Finlandiya Oturum Başvurusu – Hangi Durumlarda Alınır?

Dünyanın en güzel ülkelerinden bir tanesi olan Finlandiya yaşanabilir açıdan bakıldığında da oldukça iyi durumdadır. Mutluluğun temsili niteliğinde ülkede uzun yıllar yaşamak isterseniz belirli izinleri almanız gerekmektedir. İster geçici isterseniz de kalıcı ikame izinleri ile bu mümkün kılınmaktadır.

  • Finlandiya oturum izni alarak yaşamınızın bundan sonra ki bölümünde çok daha kaliteli yaşamak ayak basabilirsiniz. En az 3 ay kalacakların almaları gereken oturum izinlerinde esaslara göre hareket edilmesi önemlidir. Fakat çalışma amacı ile alınması gereken izin ise kısa süreli olmaktadır.
  • 4 yıllık süreyi kapsayan sürekli ikama izni almanız durumunda 4 yıl boyunca hiçbir sıkıntı çekmeden Finlandiya’da yaşayabilirsiniz. 4 yıllık süre dolduktan sonra uzatma isterseniz tekrardan başvurularda bulunmanız gerekecektir.

Finlandiya Oturum İzni İçin Gerekenler

Neden Finlandiya’da kalmak istediğinizi belirten dilekçe ayrıntılı şekilde anlatılmalı ve tüm faktörler belirtilmelidir.

  • Sizin hangi gerekçe ile kalacağınız konusunda komisyonun ikna olması ve gereksinimleri tam karşılaması gerekir. İş amacı, aile bağları ve eğitim gibi etkenleri hesaba katarak başvurularda bulunmanız önemli esaslardandır.
  • Uygulamalarla alakalı öncelikleri belirlerken her türlü belgeyi doğru şekilde doldurmanız önemlidir. Başvuru öncesinde evrakların yeterliliğini de kontrol etmelisiniz.
  • Peşin olarak ödemeniz gereken oturum izni ücreti başvuru esnasında nakit olarak yapılmalıdır. Ödemeniz gereken ücreti ile ilgili net rakamları öğrenmeniz nakit götürmeniz açısından önemlidir. Her yıl değişen tutarları resmi web sitesi adreslerinde irdeleyebilirsiniz. Ödeme yaptıktan sonra başvurunuz ret ile sonuçlandığında ise ödemiş olduğunuz tutarları iade alamazsınız.
  • Başvuruların mutlaka İngilizce ya da Fince yapılması gerekmekte olup, ek belgelerin tamamı çeviri ile hazırlanmalıdır. Ayrıca başvuru esnasında sizden parmak izi ibrazı istenmektedir.

Finlandiya Oturum BaşvurusuOturum İzin Kartı

Başvurunuzu esaslara uygun şekilde yaptıktan sonra onay alırsanız, biometrik oturum izin kartı tarafınıza verilecektir. 5 yıl geçerliliği olan bu kart süresi dolduktan sonra yenilenmesi gerekmektedir. Süre dolduktan sonra yenileme işlemi için Finlandiya yere polisine başvurmalısınız. İzinler konusunda hassas olmanız size önemli avantaj sunarken mutlaka doğru şekilde planlama yapmalısınız.

  • Finlandiya’da rahat dolaşım sağlamanız açısından oturum izin kartı size rahatlığı da sunacaktır. Birçok ayrıcalığı elde etmiş olmanın da etkisi size sunulmuş olacaktır.  Finlandiya oturum izni alındıktan sonra haklarınızı iyi bilmeniz sizin yararınıza olacaktır. Haklar konusunda geniş araştırma yapmanız ve haklarınıza göre hareket etmeniz daha doğru olacaktır.

Finlandiya Oturum İzni İle Hangi Haklar Kazanılmış Olur?

Tüm esaslar doğru şekilde uygulamaya konulduktan sonra artık birçok konuda özgürce hareket edebilirsiniz. Ev tutabilir ve dilediğiniz yerde yaşamınızı sürdürebilirsiniz. Finlandiya’da dilediğiniz yere seyahat edebileceğiniz gibi ülkeden ayrılmanız da herhangi bir sıkıntı yoktur.

  • İkame izniniz ile alakalı süreler dolmadan dilediğiniz gibi giriş çıkış yapmanız da mümkündür. Oturum süresince eğer çalışma izniniz varsa istediğiniz işte çalışmanızın olanağı vardır. Resmi dairelerde işe girememe dışında birçok yönden iş hayatında aktif şekilde rol oynayabilirsiniz. Oturum izninizin sayesinde Schengen ülkelerinde 3 ay kalmanız ve özgürce seyahat etmeniz de mümkündür.

Finlandiya Oturum İzni Başvurularında Dikkat Edilecek Hususlar

Araştırmalarınızı yaparken neden Finlandiya’da kalmak istediğinizi çok iyi şekilde ifade etmeniz ve bu sebeplere bağlı olarak evrak ibraz etmeniz önemlidir. Sizin kalacağınız sürelerde güven veren yapınız ön planda olurken kanunlar karşısında da sorun çıkarmayacağınızın temini olmalıdır.

  • Belirli bir ekonomik güce sahip olmanız oturum iznini alabilmeniz de oldukça etkili olacaktır. Amacınıza yönelik adımlar atarken de her etkeni tartmalı ve hassas noktaları iyi bilmelisiniz. Kalmayı planladığınız süre boyunca da hal ve hareketlerinize dikkat etmek süre uzatımlarında size kolaylık sağlayacaktır.

Finlandiya Aile Birleşimi İşlemleri

Farklı ülkelerde yaşayan insanların beraber yaşamaları en doğal hakları olurken bu hususta kanunlara göre hareket etmek çok önemlidir. Finlandiya’da yaşamını sürdüren ailenizden birisi varsa onunla beraber Finlandiya’da yaşayabilirsiniz. Elbette bunun için almanız gereken izinler ve belgeler söz konusudur. Finlandiya aile birleşimi elde edebilmeniz için oturum iznine sahip olmanız gerekmektedir.

  • Oturum izni olmadan aile birleşiminde bulunmanız mümkün olmamaktadır. Esaslara uygun şekilde hareket edip, birleşim hakkını elde etmeniz de mümkündür. Aile birleşimi ile alakalı oturum iznini henüz alamadıysanız da Finlandiya aile ziyareti vizesi ile 90 güne kadar kalmanız mümkündür. Alacağınız bu vize belirli bir süreyi kapsadığı için sadece ziyaret olarak gerçekleşecektir.
  • Oturum izni aldıktan sonra aile birleşimi için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bu yüzden de Finlandiya’ya gitmek için alacağınız vize ile oturum iznine başvurmanız ve sonrasında Finlandiya aile birleşimi işlemlerini başlatmanız gerekecektir. Aile birleşimi için gerekli olan oturum iznini Finlandiya’da ki aile bireyiniz sizin adınıza alamamaktadır. Bizzat sizin başvurmanız gerektiği için usullere uygun şekilde hareket etmelisiniz.
  • Finlandiya’da yaşamını sürdüren aile üyeniz sizin sponsorunuz olarak kabul görmektedir. İşlemleri de sponsor bağlantısı ile yürütmeniz çok önemlidir. Akrabalığın derecesine göre değişen sponsorlukta eş, çocuk gibi yüksek aile bağı olması gerekmektedir.

Finlandiya Aile Birleşimi İçin Gereken Evraklar

  • Pasaportunuzun son 10 yıl içerisinde çıkartılmış olması önemli olurken seyahat dönüşünde de en az 6 ay daha geçerliliğini yitirmemesi gerekir. Ayrıca pasaport içerisinde yeni vize için en az 2 boş sayfanın olması da elzemdir. Pasaportta eksik sayfa olmamasına ve yıpranmamış olmamasına da ayrıca dikkat etmelisiniz.
  • Seyahati gerçekleştirecek kişi 18 yaşından küçükse mutlaka muvafakaname verilmelidir. Orijinal olarak verilmesi gereken bu belge fotokopi olarak ibraz edilirse başvuru ret edilebilir.
  • Yabancı uyruklu eşin tüm bilgilerini içermesi gereken uluslararası evlenme kayıt örneği dosyada bulunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği başvuruda bulunacak olan kişinin açık adresini içermeli ve her bir aile bireyinin de bilgilerini göstermelidir. Finlandiya aile birleşimi vize işlemleri için önemli olan bu belge sponsorluk tespiti açısından da çok önemlidir.
  • 35 x 45 mm ebatlarına sahip olması gereken biometrik fotoğraf 2 adet olmalıdır. Arka fonunun beyaz olması gereken fotoğrafın son 3 ay içerisinde çekilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. İşlemler için kullanılacak bu fotoğraf daha önce herhangi bir vizede kullanılmamış olmalı ve pasaportta da bulunmamalıdır.
  • Aile birleşimi için sponsor olan kişinin oturum izni, kimlik kart fotokopisi ve Finlandiya pasaportu mutlaka dosyada bulunmalıdır. Bu belgeler karşılaştırma yapılmak için kullanılmakta olup, destekleyici özelliğe sahiptir.
  • Başvuru sahibinin kimlik bilgilerini net şekilde gösteren ve T.C. kimlik numarasının bulunduğu arkalı önlü fotokopisi olmalıdır.
  • Başvuru öncesinde herhangi bir evlilik varsa ve bu evlilik bitirilmiş ise boşanmaya dair belgeler mutlaka tercüme ettirilerek sunulmalıdır.
  • Evliliklerin ispat edilmesi açısından mutlaka evlilik belgesi ibraz edilmelidir. Evliliğin ispatı ortaya konulmadan yapılan başvurudan olumlu sonuç alma ihtimaliniz çok düşüktür.
  • Ödemenizin zorunlu olduğu ücretler ile ilgili dekontları da mutlaka dosyada bulundurmalısınız.
  • Başvuru sahibinin yeterli seviyeye sahip dil bilgisinin olduğunu ispat etmesi gerekir. Bunun için dil sınavı sertifikası veya diploma gibi resmi belgeleri ibraz etmesi yeterlidir. Dil konusunda çok iyi derece de olunması gibi bir zorunluluk yoktur.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz belgelerin yetersiz görülmesi halinde sizden ek belge talebi söz konusu olabilir. Bu belgelerin neler olduğu ve ne tür içeriklere sahip olduğu tarafınıza bildirilecektir. İstenilen düzeyi sağlamadığınız sürece başvurudan olumlu sonuç alma ihtimaliniz düşük olacaktır.

Finlandiya Çalışma İzni İşlemleri

Yüksek ekonomik güce sahip olan Finlandiya gelir açısından bakıldığında cazip ülkelerden bir tanesidir. Güçlü ekonomiye sahip ülkede çalışabilmeniz için almanız gereken izinler vardır. Belirli kanunlara ve kurallara göre Finlandiya çalışma izni işlemleri sürdürmeniz gerekmektedir.

  • Belirli bir anlaşma ve ticari faaliyet üzerine kurulu düzende hareket etmeniz elzemdir. Çalışma düzeninize göre oturum izni almanız gerekirken kısa süreli ve uzun süreli çalışmalarda bulunmanız mümkündür. Gelir noktasında yapılan değerlendirmelere göre hareket edildiği için mutlaka esaslara göre yol haritası çizmelisiniz. Alacağınız çalışma izni ile alakalı karar merci Ekonomik Kalkınma, Ulaşım ve Çevre merkezidir.
  • Oturum izniniz olmadan çalışmanız durumunda ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacağınızı unutmamalısınız. Önce oturum izni sonra çalışma izni şeklinde bir yapı söz konusu değildir. Yani çalışma düzeniniz ile alakalı bilgi aktarımı yaptıktan sonra oturum iznini de aynı anda yürütebilirsiniz.
  • Düzen açısından oldukça farklı hallerin söz konusu olduğu yapıda doğru etkiyi elde etmeniz yapacağınız iş ile doğru orantılıdır. Bazı oturum izinlerinde çalışılması konusunda yasaklar söz konusu olabileceği için bu hususlara ayrıca dikkat etmelisiniz.
  • Belirli bir süre Finlandiya’da kalacak kişilerin eş veya çocuklarını beraberinde getirip oturum izni aldıkların çalışma iznine müsaade edilmemektedir. Bu tür ayrıntıları bilerek hareket etmek çok daha doğru olacaktır. Ayrıca Finlandiya çalışma izni olmadan hiçbir şekilde çalışmalara katılmamak gerekir. Oturum izninizin iptal olmasına sebep olabilecek bu haller oldukça önemlidir.

Finlandiya Oturum İzni Olmadan Çalışma Şartları

Finlandiya’da oturum izni olmadan çalışılması mümkün olmamakla birlikte bazı durumlarda çalışılması mümkündür. Elbette bunun için de bazı şartların yerine getirilmesi ve çalışacağınız işin oturum izni olmadan da yürütülebilir olması gerekir. Finlandiya Oturum izni olmadan çalışma şartları değerlendirmesinde tercüman, uzman, öğretmen, hakem, sanatçı, sporcu gibi belirli bir süreyi kapsayan işlerde geçerliliği vardır.

  • Bu özelliklere uyan kişilerin çalışmalarında herhangi bir sıkıntı olmadan 90 güne kadar kalmaları mümkündür. Esaslara uygun olmanız konusunda mutlaka değerlendirme cevabına göre hareket etmelisiniz.
  • Davetiye üzerine kurulu bu düzende uyumluluk çok önemli olup, size doğru etkiyi oluşturacak yapı sunulacaktır. Sizden talep edilen belgelerle birlikte başvurunuzu yapabilirsiniz. Finlandiya çalışma izni konusunda detaylı bilgi edinmek ve başvuru da bulunmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Kısa sürede iş düzeninize göre izinleri almanız mümkün kılınacaktır.

Finlandiya Çalışma İzni İçin Dikkat Edilecek Hususlar

Oturum izni olmadan çalışma şartlarını yerine getiremiyorsanız hiçbir şekilde Finlandiya’da çalışamazsanız. Aile fertlerinizden biriniz ziyarete gidip, orada bir işte çalışırım mantığıyla hareket ettiğinizde sonuç hüsran olacaktır. Schengen ülke grubunda olmasından dolayı böyle bir hatalı davranış Schengen bölge ülkelerine ziyaretlerinizi de engelleyecektir.

  • Uzun süre bu ülkelere gitmenizin önüne engel teşkil edecek bu duruma dikkat etmelisiniz. Hangi amaç ile seyahat ederseniz o amaç ile hareket etmeniz elzemdir. Finlandiya çalışma izni konusunda katı kurallara sahip olması sizin ne denli dikkatli olmanız gerektiğini de gösterir.
  • Çalışma prensipleri hususunda özel davetler ya da özel araştırmalar size kolaylık sağlarken bu noktada oldukça avantajlı olursunuz. Çalışma iznini belirli bir süreyi kapsadığında geçici olarak anlaşma yaptıysanız kalma ve gıda konusunda giderleri firmanın karşılamasını isteyin.
  • Zira yüksek maliyetler karşısında kazancınız eriyip gidebilir. Belirli bir birikim yapabilme ya da kazandığınız meblağlıyı elinizde tutabilme adına bu etken önemlidir.
  • Kalifiyeli eleman konusunda daha ön plana çıkan yapı size kolaylığı da sunmuş olacaktır. Farklı hallerden uzak kurallara uygun şekilde başvurunuzu yapabilmeniz de uzman kadromuzdan destek alabilirsiniz. Tüm etkenleri hesaba katan çalışanlarımız risksiz haller ile en doğru etkiyi oluşturmaktayız. Finlandiya vizesi detayları için tıklayınız.

Finlandiya Oturum İzni Hakkında Güncel Bilgiler

Pek çok kişinin merak ettiği bu ülke için seyahat planı yapan kişilerin öncelikle Finlandiya vizesi alması gerekmektedir. Vize almak için gerekli şartlar ise başvuruda bulunacağınız vize türüne göre farklılık gösterecektir.

  • Finlandiya turistik vize bu ülkeye yapılacak kısa dönem seyahatler dolayısıyla alınması gereken ve ülke sınırları içerisinde 90 gün ikamet olanağı sağlayan bir vize türüdür. Finlandiya Schengen ülkeleri içerisine dahil olduğu için bu ülkeye yapılacak turistik geziler için C tipi Schengen turistik vize alınması şarttır.
  • Finlandiya D tipi vize ise uzun süreli ikamet gerektiren durumlar için alınan vize türüdür. Ve bu vize türü içerisinde ikamet izni de barındırır. Çünkü D tipi vize ile ülke sınırları içerisinde 90 günden fazla kalınması durumu söz konusudur. Bu durumda da Schengen ülkelerinin her birinde ikamet izni alınması durumu şart haline gelmiştir.
  • Finlandiya oturum izni yukarıda da bahsettiğimiz gibi uzun süreli vize türü olan D tipi vizenin alınması ile mümkün olmaktadır.
  • Bu durumda Finlandiya oturma izni nasıl alınır sorusunun yanıtı için öncelikle D tipi vize kategorisinden bir vize türüne başvuruda bulunmak gerekmektedir. Bu türler; aile birleşimi, eğitim ve çalışma vizeleri olabilir.
  • Finlandiya çalışma vizesi kaç güne çıkar sorusunun yanıtı ise değişkendir. Çünkü başvuru merkezleri ve konsolosluklarda dönem dönem yoğunluklar söz konusu olabilmektedir. Ancak yine de genel olarak başvuru sonuçlarının yaklaşık 15 ila 30 gün içerisinde açıklandığı bilinmektedir.
  • Finlandiya oturma izni şartları arasındaki en büyük unsur, uzun süreli D tipi vizenizin bulunmasıdır. Bunun için de çalışma vizesine başvuruda bulunabilirsiniz.

Fransa Oturum ve Vatandaşlık S.S.S

Finlandiya Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

Finlandiya’da 4 ay 7 yıl ikamet etmek ve yerel dili öğrenme vatandaşlık başvurusu yapılmaktadır. Vatandaşlık için her türlü bilgi göçmenlik dairesi internet sitesinde paylaşılır.

Yurt Dışında Oturma İzni Nasıl Alınır?

Yurt dışında oturma izni başvuru sahibinin ikamet ettiği ilde bulunan idarelerine başvuru yapılarak alınır. Başvuru online ortamda gerçekleştikten sonra gerekli belgeler randevu günü öç İdaresi teslim edilir.

Schengen Oturum İzni Nedir?

Finlandiya’ya kısa süreliğine gidecek olanların aldığı Schengen vizesi geçerlilik süresi 180 gün içinde 90 gündür. Daha uzun süre ülkede kalmak isteyenler oturma iznine başvurmak zorundadır.

Oyla! post

Alakalı İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir