu eski pasaport ile yapılan başvuruları kabul etmemektedir.

  • Ayrıca pasaportun hasar görmemiş olması da önemlidir. Bir şekilde eski pasaportla yapılan başvuru onaylansa bile Pakistan’a girişte ülkeye alınıp – alınmama konusu görevlilerin inisiyatifindedir.
  • Pakistan Konsolosluğu istenilen belgelerin dışında kişiye özel ek belgeler isteyebilmektedir. Bu ek belgeler başvuru yapan kişi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak adına istenmektedir.

Pakistan Turistik Vize İşlemleri

Pakistan turistik vize, Pakistan seyahatini turistik gezi üzerine planlayan vatandaşların alması gereken vize türüdür. Turistik vize başvurusu için gerekli evraklar Pakistan konsolosluğu tarafından bizzat belirlenmektedir. İstenilen belgeler eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulmalıdır.

  • Belgelerde eksiklik tespit edildiğinde vize başvurunuz kabul edilmeyecektir. Turistik vize başvurusu sırasında, seyahat planınızın gösterildiği belgelerin sunulması vize onayı için önemlidir. Turistik vize başvurusu için Pakistan Konsolosluğuna bizzat başvuruda bulunma zorunluluğu yoktur.
  • Vize ofisi aracılığı ile yapılan başvurular kabul edilmektedir. Gerekli belgeleri vize ofisi çalışanlarına ileterek turistik vize başvurusu yapılabilmektedir. Bazı istisnai durumlarda Pakistan Konsolosluğu mülakata çağırabilmektedir. Bu mülakatlara şahsen katılım zorunludur.

Pakistan Turistik Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Pakistan turistik vize başvurusu için gerekli evraklar, başvuruda bulunan kişinin meslek, yaş ve çalıştığı kurumda ki pozisyonuna göre farklılık göstermektedir.

En doğru ve eksiksiz şekilde hazırlık yapabilmek için vize ofisi ve vizeofisi.com adresinden bilgi alınmalıdır. Pakistan Konsolosluğu danışmanlık hizmeti vermemektedir. Başvuru esnasında istenen belgeler şu şekildedir;

  1. Pakistan vize başvuru formu: Vize başvuru formu ıslak imza ile verilmelidir. Doldurulması gereken alanlar doğru ve net ifadeler içermelidir. Vize başvuru formu ile Pakistan Konsolosluğu, Pakistan seyahati amacınız, seyahat süreniz ve kişisel bilgileriniz hakkında detaylı bilgiyi almaktadırlar. Bu nedenle gerçeği yansıtmayan bilgiler olmamalıdır. Gerçek dışı bilgiler vize reddi ve cezai işlem sonuçlarını getirmektedir.
  2. Pasaport: Başvuru sırasında pasaportun hasar almamış ve eskimemiş olması önemlidir. Pasaportun, Pakistan vize süresinin bitimini takip eden en az 6 aylık süreçte de kullanım geçerliliği olmalıdır.
  3. Kimlik fotokopisi: Vize başvurusunda verilecek evraklar arasında kimlik fotokopisi olması zorunludur. Türkiye’de ikamet eden ve oturum izni olan yabancıların kimlik kartı gerekli evraklar arasındadır.
  4. Fotoğraf: En güncel halinizi yansıtan 2 adet biyometrik fotoğraf gereklidir.
  5. Uçak bileti ve otel rezervasyonu: Bilet ve rezervasyonların vize başvuru formunda belirtilen seyahat tarihleri ile uyuşması gerekmektedir. Tarihleri belirten biletlerin belgeleri diğer belgeler ile birlikte verilmelidir.
  6. Davet mektubu: Pakistan turistik seyahati için anlaşmış olduğunuz seyahat acentesinden davet mektubu gelmelidir. Bu davetiye Pakistan’da bulunan acenteden gelmelidir.
  7. Dilekçe: Pakistan Konsolosluğuna hitaben çalıştığınız şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmalıdır. Şirketin kaşesi ve şirket yöneticisinin ıslak imzası önemlidir. Dilekçe içeriği seyahat tarihlerini içermektedir ve izin kağıdı özelliği taşır. Başvuru sonrası dilekçe içeriği değiştirilemez. Bu nedenle dilekçe yazılırken seyahat süresi doğru ve biletler ile tutarlı olması önemlidir.
  8. Banka hesap dökümü: Vize başvurusu yapan kişiye ait 3 aylık banka hesabı dökümü belgeler arasında olmalıdır. Hesap bakiyesi, Pakistan seyahati süresince yetecek oranda olmalıdır.
  9. Seyahat sağlık sigortası: Pakistan seyahati sırasında tıbbı müdahaleleri karşılayacak seyahat sağlık sigortası yaptırılması gerekmektedir. İstenen belgelerin içinde olması gereken bir belgedir.

Pakistan Turistik Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pakistan turistik vize başvurusu, en az 2 adet boş sayfası olan pasaport ile yapılmalıdır. Vize başvurusu onaylanan kişilerin pasaportuna vize etiketi yapılabilmesi için bu zorunludur.

  • Pakistan Konsolosluğu eski ve hasar görmüş pasaportla yapılan vize başvurularını onaylamamaktadır. Vize başvurunuz onaylansa bile Pakistan girişinde görevliler tarafında ülkeye alınmama durumu olmaktadır. Bu nedenle bir problem ile karşılaşmamak için eskimiş pasaportların yenilenmesi gerekmektedir.
  • Turistik vize ile Pakistan’da çalışılması mümkün değildir. Böyle bir çalışma durumunda cezai yaptırımlar ve uygulamalar yapılmaktadır. Seyahat süresini kapsayan otel ve uçak rezervasyonlarının, başvuru belgelerinin arasında olması zorunludur.

Pakistan Ticari Vize İşlemleri

  • Pakistan ticari vize başvurusu Pakistan’da ticari faaliyetlerde bulunacak vatandaşların başvurması gereken vize kategorisidir. Ticari vize ile Pakistan’da ticari işler yapabilir, ticari fuarlara katılabilir, iş görüşmeleri ve toplantıları yapılabilmektedir.
  • Ticari vize başvurusu için Pakistan Konsolosluğuna şahsen başvuru şartı yoktur. Pakistan Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş vize ofisi aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir. Pakistan ticari vize başvurusu için istenilen belgeler vize ofisi ve vizeofisi.com adresinden güncel olarak öğrenilebilmektedir.
  • Ticari vize başvurusu için Pakistan’da ticari ilişkiler kurulacak firmadan gelecek davetiye mektubu çok önemlidir. Davetiye mektubu Pakistan Ticaret Onayı alınmış şekilde gönderilmelidir. Davetiye mektubu olmadan ticari vize başvurusu kabul edilmemektedir.
  • Pakistan ticari vize ile Pakistan da çalışamaz, iş yeri açamaz ve iş başvurusu yapamazsınız. Ticari vize kısa süreli verilen bir vizedir ve belirtilen tarih dışında Pakistan sınırları içerisinde bulunamazsınız.
  • Ticari vize başvurusu için herhangi bir bölge ayrımı yoktur. Başvurular Pakistan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize ofisi merkezlerinden yapılmaktadır.
  • En yakın vize ofisine başvurarak gerekli evrakları iletebilirsiniz. Vize başvurularının onay hakkı sadece Pakistan Büyükelçiliği ve Pakistan Konsolosluğuna aittir. Herhangi bir nedenle vize reddi alınması sonucu vize ofisleri sorumlu gösterilemez.

Pakistan Ticari Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Pakistan ticari vize başvurusu için gerekli belgeler tam olarak hazırlanmalıdır. Eksik belge ile yapılan başvurular olumsuz sonuçlanmaktadır.

Belgelerin en güncel bilgileri içermesi önemlidir. Ticari vize başvurusu için istenen belgelerin vize ofisi Pakistan temsilcisine iletilmesi gerekmektedir. Pakistan Konsolosluğu gerek gördüğü takdirde başvuru yapan kişiyi bizzat mülakata çağırabilmekte ve ek evrak talebinde bulunabilmektedir. Başvuru sürecinde hazırlanması gereken belgeler şunlardır;

  1. Pasaport: Başvuruda kullanılacak pasaportun yıpranmamış olması önemlidir. Yırtılmış pasaport ile yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmemektedir. Pakistan ticari vize bitiminden sonra ki en az 6 aylık zamanda pasaportun geçerliliği olmak zorundadır.
  2. Fotoğraf: Güncel haliniz ile çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf gereklidir.
  3. Davetiye yazısı: Pakistan da ticari iş yapılacak firma tarafından gönderilmesi gerekmektedir. Davetiye içeriğinde seyahat amacı, seyahat tarihleri ve şirket bilgileri olmalıdır. Pakistan Ticaret Odası onayı ve noter onayı gereklidir. Davetiye mektubu olmadan ticari vize alınamamaktadır.
  4. Dilekçe: İngilizce olarak yazılmalı ve Pakistan Konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır. Şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır. Şirket kaşesi ve yetkili kişi imzası gereklidir. Dilekçe Pakistan’a gidecek olan kişi tarafından veya şirket tarafından yazılmalıdır.
  5. Kimlik fotokopisi: Nüfus cüzdanının fotokopisi belgeler arasında olması gereklidir. Türkiye de ikamet eden ve oturum izni olan yabancı vatandaşların kimlik kartı olmalıdır.
  6. Uçak ve otel rezervasyonları: Pakistan seyahati tarihlerine göre alınmış biletlerin fotokopileri belgeler ile birlikte ibraz edilmelidir.
  7. Pakistan ticari vize başvuru formu: Başvuru formunda tüm bilgiler anlaşılır ve eksiksiz doldurulmalıdır. Pakistan’a yapılacak olan ticari amaçlı seyahatin içeriği açıkça ifade edilmelidir.

Pakistan Ticari Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ticari vizelerin başvuru süreci, iş görüşmesi yapılacak şirketten gelecek davetiye mektubu ile başlamaktadır. Davetiye mektubu olmadan ticari vize verilmemektedir.

  • Davetiye mektubu kesinlikle ibraz edilecek belgeler arasında olmalıdır. Pakistan’a yapılacak olan ticari amaçlı seyahatin içeriği açıkça ifade edilmelidir.
  • Başvuruda kullanılacak pasaportun yıpranmamış olması önemlidir. Yıpranmış pasaport ile vize almış olsanız dahi ülkeye kara ya da hava sınır kapılarında ülkeye giriş yapılmasına izin verilmemektedir. Pasaportta mutlaka 2 boş sayfanın olmasına dikkat edilmelidir. Pakistan seyahati sonrasında en az 6 ay kadar daha geçerliliği olmalıdır.
  • Pakistan Büyükelçiliği tarafından istenilen belgeler eksiksiz yerine getirilmelidir. Vize onayı için istenilen uyum şartları tamamlanmalıdır. Vize işlemlerinde gerçek dışı bilgiler yer almamalıdır.

Pakistan Çalışma Vize İşlemleri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Pakistan da iş yapabilmesi için alması gereken vize çalışma vizesidir. Çalışma vizesi için Pakistan Konsolosluğuna şahsen bir başvuru yapma zorunluluğu yoktur.

  • Pakistan Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş vize ofisi aracılığı ile çalışma vizesi başvurusu yapılmaktadır. Pakistan Konsolosluğu kişilerden özel olarak ek belge ve mülakat isteyebilmektedir. Bu durumlar da başvuruda bulunan kişi bizzat konsolosluğa gitmek zorundadır.
  • Pakistan çalışma vizesi başvurusunda, genel istenen belgeler dışında davetiye yazısı istenmektedir. Davetiye yazısı sunulan belgeler içinde yer almazsa çalışma vizesi alınamamaktadır. Davetiye yazısı Pakistan’da iş yapılacak şirket tarafından yazılıp gönderilmelidir. Davetiye yazısı Pakistan Ticaret Odası tarafından onaylanmalıdır.

Pakistan Çalışma Vizesi Başvurusunda İstenen Evraklar

Pakistan çalışma vizesi başvurusunda istenen evraklar bazı zamanlarda güncellenmektedir. En güncel evrak listesini başvuru öncesinde kontrol etmelisiniz. Pakistan Konsolosluğu, vize ofisi ve vizeofisi.com adreslerinden en güncel evrak bilgilerine ulaşabilirsiniz

  1. Vize Başvuru Formu: Başvuru formu Pakistan Konsolosluğunun bizzat hazırladığı bir formdur. Bu form sayesinde çalışma vizesi başvurusu yapan kişi hakkında detaylı bilgi alınmaktadır. Bundan dolayı vize başvuru formunun doğru bilgilerle ve anlaşılır şekilde doldurulması önemlidir. Gerçeği yansıtmayan bilgiler tespit edildiğinde vize reddi ve cezai yaptırım uygulamaları yapılmaktadır. Vize başvuru formu içerisinde Pakistan seyahatinin amacı anlaşılır şekilde ifade edilmelidir.
  2. Pasaport: Çalıma vizesi başvurusu yapılırken pasaportun güncel ve yeni olması gerekmektedir. Yıpranmış pasaport ile yapılan başvurular onaylanmamaktadır. Vize onayını alsanız bile Pakistan kapısında görevliler pasaportun yıpranmış oluşunu neden göstererek ülkeye almama yetkisine sahiptirler. Başvuru sırasında kullandığınız pasaportun Pakistan vizesi bitiminden itibaren en az 6 ay daha geçerliliği olması gerekmektedir.
  3. Fotoğraf: Pasaportta yer alan fotoğraf boyutlarıyla aynı olan 2 adet vesikalık fotoğraf gereklidir. Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalı ve güncel yüz halinizi yansıtmalıdır.
  4. Kimlik fotokopisi: Nüfus cüzdanı fotokopisi diğer evraklarla beraber sunulması gerekli olan belgedir.
  5. Davetiye yazısı: Pakistan da iş yapılacak olan firma tarafından yazılıp gönderilmesi gereken bir belgedir. Davetiye yazısı, Pakistan seyahat amacını, firma bilgilerini, istenilen vize süresini ve otel-uçak bilet rezervasyonlarını içermelidir. Pakistan Ticaret odası tarafından imzalanıp onaylanması zorunludur. Davetiye yazısı olmadan çalışma vizesi alınamamaktadır.
  6. Vize istek dilekçesi: Vize istek dilekçesi Pakistan Konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır. Dilekçenin İngilizce olması ve firmanın antetli kağıdına yazılması beklenmektedir. Dilekçe firmanın kaşesi ve yetkili kişinin ıslak imzasını içermelidir.
  7. Şirket evrakları: Güncel bilgileri ve raporları içeren şirketin dokümanları sunulması gereken belgeler arasındadır. Sicil gazetesi, şirket yetkilileri imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası fotokopileri ibraz edilmesi gereken evraklardır.
  8. Maaş bordrosu: Çalışan kişiler 3 aylık maaş bordrosu dökümü ile birlikte SGK giriş tarihini gösteren belgeyi ibraz etmelidir.
  9. Hesap özeti: Şirketin 3 aylık güncel hesap özet dökümü gereklidir. Banka hesabında Pakistan da kalındığı süre boyunca idare edecek para olmalı ve belgeler ile birlikte ibraz edilmelidir. Bu dökümler banka sirküleri, ıslak imza ve kaşeli olarak verilmelidir.

Pakistan Çalışma Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilecek Hususlar

Pakistan çalışma vizesi başvurusunda davetiye yazısının önemi büyüktür. Pakistan firması tarafından hazırlanıp gönderilmesi gerekmektedir. Davetiye yazısı istenilen diğer evraklarla beraber sunulmadığı takdirde vize başvurusu onaylanmayacaktır.

Vize başvurusu sırasında kullanılan pasaportun yeni bir görünümde olması gerekmektedir. Eski ve yıpranmış pasaport ile yapılan vize başvuruları kabul edilmemektedir. Pasaportta belirtilen kişisel bilgilerin güncel olması gerekmektedir. Fotoğrafın güncel olan yüz hatlarınızı göstermesi şarttır.

Pakistan Aile Ziyareti Vize İşlemleri

Pakistan aile ziyareti vizesi, Pakistan seyahatini aile, arkadaş, akraba ziyareti amaçlı yapacak kişilerin alması gereken vize çeşididir. Pakistan aile ziyareti vizesi için Pakistan da ikamet eden, ziyaret edilecek kişi tarafından davetiye mektubu gönderilmelidir.

  • Davetiye mektubu olmadan aile ziyareti vizesi alınması mümkün değildir. Pakistan da ikamet eden akrabalar davetiye mektubu ile birlikte akraba bağını tescilleyen noter imzalı belge göndermelidir.
  • Pakista da öğrenim gören, çalışan veya iş arkadaşı ziyaretlerinde davetiye mektubu ile birlikte iş yerinden veya okuldan belge alınması zorunludur. Ziyaret amacınıza uygun davetiye mektubunu aldıktan sonra vize ofisi aracılığı ile Pakistan vizesi için başvuruda bulunabilirsiniz.

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Pakistan aile ziyareti vizesi başvurusu belgelerinin tam olarak sunulması gerekmektedir. Belgeler gerçek ve güncel bilgileri içermelidir. Gerçeği yansıtmayan bilgilere rastlanması sonucu vize başvurusu onaylanmamakta ve cezai yaptırım uygulanmaktadır.

Evrakların güncel  bilgilerler ile doldurulması gerekmektedir. Genel istenen belgeler dışında Pakistan Konsolosluğu ek olarak belge talebinde bulunabilir. Başvuruda bulunan kişiyle mülakatta yaparak net bilgiler edinmek isteyebilir. Bunun dışında aile vizesi başvurusu için şahsen bir başvuru şartı yoktur.

Vize başvuruları istenilen belgeler ile birlikte vize ofisi aracılığı ile yapılabilmektedir. Vizelerin onay yetkisi tamamen Pakistan Konsolosluğundadır. Tüm belgelerin eksiksiz olması vize başvurusunun onaylanacağı garantisini vermemektedir.

  1. Pasaport: Vize başvurusunda pasaportun eski olmaması gerekmektedir. Yıpranmış ve eskimiş pasaport ile yapılan başvurular Pakistan Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir. Evlilik öncesi pasaport çıkartanlar, evlilik ile beraber soy ismi değişmiş ise pasaportunu güncellemesi gerekmektedir. Pakistan seyahati sonrasında pasaportun en az 6 ay daha kullanılabilir olması gerekmektedir.
  2. Fotoğraf: Arka fonu beyaz olacak şekilde  2 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Fotoğrafların boyutu pasaportta yer alan fotoğrafla aynı olmalıdır.Fotoğraflar yeni olamlı ve son halinizi yansıtmalıdır.
  3. Davet yazısı: Pakistan da ziyaret edilecek kişi tarafından gönderilmesi gerekmektedir. Pakistan noteri tarafından onaylanmalıdır.
  4. Vize talep dilekçesi: Şirketin yetkili kişisinin imzası ve kaşesi ile antetli kağıda İngilizce olarak cize talep dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçe yazısıs Pakistan Konsolosluğuna ithafen yazılmalıdır.Vize talebinin amacı dilekçede belirtilmelidir.
  5. Kimlik Fotokopisi: Nüfus cüzdanı fotokopisi verilmesi gereken belgeler ile birlikte sunulmalıdır.
  6. Pasaport sayfalarının fotopileri: Pasaportta işlem görmüş tüm sayfaların fotopisi belgelerle beraber sunulmalıdır.
  7. Davet eden kişinin bilgileri: Pakistan da ikamet eden kişinin kimlik bilgileri ile birlikte pasaport bilgileri gerekmektedir. Davet eden kişinin pasaport bilgilerinin fotokopisi gerekmektedir. Kimlik bilgileri içinde kimlik fotokopisi gerekmektedir.
  8. Vize başvuru formu: Aile ziyareti vizesi başvurusu için vize başvuru formu çok önemlidir. Başvuru formu, vize başvurusunda bulunan kişi hakkında geniş çaplı bilgi alınabilmesi için hazırlanmıştır. Bu formun doldurulurken gerçek bilgilerle ve net ifadelerle doldurulması önemlidir. Başvuru formunda Pakistan ziyareti ve tarihleri belirtilmelidir.
  9. Uçak bileti rezervasyonları: Pakistan ziyareti gidiş ve geliş tarihlerine göre alınmış gidiş – dönüş biletlerin belgeleri de evrakların içinde olması gerekmektedir.

Pakistan Aile Ziyareti Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pakistan aile ziyareti vizesi için davetiye mektubu çok önemlidir. Pakistan da ziyaret edilecek kişi tarafından davetiye yazısı gelmeden vize işlemleri başlatılmamaktadır. Davetiye yazısını Pakistan da vize amacını belirten şekilde sizin adınıza gönderilmesi gerekmektedir.

  • Pasaportun kullanım süresinin Pakistan seyahati sonrası devam etmesi gerekmektedir. En az 6 ay süreyle pasaportun geçerliliği olması şarttır. Ayrıca pasaportun yıpranmamış olması vize reddi olmaması için önemlidir.

Pakistan Gazeteci Vize İşlemleri

Pakistan gazeteci vizesi, Pakistan sınırları içinde gazetecilik faaliyetleri yapacak kişilerin alması gereken vize çeşididir. Pakistan Devleti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulaması yapmaktadır.

  • Seyahatler için vize alınmasını zorunlu tutmaktadır. Gazeteciler için de özel bir vize kategorisi açmıştır. Gazetecilerin Pakistan da görevlerini yapabilmeleri içinde bu gazeteci vizesini almaları gerekmektedir.
  • Pakistan gazeteci vizesi süre bakımından kısıtlı bir süreyi kapsamaktadır. Vize numarası, pasaport numarası, vizenin süresi, yasal kalış süresi, vizede verilen giriş sayısı vb. bilgiler gazeteci vizesinin içerdiği bilgilerdendir. Gazeteci vizesi pasaporta işlenmektedir.
  • Pasaportta en az 2 boş sayfa olması gerekmektedir ve seyahat sonrası en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Vize başvurusunun şahsen konsolosluklara yapma zorunluluğu yoktur.
  • İstenilen belgeler ile birlikte vize ofisi aracılığı ile vize başvurusu yapılmaktadır. Konsolosluğun gerek görmesi durumunda mülakat ve ek belge talebi olmaktadır. Mülakatlara başvuru yapan kişinin şahsen katılması zorunludur.

Pakistan Gazeteci Vizesi Başvurusunda İstenilen Belgeler

Pakistan gazeteci vizesi için gerekli belgeler diğer vize belgelerinden farklı belgeler içermektedir. Bu belgeler tamamlanmadan gazeteci vizesi verilmemektedir.

  1. Pasaport: Pakistan ziyareti sonrasında en az 6 ay daha geçerli olacak pasaport gereklidir. Yıpranmamış ve yeni olması önemlidir.
  2. Fotoğraf: İki adet fotoğraf gereklidir. Fotoğraflar beyaz fon üzerine ve güncel görüntüyü yansıtmalıdır. Pakistan resmi makamlarınca belirlenen fotoğraf boyutlarında olmalıdır. Fotoğraf boyutları 4.5 x 3.5 cm olmalı ve fotoğraf üzerinde montaj olmamalıdır.
  3. Gazeteci basın kartı: Basın görevlisi olarak Pakistan da bulunacağının göstergesi olarak basın kartı gereklidir.
  4. Davetiye mektubu: Pakistan basın organlarından alınmış davetiye mektubunun orijinal belgesi gereklidir. Televizyondan, dergiden, gazeteden alınmış olabilir.
  5. Öneri mektubu: Ankara basın ateşinden alınmış olan öneri mektubu gereklidir.
  6. Uçak bilet rezervasyonu: Pakistan seyahati gidiş – dönüş tarihlerine göre alınmış uçak bileti rezervasyonlarını belirten belgeler sunulmalıdır.

Pakistan Gazeteci Vizesi Fotoğrafı

Gazeteci vizesi için istenilen fotoğraf Pakistan Büyükelçiliği tarafından belirlenen ölçülerde olmak zorundadır. İstenilen fotoğrafın ölçülerinin yüksekliği 45 mm ve genişliği 35 mm olarak belirlenmiştir. Fotoğraf fonu olarak beyaz fon kullanılmalıdır.

  • Fotoğrafta yüzünüz net olarak görünmeli ve evraklarla teslim ettiğiniz fotoğraf son halinizi belirtmelidir. Fotoğraf üzerinde bilgisayar ayarlamaları ve foto montaj değişiklikleri yapılmamalıdır. Başınızda şapka, takke, bere, gözlük vb. takı ve aksesuarlar olmamalıdır. İstenilen kurallara uygun 2 adet fotoğraf vize başvurusu için yeterli olacaktır.

Pakistan Gazeteci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Gazeteci vizesi için istenilen belgeler eksiksiz tamamlanıp teslim edilir ise ortalama 3 gün içinde vize başvurusu onaylanmaktadır. Pakistan Büyükelçiliğinin ek bir belge ve mülakat talebinde bulunması durumunda bu süreç uzayabilmektedir. Başvuru sürecinin resmi tatil günlerine denk gelmesi de vize onay gününün uzamasına neden olmaktadır.

Pakistan Gazeteci Vizesi Ücreti

Vize ücretleri Pakistan Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Belirlenen fiyatlar dönemsel dalgalanmalara göre değişiklik göstermektedir. Türkiye ve Pakistan arasında ki ilişkilerin seyrine göre de fiyatlarda oynamalar olabilmektedir.

  • Güncel fiyatlar hakkında vize ofisi ve vizeofisi.com adreslerinden öğrenebilirsiniz. Vize başvurusu vize ofisi aracılığı ile yapılır ise ödenecek olan vize ücreti, konsolosluk harcı ve hizmet bedelini içermektedir. Vize başvurusu belgelerini kurye ile gönderimi esnasında oluşacak ücretlerde başvuru yapan kişiden alınmaktadır.
  • Gazeteci vizesinin reddi sonucunda para iadesi yapılmamaktadır. Vize ücretleri her başvuru için ayrı olarak talep edilmektedir. Bir vize ücreti ödemesi ile bir vize işlemi başlatılmaktadır ve başka bir kişinin üzerine devri ve satılması mümkün değildir.

Pakistan Türkiye Vizesi

Türkiye seyahati yapacak Pakistan vatandaşlarının alması gereken vize türüdür. Resmi pasaport sahipleri 90 günü geçmeyen Türkiye ziyaretleri için vizeden muaf tutulmuştur. Vize başvurusunda bulunacak vatandaşlar kendi ülkelerinin şartlarına göre veya Türkiye temsilciliklerine başvurarak vize alabilmektedirler.

  • Vize başvuruları sırasında aksaklıklar ve gecikmeler olabileceği göz önünde bulundurularak seyahate planından 1 ay öncesinden başvuru yapılması faydalı olacaktır. Turistik ve ticari vize başvuruları için e-vize uygulaması mevcuttur. Çalışma vizesi ve öğrenci vizesi gibi başvuruların şahsen yapılması gerekmektedir.
  • Alınan vizeler sonrasında kesin olarak Türkiye’ye giriş sağlanabileceğinin garantisi yoktur. Ülke sınırları içerisine alıp – almama kararı sınır kapılarında görevli kişilerin sorumluluğundadır.
  • Vize başvurusu için ödenmesi gereken vize harcı vardır. Bu harcın ödenmemesi durumunda vize işlemleri başlatılmamaktadır. Vize başvurusu reddedilmesi halinde ödenen vize harcı iadesi yoktur. Vize ücretleri, vize işlemleri hizmetini kapsamaktadır.
  • Türkiye ziyaretinde bulunacak vatandaşlar seyahat süresince tıbbı müdahaleleri karşılayacak genel sağlık sigortası yaptırmak zorundadır. Sigortanın yaptırıldığına dair belgeler diğer evraklar ile birlikte sunulmalıdır.
  • Türkiye vizesi alan kişiler her 6 ay da bir 90 günü geçmeyecek şekilde ülkede kalabilmektedirler. Türkiye ziyareti için 180 günlük sürede kalış süresinin 90 gün ile sınırlı olması tüm yabancı ziyaretçiler için geçerlidir. Pakistan vatandaşları da bu kurala tabiidirler.
  • Tüm vizeler için Türkiye temsilciliklerinde 90 gün ile sınırlı vizeler verilmektedir. Türkiye seyahatleri 90 günü geçecek olan Pakistan vatandaşları Göç müdürlüklerine giderek vize uzatılması talebinde bulunabilirler.
  • Bu talep ile beraber uygun görüldüğü takdirde vize süresi uzatılmaktadır. Çift pasaporta sahip kişilerin 180 günlük süreç içerisinde ayrı pasaportlar ile giriş yaparak 90’ar gün ülke de kalmasına izin verilmemektedir.
  • Reşit olmayan 18 yaşından küçük Pakistan vatandaşlarının vize başvurusu sırasında anne ve babalarının muvafakatının alınması gerekmektedir.
  • Anne ve babası ayrı olanlar veya bir tanesi hayatta olmayan çocuklar için velayeti üzerinde olan kişinin bunu ispat etmesi gerekmektedir. Gerekli ispat yapılarak belgeler sunulduktan sonra Türkiye ziyareti amacına uygun vize verilmektedir.

Türkiye – Pakistan E–Vize Uygulaması

E-vize uygulaması ile birlikte sınır kapılarında yapılan bandrol veya kaşe ile vize verme uygulamalarının önüne geçilmiştir. Vize başvurusunda bulunacak Pakistan vatandaşları e-vize uygulaması ile internet üzerinden online olarak başvurularını yapabilmektedirler.

  • İnternet adresinde doldurulması gereken alanları doldurarak, bilgileri girerek ve kredi kartı ile vize ücretini ödeyerek başvuru tamamlanmaktadır. Başvuru yaparaken sorunsuz başvuru yapabilmek önemlidir. Elektronik ortamda vize başvurusunu tamamlayan kişilerin e posta adreslerine e-vizeleri gönderilmektedir.
  • E-posta adreslerine gönderilen e-vizelerin çıktısı alınmalıdır. Çıktısı alınan vizeler gümrük görevlilerine ve havayolları görevlilerine gösterilmelidir. Türkiye seyahati süresince de belgelerin muhafaza edilmesi zorunludur.
  • Umuma mahsus pasaportu olan kişilerin seyahat yapabilmeleri için vize almaları mecburidir. Vize almayan kişilerin Türkiye ziyareti yapmaları mümkün değildir. Resmi ve diplomatik pasaportu olan Pakistan vatandaşlarında Türkiye’ye girişte vize istenmemektedir.
  • Çalışma vizesi ile eğitim vizesi başvuruları e-vize sistemi üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Ayrıca vize başvurusunda bulunacak kişiler Pakistan da bulunan Türkiye temsilciliklerine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

Türkiye Çalışma Vizesi

Pakistan vatandaşları Türkiye de çalışabilmeleri için Türkiye çalışma vizesi alması gerekmektedir. Türkiye temsilciliklerine şahsen başvuru yapılmalıdır. Türkiye de yer alan firmanın da aynı zamanda çalışma ve sosyal güvenlik kurumuna başvuru yapması gerekmektedir.

Türkiye Turist Vizesi

Turist vizesi için davetiye mektubu gerekmektedir. Davetiye mektubunda, davet edenin kimlik bilgileri, davet edilenin ismi, ikamet adresi, iletişim bilgileri, vize süresi bilgileri yer almalıdır. Kişiler arasında ki akrabalık bağının olup-olmadığı da sunulması gerekmektedir.

Pakistan Oturum İzni

Pakistan oturum izni almayan kişiler Pakistan da 90 günü geçmeyecek şekilde bulunabilmektedirler. Oturum izni için doldurulması gereken başvuru formu eksiksiz ve gerçek bilgiler ile doldurulmalıdır. Basın mensuplarının hazırlaması gereken evraklar başvuru yapan diğer vatandaşların evraklarından farklıdır.

  • Pakistan oturum izni, uzun süreli ikamet etmek, iş yapmak, eğitim almak, evlilik ile aile birleşimi gibi durumlar nedeni ile alınabilmektedir. Pakistan Devleti oturum izni başvurusunda bulunan kişilerin sicil kaydını kontrol etmektedir.
  • Sicil kaydı sıkıntılı olan kişilerin vize başvuruları olumsuz sonuçlanabilmektedir. Oturum izinleri kalıcı ve geçici olmak üzere iki kategoride verilmektedir. Oturum iznine sahip yabancı vatandaşlar Pakistan vize uygulamasından muaf tutulmaktadırlar. Ayrıca ülkeye girişte çoklu giriş hakkı tanınmaktadır.
  • Pakistan oturum izni başvuruları, Pakistan göçmenlik ofisi tarafından incelenerek onaylanmaktadır. Oturum izni için başvuruda bulunan kişilerin oturum izni alabilmesi için şu özelliklerden birine sahip olması gerekmektedir.
  • Pakistan vatandaşı olan bir kişi ile evli olmak
  • 1. dereceden akrabalık bağı olan kişilerin ispatı
  • Pakistan vatandaşı olan kişi veya kişiler tarafından evlat edinmiş olmak
  • Pakistan da ticari yatırımlarda bulunmak

Pakistan Vatandaşları Türkiye Oturum İzni

Türkiye de Pakistan vatandaşlarına uzun dönem ve kısa dönem olarak iki farklı oturum izni verilmektedir.

Türkiye Kısa Dönem Oturum İzni

1 yıl süre ile verilen oturum izni kısa dönem oturum iznidir. Kısa dönem oturum izni alabilmek için Pakistan vatandaşlarının Türkiye de taşınmazı olması gerekmektedir. Ayrıca ticari faaliyetlerde ve yatırımlar da bulunacak yabancılarda kısa dönem oturum izni alabilmektedirler. Oturum izni biten kişiler gerekli belgeleri sunarak izin uzatma talebinde bulunabilirler. Oturum izni başvurusu için gerekli olan belgelerin eksiksiz tamamlanması gerekmektedir.

  • Oturum izni başvuru formu: Bu form başvuru yapan kişi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için hazırlanmıştır. Kişisel bilgiler, başvuru sebebi gibi doldurulması gereken alanlar net ifadeler ile doldurulmalıdır.
  • Pasaport: Pasaportun veya pasaport yerine geçen onaylı bir belgenin aslı ve fotokopisi evraklar arasında olmalıdır.
  • Fotoğraf: Yeni çekilmiş 4 adet fotoğraf gerekmektedir.
  • Banka dokümanı: Türkiye de kalınacak süre boyunca geçimi sağlayabileceğinize dair maddi durumu belirten belgeler sunulmalıdır.
  • Ev tapusu: Taşınmazın, oturum izni başvurusunda bulunan kişinin üzerine olduğunun ispatı niteliğinde belge ibraz edilmelidir.
  • Sağlık sigortası: Türkiye de kalınan sürede sağlık sorunlarına uygulanan tedavileri karşılayacak sigorta gerekmektedir.

Türkiye Uzun Dönem Oturum İzni

Türkiye uzun dönem oturum izni alınabilmesi için, Pakistan vatandaşlarının kesintisiz olarak 8 yıl boyunca Türkiye de ikamet etmesi gerekmektedir. Gerekli şartı sağlayan kişiler il göç idaresine istenilen belgeleri sunarak başvuruda bulunabilirler.

  • Oturum izni başvuru formu: Başvuru yapan kişi güncel bilgileri ile dolduracağı başvuru formunu evraklar ile birlikte sunması gerekmektedir.
  • Pasaport: Pasaport veya pasaport yerine geçerli bir belgenin aslı veya fotokopisi gerekmektedir.
  • Önceki oturum izni belgesi
  • Fotoğraf: 2 adet güncel fotoğraf gerekmektedir.
  • Adli sicil kaydı
  • Sağlık sigortası: Geçerli olan bir sağlık sigortası gerekmektedir. Sigortanın geçerli olabilmesi için aşağıdakilerden bir tanesinin olması yeterlidir.
  • İkili sosyal güvenlik sözleşme kurallarına uygun olan ve Türkiye de sağlık hizmeti alınabilineceğini gösteren belge
  • SGK’dan alınmış provizyon belgesi
  • Genel sağlık sigortalısı olabilmek için başvuruda bulunulduğuna dair belge
  • Özel sağlık sigortası belgesi
  • Oturum izni başvurusunda bulunan kişinin, adres kayı defterine kaydının olduğuna dair ispat belgesi

Pakistan oturumu iznine yönelik tüm bilgilendirme, başvuru işlemleri, hazırlanması gereken belge ve kontrolü, oturum izni başvuru süreci vize ofisi tarafından yürütülmektedir. Pakistan oturum izni ile ilgili detaylı bilgiler vizeofisi.com da yer almaktadır.

Pakistan Aile Birleşimi İşlemleri

Pakistan aile birleşimi, Pakistan da ikamet eden aileleriyle veya akrabalarıyla buluşmak ve yaşamak isteyen kişilerin başvuruda bulunması gereken vize türüdür. Aile birleşimi yasasından yararlanabilmek ve başvurabilmek için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  1. Aile birleşimi formu: Aile birleşimi başvuru formu, birleşim amacını, başvuruda bulunan kişilerin bilgilerini, aile bireylerini detaylı şekilde öğrenmek amacı ile hazırlanmıştır. Formun gerçek bilgiler ile net ifadelerle doldurularak teslime edilmesi gerekmektedir.
  2. Pasaport: Kullanım süresi geçmemiş olan, yıpranmamış pasaport ile başvuruda bulunulması gerekmektedir.
  3. Fotoğraf: Yakın zamanda çekilmiş ve güncel halinizi yansıtan 2 adet vesikalık fotoğraf gerekmektedir.
  4. Kimlik kartı fotokopisi: Her bireyin kimlik kartları fotokopileri evraklarla beraber verilmesi gerekmektedir.
  5. Türk adres bilgisi: Türk adres bilgisinin fotokopisi alınarak evraklar içine konulmalıdır.
  6. İkamet bilgisi: İkamet adresinin gerçekliği ve bilgileri belgeler ile sunulmalıdır.
  7. Pasaport fotokopisi: Her pasaport sahibi kişinin pasaportlarının kimlik bilgilerinin olduğu sayfaların fotokopisi gerekmektedir. İşlem görmüş sayfaların fotokopileri de istenebilmektedir.
  8. Uluslar arası doğum belgesi: Yurt dışında doğan ve oranın defterine kayıtlı olan kişiler, uluslar arası doğum belgesi alarak evraklar içine koyması gerekmektedir.
  9. Ücret dekontu: Pakistan aile birleşimi vize başvurusu için belirlenen vize ücretini ödenmesi gerekmektedir. Bu ücret ödenmeden başvuru yapılamamaktadır. Pakistan vize harcının yatırıldığına dair dekont ibraz edilmelidir.
  10. Banka hesap dökümü: Başvuruda bulunan kişilerin son 3 aya ait banka hesap dökümleri gerekmektedir.
  11. Maddi durum dökümü: Başvuruda bulunan kişinin ya da varsa masrafların karşılanmasında sponsor olan kişinin maddi para durum belgesi gerekmektedir.
  12. Sağlık sigortası: Alınan sağlık hizmetlerinin masraflarını karşılayabilecek sağlık sigortası gerekmektedir.

Aile formu büyük harfler kullanılarak ve siyah mürekkepli kalem ile doldurulmalıdır. Gerek duyulduğu takdirde yukarıda bahsedilen belgeler dışında belge istenilebilmektedir. Evrak listelerinde değişiklikler olabilmektedir. En güncel belge listesi için konsolosluklarda ya da vize ofisi ve vizeofisi.com adresinden bilgi alınabilir.

Pakistan Türkiye Aile Birleşimi

Pakistan aile birleşimi için tamamlanması gereken evraklar ve uyulması gereken yasal şartlar vardır.  Oturum izni ile benzer bir uygulama olsa da farklı bir takım belgeler istenmektedir. Türkiye aile birleşimi ve onlarla yaşamak için bu belgelerin hazırlanıp sunulması gerekmektedir. İstenilen belgelerin asılları ile birlikte fotokopilerinin de sunulması önemlidir.

  1. Başvuru formu: Başvuru yapan kişi tarafından Türkçe olarak doldurulmuş 2 adet başvuru formu
  2. Pasaport: Pasaportun en az 1 yıl kullanım süresinin olması şarttır. Yıpranmamış ve eskimemiş olması gerekmektedir.
  3. Fotoğraf: Vize başvurusunda kullanılması için 3 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir. Fotoğrafın yeni çekinilmiş olması gerekmektedir.
  4. 18 yaşını doldurmuş ve reşit olmak gereklidir.
  5. Uluslar arası evlenme kayıt örneği
  6. Uluslar arası evlenme cüzdanının fotokopisi
  7. Vukuatlı nüfus kayıt örneği: Detaylı şekilde alınmış nüfus kayıt örneği evraklar arasına konulmalıdır. Evli çiftler ve her iki çift için alınması gerekmektedir. Pakistan eş daha önce Türk uyruklu ise onun içinde bu durum geçerlidir. Özellikle “Düşünceler”  bölümünün eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Kişilere ait bütün nüfus durumlarının yazılmış olduğuna dikkat edilmelidir.
  8. Pakistan vatandaşı eş durumunda Pakistan doğum belgesi ibraz edilmelidir.
  9. 16 yaşında olanların evlenebileceğine dair mahkeme kararı Türkçe tercüme ile birlikte verilmelidir. 17 yaşında evlenen kişilerden anne ve babanın imzası olan muvafakatname olmalıdır.
  10. Her iki eşin varsa daha önceki evliliklerinin kesinleşme şerhi ile birlikte gerekçeli boşanma ilamı Türkçe tercüme ile birlikte sunulmalıdır. Vefat durumu var ise o belgede ibraz edilmelidir.
  11. Türkiye de ikamet eden Pakistanlı eşin oturma izni belgesinin fotokopisi
  12. Pakistan vize harcının yatırıldığına dair dekont
  13. Varsa daha önceden alınmış pasaportlar

Çocuk ve bebek aile birleşiminde olacak ise ek olarak aşağıda ki belgeler eklenmelidir.

  • İki eş için ayrı çıkartılmış uluslar arası doğum kayıt örneği
  • Evlenme ehliyet belgesi veya Türkiye de evliliğin yapıldığına dair teyit belgesi

Pakistan Vatandaşlık İşlemleri

Pakistan vatandaşlık sahibi olmak isteyen veya çifte vatandaşlık isteyen kişiler Pakistan Konsolosluğuna müracaat etmek zorundadırlar. Pakistan vatandaşlığı alarak Pakistan vatandaşları eşit haklara sahip olunmaktadır. Vatandaşlık başvurusu için şahsen başvuru gerekmektedir.

  • Başvuru sırasında hazır olması gereken evraklar eksiksiz olarak sunulmalıdır. Evraklar hazırlanırken bilgi doldurulması gereken yerlerin net ifadeler kullanılarak ve gerçeği yansıtan bilgilerle doldurulması önemlidir.
  • Gerçekle uyuşmayan belge ve bilgiler ile yapılan başvurular kabul edilmemekte ve cezai işlem uygulanmaktadır. Vatandaşlık başvurusu için gereli olan evraklar güncellenebilmektedir. Başvuru öncesi vize ofisi ve vizeofisi.com adreslerinden detaylı bilgi alınabilir.

Pakistan Vatandaşlık Başvurusu İçin Gerekli Olan Evraklar

Pakistan vatandaşlık başvurusu için gerekli evraklar Pakistan Büyükelçiliği ve Pakistan Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir.

İstenilen evrakların eksiksiz ve güncel bilgiler içermesi önemlidir. Evraklar ile birlikte vatandaşlık başvurusu için şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. Gerekli evraklar ve yerine getirilmesi gereken zorunluluklar aşağıda listelenmiştir.

  1. Pakistan vatandaşlığı başvurusunda bulunacak kişi, şahsen başvuru yapmak zorundadır. Herhangi bir aracı ile başvuru kabul edilmemektedir.
  2. Başvuru formunun 6 adet fotokopisi ve 6 adet bilgisayar çıktısı gerekmektedir. Başvuru formu doldurulurken güncel bilgiler eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Başvuru formu, başvuruda bulunan kişiler hakkında kapsamlı bilgi alınabilmesini sağlamaktadır.Bu nedenle doğru bilgiler ve net ifadeler içermelidir.
  3. Pakistan pasaportunun orijinali ve kimlik bilgilerinin olduğu yerlerin fotokopisi evraklarla birlikte verilmelidir. Pasaportun kullanım süresinin en az 1 yıl daha geçerli olduğundan emin olunmalıdır. Kullanım süresi geçmiş pasaport ile başvuru yapılamamaktadır.
  4. Kimlik kartının aslı
  5. Vatandaşlık için ödenmesi gereken harç ücretinin ödendiğine dair dekont ibraz edilmelidir. Harç ücretinin ödenmemesi durumunda vatandaşlık başvurusu işlemleri başlatılamamaktadır.
  6. 7 adet güncel çekilmiş biyometrik fotoğraf. Fotoğraflar üzerinde oynama olmaması gerekmekte ve yüzünüzü orijinal olarak yansıtmalıdır. Pakistan resmi kurumları tarafından belirlenen boyutlarda olması gerekmektedir.
  7. Türkiye vatandaşı olan kişiler 2 adet pasaport fotokopisi sunmaları gerekmektedir.
  8. Türkiye İçişleri Bakanlığından alınmış ulusal birleşim ya da aile birleşimi için İngilizce olarak hazırlanmış mektup ve mektubun iki adet fotokopisi evrakların arasında olması gerekmektedir.
  9. İkamet adres bilgilerini içeren belgenin fotokopisi verilmelidir.
  10. Evlilik cüzdanı fotokopisi
  11. Resmi kurumlardan alınacak olan yasal belgeler evraklar ile birlikte verilmelidir.
  12. Ödenen ücretlerin dekontları
  13. İstenen belgeleri ispatlayacak başka belgeler var ise onların ibrazı gerekmektedir.
  14. Pakistan ve Türkiye İçişleri Bakanlıklarından onay belgeleri
  15. Üç aylık ve altındaki çocuklar gelebilmeleri ve kendileri için “S” formu ve 5 adet fotoğraf gerekmektedir.

Pakistan Vatandaşlık Başvuru Ücreti

Pakistan vatandaşlık başvuru ücreti, Pakistan Konsolosluğu tarafından belirlenmekte ve fiyatlarda güncellemeler olabilmektedir. Alınan başvuru ücreti, başvuru sürecinde verilecek olan hizmetleri ve harç ve bedelini kapsamaktadır.

Vatandaşlık başvurusu işlemlerinin başlatılabilmesi için vize ücretinin ödenmesi ve dekontunun ibraz edilmesi gerekmektedir. Pakistan vatandaşlık başvurusu olumsuz yanıtlanması sonucunda herhangi bir para iadesi yapılmamaktadır. Bir başvuru ücreti ile sadece bir vatandaşlık başvurusu yapılabilmektedir. Her başvuru için ayrı başvuru ücreti ödenmesi gerekmektedir.

Pakistan Vatandaşlık Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pakistan vatandaşlık başvurusu direkt olarak Pakistan Konsolosluğuna yapılmaktadır. Vatandaşlık başvurusuna şahsen başvurmak zorunludur.

Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş aracı kurumlar vatandaşlık vermemektedir. Yetkili kurumlar evrak hazırlama konusunda yardımcı olmaktadırlar. Güncel vize ücreti ve evrak listesi için vize ofisi ve vizeofisi.com adresi ile iletişime geçilebilir.

Belgelerin eksiksiz olması gerekmektedir. Pakistan Konsolosluğu gerek gördüğü takdir de ek belge isteyebilmekte ve mülakata çağırabilmektedir.

Oyla! post

Alakalı İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir