İsrail Vizesi 2023 Nasıl Çıkarılır?

İsrail Vize İşlemleri sadece yetkili vize merkezleri aracılığı ile yapılabilmektedir. Şahısların doğrudan İsrail konsolosluğu aracılığı ile vize talep başvurusu engellenmiştir.

  • İsrail Konsolosluğu vize prosedürleri konusunda oldukça katı bir tavır sergilemektedir. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve İsrail Devleti arasında ki siyasi çekişme yüzünden Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarına İsrail Konsolosluğu bazı zamanlarda ciddi sıkıntılar çıkarabilmektedir.
  • Bu yüzden yetkili vize merkezleri aracılığı ile yapılan vize talep başvuruları neredeyse her zaman olumlu sonuçlanarak seyahat planı yapan kişilerin hem duygusal hem de maddi ve ekonomik açıdan mağdur olmasının önüne geçilmektedir.
  • Bordo renk pasaport sahibi yani umuma mahsus pasaport sahibi kişiler vize talep başvurularında İsrail Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olan prosedürlere tabi tutulmaktadır.
  • Ancak yeşil renkli ve siyah renkli pasaport yani hususi pasaport ve diplomatik pasaport sahibi kişiler vize talep başvurularında farklı yollar izleyerek İsrail vize işlemleri daha hızlı ve daha kolay yollardan tamamlayabilmektedirler. İsrail Konsolosluk çalışanları her vize talebini kendi içinde ayrı olarak değerlendirmekte ve sonuca bağlamaktadır.
  • İsrail Konsolosluğu vize türlerini birden fazla çeşitlere ayırmıştır. İsrail Konsolosluğundan vize talep başvurusunda bulunan kişiler amaçlarına uygun olan vize türünü tercih etmelilerdir. İsrail Konsolosluğu amacına uygun olarak vize talep başvurusunda bulunan kişilere İsrail turistik vizesi, İsrail öğrenci vizesi, İsrail çalışma vizesi, İsrail aile ve arkadaş ziyareti vizesi ve İsrail ticari vizesi vermektedir.
  • İsrail Konsolosluğu tarafından önceden belirlenmiş olan şartları yerine getiren kişiler yetkili vize merkezleri aracılığı ile rahatlıkla İsrail vizesi talebinde bulunabilirler. Burada en önemli husus ise vize talep başvuru dilekçenizin planladığınız seyahatiniz bütün detaylarını ve planlarını içermelidir.
  • Bu detaylar kısaca planladığınız seyahatinizin amacını, süresini, nerelerde bulunacağınızı, eğer önceden ayarlanmış ise uçak bileti bilgileri ve kalınacak otel bilgileri ve bu seyahat sırasında meydana gelecek maddi ve ekonomik yükümlülüğün kim tarafından karşılanacağı gibi bilgilerdir. Biz vize talep başvurunuza onay almadan otel yeri ayırtılması ve uçak bileti satın alınmasını tavsiye etmiyoruz. Zaten İsrail Konsolosluğu çalışanları vize talep başvurusu onaylanan kişiler için eğer kişi talep ederse uçak bileti satın alma ve otel yeri ayırtma işlemleri de gerçekleştirmektedir.
  • İsrail vizesine başvuru yapan kişilerin hazırlaması gereken en önemli evrak ise pasaporttur. Pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olması elzemdir. Pasaportunuzun üzerinde ve ya iç yapraklarında leke, iz, kir olmamalıdır. Pasaportunuz eskimemiş, yıpranmamış ve deforme olamamış olmalıdır ve planladığınız seyahatiniz süresince geçerliliğini koruması gerekmektedir.
  • Eğer pasaportunuz bu standartlara uymuyor ise vize talep başvurusu öncesinde pasaportunuzu yenilemenizi tavsiye etmekteyiz. İsrail vize talep başvuruları hakkında detaylı bilgi almak için yetkili vize merkezimiz ile irtibata geçebilirsiniz. Yetkili vize merkezimizde ki alanında uzman çalışma arkadaşlarımız sizlere vize konusunda gerekli tüm bilgilere vererek işlemlerinizi kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacaklardır.
  • Filistin Devletine gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları İsrail vizesine talep başvurusunda bulunmalılardır. Özellikle Kudüs’ü ziyaret etmek isteyen kişiler İsrail Konsolosluğunda bu seyahat planında bahsetmeli ve izin almalıdırlar. Aksi takdirde İsrail sınır polisi tarafından Kudüs’e sokulmamaktadırlar.
  • İzin belgesi olmayan kişilerin Kudüs’ü ziyaret etmesini engelleyen İsrail sınır polisidir. İsrail Konsolosluğu vize onayını pasaportunuz üzerine basmaktadır. Eskiden ayrı bir kart üzerine vize onayı basan İsrail Konsolosluğu bu uygulamayı hayattan kaldırmıştır. Bu bilgiyi vermemizde ki amaç pasaportu üzerinde İsrail Devletine giriş çıkış yaptığını gösteren damga olan kişiye Suudi Arabistan vize vermemektedir.

İsrail Turistik Vizesi

İsrail Turistik Vizesi işlemleri genel olarak 7 (yedi) gün ile 10 (on) iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Ancak belirtilen bu süre farklılık gösterebilmektedir. Bunun en büyük sebebi İsrail Konsolosluğu’nun vize talep başvurusunda bulunan kişiden istediği ek evraklar oluşturmaktadır.

  • israil Konsolosluğundan vize talep başvurusunda bulunan kişi vize değerlendirme sürecinde İsrail Konsolosluğu çalışanları tarafından ek evrak istenmesi durumunda belirtilen süre içerisinde istenilen evrakı ibraz etmekle yükümlüdür.
  • Vize işlemlerinin uzamasının bir diğer sebebi de İsrail Devletine ait resmi ve dini tatil günlerinin bazı zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti iş ve çalışma günleri ile çakışma durumunda yaşanmaktadır.
  • İsrail Turistik vize talep başvurusunda bulunan kişilere Konsolosluk çalışanları 90 (doksan) güne kadar vize vermektedir. Ancak 90 (doksan) günlüğüne verilen İsrail turistik vizesi onaylandığı günden itibaren geçerli olmaya başlar ve seyahat planı yapan kişi bu 90 (doksan) gün içerisinde en fazla 30 (otuz) gün İsrail devletinde turist olarak kalabilir.
  • Bazı durumlarda da İsrail konsolosluğu çalışanları turistik vize süresini seyahat süreniz kadar verebilmektedir.
  • Siyah renkli diplomatik pasaport sahipleri, yeşil renkli hususi pasaport sahipler ve gri renkli hizmet pasaportu sahipleri İsrail konsolosluğundan vize talep başvurusunda bulunmadan 90 (doksan) güne kadar vize muafiyeti kanunu ile İsrail Devletine seyahat edebilirler.
  • Ancak bordo renk umuma mahsus pasaport sahipleri İsrail Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olan vize talep başvuru prosedürlerine tabi tutulurlar. Umum mahsus pasaport sahipleri vize talep başvurularını sadece ve sadece yetkili vize merkezleri aracılığı ile yapabilirler.
  • Yetkili olmayan vize merkezleri aracılığı ile yapılan başvurular ve ya şahısların kendi başlarına doğrudan İsrail konsolosluklarına yaptıkları vize talep başvuruları değerlendirmeye tabi tutulmadan ret cevabı almaktadır.
  • İsrail Konsolosluğu planlanan seyahatin amacına ve vize talep başvurusunda bulunan kişiye göre istedikleri evraklarda farklılıklar oluşmaktadır.
  • İsrail turistik vizesi talep başvurusunda bulunmak isteyen kişiler yetkili vize merkezlerimiz ile irtibata geçerek seyahat amacına göre en güncel gerekli evraklar listesine ulaşabilir.
  • Yetkili vize merkezimizde ki uzman çalışma arkadaşlarımız sizlerle görüşerek güncel gerekli evraklar listesini sizlere ulaştıracaklardır. Sizlerin belirtilen evrakları temin etmeniz durumunda uzman arkadaşlarımıza kargo yolu ile gönderebilirsiniz.
  • Bizlerde yetkili vize merkezi olarak sizlerin adınıza vize talep başvuru işlemlerinizin bütün adımlarını gerçekleştirerek onaylanan pasaportunuz ve gerekli evraklarınızı sizin istediğiniz adrese tekrar kargo yolu ile ulaştırıyoruz.
  • İsrail Konsolosluğunun İsrail turistik vizesi için istedikleri ortak evraklar arasında ilk gelen evrakınız pasaportunuzdur. Pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olması konusuna dikkat etmelisiniz. Pasaportunuz üzerinde ve iç yapraklarında leke, iz, kir olmamalıdır.
  • Pasaportunuz eskimemiş, yıpranmamış ve deforme olmamış, yeni durumda olmalı ve planladığınız seyahat süresince geçerliliğini koruyor olmalıdır.
  • Eğer pasaportunuz belirtilen standartlara uymuyor ise vize talep başvurusunda bulunmadan önce yenilemenizi tavsiye etmekteyiz. Bu adımdan sonra gelen en önemli evrak ise vize talep başvuru formudur.
  • İsrail turistik vizesi talep başvurusu formunu eksiksiz, hatasız ve tam olarak doldurmalı ve ıslak imzanız ile imzalamalısınız. Bu adımdan sonra İsrail konsolosluğu sizden vize talep başvurunuzda kullanılmak üzere 2 (iki) adet biyometrik fotoğraf istemektedir.
  • Fotoğraflar 5 cm X 5 cm ebatlarında olmalı, güncel olmalı, arka fon beyaz olmalı, gözlüksüz olmalıdır. Bu adımdan sonra da seyahatiniz için eğer önceden ayarlanmış ve rezerve edilmiş uçak bileti ve otel rezervasyonlarınız var ise onları da İsrail Konsolosluğuna ibraz etmeniz gerekmektedir.

İsrail Ticari Vize

İsrail ticari vize sahibi olmak isteyen bordo renk umuma mahsus pasaport sahibi kişiler İsrail Konsolosluğunun önceden belirlemiş olduğu vize talep başvuru prosedürlerine tabi tutulurlar. Siyah renkli diplomatik pasaport sahipleri ve yeşil renkli hususi pasaport sahipleri ise 90 (doksan) güne kadar vize muafiyetinden faydalanarak İsrail Devletine ticari seyahatler düzenleyebilirler.

  • Ancak vize muafiyetinden yararlanarak İsrail Devletine ticari ziyaret düzenleyen kişiler 90 (doksan) gün geçerliliği olan vizenin sadece 30 (otuz) gününü İsrail devleti sınırları içerisinde geçirebilir.
  • Belirlenen süreden daha uzun süre İsrail devleti sınırları içerisinde kalmayı planlayan kişiler pasaportunun rengi ve türü ne olur ise olsun İsrail Konsolosluğuna vize talep başvurusunda bulunmalıdır.
  • Bordo renk umuma mahsus pasaport sahipleri İsrail Konsolosluğuna vize talep başvurusunda bulunurken davetiye mektubu ibraz etmek zorundadırlar.
  • Bu mektup sizi davet eden firma, kurum ve ya kuruluşun yetkilileri tarafından ıslak imzalanmış ve kaşelenmiş olmalı ve ticaret odasından da onaylatılmış olmalıdır.
  • Bu belge davet eden firma, kurum ve ya kuruluşun da faaliyet alanını ve firmanın açık adres bilgilerini içermelidir.
  • İsrail Ticari Vize talep başvuruları genel olarak 5 (beş) ile 10 (on) iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Ancak İsrail Konsolosluğu çalışanları vize talep başvurusunda bulunan kişiden sektöre göre ek evraklar isteyebilmektedir. Bu durum İsrail ticari vize değerlendirme sürecini uzatabilmektedir.
  • İsrail Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olan sektörünüze ve amacınıza en uygun vize türlerini ve gerekli evrakları yetkili vize merkezimiz ile irtibata geçerek öğrenebilirsiniz.
  • İsrail Konsolosluğunun vize talep başvurusunda bulunan kişiden talep ettiği evraklara, seyahatin amacına ve sektöre göre İsrail ticari vize harç ücretleri de değişiklik gösterebilmektedir. İsrail ticari vize harç ücreti konusunda detaylı bilgi almak için yetkili vize merkezimizde ki alanında uzman çalışma arkadaşlarımız ile irtibata geçebilirsiniz.
  • Yetkili vize merkezimizde ki arkadaşlarımız aracılığı ile sizler için güne özel kampanyalı ve indirimli fiyatlardan yararlanabilir ve paranızın cebinizde kalmasını sağlayabilirsiniz. Bizlere telefon işle arayarak, mail yolu üzerinden ve ya yetkili vize merkezimize gelerek ulaşabilirsiniz.
  • İsrail Ticari Vize almak isteyen kişilerin pasaportları yeni durumda olmalıdır. İsrail Konsolosluğu eskimiş, yıpranmış, yırtılmış ve ya deforme olmuş pasaportlar ile yapılan vize talep başvurularının sonuçlarını olumsuz olarak değerlendirmektedir.
  • Pasaportunuzun son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olması çok önemlidir. Ayrıca pasaportunuz planladığınız seyahatiniz süresince geçerliliğini korumalıdır. Bu adımdan sonra gelen en önemli evrak ise davetiye mektubunuzdur.
  • Davetiye mektubu ile İsrail devleti sınırları içerisinde bulunan ve faaliyet gösteren firmalar ile iş toplantılarına katılabilir, anlaşmalar yapabilirsiniz.
  • Eğer seyahat amacınız sektörel alanda gerçekleştirilen fuar, konferans, seminer tarzı etkinliklere katılmak ise davetiye mektubu almanız gerekmektedir. Ancak düzenlenen organizasyon davet usulü ile gerçekleştirilmiyor ise etkinliğin afişini ibraz etmeniz yeterli olacaktır.
  • İsrail Konsolosluğu makamına hitaben seyahatinizin amacını, süresini ve seyahat boyunca oluşacak olan maddi ve ekonomik sorumluluğun kim tarafından karşılanacağını içeren dilekçe yazmalısınız. Yazdığınız dilekçeyi ıslak imza ile imzalamalısınız ve firma adına kaşelemelisiniz.
  • Bu adımdan sonra İsrail devleti ticari vize formunu eksiksiz, hatasız ve tam olarak doldurmalısınız. Bu işlemlerden sonra kendi şirketinize ait faaliyet belgesi, vergi levhası, şirketinizin imza sirküleri, şirketinize ait banka hesap defteri özetiniz (bu belge banka yetkilileri tarafından ıslak imzalı olmalı ve kaşeli olmalıdır ayrıca banka yetkilisinin de imza sirküleri gerekmektedir), ticaret oda kaydınız, sağlık raporunuz ve sağlık sigortanızı da ek olarak eklemelisiniz.

İsrail Öğrenci Vize İşlemleri

İsrail Öğrenci Vizesi almak isteyen kişiler eğer bordo renk umuma mahsus pasaport sahibi ise İsrail konsolosluğu tarafından önceden belirlenmiş olan standart vize talep başvurusu prosedürlerine tabi tutulur.

  • Siyah renkli diplomatik pasaport sahipleri, yeşil renkli hususi pasaport sahipleri ve gri renkli hizmet pasaportu sahipleri vize talep başvurusunda bulunmadan vize muafiyetinden yararlanabilirler.
  • Ancak bu vize muafiyeti 180 (yüz seksen) günlük süre içerisinde 90 (doksan) günü geçmeyecek şekilde kullanılabilir. Belirlenen süreden daha uzun sürecek bir seyahat planı yapan diplomatik pasaport, hususi pasaport ve ya hizmet pasaportu sahipleri de İsrail konsolosluğunca belirlenmiş olan standart olan vize talep başvuru prosedürlerine tabi tutulurlar.
  • İsrail konsolosluğu şahısların doğrudan vize talep başvurusu yapmalarını engellemiştir. Vize talep başvuruları sadece ve sadece yetkili vize merkezleri aracılığı ile yapılmaktadır.
  • Yetkili vize merkezimizde bulunan alanında uzman çalışma arkadaşlarımız sizler için amacınıza en uygun vize türünü belirleyerek en uygun fiyata, en hızlı ve en güvenilir şekilde İsrail devleti vizesi işlemlerinizi gerçekleştirmektedir.
  • İsrail Öğrenci Vizesi sahibi olmak isteyen kişiler öncelikle İsrail Devleti sınırları içerisinde bulunan ve faaliyet gösteren lisans ve ya daha yüksek bir eğitim öğretim programı içeren eğitim öğretim kurumundan davetiye mektubu almış olmalıdır.
  • Davetiye mektubu eğitim öğretim kurumu yetkililerince ıslak imzalanmış ve kaşelenmiş olmalıdır. Ayrıca eğitim öğretim kurumunun yetkililerinin imza sirküleri de ek olarak eklenmelidir.
  • Bunun yanı sıra sizin tamamlamış olduğunuz eğitim ve öğretim hayatınıza ilişkin başarı durumunuzu gösterir belgeleri de ek olarak ekleyerek İsrail konsolosluğuna ibraz etmeniz gerekmektedir. İsrail Öğrenci Vizesi işlemleri 5 (beş) iş günü ile 7 (yedi) iş günü arasında sürmektedir.
  • Talep edilen İsrail Devleti Öğrenci Vizesi geçerlilik süresini İsrail konsolosluğu çalışanları belirlemektedir ve bu süre en uzun 1 (bir) yıl olarak belirlenmiştir.
  • Bu durumda eğer 4 (dört) yıllık bir lisans eğitimi için kabul edilmiş iseniz ve İsrail konsolosluğu sizlere 1 (bir) yıllık öğrenci vizesi onayı vermiş ise vize süreniz tamamlanmadan önce İsrail konsolosluğuna giderek bu süreyi uzatmanız gerekmektedir.
  • Süre uzatımı için yapılacak olan başvurularda geçmiş olduğunuz yıl içerisinde ki başarı durumunuzu gösterir belgeleri eğitim ve öğretim almış olduğunuz kurumun yetkilileri tarafından ıslak imzalı olarak temin etmeli ve İsrail konsolosluk çalışanlarına ibraz etmelisiniz.
  • İsrail Öğrenci Vizesi almak isteyen kişiler için gerekli ortak evraklar listesi aşağıda ki gibidir. Ancak unutulmamalıdır ki bu belirteceğimiz evraklar ortak evraklardır. İsrail konsolosluk çalışanları her vize başvurusunu kendi içerisinde ayrı olarak değerlendirmektedir.
  • Bu durum da aynı vize türüne başvuru yapan kişiler arasında bile istenilen evraklarda değişiklikler olabilmektedir. Bu durum sonucunda istenilen evraklara göre oluşacak olan evrak tasdik işlemlerine göre vize talep başvurusunda bulunan kişilerden talep edilecek olan vize başvuru harç ücretleri de değişiklik göstermektedir.
  • Ancak güne özel kampanyalı fiyatlarımız ile en uygun fiyata, hiçbir yere gitmenize gerek kalmadan İsrail Öğrenci Vizesi işlemlerinizi sizlerin adına yetkili vize merkezimizde ki profesyonel çalışma arkadaşlarımız tamamlamaktadır.
  • Sizler öncelikle yetkili vize merkezimize gelerek, telefon ile irtibata geçerek ve ya mail yolu üzerinden bizler ile irtibata geçerek amacınıza en uygun vize türünü ve belirlenen vize türüne ait gereken evrakları belirleriz.
  • Belirlenen gerekli evrakları temin ettikten sonra tarafımıza kargo yolu ile gönderebilirsiniz. Bizler de sizlerin adına bütün işlemlerinizi yaparak onaylanan vizeniz, pasaportunuz ve gerekli diğer evrakları sizin belirlediğiniz adrese kargo yolu ile ulaştırabiliriz.

İsrail Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

İsrail Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi sahibi olmak isteyen kişiler vize talep başvurularını sadece yetkili vize merkezleri aracılığı ile yapabilmektedir.

  • İsrail Konsolosluğu kişilerin kendi başlarına doğrudanİsrail Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi talep başvurusunda bulunmalarını engellemiştir. Siyah renk diplomatik pasaport sahibi kişiler, yeşil renk hususi pasaport sahibi kişiler ve gri renk hizmet pasaportu sahibi kişiler 180 (yüz seksen) gün içerisinde 90 (doksan) günü aşmayacak şekilde İsrail Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında belirlenmiş olan vize muafiyetinden yararlanarak vize talep başvurusunda bulunmadan seyahat gerçekleştirebilirler.
  • Ancak belirlenen süreden daha uzun sürecek bir seyahat planı yapan kişiler ve bordo renk umuma mahsus pasaport sahibi kişiler İsrail Konsolosluğunca önceden belirlenmiş olan vize talep başvurusu standart prosedürlerine tabi tutulular.
  • Vize talep başvurusunda bulunan kişilerin gerekli olan evrakları eksiksiz olarak tamamlaması ve gerekli form ve vize talep başvurusu dilekçesini eksiksiz, hatasız ve tam bir şekilde doldurarak ıslak imza ile tasdiklemesi ve İsrail konsolosluğu çalışanlarına ibraz etmesi gerekmektedir.
  • İsrail Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesialmak isteyen kişiler için en önemli evrak davetiye mektubudur. Davetiye mektubu herhangi bir sebepten ötürü İsrail devleti sınırları içerisinde bulunan ve orada oturum izni almış olan ve ya İsrail devleti vatandaşlığına hak kazanmış aile fertleriniz, akrabalarınız ve ya arkadaşlarınızdan tarafınıza gönderilmiş olmalıdır.
  • Tarafınıza gönderilmiş olan bu davetiye mektubunun İsrail devleti yetkili makamlarınca imzalanmış ve mühürlenmiş olmalıdır. Onaylanmamış davetiye mektuplarının geçerliliği yoktur.
  • Eğer onay almamış bir davetiye mektubu ile vize talep başvurusunda bulunursanız İsrail konsolosluğu çalışanları vize talep başvurunuzu değerlendirmeye tabi tutmadan ret cevabı verecektir. Eğer geçerli bir davetiye mektubuna sahip iseniz sırada ki en önemli evrakınız pasaportunuzdur.
  • Pasaportunuz mutlaka son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Pasaportunuz üzerinde ve iç yapraklarında leke, iz, kir gibi durumlar söz konusu olmamalıdır.
  • Pasaportunuz seyahatiniz süresince geçerliliğini korumalıdır. Pasaportunuz yeni durumda olmalı ve kesinlikle üzerinde ve iç yapraklarında yırtık olmamalı, yıpranmış olmamalı, deforme olmuş olmamalıdır. Bunun yanı sıra pasaportunuz da karşılıklı olarak en az 2 (iki) adet boş yaprak bulunmalıdır.
  • İsrail Konsolosluğu önceleri vize talep başvurularına onay alan kişilerin talebi üzerine kabul ve onay ibaresini pasaporta değil de başka bir kart üzerine basarak verebiliyordu.
  • Bu uygulamanın amacı pasaportu üzerinde İsrail devletine giriş çıkış yapmış olduğunu gösteren ibare bulunan kişilerin Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Katar, Suriye gibi Arap ülkelerine vize talep başvurularının kabul edilmemesi sebebi idi. Ancak İsrail konsolosluğu bu uygulamayı kaldırmıştır.
  • ebi başvurusuna kabul cevabı alan kişilerin pasaportları üzerine bu kabul ve onay damga ve ibareleri işlenmektedir. Yukarıda belirtildiği üzere geçerli bir davetiye mektubu ve pasaport sahibi iseniz diğer adıma geçebilirsiniz. Bu adımda İsrail konsolosluğu makamına yazılmış vize talep başvurusu dilekçenizdir.
  • Vize talep başvurusu dilekçeniz planladığınız seyahatinizin amacını, süresini ve seyahatiniz süresince oluşacak olan maddi ve ekonomik yükümlülüğün hangi yoldan ve kim tarafından karşılanacağı gibi detaylar içermelidir.
  • Dilekçe yazımının ardından gerekli vize talep başvuru formu eksiksiz, hatasız ve tam olarak doldurulmalıdır. Bu adımın ardından vize talep başvurusu başlatılabilmesi için gerekli olan vize talep başvurusu harç ücretini yatırmalısınız. Bu işlemleri tamamladıktan sonra tek yapmanız gereken evraklarınızı tarafımıza kargo yolu ile göndermenizdir. Gerekli tüm adımları sizler adına biz atacağız.

İsrail Çalışma Vize İşlemleri

İsrail Çalışma Vizesi talep başvurusu işlemleri genel olarak 7 (yedi) iş günü ile 10 (on) iş günü süre içerisinde tamamlanmaktadır. Ancak bazı durumlarda bu çalışma vize talep başvurusunun İsrail Konsolosluğu tarafından değerlendirme süreci uzayabilmektedir.

  • Bu değerlendirme sürecinin uzamasının sebeplerinin başında vize talep başvurusunda bulunan kişinin önceden temin hazırlayarak İsrail Konsolosluğu çalışanlarına ibraz ettiği evraklarda eksik ve ya hatalı belgeler olması durumudur. Bu durum sonrasında İsrail Konsolosluğu çalışanları vize talep başvurusunda bulunan kişilerden ek evraklar isteyebilmektedir.
  • Bu yüzden süreç istenilen ek evraklara göre uzayabilmektedir. Değerlendirme sürecinin uzamasının bir sebebi de İsrail Devletinin resmi ve dini tatil günlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin standart iş günleri ile çakışması durumunda yaşanmaktadır.
  • Bu yüzden İsrail Çalışma Vizesi talep başvurusunda bulunan kişilerin planladıkları seyahatlerinden en az 20 (yirmi) iş günü ve ya 25 (yirmi beş) iş günü öncesinde evraklarını hazırlayarak başvurularını İsrail Konsolosluğuna yapmalarını tavsiye etmekteyiz.
  • Siyah renk diplomatik pasaport sahibi kişiler, yeşil renk hususi pasaport sahibi kişiler ile gri renk pasaport sahibi kişiler 90 (doksan) güne kadar olan İsrail Devleti ziyaretlerinde vize muafiyetinden yararlanarak vize talep başvurusunda bulunmadan seyahatlerine planlayarak gerçekleştirebilirler.
  • Ancak belirtilmiş olan 90 (doksan) günlük süreden daha uzun bir seyahat planları var ise yine vize talep başvurusu yapmalı ve standart prosedürlere tabi tutulmalıdır. Bordo renk umuma mahsus pasaport sahibi kişiler ise İsrail Devleti ile geçerli olan vize muafiyetinden faydalanamazlar.
  • Bu kişiler İsrail Devletine düzenlemek istedikleri seyahatlerin süresi ne olursa olsun vize talep başvurusunda bulunmalılardır. İsrail Konsolosluğu tarafından standart vize talep başvurusu prosedürlerine tabi tutulurlar ve değerlendirmeye tabi tutulurlar.
  • İsrail Konsolosluğu vize talep başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin vize talep başvurularını sadece ve sadece yetkili vize merkezleri aracılığı yapılan başvuruları kabul etmektedir. Bu uygulamanın amacı vize talep başvurusunda bulunan kişilerin evrak hazırlama işlemleri sırasında oluşan hatalar ve eksiklikler yüzünden vize talep başvurularına ret cevabı almalarıdır.
  • Şahısların kendi başlarına doğrudan İsrail Konsolosluğuna yaptıkları vize talep başvurularında hatalı evrak, eksik evrak, yanlış ve ya yalan bilgiler ile doldurulmuş evraklar yüzünden ret cevabı alan vize talep başvuruları çok fazladır. Bu durumda da vize talep başvurusunda bulunan şahıslar hem maddi hem de manevi olarak mağdur olmaktaydılar.
  • Bu yüzden İsrail Konsolosluğu vize talep başvurularını sadece yetkili vize merkezleri aracılığı ile kabul etmektedir.
  • İsrail Çalışma Vizesi sahibi olmak isteyen kişiler hazırlaması gereken bazı ortak evraklar vardır. Burada şu hususu belirtmek önemli olacaktır. Burada sadece ortak evraklardan bahsedeceğiz. İsrail Konsolosluğu her vize talep başvurusunun durumuna göre ek evraklar istemekte ve ya vize türüne göre istenilen evraklarda değişiklikler olmaktadır. Ortak evraklar listesinin ilk sırasında pasaport bulunmaktadır.
  • Pasaportunuz son 10 (on) yıl içerisinde alınmış olmasına dikkat edilmelidir. Pasaportunuzun üzerinde ve iç yapraklarında leke, iz, kir bulunmamalıdır. Pasaportunuzun seyahatiniz süresince geçerliliğini koruması gerekmektedir. Pasaportunuz da yırtık olmamalı, deforme olmamış, yıpranmamış olmalıdır.
  • Pasaportunuz yeni durumda olmalı ve iç yapraklarında en az 2 (iki) adet karşılıklı boş yaprak bulunmalıdır. İsrail Konsolosluğu makamına yazılmış ve almak istediğiniz vizenin amacını ve süresini belirten vize talep başvuru dilekçesi olmalıdır.
  • İsrail’de faaliyet gösteren ve önceden anlaştığınız firma, kurum ve ya kuruluşun sizinle çalışmak istediğini belirten davetiye mektubu sahibi olmalısınız.

İsrail Oturum İzni

İsrail Oturum İzni anayasa da belirlenmiş olan kanunlara göre verilmektedir. İsrail Devleti Oturum İzni almak isteyen kişiler birden fazla yol ile bu izne sahip olabilirler.

  • Bu yollar İsrail devleti göçmen vizesi, İsrail devleti geçici oturma izni vizesi, İsrail öğrenci oturum izni vizesi, İsrail devleti din adamı oturum izni vizesi, İsrail devleti eş ve çocuk oturum izni vizesi, İsrail devleti çalışma oturum izni vizesidir.
  • Yukarıda belirtilmiş olan oturum izni vizeleri ile yabancı uyruklu kişiler İsrail devletinde oturum izni sahibi olabilirler. Belirlenmiş olan oturum izni vizelerinin bir kısmı talep başvurusu oluşturarak konsolosluklardan temin edilebilir.
  • Ancak bazıları da sadece ve sadece İsrail Devleti İç işleri bakanlığından talep başvurusunda bulunarak temin edilebilir.
  • Bu noktada dikkat edilmesi gereken durum oturum izni talep başvurusunda bulunacak kişilerin içinde bulunduğu sosyal duruma ve şartlara göre uygun oturum izni vize talep başvurusunda bulunmalılardır.
  • İsrail Göçmenlik vizesi genel olarak Yahudi olan insanlara verilmektedir. İsrail Devleti anayasasında belirlenmiş olan kanun ile beraber her Yahudi’nin İsrail Devletine göç etme hakkı vardır. Bu yasa ile İsrail Devleti resmi dini olarak belirlemiş olduğu dine mensup olan kişilerin kolayca Yahudi ülkesi olan İsrail Devletine göç etmesini sağlamak istemektedir.
  • Ancak bu konuda bazı sınırlamalar bulunmaktadır. Sınırlamalar ise şu şekildedir. Çocuğun Yahudi bir anneden doğmuş olması onu Yahudi yapar ve İsrail devletine göç hakkı elde eder.
  • Önceden Yahudi olmayıp daha sonradan Yahudi olmuş bir kişi artık sadece Yahudiliğe inanıyor ise ve başka bir dine mensupluğu yok ise başka bir inanca inanmıyor ise göç hakkı elde eder.
  • İsrail Devleti belirlenmiş olan bu kanunlara göre hareket etmektedir. Belirlenen bu kuralları İsrail devleti ile Yahudi yetkili makamları ortak karar ile almışlardır. Sürecin işlemesi ve değerlendirmesi konusunda ise Yahudi makamları yetkilendirilmiştir.
  • Bir kişinin göçmen oturum izni vizesine başvuru yapması durumunda öncelikle gerekli kontrolleri ve denetlemeyi Yahudi makamları yapmaktadır.
  • Eğer Yahudi yetkili makamları göçmen vizesi talep başvurusunda bulunan kişinin bilgilerinde bir yanlışlık ve ya yalan beyan olduğunu düşünürse sürecin geri kalanını İsrail Devleti Dış işleri bakanlığına devredebilir.
  • A/1 İsrail geçici oturum izni vizesi ile iade yasası gereğince İsrail devleti göçmenlik şartlarını yerine getiren ve ya karşılayan kişilerin göç başvuruları değerlendirilir ve uygun görülmesi halinde kişiye göçmen oturum izni tahsis edilir.
  • A/2 İsrail öğrenci oturum izni vizesi ise İsrail Devleti sınırları içerisinde lisans ve üzeri eğitim ve öğretim görecek olan öğrencilere tahsis edilmektedir. Bu oturum izni vizesi türünü şahıslar İsrail Konsolosluklarına talep başvurusunda bulunarak temin edebilirler.
  • 90 (doksan) günden daha uzun sürecek olan eğitim ve öğretim programları için geçerlidir. Belirlenen süreden daha kısa olan eğitim ve öğretim programları için A/2 İsrail öğrenci oturum izni vizesi verilmemektedir.
  • Öğrencinin bu vize ve oturum iznine başvuru talebinde bulunabilmesi için önceden anlaşmış olduğu eğitim ve öğretim kurumundan kabul edildiğine dair ıslak imzalı ve kaşeli belgeyi İsrail konsolosluğuna ibraz etmesi gerekmektedir.
  • A/3 İsrail din adamı oturum izni vizesi ile İsrail devletine herhangi bir kurum tarafından resmi davet almış olan din adamlarının İsrail devleti sınırları içerisinde bulunacakları süre içerisinde oturum izni almaları sağlanabilmektedir.
  • A/3 İsrail din adamı oturum izni vizesi sadece İsrail devleti iç işleri bakanlığı tarafından verilebilmektedir.
  • A/4 oturum izni vizesi ise A/2 ve A/3 oturum izni sahibi kişilerin eş ve reşit olmayan çocukları için talep edebilecekleri oturum izni vizesidir.
  • B/1 çalışma oturum izni vizesi ise bir firma, kurum ve ya kuruluştan davetiye mektubu alarak İsrail devleti sınırları içerisinde çalışan kişilerin iş akdi süresince İsrail devletinde oturum izni almasını sağlamaktadır.

İsrail Vatandaşlık İşlemleri

İsrail Vatandaşlık sahibi olmak isteyen kişiler İsrail Devleti hükümeti tarafından önceden belirlenmiş olup anayasaya eklenen kanunlardan faydalanarak işlemlerini tamamlayabilir. İsrail devleti liberal demokrat bir ülkedir ancak bun rağmen göçmenlik politikasında izlediği yol oldukça zor kurallar içermektedir.

  • Genel anlamda konuşmak gerekirse İsrail vatandaşı olmak isteyen kişilerin Yahudi olması çok büyük önem taşımaktadır. İsrail devleti Yahudi olan bir kişinin vatandaşlık talep başvurusu ile Yahudi olmayan kişilerin vatandaşlık talep başvurularını aynı şartlar altında değerlendirmemektedir.
  • İsrail devleti kendisini Yahudi ulus devleti olarak tanımlamaktadır. Bu yüzden İsrail vatandaşlık talep başvurusunda bulunan kişilerin Yahudi olması durumunda ulus devlet anlayışı gereğince işlemleri oldukça hızlanmakta ve kolaylaşmaktadır.
  • Ancak İsrail devletine vatandaşlık talep başvurusunda bulunan kişinin Yahudi olmaması durumunda karşılaşacağı çok büyük problemler vardır.
  • Öncelikle Yahudi olmayıp İsrail devletine vatandaşlık talep başvurusunda bulunan kişinin İsrail devletinin bir Yahudi ulus devleti olduğunu anlaması gerekmektedir.
  • Yahudi ulus devletinin gereklerini ve çıkarlarını göz önünde bulunarak yaşamalı ve Yahudi ulusuna fayda sağlayacak işlerle meşgul olmalı ve başarı göstermelidir.
  • Bunun yanı sıra İsrail devleti sınırları içerisinde doğmuş ve ya ikamet eden kişilerin İsrail devletine yaptıkları vatandaşlık talep başvuruları kolayca ve hızlı bir şekilde sonuçlanmaktadır.
  • İsrail devleti ulus devlet anlayışı ile herhangi bir sebepten ötürü ülkelerini terk etmek zorunda kalmış Yahudi halkının kendi öz vatanları olan İsrail devletine istedikleri zaman göç etmesini kolaylaştırmak ve öz ülkelerin de rahatça yaşayabilmeleri için gereken bütün kolaylıkları sağlamaktadır.
  • İsrail de doğmuş ve ya Yahudi bir annenden doğmuş çocuk İsrail devletine göre Yahudi halkının bir parçası sayılmaktadır. Bu yüzden İsrail devleti ve Yahudi halkının yararına çalışacağını kabul eden ve İsrail devleti yasalarına uyacağını ve gerekli bütün faaliyetleri göstereceğini beyan ederse kolayca İsrail devleti vatandaşı olabilir.
  • Eğer bir kişi Yahudi bir kadın ile evlenirse o da öncelikle İsrail devleti iç işleri bakanlığından oturum izni alarak orada yaşamaya başlar. Daha sonra oturum izni sonunda ve ya daha erken bir süre içerisinde vatandaşlık başvurusunda bulunabilir.
  • Bu sürecin uzayıp kısalması İsrail devleti iç işlerine bağlıdır. Eğer erkek kişi evlenme akdini yerine getirdikten sonra Yahudiliği kabul eder, diğer bütün dinler ile bağlantısını koparır, bir Yahudi gibi yaşamaya başlar ve Yahudi ulus devletinin çıkarlarına ve yasalarına uygun hareket etmeyi kabul ederse İsrail devleti vatandaşlığına ve ya diğer adı ile Yahudi vatandaşlığına kolayca sahip olabilir.
  • İsrail devletinin izlediği esas politik amacı Yahudi vatandaşlarını aynı topraklar üstünde birleştirmektir. Bu yüzden Yahudi ulus devleti olarak kendilerini tanımlamaktadır. Ulus devletin bütün gereklerini Yahudi vatandaşlarına sağlamaktadırlar.
  • Yahudi olduğunuza dair elinizde bir belge var ise çok hızlı ve kolay bir şekilde İsrail Devleti vatandaşlığına geçebilirsiniz. Yahudi olmadığınız halde İsrail vatandaşlığı için bir diğer yol ise İsrail devleti sınırları içiresinde herhangi bir sebepten ötürü ikamet ediyor olmanızdır.
  • İkamet etme süreniz son 5 (beş) yıl içerisinde en az 3 (üç) yıl olmalıdır. Belirlenen süreyi doldurmayan kişiler İsrail devletine yaptıkları vatandaşlık talep başvuruları red cevabı almaktadır.
  • Yahudi olmadığınız halde İbranice dilini diğer kişiler ile iyi şekilde iletişim kurabilecek şekilde okuyup yazabiliyorsanız ve günlük konuşma dilinde akıcı şekilde konuşabiliyorsanız ve diğer tüm ülkelerin vatandaşlıklarından çıkmış, hiçbir ülke ile bağınız kalmamışsa kolayca İsrail devleti vatandaşlığı talep başvurusunda bulunabilirsiniz.

İsrail Vatandaşı Olmak

İsrail vatandaşlık başvuruları konusunda en hassas ve kapsamlı denetimleri yapan ülkelerin başında gelmektedir. Bu aşamada vatandaş olmadan önce oturum izni almak için çaba sarf etmeniz yeterli olacaktır.

İsrail Vatandaşlığı Avantajları Nelerdir?

  • Bu vatandaşlık hakkına sahip olan kişilerin birçok Avrupa ülkesine direkt olarak seyahat adımını tamamlamasına imkan tanınmaktadır. Seyahat serbesiyeti en yüksek olan ülkelerden bir tanesidir.

İsrail Vatandaşlık Şartları

İsrail vatandaşlık konusunda en sıkı denetimlerden geçiren ülkelerin başında gelmektedir. Sadece vatandaşlık değil aynı zamanda vize alma sürecinde dahi en kapsamlı kuralların uygulandığı kıstasların uygulandığı ülkelerdendir.

  • İsrail’de en az 3 yıl yaşama şartı başı çeker. Bunun arkasından iyi seviyede İbranice bilen kişilerin vatandaşlık talebinde bulunmaları istenir. Aynı zamanda dil kadar dine ve kültüre uyumlu olup olmamanız da dikkate alınır.

İsrail Vatandaşlık Şartları Nelerdir?

  • Vatandaşlık sahibi olmak isteyen kişilerin evlilik üzerinden talepte bulunma hakları mevcuttur. İsrail vatandaşı olan kişiler ile evlilik yapılması durumunda direkt olarak vatandaşlık hakkı elde etmeyeceksiniz. Bu konuda sadece oturum izni almasına imkan tanınacaktır. Oturumun sonrasında ise süreklilik arz ederek vatandaşlık talebinde bulunmanıza imkan tanınır.

Nasıl İsrail Vatandaşı Olunur?

  • Eğitim için giren kişilerin eğitim adımına bu noktada devam etmek ve ülkeye katkı sunmak konusunda gerekli adım atan kişilerin İsrail vatandaşı olmasına imkan verilmektedir. İsrail vatandaşı olmak isteyen kişilerin bu şekilde bilimsel ya da kültürel alanda yapmış oldukları katkı da önem arz etmektedir.

İsrail Vatandaşı Türkler Ne Yorum Yapıyor?

  • Yapılan yorumların başında vatandaşlık elde etme hakkının oldukça zorlu bir şekilde yakalandığının belirtilmesi gerekmektedir. Türklerin bu konuda tabi olacakları standartların bir Avrupa ülkesinden çok daha sıkı olduğunun da ayrıca altı çizilmelidir.

Filistin Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Filistin vatandaşlığı almak İsrail vatandaşlığı almaktan çok daha kolaydır. Yaşanan diplomatik yakınlık da 20 yaşını dolduran kişilerin vatandaşlık hakkını elde etmesini hızlandıracaktır.

  • Siyasi davalara karşı Filistin vatandaşlarının İsrail’e dair başvurulara geçtiği görülüyor. Vatandaşlık Yasası kapsamında Filistin ile İsrail başvuruları bir tutulur. Vatandaşlık almak isteyenler dil, din, kültür ve konaklama şartlarına uygun ise başvurulara geçebilir.

İsrail’de Yaşamak İstiyorum Ne Yapmalıyım?

  • İsrail’de yaşamak isteyen kişilerin kolaylıkla kabul edilmesi için eğitim maksadı ile girmesi önerilmektedir. Eğitim maksadı ile giren kişilerin öncelikli olarak hangi okuldan kabul aldıklarına dair detaylı bir bilgilendirme sunmaları gerekmektedir.

İsrail Vatandaşlığı Avantajları Nedir?

İsrail vatandaşı olan kişilerin Avrupa’da birçok ülkeye seyahat alanında serbestlik kazanacağının da eklenmesi gerekir.

  • Çifte vatandaşlık avantajına sahiptir. Hatta sadece çifte değil daha fazla vatandaşlığa sahip olmak adına uygun görülür. Bunun için şartlara uygun olanların vatandaşlık talebinde bulunmaları beklenir.

İsrail Vatandaşı İle Evlilik Mümkün Mü?

  • İsrail vatandaşları ile evlilik adımının tamamlanması sonrasında kişilerin bu evliliğin resmiliğini kanıtlaması gerekir. Daha sonrasında oturum izni için ayrıca bir talepte bulunulması istenir. Evliliğin resmiliğine dair belgelerin eksiksiz sunulmasına ayrıca dikkat edilmelidir.

İsrail Vatandaşı Türkler Hangi Süreçlerden Geçer?

  • İsrail vatandaşlığı talep eden kişilerin vize alma adımlarını tamamlamasının sonrasında oturum talep etmesi gerekir. Oturum alma adımının akabinde de kişilerin 5 sene boyunca kesintisiz kalmalarının hemen sonrasında süresiz oturum talep etme hakkı olacaktır. Bunun akabinde vatandaşlık için de ayrıca talepte bulunma imkanınız olacaktır.

İsrail Göçmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

İsrail göçmenlik başvurusu konusunda kolay kolay onay veren bir ülke değildir. Bu aşamada sadece Yahudilerin ilk etapta göçmenlik başvurularının değerlendirmeye alınmasına onay verilir. Bu aşamada da soy birliğinin kanıtlanması gibi ek koşullar ve prosedürler kendini göstermektedir.

  • İsrail oturum iznine dair Göçmenlik Başvurusu üzerinden harekete geçilir. Koşullara uygun olan vatandaşların oturum izinlerine dair ortalama 30 güne kadar sonuç almaları sağlanır.

İsrail Vatandaşı Nasıl Olunur

  • İsrail dinine ve kültürüne uyumlu olan vatandaşların başvurularına olumlu yanıt verilir. Bu anlamda vatandaşlık için evraklar hazırlanır ve İsrail Konsolosluğu üzerinden vatandaşlık talebinde bulunmanız istenir.

İsrail’de Yaşamak İstiyorum

  • İsrail vatandaşlığı üzerine yaşamaya başlar ve düzeninizi kurabilirsiniz. Vatandaşlık Yasası kapsamında oturum izinlerine ve doğuma göre vatandaşlık verilir. Telsik ile geri dönüş şeklinde birkaç sınıf üzerinden vatandaşlığa yer verilir.

İsrail’de Çalışmak

  • Bordo pasaport sahipleri İsrail seyahatlerine dair vize başvurularına geçmek zorundadır. Bu durum iş vizesi için de ele alınır. Şöyle ki İsrail’de çalışmak isteyenler aldıkları davetler üzerine çalışma vizesine başvurabilir. Konsolosluk bünyesinde başvurularınız değerlendirilir ve sonuç birkaç iş günü içerisinde açıklanır.

İsrail Vizesi Almak Zor Mu?

  • İsrail vize şartları zorlayıcı olmadığı için kısa süre içerisinde temin edilir. Bunun için vatandaşlardan belgelerini ibraz etmeleri ve randevu ile konsolosluk işlemlerine geçmeleri beklenir.

İsrail Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

İsrail göçmenlik konusunda oldukça sıkı kuralları olan bir ülkedir. Göçmenlik başvurularını kabul eder fakat diğer ülkelerden oldukça farklı bir açıdan değerlendirerek vatandaşlık verir. İsrail vatandaşlığı nasıl alınır? Öncelikle oturum izni alınır, uzun zaman İsrail’de yaşadıktan sonra şartlar sağlandığı zaman vatandaşlık alınabilir.

  • İsrail vatandaşlık şartları arasında en önemlilerinden bir tanesi ulusal İsrail ve Yahudi yemini etmektir. Buna göre, İsrail’in demokratik bir ülke olduğu kabul edilmelidir. Yahudi milletinin bir ulus milleti olduğu ve tüm vatandaşların birbiri ile eşit olduğunu bildiğini kabul ederek İsrail Devletine sadık bir vatandaş olacağına yemin etmelidir.
  • İsrail vatandaşlık başvurusu kimleri kapsar?  İsrail’deki vatandaşlık yasası, İsrail topraklarında doğan herkesi kapsar. Dil, din, ırk fark etmeksizin İsrail’de doğmak, İsrail’de oturmak ya da İsrail vatandaşı olan birisiyle evlenmek ile vatandaşlık alınabilir.
  • Nasıl İsrail vatandaşı olunur? İsrail uyruğu doğum yoluyla elde edilebilir. Bunun için ise İsrail’de doğmuş ve İsrailli anne veya babadan doğmuş olmak gerekir. Fakat farklı bir ülkede doğan bir Yahudi çocuk, başka ülkenin vatandaşlığına geçmeden iade yasası ile İsrail vatandaşlığına geçirilebilir. Eğer 18 ve 25 yaş arasında birisi İsrail vatandaşlığına geçmek istiyorsa başvuru süresine kadarki 5 yıl öncesine kadar İsrail’de yaşamış olma zorunluluğu bulunur.
  • İsrail’de yaşamak ekşi için beş yıl içerisinde en az üç yıl boyunca İsrail’de ikamet etme zorunluluğu bulunur. Ayrıca İbranice dil bilgisinin üst düzeyde olması ve başka hiçbir ülkenin vatandaşı olmamak diğer şartlardır. İsrail vatandaşlığına geçtikten sonra kişi kendi ülkesindeyken askerlik görevini yapsa da İsrail vatandaşlığına geçtikten sonra 3 yıl askerlik yapma zorunluluğu bulunur.

İsrail Göçmenlik Başvurusu

İsrail, liberal demokratiktir ve göçmenlik başvurularını da kabul eden bir ülkedir. Fakat İsrail göçmenlik başvurusu konusunda oldukça katı kuralları olan ve diğer ülkelere göre çok farklı şartlar öne süren bir ülkedir.

  • İsrail’de yaşamak istiyorum diyenler, İsrail’de uzun süreli seyahat düşünen ya da İsrail’de kalmayı planlayan bir kişi öncelikle oturum izni almalıdır. Oturum izni uzun süreli vize kategorisindedir ve oturum izninin süresi 1 yıldır. Oturum izni almak isteniyorsa o zaman A1 vize türüne başvuru yapılmalıdır ve bu da sadece İsrail İçişleri Bakanlığından verilmektedir.
  • İsrail’e vize var mı, kısa süreli ziyaret planlayan bordo pasaportlu Türk vatandaşları için vize şartı bulunur fakat yeşil, gri ve siyah pasaportlu Türk vatandaşları için 90 günden kısa olan ziyaretlerde vize şartı bulunmaz.
  • Öğrenci olarak eğitim amaçlı İsrail ziyareti yapılacaksa A2 vize türüne başvuru yapılmalıdır. A3 uzun süreli vize türü de Ermeni, Rum ve Süryani din adamlarına verilen uzun süreli vize türüdür. İsrail’e turist olarak gitmek için ise kısa süreli vize türüne başvuru yapmak gerekir.
  • İsrail’de çalışma şartları, İsrail’de çalışmak için öncelikle çalışma vizesi almak gerekir. Çalışma vizesi almak için de çalışma izni başvuru formu, vize talep dilekçesi, 6 ay daha geçerli pasaport, biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, 6 ay eskiye dayanan ve içerisinde bakiye bulunan banka hesabı, uçak ve otel rezervasyonları gibi evraklar İsrail’e oturum izni başvurusu yapmak için gereklidir.
  • İsrail’e vizesiz girebilen ülkeler arasında tüm Avrupa Birliği üyesi ülkeler bulunur. Aynı zamanda Kanada, Rusya ve Meksika gibi ülkeler de İsrail’e vizesiz girebilen ülkelerdir.

İsrail Askeri Olmak İstiyorum

İsrail askeri olmak için öncelikle İsrail vatandaşı olmak şarttır. Vatandaş olmak için ise bir takım kuralların yerine getirilmesi şarttır. İsrail askeri olmak istiyorum diyen kişiler için öncelikle Yahudi olmak ve İsrail vatandaşı olma şartı vardır.

  • İsrail liberal demokrat bir ülke olsa da fazla göçmen kabul eden bir ülke değildir. İsrail vatandaşlık şartları oldukça ağır şartlardır. Oldukça sıkı yasalarla belirtilen göçmenlik kuralları ve düzenlemeleri bulunur.
  • İsrail’de yaşamak istiyorum diyen ve İsrail vatandaşı olmak isteyen bir kişi öncelikle İsrail’in ulusal değerlerine bağlı kalacağına ve koruyacağına, İsrail’in Yahudi bir ulus devleti olduğuna, demokratik bir ülke olarak herkesin eşit haklara sahip olduğunu bildiğini kabul ettiğini, İsrail’e sadık bir vatandaş olacağına ve yasalara uyacağına yemin etmelidir.
  • İsrail vatandaşı ile evlilik yapan bir kişi evlilik yolu ile İsrail’de oturum izni elde etmiş olur. Vatandaşlık hakkı kazanabilmesi için ise belirli bir süre İsrail’de yaşaması gerekir. Ayrıca İbranice öğrenme şartı da bulunur. Üç yıl İsrail’de yaşadıktan sonra İsrail’in dinine, diline ve sosyal hayatına uyum sağlayıp sağlamadığı kontrol edilir.
  • İsrail vatandaşlığı ekşi alan kişi İsrail’deki tüm sosyal haklardan faydalanabilir. Yalnızca evlilik ile değil öğrenci vizesi ve din adamı vizesi alarak da İsrail’de uzun süreli oturum izni alınabilir.
  • İsrail geri dönüş yasası bir çeşit vatandaşlık yasasıdır. Buna göre iadei milliyet anlayışı ile İsrail devleti her Yahudi’ye açıktır. Bu yasa çeşitli ülkelerde yaşayan vatandaşların İsrail’e dönmesi için olanak sağlar. İsrail’e göç etmek isteyen herkes öncelikle Yahudi olmalıdır. Geri dönüş yasası Yahudi dininden çıkan kişileri kapsamaz. Dönüş yasası ile İsrail’e gelen herkes İsrail vatandaşları ile aynı haklara sahip olur.

Nasıl İsrail Vatandaşı Olunur?

Nasıl İsrail vatandaşı olunur: İsrail vatandaşı olmak için ülkede 5 yıl kalıcı ikamet edilmiş olması, İbranice bilme, kişinin diğer ülke vatandaşlığından çıkması şartları aranır. İsrail vatandaşı ile evlenen Türk vatandaşları da aile birleşimi vizesi ile ülkeye giderek 5 yıl kalıcı ikamet şartını tamamladıktan sonra vatandaşlık alma hakkına sahiptir.

  • İsrail göçmenlik başvurusu İsrail konsolosluğuna yapılır. İsrail, Yahudilerin ülkeye göç etmesine öncelik tanıyan bir ülkedir. Bunun dışında nitelikli bir mesleğe sahip olma, maddi gelirin yüksek olması ve İbranice bilme gibi şartlara göre ülkede oturum izni alabilirsiniz.
  • İsrail’de yaşamak istiyorum: İsrail’de yaşamak için çalışma, eğitim, ticari gibi uzun süreli vize türlerinden birini almanız gerekir. Vize aldıktan sonra ülkede oturum izni başvurusunda bulunarak kalabilir, 5 yıl kalıcı ikamet etmeniz ardından İsrail vatandaşı olabilirsiniz.
  • İsrail vatandaşlığı avantajları İsrail’de süresiz oturum izni olması, çalışma imkanlarından yararlanma, ev sahibi olma, iş kurma gibi ayrıcalıklardır.
  • İsrail vatandaşlığı nasıl alınır: İsrail vatandaşı olmak isteyen Türk vatandaşlarının İsrail’de 5 yıl ikamet etmesi ve 3 yılının kalıcı ikamet olması gerekir. Aynı zamanda İbranice bilmek, Türk vatandaşlığından çıkmak, ülkenin kültürüne uyum sağlamak gibi şartları vardır.
  • İsrail’de çalışmak için bir işyeri ile anlaşmanız ve işverenden onaylı belge almanız gerekir. Bu belge ile birlikte mesleki belgeler, yabancı dil sertifikası, gelir belgeleri gibi belgeleri hazırlayarak çalışma vizesine müracaat edebilirsiniz.

İsrail Vize Ücreti Ne Kadar?

  • İsrail Devleti tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize harç ücreti alınmaz, konsolosluklar dışında hizmet merkezlerine ödeme yapılmaktadır.

İsrail Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

  • İsrail vize başvuruları İsrail Büyükelçiliği ve Konsolosluğu dışında yetkilendirilen vize başvuru merkezleri ve turizm seyahat acentalarına yapılır.

İsrail Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • İsrail vize başvurularının olumlu şekilde onaylanabilmesi için ülkenin belirlediği müracaat şartlarının eksiksiz olarak yerine getirilmesi gerekmektedir.
5/5 - (1 vote)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir