Mısır Vizesi 2023 Nasıl Bşvurulur?

Mısır vize işlemleri, Mısır seyahat amacına göre vize başvurusu yapacak kişilerin başlatması gereken işlemlerdir. Mısır vizesi umumi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, seyahatleri öncesinde alması gereken vizedir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri 90 günü geçmeyecek Mısır ziyaretleri için vize uygulamasından muaf tutulmaktadır.

İçindekiler Tablosu göster
  • Fakat 90 günü geçecek bir ziyaret ise Mısır’a yasal olarak girmeleri için vize almaları gerekmektedir. Bu nedenle pasaportun Mısır resmi makamları tarafından belirlenen kriterlere uyması gerekmekte ve boş sayfaları olması gerekmektedir.
  • Pasaportun darbe almamış ve yıpranmamış olması önemlidir. Yıpranmış pasaport ile yapılan vize başvuruları vize reddi ile sonuçlanabilmektedir. Pasaportun geçerlilik süresi vize bitiminden itibaren en az 6 ay daha devam etmelidir. Geçerliliği olmayan veya geçerliliğinin bitmesine az kalan pasaportlar ile yapılan başvurular onaylanmamaktadır.
  • Vize başvuruları Mısır seyahati amacına göre belirlenmelidir. Size en uygun vizenin belirlenmesi için vize ofisi aracılığı ile başvuru yapabilirsiniz. Kısa süreli vize başvurusu yapılacak ise Türkiye de yer alan yetkili Mısır makamlarına başvurulmalıdır. Uzun süreli vize başvurularının ise mutlaka Mısır göç bürosuna yapılması istenmektedir.

Mısır Vizesi

Mısır vizesi, Mısır’a yasal şekilde giriş – çıkış yapabilmek ve ülkede rahat dolaşım hakkı elde edebilmek için alınması gereken bir vizedir. Mısır kısa süreli vize başvurusu için Türkiye de ki yetkili makamlara başvuru yapılmaktadır. Mısır Başkonsolosluğu İstanbul da Bebek semtinde ve Mısır Büyükelçiliği Ankara Kavaklıdere semtindedir.

  • İki makamdan da vize alınabilmektedir. Bunlar dışında yetkilendirilmiş vize ofisi aracılığı ile de vize başvuruları yapılmaktadır. Konsolosluktan yapılacak başvurular için herhangi bir şehir ve bölge sınırlaması yoktur. Fakat Büyükelçilikten başvuru yapacaklar için bölge ve şehir ayrımı vardır. Her ilden gelen Mısır vize başvurusu Büyükelçilik tarafından kabul edilmemektedir. Başvuru için şahsen başvuru şartı yoktur.
  • Başvuru öncesinde hazırlanması gereken evraklar eksiksiz olarak tamamlanmalıdır. Doldurulması gereken formlar net, anlaşılır ve gerçek bilgileri ile doldurulmalıdır.
  • Mısır vize işlemleri başlatılabilmesi için vize ücretinin ödenmesi gerekmekte ve dekontunun evraklar arasına konması gerekmektedir. Belge eksikliğinin olması vize başvurusunun onaylanmamasına neden olmaktadır. Genel olarak istenen belgeler dışında Mısır yetkili makamları ek belge talebinde ve mülakat talebinde bulunabilmektedir. Bunların sonucunda kararın olumlu olması ile birlikte vize verilmektedir.

Mısır Vizesi Evrakları

Mısır vizesi evrakları tüm vize çeşitleri için hazırlanması gereken evraklardır. Başvuru sırasında istenilen belgeler tamamlanarak konsolosluğa veya yetkili vize ofisleri aracılığı ile başvuruda bulunulabilmektedir. Mısır vize başvuru formu önemli ve dikkatli olarak doldurulması gereken evraklardandır. Her türlü vize başvurusunda başvuru formu doldurulmak zorundadır.

  • Mısır seyahati sonrasında en az 6 ay daha kullanım süresinin olması gerekmektedir. Pasaportun yıpranmamış ve hasar görmemiş olması önemlidir. Yıpranmış pasaport ile yapılan başvurular Mısır Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir.
  • Belge listeleri başvurulmak istenen vize türüne göre değişebilmektedir. Bunlar dışında konsolosluk ek belge talebinde bulunabilmekte ve gerek görürse mülakata çağırabilmektedir. Güncel evraklar için konsolosluktan, vize ofisinden ve vizeofisi.com adresinden bilgi alınmaktadır.

Mısır Vizesi Başvuru Ücreti

Mısır vize ücreti, belli dönemlere ve başvurulan vizenin süresi, tekli veya çoklu seçeneklerden birinin olması gibi faktörler ile değişebilmektedir.

  • Vize ücreti her başvuru için ödenmelidir. Vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması durumda para iadesi durumu söz konusu değildir. Vize ücretleri başvuru sürecinde verilen hizmetleri ve vize harcını kapsamaktadır. Bu neden para iadesi yapılmamaktadır.

Mısır Vize Reddi

Mısır vize reddi birçok nedene bağlı olarak sonuçlanmaktadır. Vize reddi ve onayı tamamen Mısır Konsolosluğu ve büyükelçiliği bünyesindedir. Pasaportun eski olması, seyahat amacının ifade edilememesi, sicil kaydında suç unsuru bulunması gibi durumlar vize reddi sebebi olarak gösterilmektedir.

Mısır Turistik Vize İşlemleri

  • Mısır turistik vize başvurusu Mısır seyahatini turistik gezi olarak planlayan kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Mısır turistik vizesi kısa dönem vize olarak görülmekte ve bu nedenle 90 günü geçmeyecek şekilde verilmektedir.
  • Başvuru sırasında kullanılan pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve ziyaret sonunda en az 6 ay daha kullanıma müsait olması gerekmektedir. Turistik vizenin pasaporta işlenebilmesi için yan yana 2 sayfanın boş olması gerekmektedir.
  • Mısır Konsolosluğuna veya yetkisi olan vize ofisi aracılığı ile şahsen vize başvurusu yapılabilmektedir. Resmi pasaport sahipleri, 90 günü geçmeyen ziyaretleri için turistik vize alımından muaftır. 90 günü aşacak Mısır ziyaretleri için vize başvurusunda bulunmak zorunludur.

Mısır Turistik Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Mısır turistik vize başvurusu evraklarının eksiksiz olarak yetkili makamlara sunulması gerekmektedir. Belgelerin doğru ifadeler ile net şekilde doldurulması zorunludur. Eksik belgeler ile yapılan başvurular Mısır Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir. Vize başvurusunda bulunan kişinin durumuna göre ek belgeler istenebilmektedir.

  1. Mısır vize başvuru formu: Vize başvuru formu, başvuruda bulunan kişi hakkında detaylı bilgi sahibi olunabilmesi için hazırlanmıştır. Form doldurulurken seyahat amacı tam olarak anlatılmalı ve doğru bilgiler içermelidir. Seyahat tarihleri, konaklama yerine dair adres bilgileri kesin olarak belirtilmelidir.
  2. Pasaport: Başvuruda kullanılan pasaportun yıpranmamış olması önemlidir. 10 yıldan eski olmamalı ve Mısır seyahatinin bitiminden itibaren mutlaka 6 ay geçerliliği olmalıdır. Vize etiketinin yapıştırılabilmesi adına 2 boş sayfasının olması yeterlidir. Pasaportunuz eski ise yeniledikten sonra başvuruda bulunmanız faydalı olacaktır.
  3. Fotoğraf: 2 adet biyometrik fotoğraf arka fonu beyaz olacak şekilde verilmelidir. Yakın zamanda çekilmiş fotoğrafların güncel yüz hatlarınızı yansıtması gerekmektedir. Fotoğraf üzerinde bilgisayar düzenlemeleri yapılmamalıdır.
  4. Vize talep dilekçesi: Mısır Büyükelçiliğine veya Mısır Konsolosluğuna hitap edilerek başvuruda bulunan kişi tarafından yazılması gerekmektedir. Dilekçe içeriğinde konaklama bilgileri, seyahat süresi yer almalıdır. Başvuru yapan kişinin vize bitiminde ülkeden çıkacağını taahhüt etmesi ederek imzalaması gerekmektedir.
  5. Otel ve uçak rezervasyonu: Mısır seyahati tarihlerine göre yapılmış rezervasyonların ispatlı bir belgesi evraklar arasında olmalıdır.
  6. Pasaportta yer alan kimlik bilgilerinin olduğu sayfaların fotokopisi
  7. Kimlik kartı fotokopisi

Başvuru sahibi öğrenci ise;

Öğrenci statüsünde olan kişiler eğitim dışında Mısır seyahati yapacakları zaman turistik vize başvurusu yapmalıdırlar. Öğrencilerden turistik vize için istenen belgeler ve uygulanan prosedürler değişiklik göstermektedir. Turistik vize başvurusu için öğrencilerden genel istenen belgeler dışında ek belgeler talep edilmektedir.

  • Eğitim görülen okuldan alınacak, güncel bilgileri ve tarihi içeren orijinal öğrenci belgesi
  • Başvuru da bulunan öğrenci 18 yaşından küçük ve reşit değil ise sponsoruna ait banka hesap özetinin dökümü, reşit ise kendisine ait banka hesap özetinin dökümü
  • Reşit olmayan öğrenciye sponsor olan kişinin bağlı olduğu iş yerinden, Mısır Konsolosluğuna hitaben yazılması gereken dilekçe evraklar arasında olmalıdır.

Başvuru sırasında hazırlanan belgelerin eksik ya da güncel olmaması vize başvurusunun olumsuz sonuçlanmasına neden olmaktadır.

Evrakların hazırlanması sürecinde vize ofisi aracılığı ile eksiksiz olarak belgeler hazırlanabilmektedir. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde ek evrak ve mülakat talep edebilir. Mülakatlara şahsen katılmak zorunludur. Öğrenciler için vize ücreti farklılık gösterebilmektedir. Güncel vize ücretleri için vizeofisi.com adresi ve vize ofisi adreslerinden bilgi alabilirsiniz.

Mısır Turistik Vize Başvuru Formu

Mısır turistik vize başvuru formu herkesin mutlaka doldurup teslim etmesi gereken bir evraktır. Evrakın doldurulurken güncel, doğru ve net ifadeler ile doldurulması önemlidir. Vize başvuru formu vizeofisi.com adresinden temin edilebilir. İnternet erişimi olmayan kişiler vize ofisi aracılığı ile başvuru formunu alabilmektedirler.

Mısır Ticari Vize İşlemleri

Mısır ticari vize, Mısır seyahatini iş ve ticari ilişkiler üzerine planlayan kişilerin alması gereken vize çeşididir. Fuar, kongre ve seminer gibi organizasyonları katılmak sağlayabilmek için de ticari vize sahibi olunması gerekmektedir. Mısır ticari vize için başvuru yapacak olan kişilerin işveren olması ya da ve SGK lı çalışan olması gerekmektedir.

  • Mısır da ticari ilişkiler kurulacak firmadan davetiye mektubu gelmesi gerekmektedir. Davetiye mektubu ticari vize alınabilmesi için son derece önemlidir. Sahip olunan pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve yıpranmamış olması gerekmektedir. Vize bitimi sonrasında pasaportun en az 6 ay kullanım geçerliliğinin olması şarttır. Pasaport bilgileri güncel olmalıdır.

Mısır Ticari Vize Başvurusu İçin İstenen Belgeler

Mısır ticari vize başvurusu için istenen belgeler aslına uygun, eksiksiz ve günce olarak hazırlandıktan sonra Mısır vize ofisi ile başvuru işlemleri başlatılmaktadır. Evraklarda eksiklik olması durumunda vize başvurusu kabul edilmemektedir. Gerekli evraklar dışında, konsolosluk ilave belge talep edebilmektedir.

  1. Davetiye mektubu: Mısır da yer alan firma tarafından Türkiye de vize başvurusunda bulunacak kişi adına davetiye mektubu göndermesi gerekmektedir. Davetiye mektubu mutlak suretle evraklar arasında olmak zorundadır. Davetiye mektubunda Mısır da ki firmanın iletişim bilgileri, kaşesi ve imzası bulunmalıdır.
  2. Vize talep dilekçesi: Mısır’a seyahat edecek kişi adına şirketin antetli kağıdına yazılarak Mısır Konsolosluğuna hitaben yazılması gereken dilekçedir. Vize başvurusunda bulunan kişinin Mısır da bulunacağı süre, seyahat sponsoru, vize bitimi ülkeden ayrılacağına dair taahhüt bilgileri olmalıdır. İmzalı ve kaşeli şekilde iletilmelidir.
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  4. Pasaport: Başvuru öncesinde pasaportun 10 yıldan eski olmadığı kontrol edilmelidir. 10 yıldan eski pasaport ile yapılan işlemler kabul edilmemektedir. Yıpranmamış olması ve Mısır seyahati sonrasında en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.
  5. Fotoğraf: Yakın zamanda çekinilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Fotoğraflar Mısır makamları tarafından uygun görülen boyutlarda olmalı ve arka fonu beyaz olmalıdır. Fotoğraflar başvuru sırasında ki güncel yüz halinizi yansıtmalıdır. Fotoğrafta oynama yapılmalı, rötuş olmamalıdır.
  6. Otel ve uçak rezervasyonu: Mısır da kalınacak tarihlere göre gidiş – geliş uçak bileti ve konaklama için otel rezervasyonu yapılmalıdır. Vize tarihlerine göre rezervasyon yapıldığının ispatı niteliğinde belgeler ibraz edilmelidir.
  7. Vize başvuru formu: Vize başvuru formunda yer alan bölümler eksiksizsiz,büyük harflerler ve net ifadeler ile doldurulmalıdır. Verilen bilgilerin gerçeği yansıtması önemlidir. Gerçek dışı bilgiler veren kişilerin başvuruları kabul edilmemekte ve cezai işlem başlatılmaktadır. Başvuru formunda başvuru yapan kişinin seyahat amacı, konaklama yapacağın yerin adresi, seyahat tarih aralığı yer almalıdır.
  8. Pasaportta kimlik bilgilerinin olduğu sayfaların fotokopileri evraklar arasında olmalıdır.

Mısır Ticari Vize Davetiye

Mısır dan gelecek davetiye ticari vize alınabilmesi için son derece önemlidir. Davetiye, Mısır’a ticari faaliyet amaçlı gidildiğine dair ispat niteliği taşımaktadır. Ticari iş yapılacak Mısır da yer alan firma tarafından vize başvurusu yapacak kişinin bilgilerini içerecek şekilde hazırlanmalıdır.

Davetiye içeriğinde kimlik bilgileri, masrafları karşılayacak sponsor bilgileri, vize talep süresi, vize tarih aralığı mutlaka olmalıdır. Davetiyeyi hazırlayan firma kaşeli ve imzalı şekilde göndermelidir. Davetiye mektubu almayan kişiler ticari vize alamamaktadırlar.

Mısır Ticari Vize Dilekçe

Mısır ticari vize dilekçesi, şirket tarafından şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır. Yetkili kişiler tarafından kaşelenerek imzalanması gerekmektedir.

  • ,İngilizce ve Türkçe olarak ticari vize dilekçesi yazılabilmektedir. Dilekçe, vize talebinde bulunan kişinin bilgilerini, seyahatin amacını, şirkette ki görevini, ziyaret edilecek firmanın ismini içermelidir. Ayrıca vize talep edilen tarihler ve vize bitiminde ülkeden ayrılacağının taahhüt edilme bilgileri yer almalıdır.

Mısır Öğrenci Vizesi

Mısır öğrenci vizesi alarak Mısır da eğitim görmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Mısır bu imkanı sağlamaktadır. Öğrenci vizesi ve oturum izni alarak Mısır da eğitim görmek mümkündür. 90 dünden az süreli eğitim ve kurslar için Mısır öğrenci vizesi başvurusu vize ofisine yapılması gereklidir.

  • Eğitim süresi 90 günden daha uzun bir dönemi kapsıyor ise öğrenci vizesi ile birlikte Mısır yabancılar şubesine gidilmelidir. Mısır yabancılar şubesinden oturum izni başvurusu yapılarak öğrenci oturum izni alınması gerekmektedir.
  • Başvuruda kullanılan pasaportun planlanan vize tarihinin bitiminden sonra en az 6 ay daha geçerliliğinin olması gerekmektedir. Kısa dönem öğrenci vizesi ve uzun dönem öğrenci vizesi alan kişiler Mısır da bulundukları 7 gün içinde emniyete kayıt yaptırmalıdırlar.

Mısır Öğrenci Vizesi Başvuru İşlemleri

Kısa süreli öğrenci vizesi alacak öğrenciler Mısır Konsolosluğuna ya da yetkili vize ofisi aracılığı ile başvuru yapabilmektedirler. İstanbul da yer alan Mısır Konsolosluğuna şehir ve bölge fark etmeksizin başvuruda bulunulabilir.

  • Ankara da ki Mısır Büyükelçiliği belirli bölge ve şehirlerden gelen başvuruları kabul etmektedir. İki makama da ulaşım sağlayamayacak kişiler konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize ofisi ile başvuru yapabilmektedirler.  Öğrenci vizesi başvurusunda şahsen başvuru zorunluluğu yoktur.
  • İstenilen belgeleri vize ofisine ileterek sizin adınıza başvuru yapılmasını isteyebilirsiniz. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata çağırabilir ve mülakata şahsen katılım zorunludur.
  • Mısır öğrenci vizesi başvurusunda istenilen belgeler eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurularak teslim edilmelidir. Eksik belge ve bilgi vize başvurusunun kabul edilmemesi ile sonuçlanmaktadır. Evraklarda verilen bilgilerin birbiri ile uyumlu ve tutarlı olması gerekmektedir.
  • Herhangi bir tutarsızlık tespitinde konsolosluğun ek evrak ve mülakat talep etme yetkisi mevcuttur. Mısır Konsolosluğu vize başvurusuna onay vermesi halinde vizeniz onaylanmaktadır. Vize reddi ile karşılaşma durumunda tekrar başvuru yapma hakkı bulunmaktadır.
  • Fakat vize reddi alınması olumsuzluk katabilmektedir. Tekrar yapılan başvurular onaylanabilmekte veya tekrardan vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Mısır Öğrenci Vizesi Başvurusu İçin İstenen Belgeler

Mısır öğrenci vizesi başvurusu yapılabilmesi için öncelikle bazı belgelerin hazırlanmış olması gereklidir. Belgelerin eksik olması ya da yanıltıcı bilgi içermesi vize başvurusunun kabul edilmemesi ile sonuçlanmaktadır.

  1. Pasaport: Öğrenci vizesi pasaportta işlenen bir vizedir. Bu nedenle pasaportta boş sayfa olması gerekmektedir. Pasaportun 10 yıldan eski olmaması, yıpranmamış olması ve seyahat sonrası en az 6 geçerli olması gerekmektedir.
  2. Fotoğraf: Başvuru sırasında ki yüz hatlarını yansıtan en güncel halde 2 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Fotoğraflar üzerinde dijital ortamda oynamalar, rötuşlar yapılmamalıdır.
  3. Kimlik fotokopisi: Kimlik fotokopisi evraklar arasında olmalıdır ve pasaportta yer alan kimlik bilgileri ile uyuşması gerekmektedir.
  4. Öğrenci Belgesi: Türkiye de eğitim görülen okuldan güncel tarihli olarak alınması gerekmektedir. Öğrenci belgesi üzerinde eğitim süresi ve okuduğu bölüm belirtilmelidir. Yetkili kişi tarafından ıslak imza ile imzalanmalıdır.
  5. Vize talep dilekçesi: Mısır da eğitim görme süresinde maddi yardımda bulunacak sponsorun şirketi tarafından yazılmalıdır. Şirketin antetli kağıdına yazılmalı ve yetkili kişinin ıslak imzası ile kaşesi bulunmalıdır. Konsolosluğa hitap edilerek yazılmalı ve sponsorun yakınlık derecesi belirtilmelidir. Eğitim süresi boyunca masrafların karşılanacağı dair sponsor olacağı belirtilmelidir. Öğrencinin vize bitiminden sonra ülkeden ayrılacağının garantisi taahhüt edilmelidir.
  6. Konaklama Belgesi: Öğrencinin Mısır da nerde kalacağına dair bilgilerin belgelenmesi gerekmektedir.
  7. Davetiye mektubu: Mısır da eğitim görülecek okuldan davetiye mektubu alınması gerekmektedir. Eğitim süresi, eğitim alınacak akademik alan ve konaklama bilgileri mektupta belirtilmelidir.
  8. Banka hesap özeti: Öğrencinin veya sponsorun banka hesap özeti ibraz edilmelidir.
  9. Ödeme belgesi: Mısır da ki okula ödenmesi gereken ücretin ödendiğine dair dekontun ibrazı gerekmektedir.

Mısır Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Mısır da yaşayan aile bireyini ziyaret etmek için seyahat edilecek ise alınması gerekli olan kısa süreli vize çeşididir. Bu nedenle 90 gün ile sınırlı olarak verilmektedir.

Bu vize ile birlikte aile bireyleri ile ve arkadaşlar ile beraber kalınabilmekte ve turistik geziler yapılabilmektedir. Mısır sınırları içerisinde seyahat ederken ziyaret eden ve ziyaret edilen kişiler yanlarında pasaportlarını taşımalıdırlar.

  • Mısır polisi aramalar sırasında yabancı vatandaşlarda pasaport istemektedir. Bir problem ile karşılaşmamak için pasaportların yanınızda olması önerilmektedir. Mısır vize ofisi bu hususlarda size tüm bilgileri aktaracaktır.
  • Pasaportun bir fotokopisi de ziyaretçilerin yanında olması gerekmektedir. Pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve yıpranmamış olması önemlidir.
  • Pasaport geçerliliğin, seyahat sonrasında en az 6 ay kadar devam ettiğinden emin olunmalıdır. Mısır aile ve arkadaş ziyaret vizesi e-vize olarak verilmeyip mutlaka pasaport da boş olan sayfaya işlenmektedir.
  • Eski pasaport ile ve boş sayfası olmayan pasaportla vize başvurusu yapılmaması gerekmektedir. Aile ve arkadaş vizesi alınabilmesi için Mısır da ziyaret edilecek kişiden davetiye mektubu gelmesi gerekmektedir.
  • Vize süresini uzatmak isteyenler veya aile birleşimi başvurusu yaparak oturum izni almak isteyenler Mısır ilgili makamlara başvurmaları gerekmektedir.

Mısır Aile ya da Arkadaş Ziyareti Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılmalıdır?

Mısır aile ziyareti vizesi Mısır Konsolosluğu ve konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize ofisi aracılığı ile başvuru yapılarak alınabilmektedir. Tüm başvuru süreci Mısır vize ofisi tarafından yürütülmekte ve Konsolosluğa başvuru evrakları iletilmektedir. Başvuru için gerekli evrakların eksiksiz olarak yetkili makamlara iletilmesi gerekmektedir. Belge eksiği olmayan ve yetkili makamların uygun gördüğü kişiler 90 günü geçmeyecek şekilde vizeleri onaylanmaktadır.

Mısır Aile Ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Başvurusu İçin İstenen Belgeler

Başvuru için istenilen evrakların eksiksiz ve güncel bilgiler ile doldurularak teslim edilmesi gerekmektedir. Belgelerde verilen bilgilerde tutarsızlık tespit edilmesi halinde ek belge istenebilmekte ve mülakat talep edilebilmektedir. Başvuruda sunulması gereken belgeler aşağıda listelenmiştir.

  1. Davetiye mektubu: Mısır da ziyaret edilecek kişi tarafından davet edilen adına gönderilmesi gereken yazıdır. Davetiye mektubu içeriğinde, davet amacı, talep edilen vize tarih aralığı, kişisel bilgiler yer almalıdır. Davetiyenin Mısır da bağlı olunan belediyeden onaylatılması gerekmektedir. Oturum izin kartı, pasaport ve kimlik kartı fotokopileri ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir.
  2. Vize başvuru formu: İstenilen bilgiler eksiksiz doldurulmalıdır. Bilgilerin gerçeği yansıtması gerekmektedir ve güncel bilgiler olmalıdır.
  3. Vize talep dilekçesi: Vize talep dilekçesi, Mısır ziyaret amacını ve tarihlerini içeren bir dilekçedir. Vize başvurusunda bulunan kişi ve çalıştığı yer tarafından 2 adet yazılmaktadır. Şirketin antetli kağıdına, vize tarihlerinde izinli olduğuna dair izin kağıdı mahiyetinde, kaşeli ve imzalı olarak yazılmalıdır. Vize  başvurusu yapan kişi ise davetiye mektubu ile birlikte ziyaret amacını ve tarihlerini belirten bir dilekçe yazmalıdır.
  4. Fotoğraf: 2 adet güncel haliniz ile çekinilmiş biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalı ve rötuş yapılmamalıdır.
  5. Pasaport: Pasaport yıpranmamış olmalı ve 10 seneden eski alınmış olmamalıdır. Yıpranmış ve eski pasaport ile yapılan başvurular geri çevrilmektedir. Mısır vizesi bitiminden sonra 6 ay kadar daha kullanım geçerliliğinin olması gerekmektedir.
  6. Pasaportta yer alan kimlik bilgilerinin fotokopisi
  7. Başvuru yapan şahısın TC. Kimliğinin fotokopisi

Mısır Konsolosluğu kişilerden özel olarak ek evrak talebinde bulunabilme hakkına sahiptir. Ayrıca gerek gördüğü takdirde mülakata çağırabilmektedir. Evrakların eksiksiz olması vizenin kesin olarak verileceği anlamına gelmemektedir. Mısır vizesini onay ve ret yetkisi konsolosluk ve büyükelçilik bünyesindedir.

Mısır Oturum İzni

Mısır oturum izni kişilere uzun dönem Mısır’da ikamet edebilme izni sağlamaktadır. Turistik, ticari, aile ziyareti vizeleri kısa dönemli olarak ikamet olanağı sağlamaktadırlar.

  • Uzun süre Mısır’da kalmak isteyenler oturum izni almak zorundadır. Mısır oturum izinleri genellikle 1 yıllık süre ile verilmektedir. Oturum iznini uzatmak isteyenler gerekli evrakları tamamlayarak Mısır’da ilgili makamlara müracaat etmeleri gerekmektedir.
  • Mısır’a giriş yapıldıktan sonra yabancılar şubesinde 1 yıllık pasaport ile 1 yıllık ikamet vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir. Başvuru sırasında gerekli olan evraklar yabancı şube tarafından size iletilmektedir.
  • Fuar, iş toplantısı konferans gibi kısa süre gerektiren organizasyonlara katılmak için kısa dönem vize yeterli olmaktadır. Fakat 90 günü geçen uzun süreli çalışma izni alabilmek için Mısır oturum izni gerekmektedir. Mısır oturum izni başvurusunda bulunacak
  • kişi iş sözleşmesine sahip olmalıdır ve bu sözleşme iş istihdamını içermelidir. Farklı iş kolları için faklı evraklar istenilebilmektedir. Bu nedenle yapılacak işin içeriği net bildirilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mısırda yapacakları işin kamu düzenine aykırı olmadığını ispat eden izin belgesini ibraz etmelidir.
  • Mısır çalışma izni ilgili birimlere evraklar ile birlikte şahsen yapılmalıdır. Uzun dönem, kısa dönem veya dönemsel işçiler tek bir çalışma iznine başvurmaktadırlar. Başvuru yapıldıktan sonra sonuçlanma süresi normal olarak 10 – 21 gün arasındadır.

Mısır Kısa Süreli Vize Evrak Listesi

  1. Vize talep dilekçesi: Vize talep dilekçesi, Mısır Konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır. Dilekçe içeriğinde vize talebinin amacı, talep edilen süre ve talep edenin ismi yer almalıdır. Talep dilekçesi şirketin antetli kağıdına yazılmalı ve yetkili kişinin ıslak imza ve kaşesi ile iletilmelidir.
  2. Pasaport: Pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır ve Mısır vize bitiminden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Yıpranmış ve eskimiş pasaport ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Mısır vizesi pasaportta işlenmektedir. Bu nedenle pasaportta en az 2 sayfa boş olmalıdır.
  3. Kimlik fotokopisi: Kimlik fotokopisi evraklar arasında bulunması gereken bir belgedir.
  4. Fotoğraf: Arka fonu beyaz olacak şekilde 2 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Fotoğraflar güncel hali yansıtmalı ve montaj yapılmamış olmalıdır.
  5. Davetiye mektubu: Mısır’da faaliyet gösteren şirketten Türkiye de başvuru yapacak kişi adına hazırlanmış kaşeli imzalı davetiye gönderilmelidir. Davetiye mektubu başvuru evrakları içinde olması zorunludur.

Kısa süreli vize alındıktan sonra Mısır’da uzun süreli vize başvurusu yapılmalıdır. Başvuru için İşgücü ve göç bakanlığına aşağıda listelenen belgeler ibraz edilmelidir.

  1. Mısır’da ikamet edilecek süre boyunca geçerli olacak pasaport
  2. Güncel olarak çekilmiş 7 adet vesikalık fotoğraf
  3. Çalışılacak olan şirketle yapılmış iş sözleşmesinin iki nüshası imzalı olarak verilmelidir.
  4. Vergi kimlik kartının 2 adet fotokopisi gerekmektedir.
  5. Lisans, yüksek lisans gibi akademik kariyerler var ise bu belgelerin 2 adet fotokopisi gerekmektedir.
  6. İş verenden alınacak olan ticaret sicilinin fotokopisi
  7. Mısır’da çalışılacak yerin uzmanlık alanınızla ilgili olduğunun yetkinlik belgesinin nüshaları iletilmelidir. Ek evrak talebine karşın orijinal belgelerin yanınızda olmasında fayda vardır.
  8. İş veren tarafından yazılması gereken mutabakat mektubu evraklar arasında olmalıdır. İçeriğinde Mısırlı bir vatandaş yerine yabancı bir işçi almasının nedenleri anlatılmalıdır.
  9. Sponsor yazısı
  10. HIV ve AIDS testi yapılarak bunların sonuçları ibraz edilmelidir.
  11. Mısır Devlet Güvenlik Hizmeti biriminden devlete karşı suç tehdidi oluşturmadığınıza dair belge
  12. Vize başvurusu için ödenmesi gereken ücretin ödendiğine dair dekont

Mısır yetkili birimi gerek gördüğü takdirde yukarıda ki belgelere ek olarak belgeler isteyebilmektedirler.

Mısır Aile Birleşimi İşlemleri

Mısır aile birleşimi için Mısırlı bir vatandaş ile evliliğin olması ve ispatı gereklidir. Mısır vatandaşı ve yabancı ülke vatandaşı arasında ki evliliğin Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanması gerekmektedir.

  • Evlilik durumunun gerçekliği ve devamlılığına ikna olunması halinde uzun süreli oturum izni kapsamında aile birleşimi oturum izni onaylanmaktadır.
  • Mısır aile birleşimi başvurusu için Türkiye’den direkt olarak başvuru olanağı bulunmamaktadır. Mısır Konsolosluğundan veya yetkilendirilmiş vize ofisi aracılığı ile kısa dönem vize alınmalıdır. Vize alındıktan sonra Mısır’a gidilerek orda ki yetkili mercilere uzun süreli oturum izni için başvuruda bulunulması gerekmektedir.
  • Ebeveynlerinden en az bir tanesi Mısır da olan çocuklar direkt olarak Mısır vatandaşlığı almaktadırlar. Mısırlı bir vatandaş ile evlenilerek otomatik bir vatandaşlık kazanma durumu yoktur. Fakat gerekli prosedürler tamamlanarak başvuru yapıldıktan sonra vatandaşlık hakkı kazanılabilmektedir.
  • Mısır vatandaşlığı için yabancı kişilerin kendi ülke vatandaşlıklarını bırakması durumu yoktur. Ülke vatandaşlıklarını devam ettirerek Mısır vatandaşı olabilmektedirler.
  • Vatandaşlık alan kişiler vize uygulamalarına maruz kalmadan ülkeye giriş – çıkış sağlayabilmektedirler ve oturum izni süresi uzatmaya gerek yoktur. Mısır vatandaşları ile aynı haklara sahip olunabilmekte ve sosyal hizmetlerden faydalanılabilmektedir.
  • Mısır aile birleşimi uzun süreli oturum izni için gerekli evraklar eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. Hazırlanan evraklar Mısır İçişleri Bakanlığına bağlı ilgili birimine sunulması gerekmektedir. Evraklar yabancı büro çalışanları tarafından incelenerek prosedüre uygun olan dosyaları Kahire de ki İçişleri Bakanlığına sunar. Dosyaları onaylama yetkisi Mısır İçişleri Bakanlığındadır.

Evlilik Yolu İle Mısır Aile Birleşimi

Mısır vatandaşı olan bir kişi ile evlenmiş olanlar gerekli belgeler ile Mısır da ilgili makamlara başvuru yapmaları gerekmektedir. Aile birleşimi ile Mısır vatandaşı olmak isteyen kişilerin evliliklerinin üzerinden en az 2 yıl geçmiş olması gerekmektedir.

  • Mısırlı biri ile evlenir evlenmez vatandaş olma durumu yoktur. Evli kalınan bu 2 yıllık süreçte yabancı uyruklu kişinin Mısır da ikamet etmesi gerekmektedir. Başvuruda bulunacak kişi kadın ise istenen evrakları eksiksiz toplamalı ve ilgi birimden randevu almalıdır. Randevu günü yabancı şubeye giderek kocası ile birlikte aile birleşimi talep formunu doldurmalıdır.

Mısır Aile Birleşimi Başvurusu İçin İstenen Belgeler

Mısır aile birleşimi başvurusu için istenen belgeler eksiksiz ve gerçek bilgiler ile hazırlanıp Mısır ilgili makamına sunulmalıdır. Mısır aile birleşimi için hazırlanan belgelerin eksiksiz olmasına itina gösterilmelidir.

  1. Onaylı evlilik sözleşmesi: Mısırlı bir vatandaş ile evlenen kişiler Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan evlilik sözleşmesini sunması gerekmektedir.
  2. Doğum belgeleri: Aile birleşimi başvurusunda bulunan kadının eşinin babasının doğum belgeleri gerekmektedir.
  3. Fotoğraf: Mısır aile birleşimi başvurusunda bulunan kişinin 4 adet fotoğrafı gerekmektedir. Fotoğrafların güncel olması ve Mısır yetkili birimlerinin istediği boyutlarda olmalıdır.
  4. Pasaport fotokopisi: Başvuru sırasında pasaportun geçerliliği olması gerekmektedir.
  5. Doğum belgesi: Başvuru sahibine ait doğum belgesi istenen belgeler arasındadır.

Başvuru sırasında kullanılacak pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve yıpranmamış olmasına kesinlikle dikkat edilmelidir. Eski ve yıpranmış pasaport ile yapılan başvurular hiçbir şekilde kabul edilmemektedir. Mısır vatandaşlık yasasında, vatandaşlık başvurusunun Mısır yabancılar şubesine şahsen yapılması gerekmektedir.

  • Mısır hükümeti, Mısır ‘a fayda sağlayacak bir alanda uzmanlığı olan kişilere vatandaşlık başvurusunda öncelik tanımaktadır. Eş durumundan vatandaş olmak isteyenler en az 2 yıl evli olmalıdırlar ve bu 2 yıllık süreçte Mısır da ikamet etmelidirler.
  • Ayrıca 2 yıllık süreçte evli olunan kocanın hayatta olması gerekmektedir. Mısır da 5 yıl süreyle ikamet eden kişiler vatandaşlık hakkı kazanmaktadırlar.

Mısır Vatandaşlık İşlemleri

Mısır vatandaşlık başvurusu yapacak kişilerin öncelikle uzun süreli oturum izni alması gerekmektedir. Uzun süreli oturum izni talebi için diplomatik temcilik makamına hazırlanıp verilmesi gereken evraklar mevcuttur. Gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Uzun süreli vize talep dilekçesi: Dilekçe içeriğinde başvuranın bilgileri ve vize talep nedeni belirtilmelidir. Mısır ilgili makamına hitaben yazılmalıdır.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Biyometrik fotoğraf: Mısır yetkili birimlerince belirlenen boyutlarda arka fonu beyaz olacak şekilde 4 adet biyometrik fotoğraf gereklidir. Fotoğraflar güncel hali yansıtmalı ve dijital ortamda oynama yapılmamalıdır.
  • Pasaport: Başvuruda kullanılacak pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır ve yıpranmamış olmalıdır. Eski ve geçerliliği kalmamış pasaport ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Evlilik tescil belgesi: Mısırlı bir vatandaş ile evli olanlar, Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından evliliğin gerçekliğinin tescil edildiğine dair belgesi gereklidir.
  • Başvuru yapanın anne – baba doğum belgeleri: Vatandaşlık başvurusunda bulunan kişinin anne ve babasının doğum yerlerini belirten belgelerin ibrazı gereklidir.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi: Evli olan başvuru sahipleri evlilik cüzdanı fotokopisini iletmelidirler.

Mısır Konsolosluğu gerek duyduğu takdirde ek evrak isteği yapabilmektedir. İstenilen belgeler hazırlanırken eksiksiz ve gerçeği yansıtacak şekilde hazırlanmalıdır. Mısır vatandaşlığı başvuru için Uluslar arası insan hakları gereğince uyruk, etnik köken ve vatandaşlık arasında ki farklar ortadan kaldırılmıştır.

  • Kaldırılan farklar ve ayrımlardan sonra yabancı kişilerin Mısır vatandaşlığına geçme yolu açılmıştır. Aile birleşimi ile yaptığı evlilikle, babanın kökeniyle, kesintisiz olarak 5 yıl Mısır da ikamet ederek vatandaşlık başvurusu yapılabilmektedir. Ayrıca belli alanlarda uzman olan kişiler, Mısır’a katkı sağlat düşüncesi ile vatandaşlık başvurusunda öne alınmaktadır.
  • Mısır da ikamet eden yabancıların vatandaşlığa geçebilmesi için farklı prosedürler uygulanmaktadır. Başvuru sahibinin Mısır’da bulunma sebebi, oturum süresi ve oturum izni derecesi gibi kriterler vatandaşlık için etken olmaktadır.
  • Bu etkenler vatandaşlık başvurusunda yararlanılacak yasaları belirlemektedir. 5 yıl süreyle kesintisiz olarak Mısır’da yaşayan, hayatta kalan, Mısır’ın kalkınmasına fayda sağlayan kişiler vatandaşlık başvurusu yapabilmektedirler.

Mısır vatandaşlık başvuruları bakanlık tarafından incelenmekte ve onaylanmaktadır. Başvurular şahsen gerekli birimlere yapılmak zorundadır. Mısır vatandaşlık şartnamesinde başvuruda aranan bazı özellikler bulunmaktadır. Bu özellikler şu şekildedir;

  • Arapça dilini kullanabilme yeterliliği
  • Arapça olarak sözlü ve yazılı olarak kendini ifade edebilmelidir.
  • Adli sicilin temiz olması gerekmektedir. Bir devletin düzenini bozan, kamuyu rahatsız eden davranışlarda bulunmamış olması gerekmektedir.

Mısır vatandaşlığına kabul edilen kişiler tüm vatandaşlık haklarından yararlanabilmektedirler. Oy kullanma, kalıcı ikamet, seçme ve seçilme, kamu görevlerinde iş alma ve sosyal tüm hizmetlerden yararlanma hakkı elde edilmektedir. Mısır dışı seyahatlerde vatandaşlar Mısır Devleti’nin koruması altına alınmaktadır.

Mısır Vatandaşlığına Geçme Yolları

Mısır vatandaşlığına geçmek isteyenler için birden fazla yasal yol bulunmaktadır.

  1. Doğumla kazanılan vatandaşlık: Mısırda doğan kişiler otomatik olarak Mısır vatandaşı olmaktadırlar. Doğum ile organik olarak vatandaş olunmaktadır ve bu organik vatandaşlık sonradan elde edilebilen bir vatandaşlık değildir.
  2. Kökenden dolayı kazanılan vatandaşlık hakkı: Ebeveynlerinden en az birinin Mısır vatandaşı olmasından dolayı kazanılan vatandaşlık hakkıdır. Kişinin doğduğu ülke fark etmeksizin bu hak ile Mısır vatandaşı başvurusu alınmaktadır.
  3. Aile birleşimi yolu ile vatandaşlık: Mısırlı bir kişi ile evlenilerek gerekli prosedürler oluştuktan sonra kazanılan vatandaşlık hakkıdır.
  4. Oturum ve çalışma ile elde edilen çalışma hakkı: Mısır’da 5 yıl süreyle ikamet eden ve devlete bağlılığı olan kişilerin elde ettiği vatandaşlık hakkıdır. Devlete bağlılık için evi olması, kira sözleşmesi olması gibi özellikler yeterlidir.

Mısır Evlilikten Dolayı Vatandaşlık

Mısır evlilikten dolayı vatandaşlık başvurusu için Türkiye’den başvuru yapılamamaktadır. Evlilikten dolayı vatandaşlık başvurusu yapabilmek için Mısır’a giriş yaptıktan sonra ilgili makama başvuru yapılmaktadır.

  • Mısır seyahati için kısa süreli vize alan vatandaşlar Mısır’a giriş yaptıklarında uzun süreli oturum izni ve aile birleşimi için başvurmaktadırlar. Gerekli evraklar tamamlandıktan sonra uzun süreli başvuru Mısır Yabancılar şubesine yapılmaktadır.
  • Mısır aile birleşimi başvurusu yapanlar vatandaşlık için büyük avantaj sağlamaktadırlar. Türkiye vatandaşlığından çıkmaya gerek kalmadan Mısır vatandaşlığı alınmaktadır. Arap ülkeleri vatandaşlık kabulü noktasında farklılıklar göstermektedir.
  • Mısır çifte vatandaşlığı mümkün kılmaktadır. Vatandaşlık başvurusunda bulunan kişilerden kendi vatandaşlıklarından çıkmalarını istememektedir. Mısır vatandaşlığı alacak kişilerde kendi özgür iradesi ile Mısır vatandaşlığı almaktadırlar.

Mısır Evlilikten Dolayı Vatandaşlık İçin Gerekli Evraklar

Mısır vatandaşlığı için evlilik yolu ile yasal yoldan vatandaşlık hakkı kazanılabilmektedir. Bunun için Mısır vatandaşı bir kişi ile evlenmek gerekmektedir. Fakat evlilik sonrası hemen vatandaşlık verilmemektedir. Evliliğin üzerinden en az 2 yıl geçmeli ve bu süreçte Mısır’da ikamet edilmelidir. Daha sonra istenilen belgeler ile birlikte ilgili makamlara başvuruda bulunulabilmektedir. Mısır aile birleşimi ile uygulaması ile Mısır vatandaşı olmak isteyenlerin hazırlaması gereken evraklar şunlardır;

  1. Doğum kayıt belgesi: Eş ve çocuklara ait ve tercümeli olacak şekilde sunulmalıdır.
  2. Evlilik kayıt belgesi: Mısır İçişleri Bakanlığı evliliklerin tescilliği için onay vermektedir. Bu onay belgesini başvuru sırasında evraklar ile birlikte sunmak gerekmektedir.
  3. Sabıka kaydı: Geçmiş yaşantının temiz olup olmadığını belgelemek için adli sabıka kaydı gereklidir. Mısır devletinin huzurunu bozacak nitelikteki kişilerin ve kendi ülkelerinde suça karışmış kişilerin başvurusu onaylanmamaktadır.

Bu belgeler dışında Mısır Yabancılar Şubesi ek evrak talep edebilmektedir. Bu belgeler başvuru sahibi hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmek için gereklidir. Ayrıca bilgiler yoluyla hangi yasal yol ile vatandaşlık verilmesi gerektiği ortaya çıkarılmaktadır.

  • Mısır aile birleşimi yolu ile vatandaşlık almak isteyen kişilerin ilk adım olarak uzun dönem oturum izni almaları gerekmektedir. Bir sonra ki adım olarak Mısır vatandaşlığına başvurmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları konsolosluğa vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
  • Uzun dönem oturum izni alabilmek için önce kısa dönem vize alınarak Mısır’a giriş yapılmalıdır. Mısır girişi sonrasında yabancı şubeye giderek uzun dönem oturum izni için başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Kısa süreli vize başvurusunda hazırlanması gereken evraklar; 

  • Fotoğraf: En eski son 6 ay içinde çekilmiş ve güncel halini yansıtan 2 adet biyometrik fotoğraf gereklidir. Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalı ve fotoğraf üzerinde dijital oynama yapılmamalıdır.
  • Pasaport:10 yıldan eski olmamak kaydı ve yıpranmamış olmak kaydıyla pasaport gereklidir. Eski ve kullanım süresi dolmuş pasaport ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Mısır vizeleri pasaportta işlenen bir vize türüdür. Bu nedenle pasaportta en az 2 boş sayfa olması gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisi: Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı fotokopisi gerekli evraklar arasında olması gerekmektedir.
  • Mısır ikamet belgesi: Aile birleşimi için Türkiye’den başvuru yapacak kişiye Mısır’da ikamet eden kişi sponsor olacak ise ikamet adresi gerekmektedir. Mısırda ki ebeveynin veya eşin Mısır da ikametinin kayıtlı olduğu yetkili birimden kayıt belgesi alması gerekmektedir. Bu kayıt belgesi istenilen belgeler ile birlikte sunulmalıdır.

Babası Mısır vatandaşı olan çocuklardan istenen prosedürler ve belgeler tamamlandıktan sonra vatandaşlık verilmektedir. Mısırlı bir vatandaş ile evlenen kişilerde evliliği kanıtlayan belgeleri sunarak ve istenen şartları yerine getirerek Mısır vatandaşı olabilmektedirler.

Mısır Vize Ücretleri

Mısır vize ücretleri başvuru yapılan vize türüne ve vize süresine göre değişiklik göstermektedir. Bordo sahibi tüm vatandaşlar ve 90 günü geçecek ziyaretler için diplomatik vize sahipleri vize almak zorundadırlar.

  • Seyahat amacına uygun olarak ödenmesi zorunlu olan Vize harcı Mısır Konsolosluğu tarafınca belirlenip, zaman zaman güncellenmektedir. Farklı vize türleri için ve farklı zaman dilimleri için Mısır vize ücretleri farklılık göstermektedir.
  • Vize başvurusu yaparken seyahat amacına göre vize talebinde bulunmak bu nedenle önemlidir. Amacınız dışında bir vize türüne başvuru yaptığınızı vize ücretini ödedikten sonra fark etmeniz durumunda vize ücreti iade edilmemektedir. Vize ücretleri her vize başvurusu için ayrı olarak alınmaktadır.
  • Bir vize ücreti ile sadece bir vize başvurusu yapılmaktadır. Vize ücretleri vize başvurusu sırasında verilen hizmetleri ve vize harç ücretini kapsamaktadır.
  • Vize başvurusu sırasında istenen belgelerin kurye ile vize ofisi adreslerine gönderilerek başvuru yapılması istenebilmektedir. Kurye ile gönderi ücreti başvuruda bulunan kişilerden alınmaktadır. Vize başvurusu için alınan vize danışmanlık ücreti vize ücretine dahil değildir.

Mısır Vize Ücreti 2023

Mısır vize ücreti 2023 fiyatları ekonomik dalgalanmalar ve yapılan değişikliklerle değişiklik göstermektedir. Vize ücretleri ödemesi yapılmadan vize başvuruları yapılamamaktadır. Bundan dolayı önemli bir konudur.  Mısır vize ücreti değişiklik sebepleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Başvuru yapılan Mısır vize türü ücretin belirlenmesinde etkin rol oynamaktadır. Bu nedenle vize başvurusu yapmadan önce Mısır seyahati amacınızı kesin belirledikten sonra size uygun vize türüne başvurmalısınız. Başvuru sonrası ödemeniz gereken vize ücreti belirlenmektedir.
  • Mısır vize başvurusu yapılırken tekli giriş ve çoklu giriş seçenekleri mevcuttur. Mısır’a tekli giriş ve çoklu giriş hakları arasında fiyat farkları oluşmaktadır. Bu nedenle vize talebinde başvurduğunuz giriş hakkına dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Mısır vize ücreti, bazı zamanlarda fiyatlarda güncellemeler yapılmaktadır. Vize ücretleri ile ilgili bilgi almak için vize ofisi ile görüşebilirsiniz.
  • Mısır vizelerine Türkiye de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar için vize ücretleri ve vize harçları farklılık göstermektedir.
  • Vize başvurusu aldığınız vize ofisi danışmanlık ücretleri, vize ücretlerine dahil değildir. Vize danışmanlık ücretleri için vizeofisi.com adresinden irtibat sağlayarak öğrenebilirsiniz.
  • Evrak tasdik ücreti vize türüne göre, evrak çeşidine göre ve tasdik yapılacak evraklara göre değişiklik göstermektedir.

Mısır Vize Ücretleri Hususunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mısır vize ücretleri hususunda dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. Fazladan veya yanlış şekilde vize ücreti ödememek için bu hususlar bilinmeli ve dikkat edilmelidir. Vize ücretlerinde para iadesi yapılmamaktadır.

Bu nedenle hatasız şekilde başvuru yapmakta fayda vardır. Vize başvurusu sonucunun olumsuz olması sonrasında da vize ücreti iadesi yoktur. Vize ücretlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda listelenmiştir.

  • Vize ücreti, vize işlemleri sırasında yapılan hizmetler ve vize harcı için alınmaktadır.
  • Vize ücreti iadesi hiçbir koşulda yoktur.
  • Her vize başvurusu için ayrı ayrı vize ücreti talep edilmektedir.
  • Bir vize ücreti ile bir kişi başvuru yapabilmektedir.
  • Vize ücretlerinin bir başkası üzerine devri veya bir başkasına satışı mümkün değildir.
  • Mısır vize ücretleri, başvurulan Mısır vize türüne göre vize süresinin uzunluğuna göre değişiklik göstermektedir.
  • Mısır vize ücretlerine danışmanlık aldığınız vize ofisi hizmetleri dahil değildir. Vize ofisi danışmanlık ücretleri için vize ofisi çalışanları irtibata geçebilir veya vizeofisi.com adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Ödenen vize ücreti dekontunun saklanması önemlidir. Vize ücreti dekontu, vize başvurusu esnasında verilmesi gereken evraklar arasında olması gerekmektedir.

Mısır Vizesi Evrak Listesi

Mısır vizesi için gerekli evraklar, Mısır Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Vize başvurusu sırasında evrakların tam olması gerekmektedir.

Eksik evraklar ile birlikte yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Evraklarda güncel bilgiler olmalı ve bilgiler gerçeği yansıtmalıdır. Verilen bilgiler tüm evraklarda aynı olmalıdır.

Bilgi uyuşmazlığı tespiti durumunda Mısır Konsolosluğu ek belge talebinde bulunabilmekte ve mülakata çağırabilmektedir. Evrakların tam ve eksiksiz olması vize başvurusunun kesin verileceğin anlamını taşımamaktadır. Vize onayı ve vize reddi tamamen konsolosluk ve büyükelçilik yetkisindedir.

  1. Pasaport: Mısır vize başvurusunda kullanılacak pasaportun eski olmaması gerekmektedir. 10 yıldan eski ve Mısır vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerliliği olmayan pasaport ile başvuru yapılamamaktadır. Pasaportun yıpranmış olmaması gerekmektedir aksi takdirde vize başvurusu kabul edilmemektedir.  Pasaportun güncel bilgiler içermesi gerekmektedir. Evlilik öncesi pasaport alanların evlilik sonrası soy ismi değişmiş ise pasaportlarını değiştirmeleri gerekmektedir. Mısır vizesi pasaporta işlenmektedir. Bundan dolayı pasaportta en az 2 boş sayfası olması gerekmektedir.
  2. Mısır vize başvuru formu: Mısır Konsolosluğu tarafından hazırlanan ve doldurulması zorunlu olan bir formdur. Başvuru formunda istenilen bilgiler ile vize başvurusu yapan kişi hakkında detaylı bilgi edinilmektedir. Doldurulması istenen bilgilerin gerçek ve doğru şekilde net ifadeler ile doldurulması gerekmektedir. Mısır ziyaretinin amacı kesin olarak belirtilmelidir. Ziyaret amacına göre vize alınabilmesi için ziyaret amacının net ifadesi önemlidir.
  3. Fotoğraf: Vize sırasında istenilen fotoğrafın en güncel hal ile çekinilmiş olması gerekmektedir. Başvuru sırasındaki yüz hatlarıyla örtüşmeyen fotoğraflar kabul edilmemektedir. Fotoğraflar biyometrik olmalı ve beyaz arka fon kullanılmalıdır. Fotoğraflar üzerinde oynama yapılmalıdır ve rötuş olmamalıdır. Başvuru sırasında 2 adet fotoğraf gerekmektedir.
  4. Kimlik fotokopisi: Evraklarda belirtilen kişisel bilgilerin tespiti için kimlik bilgisini fotokopisi evrakların arasında olması gereken belgelerdendir.
  5. Otel ve uçak rezervasyonu: Mısır seyahati için planlanan tarih aralığına göre alınmış biletlerin ibrazı gerekmektedir. Seyahat süresince konaklanacak otelin bilgileri ve rezervasyon tarihleri bildirilmelidir. Uçak bileti vize süresine göre gidiş – dönüş olarak alınmalı ve belgesi ibraz edilmelidir.
  6. Vize ücreti dekontu: Her vize başvurusu için ödenmesi gereken vize ücreti bulunmaktadır. Vize ücreti ödemesi yapılmadan vize başvuru işlemleri başlatılmamaktadır. Vize ücreti, işlemler sırasında verilen hizmetleri ve vize harcını kapsamaktadır. Vize ücretinin ödendiğine dair ispat dekontunun ibrazı zorunludur. Vize ücretlerinin iadesi bulunmamaktadır.

Mısır turistik vizesi için SGK’lı başvuru sahiplerinden istenen belgeler;

  • İngilizce olarak yazılmış şirket yazısı,
  • Kimlik fotokopisi veya Mısır oturma kartı
  • Mısır vize başvuru formu
  • Pasaport
  • 2 adet beyaz fon kullanılan biyometrik fotoğraf
  • Otel ve uçak rezervasyonu
  • Ödeme dekontu

Mısır turistik vizesi için öğrenci olan başvuru sahiplerinden istenen belgeler;

  • İngilizce vize talep dilekçesi
  • Mısır vize başvuru formu
  • Pasaport
  • Kimlik fotokopisi veya Mısır oturum kartı
  • Otel ve uçak rezervasyonu
  • Öğrenci belgesi
  • Reşit kişilerin banka hesap özeti
  • Reşit olmayan kişilere sponsor olan kişilerin banka hesap özeti

Mısır ticari vizesi için gerekli evraklar;

  • Mısır vize başvuru formu
  • İngilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi
  • Pasaport
  • Kimlik fotokopisi ve ya Mısır oturum kartı
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Mısır da bulunan şirketten gelecek olan davetiye yazısı
  • Otel ve uçak rezervasyonları

Mısır evrak tasdiki için gerekli evraklar;

  • Tasdik yapılacak evrakın orijinali
  • Şirketi temsil edecek kişi adına hazırlanmış yetki yazısı

Mısır Vizesi S.s.s

Mısır Vizesi 2023

Umuma Mahsus pasaport sahibi olan vatandaşların vize almaları zorunlu kılınmıştır. Bunun dışında kalan pasaport türleri için de muaflık ele alınır. Vize turistik, ticari ve aile ziyareti gibi ayrı sınıflardan ele alınır.

Mısır Türklere Vize Vermiyor

Sınır kapısında 1 ay oturumlu olacak şekilde giriş vizelerinin alınması mümkün olacaktır. Bunun için vatandaşların 20 yaşından küçük veya 45 yaşından büyük olması istenir.

Mısır Vize Ücreti 2023

2023 yılına dair zam oranlarına yer verilmiş ve harç bedeli netlik kazanmıştır. Bunun üzerine turistik vizeye ilişkin vatandaşların 260 TL ücreti temin etmeleri bekleniyor.

Mısır Vizesi Kaç Günde Çıkar

Mısır Konsolosluğu üzerinden vize başvuruları değerlendirilir ve belgelerin eksiksiz olması üzerine sonuç açıklanır. Bu anlamda vatandaşlara 2 – 6 hafta aralığında vize sonuçlarının açıklanması sağlanır.

Mısır Vizesi Ücreti 2020

2020 yılında vize türlerine ve de kalış süresine göre ücretlere yer verilirdi. Bunun üzerine minimum 105 TL’den başlayan harç ödemelerine geçilirdi. Oturum ve çalışma söz konusu ise bu tutar 700 TL’ye kadar çıkmaktadır.

Mısır Vizesi 45 Yaş Üstü 2020

Sınır kapılarından alınan vizeye dair 1 aylık sürece yer verilir. Oturumlu giriş vizesi için yaş sınırlarının üzerinde durulur. Bu anlamda 20 yaşının altında veya 45 yaşının üstünde olan vatandaşların taleplerine karşılık verilir.

Mısır E Vize

Çevrimiçi vize başvurularına onay veren ülkelerden bir tanesidir. Bu Mısır e-vize şeklinde ele alınır ve online ortamdan yürütülür. Ortalama 7 iş günü içerisinde de e-vize sonucunun açıklanması esas alınır.

Mısır’a Vize Var Mı 2023

Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahiplerinin vizeden muaf tutulduğu açıklanmıştır. Ancak söz konusu umuma mahsus pasaport olduğu zaman vize başvurularına geçilmesi gerekir.

  • Mısır Vize Veriyor Mu?
  • Mısır’ın vize verdiği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sadece bordo pasaport hamilidir. Diğer şekilde Mısır’a ziyaretlerde vize muafiyeti uygulanmaktadır.
  • Mısır Vize İşlemleri Ne Kadar Sürer?
  • Mısır konsolosluğunda vize işlemlerinin onaylanma süresi 30 – 45 iş günü aralığıdır, ek evrak talebinde süre uzar.
  • Mısır Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
  • Kısa süreli Mısır vizeleri için Türkiye’de bulunan Mısır makamlarına başvuru yapılması gerekirken uzun süreli vizeler için başvuru sadece Mısır’daki göç bürosuna yapılır.
Oyla! post

Alakalı İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir