Slovenya Oturum Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avrupa’nın ortasında bulunan Slovenya hem ekonomik gücü hem de güvenli yaşam sunması sebebi ile cazip ülkelerden bir tanesidir. Sürekli artan ekonomik getiriler sadece çalışma açısından değil uzun süreli yaşam açısından da ön plana çıkıyor.

İçindekiler Tablosu göster
  • Eğitim, çalışma ve daha konforlu yaşam için bazı izinlerin alınması gerekiyor. Hem kısa süreli hem de uzun süreli Slovenya oturum izni alma şansınız söz konusudur. Tabi ki bu izin için ispatlar gerekeceği gibi izne dair gerekçeler de ayrıntılı şekilde sunulmalıdır.
  • Sonucu mükemmel kılabilmek için de kuralına göre hareket etmek elzemdir. Oturum izniyle alakalı gerekenleri öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz zaman işlemleri başlatabilir ve gerekli izinleri alabilirsiniz. Yılların getirdiği tecrübe ile size en iyi şekilde hizmet sunacağımızdan şüpheniz olmasın.

Slovenya Oturum İznini Yatırım Yolu İle Almak

Slovenya’da belirli bir miktar yatırım yapılarak oturum izni alınması mümkün kılınmıştır. Bu hususta yasaların belirlemiş olduğu sınırlamaya uymak ve gerekli iş düzenini kurallara uygun şekilde kurmak önemlidir. Sadece iş kurma yolu ile değil gayrimenkul alarak da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Slovenya oturum iznini yatırım yolu ile almak için öncelikleri belirlemeli ve limitleri öğrenmelisiniz. İlk etapta alacağınız oturum izni ilerleyen zamanlarda kalıcı olarak vatandaşlığı da dönüşebilmektedir. Başvuru sahibinin beraberinde götürmek istediği aile için de 3 çocuk sınırlaması söz konusudur.
  • Eş ve 3 çocukla beraber oturum iznine dahil edilmesi mümkün kılınsa burada çocukların 18 yaşın altında olması elzemdir. Gayrimenkulden kasıt ise ev değil iş yeri niteliğinde olmalıdır. Yatırımınızı iş yeri kuracak düzeyde sunmanız gerekmektedir.

Slovenya Oturum İzni Başvurusu

Çalışma düzenine göre yapacağınız başvurularda sizden Slovenya’da sürdürmüş olduğunuz işlerin ispatı istenecektir. Belgelerin hazırlanması öncesinde gerekli yatırımlar yapılmış olmalı ve yasal izinlerin de alınmış olması gerekir.

  • Beyanlarınızı yaparken belgelerin ilgili kurumlarca onaylanmış olması ve yasalara da uygun olması önemlidir. Slovenya oturum izni başvurusu yaparken Slovenya bireysel vergi numarası, sabıka kaydı ve kimlik numarası ibrazı gerekir.
  • İşin mahiyetini açıklayan iş türünün tanımı yapılmalı ve firmaya dair kısa bilgiler de verilmelidir. Firmaya ait bilgilerde firmanın ismini de vermeniz gerekmektedir.
  • Yatırım kanalına göre kuracağınız iş için alınan izinler ve yapılan kayıtlar dosya da sunulmalıdır. Harcama yapacağınız tutar ile alakalı ayrıntılı finansal durum bildirilmesi önemli olurken her bir ödeme kalemi de tek tek açıklanmalıdır.
  • Sizin vereceğiniz bilgilere göre yapılacak değerlendirme oturuma uygun olup olmadığınızı gösterecektir. Beyanlarınızda doğru bilgi akışı önemli olurken resmi kurumlardan alınan belgeler başvurunun destekçisi niteliğinde olacaktır.
  • Slovenya’da bulunan bankalardan bir tanesine firma adına ilk başta 7.500 Euro bedelini yatırmış olmanız gerekmektedir. Bu ödeme tutarı başlangıçta işin izahı niteliğinde olsa da hesabınızda ortalama 50 – 55 bin Euro bulundurmanız gerekecektir. Hesabınızda bulunması gereken bu bedel yatırımı yapacağınızın da bir nevi kanıtı gibidir.
  • Oturum izni alabilmek için kuracağınız işte Sloven ortaklarda bulabilirsiniz. Firmanın kaydı ile alakalı kayıt başvurusu, sağlık sigorta enstitüsü kaydı, vergi dairesine kayıt gibi resmi kanalların halledilmesi önemlidir. Koşulların eksiksiz şekilde yerine getirilmesi ile birlikte Slovenya oturum izni başvurunuzun eksik bir yönü kalmayacaktır.
  • Ailenizi de beraberinizde götürme durumunuz söz konusu olduğunda da kan bağını kanıtlayan belgelerin olması gerekecektir. Nüfus kayıt örneği ile gerekli ispatları yapmanız mümkün olurken doğum belgeleri de beraberinde eklemeniz gerekmektedir. Süreler bazında alınan oturum izinleri ilk etapta 1 – 3 – 5 şeklinde ilerlemektedir. İlerleyen dönemlerde yapılması muhtemel vatandaşlık başvurularında ikame süreleri sizin yardımcınız olacaktır.

Slovenya Aile Birleşimi Vizesi

Yaşamını Slovenya’da sürdüren eş veya anne baba ile bundan sonraki yıllarda aynı çatı altında yaşamak mümkün. Böyle bir birleşim için yapılması gereken başvurular ve uyulması gereken kurallar söz konusudur. Birleşime dair ispatlar önemli olurken sizden çok sayıda evrak istenecektir.

  • Slovenya aile birleşimi vizesi ile ilgili yerine getirmeniz gereken işlemleri eksik bilgi ve yanlış beyan içermeyecek şekilde sunmanız sonuç açısından önemlidir.
  • Kan bağını kanıtlayan belgelerden tutunda oturumlar, vatandaşlık, çalışma izinleri gibi birçok faktörde aramaktadır. Teferruatı çok fazla olan başvuruda doğru evrak temini yapmak önceliklidir.
  • Aile birleşimi konusunda uzman kadromuz ile görüşebilir ve başvuruya dair net bilgiler edinebilirsiniz. Size doğru bilgi aktarımı sunacak olan çalışanlarımız başvurunuzu hızlı ve güvenli şekilde yapacaklardır.

Slovenya Aile Birleşimi Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Birleşime dair bilgilerin aktarılması ve vize ile ilgili evrakların eksiksiz şekilde sunulması ile birlikte konsoloslukta ki görevliler başvuruyu değerlendirmeye başlayacaktır. Yapılan değerlendirme de her türlü belge, bilgi ve yeterlilik denetlendikten sonra nihai karar verilmektedir.

  • Başvurunun incelenmesi ve sonuç kararının verilmesi Slovenya aile birleşimi vizesi için 10 – 15 iş günü arasındadır. Bu süre içerisinde ek belge istenilmesi ve konsolosluğa yoğun başvuru yapılması işlemlerin yavaş ilerlemesine sebep olmaktadır.
  • Olumsuz hallerin oluşması ortalama süreyi bir anda uzatacağı için de tahminlerde yanılma olabilir. Seyahat tarihinize uygun şekilde vizeyi alabilmek için bu sürelere dikkat etmelisiniz. Güvenli şekilde başvurunuzu sunmak isterseniz 1 ay öncesinden dosyayı tamamlayıp sunmak doğru karar olacaktır.

Slovenya Aile Birleşimi Vize Evrakları

  • Adres ve aile bilgilerini bünyesinde bulunduran tam vukuatlı nüfus kayıt örneği orijinal olarak sunulmalıdır. Başvuru sahibinin kimlik fotokopisi de arkalı önlü olacak şekilde teslim edilmelidir.
  • Pasaportun geçerlilik süresi en az 6 ay olmalı içerisinde de en az 2 boş sayfanın bulunuyor olması gerekir. Ayrıca pasaportun yıpranmamış olması da başvuru açısından çok önemlidir.
  • 30.000 Euro teminata sahip olması gereken seyahat sağlık sigortasının üzerinde Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır.
  • Banka hesap özeti son 3 ayı kapsayacak düzeyde olmalı ve banka tarafından hazırlanmış olmalıdır. Hesap özetinin kaşelenmesi ve imzalanması gerekirken imzaya dair imza sirküleri de eklenmiş olması gerekir.
  • 2 nüsha halinde hazırlanması gereken vize başvuru formu mutlaka doğru bilgiler içeriyor olmalı ve verilen diğer belgelerle aynı bilgileri içeriyor olması gerekir. Formun temini ile alakalı güncelliğin kontrolü çok önemli olup, en son yayınlanan Slovenya aile birleşimi vize formu hazırlanmalıdır.
  • Yeterli seviye de Slovence bilindiğini kanıtlayan belgeler,
  • Slovenya’da yaşayan eşe ait oturum izinleri, pasaport ve kimlik kartın fotokopileri olmalıdır.
  • Hem başvuru yapacak kişinin hem de Slovenya’da ki eşin doğum kayıt belgeleri,
  • 35 x 45 mm ebatlarına sahip olması gereken biyometrik fotoğraf 3 adet, arka fonu beyaz ve başvuru anında ki hali yansıtır düzeyde olması gerekir. Fotoğrafın biyometrik düzeye göre çekilmesine dikkat edilmeli ve daha önce pasaportta ya da başka bir vizede kullanılmamış olmasına da dikkat edilmelidir.
  • Başvuru sahibinin daha önce yapmış olduğu evliliklerden boşandığına dair belgeler olmalıdır. Boşanma kararı ile alakalı belgenin Slovence diline çevrilmiş olması gerekmektedir. Tercüme konusunda noter onaylı olması ve tercümeyi yapan kişinin yeminli tercüman olması gerekir.
  • Evlenmeye dair belgelerin ibrazı gerekecektir. Yabancı uyruklu eşe ait bilgilerin içeriyor olması da önem arz etmektedir.
  • Başvuru yapacak kişinin 18 yaşın altında olması durumunda ise noter onaylı orijinal muvafakatname ibrazı gerekecektir. Anne ve baba onaylı sunulması gereken bu belgenin eksik olmaması başvuru esası açısından önemlidir.

Slovenya Erasmus Vize İşlemleri

Yeni kültür, yeni eğitim tarzı ve bambaşka bir üniversite de eğitim görmeyi birçok kişi arzulamaktadır. Özellikle de adından söz ettirmeyi başaran Avrupa’da ki üniversiteler bu konuda oldukça önemli konumdadır. Slovenya da bulunan birçok üniversite ve diğer eğitim kuruluşları yabancı öğrencileri kabul etmektedir

  • . Erasmus programı dahilinde katılacağınız bu eğitim en fazla 24 aya kadardır. Slovenya Erasmus vizesi ile hayalinizi kurduğunuz muhteşem eğitimi elde edebilirsiniz. Program kapsamında hibe başvurularında da bulunarak eğitim süresince ekonomik destek de alabilirsiniz.
  • Eğitimi alacağınız ülke Schengen sınırları içerisinde olduğu için  başvurusunda bulunmanız gerekmekte olup, başvuru uzun süreli D tipi olmalıdır.
  • Başvuruya dair bilgi edinmek ve kurallara uygun şekilde işlemleri yürütmek adına bizlere ulaşabilirsiniz. Hızlı ve güvenli vize başvurusunu uzman kadromuz yürütecektir. Sorunsuz şekilde vizenizi alabilmeniz için de gerekli olan tüm işlemler tarafımızca yapılacaktır.

Slovenya Erasmus Vize Başvurusu

Eğitim veya araştırma amacı ile Slovenya’ya gitmek istediğinizde başvurmanız gereken Slovenya Erasmus vizesi eksiksiz belge sunumu ile mümkündür. Eğitimin nerede ve nasıl gerçekleşeceği konusunda bilgi aktarımı yapmanız gerekirken eğitim konusunda kabul edilmiş olduğunuzu da ispatlamanız gerekecektir.

  • Eğitimle alakalı üniversitelerin kabul şartlarını yerine getirmek ve yapılan sınavlarda başarılı olmak önemlidir. Eğitim düzeyinin durumu hakkında bilgi aktarımı önemli olurken kabul belgesi alınmadan başvuru yapılmaması elzemdir.
  • Slovenya Erasmus vize başvurusu yapacak kişinin eğitim süresini belirtmesi ve eğitime dair belgeleri ayrıntılı şekilde sunması gerekir. Kriterlere uygun olduğunuzun ispatı yapıldıktan sonra eğitim ile ilgili masrafların nasıl karşılanacağını da açıklamanız gerekecektir. Bu hususla alakalı değişen şartları, bursları ve hibeleri irdelemek daha mantıklı olacaktır.

Slovenya Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Eğitim alacağınız üniversiteden Erasmus programına kabul edildiğinize dair belgeyi almanız önceliklidir. Bu belge alınıp diğer vize başvuru evrakları temin edildikten sonra dosyanızı teslim etmelisiniz. Başvuru dosyasını teslim ettikten sonra yapılan değerlendirme 10 – 15 iş günü olmaktadır.

  • Bu sürenin sonunda vize başvurunuzun kabul edilip edilmediğini öğrenebilirsiniz. Sizin başvuru yaptığınız dönemde işlerin yoğun olması ve resmi tatile denk gelmesi sonuç süresini uzatabilir.
  • Bunun dışında sunulan belgelerin yetersiz görülmesi ve ek belge istenmesi de süreyi uzatacaktır. Seyahat tarihinize 1 ay kala başvuru dosyasını teslim etmek riskleri en aza indirmiş olacaktır. Bu hususta erken başvurunun çok daha doğru karar olacağı da aşikardır.

Slovenya Erasmus Vizesi Evrakları

  • Eğitim süresinin bitip geri dönüş tarihinden sonrada en az 3 daha geçerli olması gereken pasaport yıpranmamış olmalı ve içerisinde eksik sayfa olmaması da gerekmektedir. Yeni vizenin işlenebilir olması için de en az 2 boş sayfa bulunması elzemdir.
  • Başvuru sahibinin kimlik fotokopisi arkalı önlü çekilmeli ve aile ile adres bilgilerini açıkça belirten tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ibraz edilmelidir.
  • Vize başvurusu ile ilgili yapılan ödemenin dekontu dosya da olmalıdır. Hatalı ödemesi yapılan vize ücretleri iade edilmediği gibi başvuru da ret edilmektedir.
  • 35 x 45 mm ebatlarında, güncel hali yansıtan, arka fonu beyaz, 3 adet biyometrik fotoğraf. Fotoğrafın daha önce başka bir vizede kullanılmamış olması gerekirken pasaportta da olmaması gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası Slovenya’da kalınacak süreyi kapsayacak şekilde olmalı ve en az teminatı da 30.000 Euro olmalıdır. Üzerinde Schengen bölgesinde geçerlidir yazmasına dikkat etmelisiniz.
  • Eğitim alınacak üniversitenin öğrenciyi kabul ettiğine dair belgeleri sunması elzemdir.
  • Eğitimin süresi boyunca alınacak bursun belgeleri ibraz edilmelidir.
  • Başvuru formu belirtilen esasları birebir karşılayacak düzeyde olmalı ve diğer belgelerle de örtüşüyor olması gerekir. Başvuru formunda eksik bilgi olmamasına ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmasına dikkat edilmelidir.

Slovenya Vatandaşlık İşlemleri

Herkes doğduğu ülke vatandaşı olarak hayatını sürdürecek diye bir kaide yoktur. Yaşamınızı nerede sürdürmek isterseniz bu hususta gerekli atılımları yapabilirsiniz. Tabi her isteyen her ülke vatandaşı olamayacağı gibi kabul ediliyor olması çok önemlidir. Karar kıldığınız ülkenin vatandaşlık konusunda ki yasalarına uygunluk söz konusudur.

  • Vatandaşlık konusunda Slovenya’yı tercih etmişseniz bu hususta farklı özelliklere ve farklı şartlara bağlı yasalar bulunmaktadır.
  • Slovenya vatandaşlık için size uygun yasanın hangisi olduğu tespit edip uygunluğu öğrenebilirsiniz. Oldukça geniş haklara sahip olmanızı sağlayan bu vatandaşlık beraberinde Avrupa vatandaşlığını da size sunacaktır. İstediğiniz Avrupa ülkesine seyahat etmeniz ve istediğiniz ülke de çalışmanızı dahi sağlayacak yapı söz konusudur.
  • Slovenya vatandaşlığı elde edilmesi ile birlikte seçme ve seçilme hakkını elde etmeniz mümkün kılınırken memur olmanız dahi söz konusu olabilir. Vatandaşlık başvurularıyla alakalı bilgi edinmek ve işlemleri başlatmak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Slovenya Vatandaşlık Başvurusu

Öncelikle vatandaşlığa geçilebilmesi için daimi oturum iznine sahip olmanız gerekmektedir. Vatandaşlık işlemleri için alınan daimi oturum izni sürecin başlamasında en önemli etkendir. Sloven vatandaşlığına geçebilme de değişen şartlar söz konusu olsa da en hızlı yöntem Sloven vatandaşı olan eş olmasıdır.

  • Anne veya babası Sloven olan kişilerde vatandaşlık başvurularında bulunabilirler. Elbette yasalara uygun hareket edilerek başvurunun yapılması önemlidir. Kan bağı olsa dahi Slovenya’ya uyum sağlayacağınızın ispatı ve yeterli seviyede Slovence bildiğinizi ispat etmeniz gerekecektir.
  • Vatandaşlığı kabul etmeniz ile birlikte anayasal düzenlere de harfiyen uyacağınızı kabul etmiş olursunuz. Bu hususta ki düzenlemeleri öğrenmeniz ve başvuruyu kuralına göre yapmanız elzemdir.
  • Belirlenen hususların harfiyen yerine getirilmesi ile birlikte Slovenya vatandaşlık başvurusu için engel kalmamış demektir. Uygunluk ve istenen belgelerin temini de başvurunuzun kabul görmesinde önemlidir.

Slovenya Vatandaşlığı Başvuru Esasları

Vatandaşlık başvurusunda bulunacak kişinin bu hususta geçmişine dair bilgileri sunması ve başvuru tarihi itibari ile yeterliliğinin olması gerekir. Neden Sloven vatandaşı olmak istediğini açıklamalı ve gerekçelerini ispat etmelidir.

Bu ispatlar sonucun olumlu yönde olmasında önemli etken olacaktır. Sizden talep edilen belgeler gerçeği yansıtmıyorsa başvurunuzun reddi ve bazı hallerde sınır dışı edilmeniz söz konusu olabilir.

Vatandaşlık başvurusunu Slovenya’da yapmanız mümkünken Türkiye’den de konsolosluğa giderek başvurunuzu sunabilirsiniz. Vatandaşlık konusunda sorumlu olduğunuz hususlar ve dikkat edilmesi gereken noktalar ise şunlardır;

  • Kamu düzenini, ülkenin savunmasını, ve ülkenin güvenliğini tehdit edecek unsurların olmaması gerekir.
  • Vatandaşlık başvurusunda bulunduğunuz tarihte daimi ikama izninizin devam ediyor olması.
  • Slovenya devletine herhangi bir vergi borcu olmaması gerekir.
  • Herhangi bir suça karışmamış olması ve devam eden bir mahkemesinin olmaması önemlidir.

Belirlenen hususlar tam olarak karşılandıktan sonra başvurunuzu yapmanızda herhangi sakınca olmayacaktır. Herhangi bir şekilde Slovenya’da yaşamını sürdüren aile bireyi yoksa ve kişi Slovenya vatandaşlık başvurusunda bulunmak istiyorsa bazı şartlar söz konusudur. Şartların yerine getirilmesi hususunda uygunluklar ise şu şekildedir;

  • Vatandaşlık başvurusunda bulunacak kişi 18 yaşını doldurmuş olmalıdır.
  • Vergi ödemelerinde herhangi aksaklık yaşanmamış olması,
  • Sabit bir gelire sahip olmalı ve bu gelir hem sosyal açıdan hem de maddi açıdan yeterli seviyede olmalıdır.
  • Herhangi bir şekilde hapis cezası almamış olması ve suç teşkil edebilecek olaylara da karışmamış olması,
  • Slovenya yasalarına uyacağını belirten ve bu hususta herhangi bir sıkıntı çıkarmayacağı belirten bildiri göndermelidir.
  • Slovenya devletini tehdit edebilecek yapıya sahip olmaması ve güvenlik konusunda şüpheli hallerinin bulunmaması elzemdir. Ülke güvenliğine zarar verebilecek bir yapının olduğu düşünüldüğü taktirde hem başvuru reddi hem de sınır dışı edilme söz konusu olabilir.
  • İkame izni ile ilgili daha öncesinde iptallerin söz konusu olmaması gerekir.

 

Slovenya Vatandaşı Nasıl Olunur?

  • Slovenya vatandaşı olmak için dilerseniz aile birleşimi üzerinden başvuru adımlarını tamamlayabilirsiniz. Aile birleşimi direkt olarak vatandaş olma hakkı sunmasa da en azından oturum alma imkanını kolaylaştırmaktadır.

Slovenya Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

İlk olarak vize ile giriş adımlarının tamamlanmasının sonrasında kalıcı oturum için başvuru adımı tamamlanmalıdır. Kalıcı oturum adımlarının sonrasında da vatandaşlık için talepte bulunmanıza imkan verilmektedir.

  • Vatandaşlık almak isteyen kişilerin göç etmelerine dair izinlerinin tam olması, maddi durumlarının kendilerini ülkede temin edecek kadar nitelikli olması gerekmektedir. Slovenya vatandaşlığı olan bir eşinizin olması size direkt olarak vatandaşlık kazandırmayacaktır. Sadece eşiniz olduğu zaman oturum hakkını daha kısa bir sürede alma imkanını elde edebileceğinizi belirtmeliyiz.

Slovenya’da Çalışmak İçin İzin Almak Gerekir Mi?

Slovenya’da çalışmak isteyen kişilerin kesinlikle eksiksiz biçimde çalışma izinlerini alması gerekir. Sadece tam zamanlı çalışma sürecinde değil staj başvuru adımlarında da çalışma izninin alınması talep edilmektedir.

Slovenya’da Ev Almak Mümkün Mü?

Ev almak isteyen kişilerin öncelikle ilk etapta oturum izni alması gerekir. Oturum izni sonrasında yabancıların ev alma koşullarına riayet ederek ülkede yatırım aşlamasının tamamlanmasına imkan tanınmaktadır.

Slovenya’da Ne İş Yapılır?

Slovenya, Türkiye’den giden kişilerin çalışmasına imkan tanıyan ülkelerden biridir. Mesleki yeterliliği olan kişiler, mesleklerine Slovenya’da devam etmek için gereken yabancı dil şartı gibi etkenleri yerine getirerek çalışmaya gidebilir.

  • Daha öncesinde bir uluslararası kurumsal firmadan onay almanızın sonrasında çalışma izni için başvurmanız daha mantıklı olacaktır. Slovenya’da çalışma iznini bir firmanın referansı ve davet mektubu ile almak sizin için verimliliği üst seviyeye çıkaracak olan unsurlardandır.
  • Slovenya, ekonomisi hizmet sektörü ve sanayi dalına dayanan bir ülkedir. Mesleki yeterliliği olan ve ülkede yaşamak için gereken şartları sağlayan mühendis, tekniker, sağlık çalışanı, öğretmen gibi mesleklere sahip kişiler ülkede mesleklerine devam edebilir.

Slovenya’da İş Kurmak Mümkün Mü?

İş kurmak için adım atacak olan kişilerin öncelikle resmi danışmanlık firmalarından yardım alması gerekmektedir. Bu danışmanlık firmaları sizin iş raporlarınızı ve yatırımınızın fizibilitesini eksiksiz biçimde sunacaktır. Slovenya’da iş kurmak isteyen kişilerin danışmanlık firmalarına ödemeleri gereken ücret vize harcının dışında hesaplanmaktadır. Ödeme yapıldığına dair bir onay almayı da ayrıca ihmal etmemelisiniz.

Slovenya Vatandaşlık

Slovenya, ülkesinde süresiz oturum izni alan kişilerin vatandaşlık almasına olanak tanıyan ülkelerden biridir. Yasal yollarla ikamet eden kişiler, süresiz oturum izni sahibi olmaları ardından herhangi bir suça karışmamış ve ülkede geçinebilecek düzeye sahipse vatandaşlık alabilir.

Slovenya, ülkesinde uzun süre kalan ve belirli şartlara uyan kişilere vatandaşlık verir. Vatandaşlık almak ülkede sınırsız sürede konaklama, çalışma imkanlarını sunmaktadır. Vatandaşlık alacak kişilerin 5 yıl ikamet etmesi, suç işlememiş olması, yabancı dil bilgisinin yeterli olması gibi şartlara uyması gerekir.

Slovenya Ev Alarak Oturum

Slovenya oturum izni almanın yollarından biri ülkeden gayrimenkul satın almaktır. 50.000 Euro değerinde yatırım yapmanız ardından ülkeden oturum izni alabilirsiniz.

Slovenya Vatandaşlık Şartları

Slovenya vatandaşlığı başvurusunda bulunacak kişinin, daimi oturum izni olması şarttır. Bunun dışında ülkede herhangi bir tehdit oluşturmaması, çalışma izni olması, vergi yükümlülüklerini yerine getirmesi, hüküm giymemiş olması vatandaşlık şartlarıdır.

Slovenya’da Şirket Kurmak

Slovenya’da şirket kurarak oturum izni almanız mümkündür. Şirket kurmak için en az 50.000 Euro değerinde yatırım yapmanız gerekir. İş yeri açmanız ve istihdam sağlamanız halinde oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz.

Slovenya Yatırım Vatandaşlık

Slovenya’da yatırım yaparken ülkenin yasalarına ve belirlediği şartlara dikkat etmek gerekir. Eğer oturum izni almak veya vatandaşlık almak için yatırım yapacaksanız izlemeniz gereken yollar da farklıdır. Bu konularda danışmanlık alarak işlemlerinizi daha kolay ve sorunsuz gerçekleştirebilirsiniz.

Slovenya Vatandaşlık Başvurusu

Slovenya’ya giden kişiler, uzun süreli vize türüne sahip olmalıdır. Bununla birlikte geçici süreli oturum izinleri verilir. Yabancı uyruklu kişinin daimi oturum izni alması ile birlikte vatandaşlık başvurusunda bulunması mümkündür.

Slovenya Oturum İzni Nasıl Alınır?

Uzun süreli vize türlerinden birini alarak ülkeye gittikten sonra yabancılar şubesine giderek oturum izni başvurusunda bulunmanız gerekir. Oturum izni başvurusu yapan kişilere sonuçlanması ardından oturum kartı verilir.

Slovenya Vatandaşlığı

Slovenya vatandaşlığı için başvuruda bulunabilmek için kişilerin kesintisiz şekilde 5 sene boyunca bu ülkede ikamet etmeleri gerekmektedir. Bu ikamet adımının sonrasında ancak vatandaşlık hakkı elde edilebilir.

Slovenya Ev Alarak Oturum Mümkün Mü?

Dönem dönem aktif hale gelen altın vize yani yatırım yaparak vatandaşlık sahibi olma durumunun pandemi sebebi ile henüz net bir sonuç vermeyeceğinin de belirtilmesi gerekir. Oturum için klasik prosedürleri takip etmeniz daha uygun olacaktır.

  • Altın vize olarak tanımlanan ülkeye yatırım yaparak ev sahibi olma durumu Slovenya’da geçerliliğini sürdürmektedir. Fakat pandemi sebebi ile bu tür yatırım üzerinden vatandaşlık taleplerine belirli bir süre ara verildiğinin de ayrıca belirtilmesi gerekir.

Slovakya Vatandaşlık Şartları ve Aile Birleşimi

  • Aile birleşimi izni alarak Slovenya’ya gelen kişilerin Sloven vatandaşı olması için evliliğinin en az 3 sene boyunca devam eder konumda olması gerekmektedir.

Slovenya Çalışma İzni Detayları Nelerdir?

Sadece vize alarak giriş yapmanın ülkede legal olarak çalışmanız için yeterli olmayacağını bilmelisiniz. Çalışma izni almak için ayrıca bir talepte bulunmanız gerekmektedir. Bu noktada eğitim durumunuz ve iş deneyiminize dair tüm unsurların sunulması gerekir. Daha öncesinde Slovenya’da çalışma izni aldıysanız bunun da belgeleri ile sunulması verimli olacaktır.

Slovenya’da İş Kurmak ve Oturum Hakkı Almak Mümkün Mü?

İş kurmak sureti ile oturum almak isteyen kişilerin özellikle danışmanlık firmaları ile iş birliği yapmasının bu konuda daha verimli olacağı belirtilmelidir. Kişilerin iş kurma adımlarına dair gerekli olan tüm fizibilite raporları bu aracı firmalar tarafından tamamlanacaktır.

Slovenya Yatırım Vatandaşlık İçin Yeterli Mi?

Sadece yatırım yaparak vatandaşlık almak mümkün olmayacaktır. Kişilerin vatandaşlık alması için ülke kültürü ve diline de hakim olması gerekir.

Slovenya Oturma İzni

Slovenya’da uzun süre ikamet edecek olan kişilerin oturum izni başvurusunda bulunması gerekir. Uzun süreli Slovenya vizelerinden birini alan kişiler, ülkeye gittikten sonra yabancılar şubesine oturum izni başvurusu yapabilir.

Slovenya 50.000 Euro

Slovenya 50.000 Euro değerinde gayrimenkul yatırımı yapan kişilere oturum izni verir. Oturum izni, diğer Avrupa ülkelerini de seyahat etmenize olanak tanır.

Slovenya Çalışma İzni

Slovenya’da çalışmak için Slovenya vizesi başvurusu yapmanız gerekir. Çalışma vizesi, yabancı dil bilme, iş yerinden davetiye alma, geçimini sağlayabileceğini gösteren gelir belgelerini kanıtlama gibi şartlarla verilir.

Slovenya’ya Nasıl Yerleşilir?

Slovenya’ya yerleşmek için öncelikle uzun süreli vize türlerinden birini almalısınız. Eğitim, çalışma, ticari vize türlerinden birini almanız ardından ülkeye giderek oturum izni başvurusunda bulunmalısınız. Oturum izni, belirli süreler için verilir. Bu süre dolmadan oturum iznini uzatabilir, ülkede 5 yıl ikamet etmeniz ardından süresiz oturum izni alabilirsiniz.

Slovenya Oturum İzni Ne Kadar Sürede Çıkar?

Slovenya oturum izni, başvurudan yaklaşık 1 ay sonra belli olmaktadır.

Slovenya’da Oturma İzni Nasıl Alınır?

Slovenya’da çalışılan işlerin kanıtlanması, yasal izinler alınmalı, Slovenya bireysel vergi numarasının sunulması, sabıka kaydı alınmalıdır. Ayrıca kişinin kimlik numarasının kanıtlanması, çalışılan işin tanımı yapılmalıdır, tüm işlemlerden evvel Slovenya’da bulunan bir bankaya 7.500 Euro yatırılmalı ve kişilerin hesaplarında en az 50 bin Euro olması gerekmektedir.

Slovenya Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Başvuruda bulunan kişiler ülkenin düzenini bozmayacak kişiler olmalıdır, başvuruda bulunulan tarihte süresiz ikamet izninin devam ediyor olması gerekmektedir, devlete vergi borcu olmamalı, 18 yaşını doldurmuş olmalı, yeterli gelire sahip olmalıdır.

Oyla! post

Alakalı İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir