Bangladeş Vizesi 2023 Vize Nasıl Alınır?

Bangladeş’e gerçekleştirmek istediğiniz ticari ya da turistik amaçlı seyahatleriniz için amacına uygun biçimde vize alma zorunluluğunuz bulunmaktadır. Bangladeş vize ofisi olarak sizlerin her türlü vize işlemlerine danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. Ayrıca Bangladeş vize başvurularının kabulü ve hazırlanan belgelerin kontrolü açısından da hizmetimiz bulunmaktadır. Bangladeş vize işlemleri hakkında daha fazla bilgi almak için vizeofisi.com adresimizden yararlanabilirsiniz.

İçindekiler Tablosu göster

Bangladeş Vize Uygulaması

Vize uygulamalarının genel amacı, farklı ülke vatandaşlarının ülkeye giriş ve çıkışlarının kontrol edilmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra tüm evrakların organize edilmesiyle oluşan önemli bir resmi süreç olmaktadır. Bangladeş seyahatinde bulunmak isteyen Türk vatandaşlarının seyahat öncesi Bangladeş vizesi alması zorunlu olmaktadır.

  • Türkiye ve Bangladeş arasında vize uygulama gereğince turistik vize süresi maksimum 30 gün olmaktadır. Mutlaka Bangladeş seyahat gerekçesine bağlı olarak doğru vize kategorisinin seçilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bangladeş, umumi pasaport sahibi Türk vatandaşlarına vize uygulamasını zorunlu kılarken diplomatik, hizmet ya da hususi pasaport sahiplerine en fazla 90 güne kadar vizesiz giriş imkanı sağlamaktadır.

Bangladeş Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Bangladeş vizesi işlemlerinin doğru ilerlemesi adına ilgili vize türünün seçilmesi gerekmektedir. Bangladeş ticari vize, Bangladeş turistik vize, Bangladeş çalışma vizesi, Bangladeş aile ve arkadaş ziyaret vizesi olarak kategorilere ayrılan bu vizelerin başvuru işlemleri yapılmaktadır.

  • Bangladeş vize başvuruları Bangladeş konsolosluğuna ya da Büyükelçiliğine gitmeye gerek olmadan Bangladeş vize ofisimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Hazırlanması beklenen Bangladeş vize başvuru evraklarının kişiye ait olması, güncel olması ve başvuru formunda belirtilen bilgiler ile çelişkili olmaması gerekmektedir. Bangladeş Konsolosluğu evraklar içerisinde tutarsızlık görürse vize başvurusunu reddedebilir.
  • Bangladeş vize başvuru formları konsolosluklar tarafından özel bir şekilde hazırlanan resmi bir belge olmaktadır. Bu nedenle mutlaka form doldurulurken dikkat edilmesi gerekmektedir. Başvuru formunda hata, tutarsız ve yanlış bilgilerin bulunması halinde vize başvurusunun reddine neden olabilmektedir.
  • Bangladeş vize başvurusu işleminde kullanılan pasaportun seyahat sonrasına mutlaka en az 6 ay olacak şekilde geçerliliği olması gerekmektedir. Ayrıca bazı işlemlerin gerçekleşebilmesi için 2 adet boş sayfasının olması da şart olmaktadır.
  • Bangladeş vize başvuru sahibinin dikkatli şekilde hazırlaması gereken evraklar arasında seyahat masraflarını destekleyen finansal kaynaklar bulunmalıdır. Bunun dışında Türkiye’ye geri dönüş masraflarını karşılayabilme hususunda da maddi gücünün olduğunu ispatlar belgeler eklenmelidir.

Bangladeş Vize İşlemleri Süresi

Bangladeş vizesi 5 veya 7 gün içerisinde sonuçlanabilmektedir. Vize başvurusu yaparken Bangladeş konsolosluğunun resmi tatil günlerinde çalışmadığı göz önünde bulundurulmalıdır. Başvuru döneminizin böyle bir zamana gelmesi halinde vize başvuru sonucunda süreyi uzatabilmektedir.

  • Ayrıca Konsolosluk tarafından pasaportunuza işlenmiş vizeniz olsa bile ülkeye girişte son kararı sınır görevlileri vermektedir.

Bangladeş Vize İşlemleri Reddinde Ne Yapılması Gerekir?

Bangladeş vize başvuru işleminizin ret alabilmesi muhtemeldir. Bangladeş Konsolosluğu, seyahat gerekçenizi ve başvuru evraklarınızı yetersiz görmesiyle böyle bir sonuç ortaya çıkabilir. Bu nedenle vize başvuru evrakları doğru şekilde organize edildikten sonra yeniden başvuru yapılmalıdır. Tekrar başvuru yapmanız konusunda hiçbir şekilde yasal engel bulunmamaktadır. Bangladeş Konsolosluğuna dair başlatmak istediğiniz işlemler için Bangladeş mahkemelerine başvurulması gerekir.

Bangladeş Vize Başvuru Formu

Vize başvuru formları kesinlikle gerçeğe uygun olan bilgilerle birlikte eksiksiz şekilde doldurulması gerekmektedir. Ayrıca tükenmez kalem ve büyük harflerle yazılmış olması başvuru formu için oldukça önemli olmaktadır. Bangladeş Konsolosluğu, vize için başvuruda bulunan kişi hakkında kapsamlı bilgi edinmek isterken kesinlikle formda boş bir alan bırakılmaması gerekmektedir.

  • Bangladeş vize başvurularınız hakkında Bangladeş vize ofisimiz desteklerini en iyi şekilde göstermektedir. Gerekli olan tüm bilgiler ile birlikte tüm süreç vize merkezimiz tarafından kontrol edilerek sizlere bildirilmektedir. Daha fazla bilgi almak adına vizeofisi.com adresimizi ziyaret ederek merak ettiğiniz konular hakkında bizlere ulaşabilirsiniz.

Bangladeş Turistik Vize

Bangladeş vize ofisi merkezimiz, turistik vize başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmektedir. Vize başvuru süresince yakın takip gerçekleştirerek sizlerle her zaman iletişim halinde olmaktayız.

  • Bangladeş vize başvuru işlemleri için vermiş olduğumuz formlar mutlaka doğru bilgiler içermeli ve eksiksiz şekilde oldurulmalıdır. Vizeler hakkında detaylı bilgi almak adına vizeofisi.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Bangladeş Turistik Vize Hakkında Bilgi

Bangladeş seyahatiniz uzun süreli vize türüne tekabül etmiyor, ticari bir amaç, davetiye ve ziyaret gibi nedenlerden oluşmuyor ise Bangladeş turistik vize başvurusu gerçekleştirilmelidir. Toplantı, iş görüşmesi, seminer ve fuar gibi faaliyetler Bangladeş ticari vize türüne dâhil olmaktadır.

  • Bangladeş turistik vizesi, Bangladeş için turistik sebeplerden dolayı ziyarette bulunmak isteyen kişiler tarafından alınması gereken bir vize türüdür. Bangladeş turistik vizesine sahip olmak isteyen kişilerin yerine getirmesi gereken bazı prosedürler bulunmaktadır.
  • Bangladeş turistik vize başvurusunu gerçekleştirmek için şahsi bir başvuru yapılma zorunluluğu bulunmamaktadır. Hizmet, diplomatik ve hususi pasaport sahipleri Bangladeş içi yapacakları 3 ay süreli seyahatleri için herhangi bir vize almaları gerekmemektedir. Umuma mahsus olan pasaport sahibi vatandaşlar Bangladeş için seyahat etmeden önce vize ofisi aracılığı ile vize almaları gerekmektedir.

Bangladeş Turistik Vizesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bangladeş turistik vizesi 30 günlük süreyi kapsamaktadır. Fakat istendiği vakit vizenin süresi 30 gün daha uzatılabilmektedir. Bangladeş turistik vize işlemleri adına kullanılacak olan pasaportların geçerlilik süreleri seyahat sonrası için en az 6 ay olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra pasaportlarda 2 adet boş sayfanın olması vize onayının yapılması açısından gerekmektedir.

  • Vize başvuru formları hakkında da dikkat edilmesi gereken en önemli konu doğru ve eksiksiz olarak doldurulmasıdır. Bangladeş konsolosluğu tarafından istenen tüm evrakların tam olması turistik vize işlemleriniz için olumlu süreç etkisinde bulunacaktır. Aksi takdirde istenen kriterlere uymayan form ve evraklar vizenin iptaline yol açacaktır.

Bangladeş Turistik Vize Ne Zaman Sonuçlanır?

Bangladeş turistik vize başvurusu, başvuran kişinin beyan ettiği evraklar çerçevesi içerisinde değerlendirme görmektedir. Bangladeş turistik vize başvuruları 5-7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Fakat vize başvurusu, konsolosluğun yoğun olması veya konsolosluğun tatil günlerine denk gelmesi halinde sonuçlanma süresi uzama görebilmektedir.

Bangladeş Turistik Vize İçin Gereken Evraklar

Bangladeş turistik vizesi için gerekli olan evraklar şunlardır:

  • Bangladeş turistik vize başvuru formu.
  • Pasaport.
  • Kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf.
  • İşe giriş bildirgesiyle birlikte 3 aylık maaş bordrosu. (İmzalı ve kaşeli)
  • Son 3 ayı gösteren banka hesap dökümü.

 

  • Başvuruyu gerçekleştiren kişi öğrenci ise; Güncel tarihli olan orijinal öğrenci belgesi, öğrenci 18 yaşından küçük ise Mufavakatname, vize talep dilekçesi ve son 3 aylık banka hesap dökümü.
  • Başvuruyu gerçekleştiren kişi şirket ortakları ise; Faaliyet belgesi, şirketin imza sirküleri, vergi levhası fotokopisi ve ticari sicil gazetesi fotokopisi.
  • Başvuruyu gerçekleştiren kişi SSK’lı çalışan ise; SGK hizmet dökümü, Bangladeş vize müracaatında bulunacak kişilerin SGK işe giriş bildirgesi, şirketin antetli kağıdına işveren tarafından düzenlenmiş ıslak imza ve kaşesi bulunan resmi izin belgesi, şirketin imza sirküleri fotokopisi, faaliyet belgesi ve ticari sicil gazetesi fotokopisi.
  • Başvuru gerçekleştiren kişi emekli ise; Emeklilik belgesi ve son 3 aylık aktif banka hesap dökümü.
  • Bu evrakların hepsi eksiksiz ve tam şekilde ibraz edildiği vakit vize başvurularınız olumlu sonuç alabilecektir. Bangladeş vize ofisi olarak bu konu hakkında gereken desteği sağlamaktayız. Başvurularınızı vize ofisimiz aracılığıyla gerçekleştiren kişiler genel olarak olumlu sonuçlar elde edebilmektedir. Ayrıca vizeofisi.com adresimizden diğer gerekli tüm bilgileri bulabilirsiniz.
  • Bangladeş Ticari Vize

Bangladeş için vize almak isteyen vatandaşlara vize ofisimiz her türlü konuda destek olmaktadır. Gerekli olan vize türünü seçtikten sonra ilk başvuru formunu bizlerden talep edebilirsiniz. Vermiş olduğumuz bu başvuru formu tam olarak doldurulduktan sonra gerekli evrakları sizlere sunacağız.

Bangladeş ticari vize ve diğer vizeler hakkında genel bilgileri almak adına vizeofisi.com adresimizden faydalanabilirsiniz.

Bangladeş Ticari Vize Hakkında Bilgi

Bangladeş seyahati iş ya da ticari neden içermesi halinde, Bangladeş ticari vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Bangladeş de yapılacak olan Kongre, iş toplantısı, fuar, eğitim ya da seminer gibi nedenlerle planlanmış olan seyahatler için Bangladeş ticari vize başvurusu yapılması gerekmektedir.

  • Bangladeş ticari vizesini alabilmek adına ziyaret edilecek olan kuruluş veya firmadan davetiye belgesi alınması şart olmaktadır. Bangladeş ticari vize işlemleri için grup ya da kişisel olarak başvurular gerçekleştirilebilmektedir. Şayet amacınız Bangladeş’te iş anlaşması yapmak, şirket kurmak veya ticari görüşmeler yapmak ise Bangladeş ticari vizesi alınması zorunludur.
  • Turistik ya da aile vizesi ile yapılacak olan seyahatlerde ticari faaliyetlerde bulunmak yasak olduğu için Bangladeş vizesi başvurusu yaparken seyahat amacınızı net belirlemeniz ve Bangladeş ticari vizesi için başvuru yapmanız oldukça önemlidir.

Bangladeş Ticari Vize İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bangladeş ticari vize başvuru işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi adına davetiye zorunlu bir belge olmaktadır. Bangladeş de ticari görüşme ya da fuar, seminer gibi etkinliklere katılabilmek için firmadan davetiye mektubu istenmesi ve bu davetiyenin başvuru dosyası içine eklenmesi gerekmektedir. Bangladeş Konsolosluğu, davetiye yazısının bulunmaması halinde ticari vize başvurularını direkt olarak reddetmektedir.

  • Bangladeş ticari vize işlemlerinde evrakların hepsi eksiksiz, doğru ve istenen kriterlerde hazırlanması gerekmektedir. Bangladeş Ticari vize evraklarını hazırlarken konsolosluğun kriterlerine uygun olması için azami dikkat gösterilmelidir. Bangladeş vize ofisi olarak tüm belgelerin kontrolünü gerçekleştirdikten sonra başvuru işlemleri başlatılmaktadır.

Bangladeş Ticari Vize Davet Mektubu Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

Bangladeş ticari vize işlemleri için gerekli olan davet mektubunun tam olarak geçerli olma süresi 3 ay olmaktadır. 3 ay geçerliliği bulunan davetiye mektubunuz ile Bangladeş ticari vize başvurularında bulunuyor olmanız halinde herhangi bir problem gerçekleşmeyecektir.

Bangladeş Ticari Vize İçin Gereken Evraklar

Bangladeş ticari vize için gerekli olan belgeler şunlardır:

  • Vize başvuru formu. (Başvuran kişi tarafından eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Ayrıca ıslak imzalı olması gerekir.)
  • Pasaport. (Bangladeş vize bitiş itibari ile en az 6 ay geçerliliği olan ve vize basılabilmesi için de 2 adet boş sayfası olması istenmektedir. Yıpranmış ve yırtılmış pasaportlar geçerli değildir.)
  • Bangladeş vize talep dilekçesi. (Başvuru yapan kişinin kimlik bilgileri, seyahat gerekçesi ve firmada ki görevi mutlaka dilekçede yer almalıdır.)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf. (Başvuru sahibinin güncel durumunu gösteren, kişinin pasaportunda daha önce kullanılmamış ve arka fonu beyaz olmalıdır.)
  • Şirketin imza sirküleri.
  • Davetiye. (Bangladeş’e gidecek olan kişinin adı, soyadı, doğum tarihi ve pasaportu ile ilgili olarak göstergeler. Seyahat içeriğini nelerin oluşturduğu ve referans olan birey tarafından masrafların karşılanacağını gösteren belgeler.)

Başvuruyu yapan kişi SSK’lı çalışan ise; Şirketin imza sirküleri fotokopisi, faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi fotokopisi, SGK hizmet dökümü, maaş bordrosu, son 3 ayı gösteren banka hesap özeti.

Bangladeş ticari vize işlemlerinizi, vize ofisimiz üzerinden problemiz şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Gereken başvuru formunu size sunduktan sonra yapmanız gereken doğru bilgiler ile doldurmanızdır. Ardından gerekli olan evraklar listesinin eksiksiz ve doğru bilgiler içeren yazıların olmasıdır.

Bu şekilde tamamlanan başvuru formu Bangladeş Konsolosluğu tarafından işleme alındığında olumlu sonuçlar elde edilmektedir. Aksi takdirde istenen kriterlere uymayan form ve evraklar vize başvurusunun iptal edilmesine yol açacaktır. Bu konu hakkında detaylı bilgi için vizeofisi.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Bangladeş Aile Ziyaret Vizesi

Bangladeş de ailesi bulunan vatandaşlarımız aile ziyaret vizeleri için Bangladeş vize ofisimiz üzerinden başvuruda bulunabilirler. İlk başvuru formunu alarak aile ziyaret vizesi hakkında ilk adımlarınızı atabilirsiniz.

  • Bangladeş aile ziyaret vizesi başvuru formunu eksiksiz ve doğru olarak doldurduktan sonra sizlere gereken evrakların listesiniz sunacağız. Bu evraklar mutlaka eksiksiz olmalıdır. Aile ziyaret vizesi hakkında genel bilgilere ulaşmak için vizeofisi.com adresimizden de yararlanabilirsiniz.

Bangladeş Aile Ziyaret Vizesi Hakkında Bilgi

Bangladeş aile ziyaret vizesi, ülke içerisinde arkadaş, akraba ve aile ziyaretinde bulunmayı sağlayan önemli bir vize türü olmaktadır. Böyle bir şartla yurtdışına çıkılıyor ise aile ziyaret vizesi başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Bangladeş aile ziyaret vizesi başvurusu gerçekleştirecek olan kişiler, öncelikli olarak davetiye almaları gerekmektedir.

  • Bangladeş aile ziyaret vizesi 90 günlük süreyi barındırmaktadır. Bu vize başvurusunun tamamlanması için mutlaka davetiye gerekmektedir. Bangladeş sınırları içerisinde yaşayan kişilerden davetiye gönderilmesi gerekmekte ve Bangladeş Konsolosluğuna ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Bangladeş aile ziyaret vizesi için gerekli olan davetiye de Bangladeş de yaşayan aile bireyinin, kimlik bilgileri ile birlikte iletişim bilgileri de mutlaka yer almalıdır. Vize prosedürlerine istinaden umuma mahsus olan pasaport sahibi vatandaşlar, seyahatleri öncesinde vize alması gerekmektedir.

Bangladeş Aile Ziyaret Vizesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bangladeş Konsolosluğu veya konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu Bangladeş vize ofisimiz aracılığıyla başvuru yapılarak Bangladeş aile ziyaret vizesi alınabilmektedir. Bangladeş aile ziyaret vizesi başvuru formu ve gerekli olan evrakları mutlaka doğru bilgiler barındırmalı ve eksiksiz olmalıdır.

  • Bangladeş aile ziyaret vizesi başvurusunda kullanılacak olan pasaport seyahat tarihinden itibaren 6 ay geçerli olması gerekmektedir. Buna ek olarak en az 2 adet boş sayfanın bulundurulması çeşitli işlemlerin yapılması için şarttır.

Bangladeş Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Bangladeş aile ziyaret vizesi, belgelerin hazırlanması ve değerlendirme sürecine göre farklılık göstermektedir. Bangladeş Konsolosluğu, evrakların değerlendirme süresi içerisinde ek zamana ihtiyaç duyabilmektedir. Bu nedenle vizenin sonuçlanma süresi etkilenebilmektedir.

  • Bangladeş aile ziyaret vizesi 5 ya da 7 iş günü içerisinde sonuçlanabilmektedir. Bangladeş Konsolosluğu, gerekli gördüğü takdirde ek evrak istediğinden dolayı, birkaç günde olsa sonuçlanma süresini etkilemektedir. Bangladeş vize başvurusu yapacağınız tarihlerin resmi tatil günlerine denk gelmesi halinde bu süreç 1 aya kadar uzayabilmektedir.

Bangladeş Aile Ziyaret Vizesi İçin İstenen Belgeler

Bangladeş aile ziyaret vizesi başvurusu için konsolosluk tarafından talep edilen belgeler şunlardır:

  • Bangladeş vize başvuru formu. (Başvuran kişi tarafından eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır.)
  • Bangladeş vize talep dilekçesi. (Başvuran kişinin görev ve meslek bilgileri, maaş bilgileri, seyahat tarih aralıkları ve seyahatin kim tarafından finanse edileceği bilgileri yer almalıdır.)
  • Başvuru yapan kişi 18 yaşın altında ise muvafakatname.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf. ( Yakın zamanda çekilmiş, pasaport üzerinde önceden kullanılmamış ve arka fonu beyaz olmalı.)
  • Bangladeş de yaşayan aile bireyinden davetiye. (Hem seyahat edecek kişiye hem de davet eden kişiye ait kimlik bilgileri ve iletişim bilgileri yer almalıdır. Davetiye ekinde, davet eden kişinin sponsorluk masraflarını karşılayabileceğini ispatlayacak finansal durumunu gösteren belgelerde yer almalıdır)
  • Başvuran kişiye ait son 3 aylık Banka dökümü. (Banka tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış istenmektedir. İmzalayan personelin imza sirküleri de eklenmelidir)

Bangladeş aile ziyaret vizesi konusunda Bangladeş vize ofisimiz desteğini sağlıyor. Gereken başvuru formunu bizlerden alarak vize prosedürleri için başlangıç yapabilirsiniz. Gereken evrakların listesi sizlere sunulduktan sonra mutlaka eksiksiz şekilde tamamlanıp konsolosluğa sunulmalıdır.

Yanlış bilgi ya da eksik evrak beyanı olması halinde Bangladeş aile ziyaret vizesi başvurusunun reddedilmesi söz konusu olabilmektedir. Vizeler hakkında detaylı bilgi almak için vizeofisi.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Bangladeş Oturum İzni

Bangladeş oturum izni haklarını kullanmak isteyen vatandaşlar Bangladeş vize ofisimiz aracılığıyla bu işlemlerini yerine getirebilirler. Bu konuda danışmanlık görevimizi en iyi şekilde yerine getirerek, gerekli desteği sağlıyoruz. Oturma izni ile ilgili olarak sizlere sunulan başvuru formlarını doğru bilgiler ve eksiksiz şekilde vize ofisimize sunmalısınız.

Ardından gereken evrakları ve kuralları sizlere açıklıyoruz. Oturum izni ile ilgili olarak daha fazla bilgi almak isteyen kişiler vizeofisi.com adresimizi ziyaret edebilirler.

Bangladeş Oturum İzni Hakkında Bilgi

Bangladeş sınırları içerisinde 6 aydan fazla uzun sürecek oturum izni ve vize işlemleri için Bangladeş oturum izni hakkından yararlanılması gerekmektedir. Bangladeş’te uzun süreli oturum izni almak için pek çok önemli kurallar ve sunulması istenen evraklar bulunmaktadır.

  • Bangladeş aile birleşimi de aynı şekilde diğer vize çeşitleri gibi birçok belge ve kanunu da yanında getirmektedir. Bangladeş de oturum izni almanın en kolay yolu aile birleşimi olmasıdır. Aile birleşiminden kasıt her iki ülke de eş, çocuk ya da ebeveynlerin olmasıdır.

Bangladeş Oturum İzni İçin Gereken Evraklar

Bangladeş oturum izni için gerekli olan evraklar şunlardır:

  • He iki ülkenin nüfus müdürlüklerinden alınması gereken belgeler vardır. Doğum belgesi kimlik gibi belgeler kişiler arasındaki akrabalık ilişkisinin anlaşılması için gereklidir.
  • Bangladeş de yaşayan kişinin eşi, çocuğu ya da ebeveyni Türkiye de yaşıyor ise Türkiye de yaşadığını gösteren belgelerde eklenmelidir.
  • Hangi ülke de yaşanıyorsa o ülkedeki adres bilgileri ve yasal ikamet belgeleri eklenmelidir
  • Evlilik olması halinde evlilik cüzdanı, çocuk olması halinde doğum belgesi, ebeveynlerden biri ya da ikisi olması halinde ise vukuatlı nüfus örneği ile akrabalık derecesinin ispat edilmesi beklenmektedir.
  • Başvuru yapan kişiye ait doğum belgesi hem İngilizce hem de Türkçe olarak yazılmış olması gerekmektedir. Bu belge Türkiye de Nüfus müdürlüğünden Bangladeş de ise Aile bakanlığından temin edilmelidir.
  • Oturum izni için sponsor olan kişi eş ise mutlaka evlilik cüzdanı belgeler içerisinde yer almalıdır
  • Her iki tarafa da ait kimlik fotokopileri
  • Çocuklar için okuldan alınmış olan başvuru belgesi mutlaka olması gereken evraklardan biridir.
  • Şayet çocukların anne ya da babası ölmüş ise ölüm belgeleri ibraz edilmelidir
  • Kişiler arasında ki akrabalık 3. Derece ise sponsor olacak kişinin finansal durumunu ispatlayacak evraklar
  • Hem Türkiye de hem de Bangladeş de ikamet hakkın bulunanların kimlik fotokopileri
  • Her iki ülke adına ikamet etme izini olanların ailelerinin kimlik bilgileri fotokopisi.
  • Uçuş rezervasyon bilgileri.
  • Başvuran kişinin gerekli olan aşıları olduğunu ispatlayan doktor raporu bulundurması gerekmektedir.
  • Listede yer alan belgeler Türkiye de hazırlanıyorsa İngilizce ve Türkçe yazılmış olarak beyan edilmesi gerekir. Bangladeş de yazılıyor ise Bangladeş dilince ve İngilizce olarak beyan edilmesi gerekir.

Bangladeş Oturum İzni Almak Zor mu?

Bangladeş oturum izni alabilmek için istenen belgeler biraz karmaşık görünse de aslında akrabalık ilişkisine yönelik her türlü belgenin hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırlanıp sunulması oturum izninin alınmasında büyük katkısı olacaktır.  Hem Bangladeş de hem de Türkiye de yaşayan bireylerin doğum kayıtları, ikamet ettikleri adres bilgileri belge olarak dosyaya eklenmelidir.

  • Bangladeş oturum izni alınabilmesi için Bangladeş de yaşayan aile bireyinin sponsor olması istenmektedir. Başvuran kişiye sponsor olduğunu ifade eden sponsorluk dilekçesinin ekine maddi durumunu gösteren belgeleri de mutlaka eklenmesi beklenmektedir.
  • Bangladeş vize ofisi olarak sizlere oturum izni için başvuru imkanını sunuyoruz. Gereken başvuru formu doldurulduktan sonra talep edilen evrakların eksiksiz olmasına özen gösteriniz. Bangladeş vizeleri için tüm bilgileri öğrenmek adına vizeofisi.com adresimizden yararlanabilirsiniz.

Bangladeş Çalışma Vizesi

Bangladeş vize ofisi olarak vize işlemlerinizi sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bangladeş çalışma vizesi almak isteyen kişiler vize ofisimiz aracılığı ile başvuru formlarını alarak işlemlere başlayabilirler.

Ardından sizlere sunduğumuz gerekli evraklar listesi tam bir şekilde hazırlandığında Bangladeş çalışma vize işlemleriniz Konsolosluklar tarafından işleme alınacaktır. Bangladeş vize işlemleri hakkında daha çok bilgi almak adına vizeofisi.com adresimizi göz atabilirsiniz.

Bangladeş Çalışma Vizesi Hakkında Bilgi

Bangladeş çalışma vize başvuru işlemi Bangladeş Başkonsolosluğu, Bangladeş Büyükelçiliği ve Bangladeş vize ofisimiz aracılığı ile yapılabilmektedir. Bangladeş çalışma vizesi için gereken şartların yerine getirilmesi şahsi ya da yetki verilmiş acenteler üzerinden başvuru işlemi gerçekleştirilmektedir.

  • Bangladeş seyahatinin nedeni çalışma nedenli olması halinde Bangladeş çalışma vizesi başvurusu gerçekleştirilmelidir. Bangladeş çalışma vizesi almak için çalışılan kurumdan dilekçeyle birlikte Bangladeş’te çalışılacak firmadan çalışma yazısının alınması gerekmektedir. Çalışma yazısı firma tarafından alınmalı ve resmi kurumdan olması gerekmektedir.
  • Bangladeş çalışma vizesi için yapılacak işlemler ve hazırlanması gereken belgeler, diğer Bangladeş vize türlerinden farklı olmaktadır.
  • Çalışma vizesi için bekleme süreci de istenen evrak listesi de daha uzun olmaktadır. Bangladeş çalışma vizesi, 3 aylık verilmektedir. Tek girişli veya çok girişli olarak verilen Bangladeş çalışma vizesi ile ilgili işlemler için vize ofisi Bangladeş temsilcisinden hizmet alabilirsiniz.

Bangladeş Çalışma Vizesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bangladeş çalışma vizesi başvuru işlemleri için evrakların doğru ve eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir. İstenen tüm belgeler Bangladeş Konsolosluğu’nun istediği düzeyde hazırlanmalı ve çalışılacak firmadan davetiye yazısının alınması gerekmektedir.

  • Bangladeş Konsolosluğu, gereken evrakların arasında firmadan gelen davetiye yazısının bulunmaması durumunda, çalışma vize başvurusu işlemlerini iptal etmektedir. Bu nedenle Bangladeş’te çalışılacak olan firmadan mutlaka davetiye yazısı istenmeli ve bu davetiye Bangladeş çalışma vizesi dosyasına eklenmelidir.
  • Bangladeş çalışma vize başvurusu işlemlerinin gerçekleşmesi için şirketten gelen davetiye yazısı ve dilekçe zorunlu olan belgelerin en başında gelen önemli unsur olmaktadır.

Bangladeş Çalışma Vizesi Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Bangladeş çalışma vizesi başvurularının sonuçlanması genelde 3 veya 5 iş günü bulabilmektedir. Çalışma vize başvuru işlemlerinin vize ofisi aracılığı ile Bangladeş Konsolosluğu’na yapılmasının ardından Bangladeş Göçmenlik Ofisi içerisinde oturum işlemlerinin yapılması zorunlu olmaktadır.

Bangladeş Çalışma Vizesi İçin Gereken Evraklar

Bangladeş çalışma vizesi için başvuru dosyasında olması istenen belgeler şunlardır:

  • Pasaport. (Çalışma izni işleminde kullanılacak olan pasaportun vize bitiminden sonra 6 ay daha süresi olması ve vize basılacak 2 adet boş sayfasının da olması gerekir. Ayrıca ek olarak pasaportun içerisinde bulunan kimlik bilgileri içeren sayfaların fotokopisi gerekir.)
  • Vize başvuru formu. (Çalışma vize başvuru sahibi tarafından tam ve eksiksiz olarak doldurulmuş olmalıdır.)
  • 3 adet biyometrik fotoğraf. (Arka fonu beyaz ve son 3 ay içerisinde çekilmiş.)
  • Vize talep dilekçesi. (İngilizce talep dilekçesi. Şirketin antetli kağıdında konsolosluğa hitaben yazılmış imzalı ve kaşeli olması gerekir.)
  • Şirket evrakları. (İngilizce olarak Türkiye’de bulunan ticaret odasından faaliyet mektubu, şirketin evrakları, faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazetesi fotokopisi, işe giriş bildirgesi ve son 3 ayı kapsayacak şekilde maaş bordrosu. Kaşeli ve imzalı olmalıdır.)
  • Davetiye. (İngilizce olarak Bangladeşli firmadan davet mektubu.)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi ya da kimlik kartı fotokopisi.

Bangladeş vize ofisi olarak çalışma vize başvurularınıza olanak sağlıyoruz. Gereken kriterler çerçevesi içerisinde gerçekleştirilen vize başvuru işleminde olumlu dönüş alınması mümkün olmaktadır.

Gereken evrakların konsolosluğun talebine göre düzenlenmesi bu sürecin olumlu şekilde tamamlanmasına destek olacaktır. Önemli bilgileri almak adına vizeofisi.com adresimizden bizlere ulaşabilir ve gereken tüm bilgileri eksiksiz şekilde bizlerden alabilirsiniz.

Bangladeş Form Ve Dilekçe Örneği

Bangladeş Vize Formu

Bangladeş Turistik Dilekçe

Bangladeş Ticari Vize Dilekçe

Bangladeş Vizesi S.s.s

Bangladeş Vize Ücreti Ne Kadar?

Vize alacak kişilerin istedikleri vize türüne göre değişime uğramaktadır. Tek girişlik vizenin ücreti 58 USD, çok girişli vizenin ücreti 194 USD’dir.

Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bangladeş vize başvurularının sonuçlanma süresi başvuran kişilerin belgelerine göre 5 ve 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Bangladeş Türkiye’den Vize İstiyor Mu?

Resmi pasaport sahibi olan kişilerin 90 gün için vizesiz giriş izni bulunmaktadır ancak normal pasaporta sahip olan kişiler vize almak zorundadırlar.

Oyla! post

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir