Sudan Vizesi 2023Nasıl Alınır?

Afrika ülkeleri arasında yer alan Sudan için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Yalnızca diplomatik pasaport sahipleri Sudan’a vize başvuru yapmadan gidebilirler.

  • Bu da 2011 tarihinde çıkan bir yasa çerçevesinde karşılıklı olarak sağlanan bir anlaşmadır. Bunun dışında bordo, yeşil ve gri pasaport sahiplerinden Sudan için vize talebinde bulunulması zorunludur. Sudan vize ofisi kapsamında ülkeye giriş çıkışlar için vize başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Sudan İçin Vize Başvuruları

Afrika ülkelerinden biri olan Sudan için diplomatik pasaport harici pasaport sahiplerinden vize talep ediliyor. Bu bağlamda Sudan’a seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Sudan vizesi başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

  • Sudan için vize başvurusunda bulunurken bazı kriterlerin sağlanması ve diplomatik olarak bazı durumlara dikkat edilmesi gerekiyor.
  • Örneğin ülkeye girerken bazı aşıların yaptırılmış olunması zorunlu tutuluyor. Ayrıca Sudan, şeriat ile yönetilen bir ülke olduğundan bu yasalar çerçevesinde ülkeye giriş yapılması bekleniyor.
  • Ülke içerisinde güvenli olmayan bazı bölgelere de turist olarak giriş ve çıkış yapılmamaktadır. Sudan hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak adına vizeofisi.com sitesine de göz atabilirsiniz.

Sudan Vize Çeşitleri

  • Sudan vize ofisi kapsamında ülkeye giriş çıkışlarda zorunlu olan her çeşit vize başvurusunu yapabilirsiniz. Sudan için vize çeşitleri uzun süreli ve kısa süreli olmak üzere iki grup halinde incelenmektedir.
  • Sudan için uzun süreli vizeler arasında oturum izni ve çalışma izni yer almaktadır. Bu vize çeşitleri ile ülke içerisinde uzun süreli ikamet hakkına sahip olabilirsiniz.
  • Ayrıca Sudan ülke sınırları içerisinde ticari faaliyet göstermek için de çalışma ve dolayısıyla oturum iznine ihtiyacını olacaktır.
  • Sudan için kısa süreli vize çeşitleri kapsamında da turistik, ticari ve aile ziyareti vizelerine başvuruda bulunmanız mümkündür. Bu vize çeşitleri ile ülke sınırları içerisinde 90 güne dek ikamet etme hakkına da sahip olabilirsiniz.
  • Bunların yanı sıra Sudan için kapıda vize hizmetleri de sunulmaktadır. Sudan sınır kapılarına gelerek vizenizi burada verilen hizmetler dahilinde de alabilirsiniz. Fakat bu durum vizenin onaylanmaması halinde sıkıntılı olabilir. Dolayısıyla Sudan’a gitmeden evvel vize başvurusunda bulunmak daha faydalı olacaktır.

Sudan İçin Vize Başvurusu Adımları

Sudan için vize başvurusunda bulunmak isteyenlerin öncelikle Sudan vize ofisinde bulunan vize başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Vize başvuru formunun doldurulması ile Sudan vize başvurusu için ilk adım da atılmış oluyor.

  • Vize formunun doğru bir şekilde doldurulmasının ardından vize başvurusu için gerekli belgelerin beyan edilmesi sürecine geçiliyor. Bu süreç vize başvurunuzun olumlu şekilde onaylanması açısından büyük bir öneme sahiptir.
  • Sudan vize ofisi temsilciniz tarafından size bir belge listesi sunulmaktadır. Bu belge listesinde yer alan bilgilerin ışığında her bir belgenin eksiksiz olarak beyan edilmesi zorunludur. Belge beyanı esnasında yaşanan aksilikler ya da problemler neticesinde Sudan için vize başvurunuz reddedilebilir.
  • Belge beyanı sürecinde doğru ve güncel belgeleri ibraz etmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Bu süreçte beyan edilen sahte belgelerin bulunması halinde vize başvurunuz reddedilir. Ayrıca sahte belge beyanının yasalar önünde de büyük yaptırımları olacaktır.
  • Sudan vize başvuruları kapsamında son süreç ise Sudan vizesi takip aşamasıdır. Belgelerinizi doğru bir şekilde beyan ettikten sonra Sudan konsolosluk makamı tarafından vize başvurunuz incelemeye alınır. Bu bağlamda konsolosluk makamı tarafınızdan bazı ek belgelerin de beyan edilmesini isteyebilir.
  • Böyle bir durumda Sudan vize ofisi temsilciniz ile iletişime geçmeniz tavsiye edilmektedir. Sudan vize onay süreci sonrasında ise vizenizin olumlu ya da olumsuz sonuçlandığı haberi tarafınıza iletilmektedir.

Sudan Turistik Vize İşlemleri

Sudan için Turistik Vize başvurusunu yeşil, bordo ve gri pasaport sahipleri yapmak durumundadır. Yalnızca 2011 yılında gelen bir yasa kapsamında diplomatik pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının Sudan için Turistik Vize başvurusunda bulunmalarına gerek yoktur.

  • Sudan vize ofisi aracılığı ile gerekli olan Turistik Vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Sudan için Turistik Vize sayesinde ülke içerisinde 90 güne kadar ikamet ve konaklama hakkını da elde etmiş olursunuz.

Sudan Turistik Vizesi Nedir?

Afrika’da yer alan Sudan, farklı kültürü ile dikkat çeken bir ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Turistik Vize talebinde bulunan ülkede bu sayede 90 güne dek ikamet hakkına sahip olabilirsiniz. Sudan şeriat kanunları kapsamında yönetilen bir ülke olduğundan ülkeye giden turistlerin bu konuda bilgi sahibi olmaları önerilir.

  • Ülke içerisinde bazı bölgelerde hala devam eden siyasi gerginlikler mevcuttur. Dolayısıyla özellikle bu bölgelere giriş ve çıkış yasaklanmıştır. Fakat ülkenin geri kalan kısmında 90 güne dek turistik aktivitelerde bulunmanız mümkündür.
  • Sudan için Turistik Vize başvurunuzu Sudan vize ofisi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Kısa süreli vize grubu içerisinde yer alan Turistik Vize için başvuru adımlarını izleyerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Sudan için vize çeşitleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için de vizeofisi.com sitesinden faydalanmanız mümkündür.

Adım Adım Sudan Turistik Vize Başvurusu

  • Sudan Turistik Vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin öncelikle Sudan vize ofisinde bulunan başvuru formunu eksiksiz ve tamamen doğru bilgiler ışığında doldurmaları bekleniyor. Vize başvurusunda yer alan her bir maddenin doldurulması vize onay sürecinin daha az problemli geçmesine olanak sağlıyor.
  • Vize başvuru formunda yer alan “seyahat amacı” kısmına da Sudan’a turistik bir gezi planlandığına dair bilgilerin yazılması bekleniyor. Vize formunda yer alan seyahat amacı kısmı aynı zamanda almanız gereken Sudan vizesi çeşidine de şekil vermektedir.
  • Sudan için Turistik Vize başvuru formunu doldurduktan sonra süreç sizi belge ibrazına yönlendirmektedir. Turistik Vize başvurusu için gerekli olan belgelerin kapsamlı listesi de Sudan vize ofisi temsilciniz tarafından size sunulmaktadır. Bu konuda başvuruda bulunan kişilerin üzerine düşen görev eksiksiz ve güncel belgelerin ibraz edilmesidir.
  • Belge ibrazı esnasında yaşanan problemler sonucunda Turistik Vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir. Bu yüzden belge beyanı konusuna özen göstermeniz önerilmektedir.

Sudan Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Sudan için Turistik Vize başvurusunda bulunan kişilerin bazı evrakları beyan etmeleri zorunludur. Bu evrakların başında; pasaport, kimlik fotokopisi, seyahat sağlık sigortası, adli sicil kaydı, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, Turistik Vize talep dilekçesi, Turistik Vize başvuru formu, konaklama ve uçak rezervasyon bilgilerini içeren belgeler geliyor.

  • Başvuru sahibi çalışan ise; SGK hizmet dökümü, maaş bordrosu ve iş yerinden alınan izin belgesi,
  • Başvuru sahibi öğrenci ise; öğrenci belgesi, 18 yaşından küçükler için muvafakatname, Sudan’da ikamet edilen süre boyunca maddi yükümlülüğü omuzlanmış sponsorun kimlik ve finansal bilgileri,
  • Başvuru sahibi şirket sahibi ise; ticari sicil gazetesi fotokopisi, ticari faaliyet belgesi, noter onaylı olarak imza sirküleri, son döneme ait vergi levhası,
  • Başvuru sahibi ev hanımı ya da çalışmayan ise; Sudan’da ikamet edilen süre boyunca maddi yükü omuzlayan sponsora ait kimlik ve finansal bilgileri içeren belgelerin de beyan edilmesi zorunludur.

Sudan Konsolosluk makamı vize başvuru takip süreci kapsamında bazı ek belgeleri de talep edebilir. Böyle bir durumda Sudan vize ofisi temsilciniz ile irtibata geçmeniz gerekecektir. Bunun yanı sıra Sudan için bazı aşıların da yaptırılmış olunması zorunludur. Bu konuda vize ofisi temsilciniz de sizi bilgilendirecektir. Aşıların yaptırıldığına dair çeşitli belgelerin de başvuru sürecinde beyan edilmesi gerekecektir.

Sudan Ticari Vize İşlemleri

Afrika ülkelerinden biri olan Sudan için kısa süreli ticari faaliyetleriniz adına Ticari Vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

  • Sudan’da gerçekleştireceğiniz ve 90 günden daha kısa sürecek çeşitli yasal ticari faaliyetler için bu vize çeşidine başvuruda bulunmanız gerekiyor.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yeşil, bordo ve gri pasaport sahibi kişilerin Sudan için vize başvurusunda bulunmaları zorunlu bir yükümlülüktür. Sudan vize ofisi vasıtasıyla gerekli başvurunuzu yapabilirsiniz.

Sudan Ticari Vize Nedir?

Sudan için Ticari Vize almak isteyen T.C. vatandaşları Sudan vize ofisi kapsamında ilk başvurularını gerçekleştirebilirler. Kısa süreli vizeler grubunda yer alan Ticari Vize ile Sudan’daki çeşitli ticari aktivitelere dahil olabilirsiniz. 90 güne kadar konaklama ve ticari faaliyet hakkı tanıyan bu vize ile pek çok eylemi gerçekleştirmeniz de mümkündür.

  • Sudan Ticari Vize aracılığı ile Sudan’da gerçekleştirilen fuar etkinliklerine katılabilir ya da kısa süreli iş ortaklıkları kurabilirsiniz. Bunun yanı sıra iş toplantıları ve seminerler için de Ticari Vize başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • Ticari Vize kısa süreli ikamet hakkı tanıyan bir vize çeşididir. Sudan’da daha uzun bir süre ticari faaliyet göstermek isteyenlerin uzun süreli vizeler arasında yer alan çalışma izni başvurusunda bulunmaları önerilir. Sudan için kısa ve uzun süreli vizeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için vizeofisi.com sitesine de göz atabilirsiniz.

Sudan Ticari Vize İçin İlk Adım

Sudan için Ticari Vize başvurusunda bulunmak isteyenlerin Sudan vize ofisi kapsamında bir başvuru formu doldurmaları gerekiyor. Başvuru formunda yer alan her bir alanın doğru verilere dayandırılarak doldurulması gerekiyor.

  • Vize başvuru formunda bulunan “seyahat amacı” ibaresinin de dikkate alınması gerekiyor. Seyahat amacının doğru bir şekilde bildirilmesi ile Sudan için almanız gereken vize çeşidi şekillendirilmektedir.
  • Bu bağlamda seyahat amacınızın kısa süreli ticari faaliyetler olduğunu bildirmeniz önemlidir. Bu sayede başvuruda bulunmanız gereken vize çeşidinin Ticari Vize olduğu anlaşılacaktır.

Ticari Vize Belge Beyanı

Sudan vize ofisi temsilciniz tarafından Ticari Vize başvurularında gerekli olan belgelerin listesi sunulmaktadır. Belge listesinde yer alan her bir maddenin doğru bir şekilde ibraz edilmesi gerekiyor. Belge beyanı Ticari Vize başvurularının en önemli adımlarından biri olarak kabul ediliyor.

  • Sudan Ticari Vize için gerekli olan belgelerin eksiksiz ve tamamen doğru bilgilere dayandırılarak beyan edilmesi zorunludur. Belge dosyasında yer alan eksiklikler neticesinde Sudan için Ticari Vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir.

Sudan Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Sudan için Ticari Vize başvurularında bazı evrakların beyan edilmesi zorunludur. Ticari Vize için gerekli evrakların başında; pasaport, seyahat sağlık sigortası, 2 adet biyometrik fotoğraf, adli sicil kaydı, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, Ticari Vize talep dilekçesi, Ticari Vize başvuru formu, kimlik fotokopisi ve konaklama ve uçak rezervasyon bilgileri gelmektedir.

  • Başvuru sahibi çalışan ise; barkotlu SGK hizmet döküm belgesi, 3 aylık maaş bordrosu ve iş yerinden alınan izin belgesi,
  • Başvuru sahibi şirket sahibi ise; ticari sicil gazetesi, faaliyet belgesi, imza sirküleri ve vergi levhası gibi ekstra belgelerin de beyan edilmesi zorunludur.
  • Sudan için Ticari Vize başvurusunda bulunan kişilerin aynı zamanda Sudan’da bulunan bir iş kurumu tarafından gönderilen davet mektubuna da ihtiyaçları olacaktır.
  • Davet mektubunun da gerekli evraklar dosyasında beyan edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda davet mektubunun vize başvurusundan evvel gönderilmiş olması gerekir.
  • Aynı zamanda Sudan için bir takım aşıların yaptırılması da zorunludur. Aşıların yaptırıldığına dair belgelerin de Ticari Vize için gerekli olan evraklar dosyasında yer alması gerekmektedir.

Sudan Oturum İzni

Sudan için oturum izni başvurularınızı Sudan vize ofisi kapsamında gerçekleştirebilirsiniz. Uzun süreli Sudan vize grubu içerisinde yer alan oturum izni, diğer vize çeşitlerine oranla daha kapsamlı bir başvuru sürecine sahiptir.

  • Oturum izni talebinde bulunan yabancı uyruklu kişilerin bazı kriterleri de karşılıyor olmaları beklenir. Sudan’da 90 günden daha fazla ikamet etmek isteyen kişilerin oturum izni için başvuruda bulunmaları önerilmektedir.

Sudan Oturum İzni Nedir?

Sudan için oturum izni, uzun süreli ikamet sağlayan bir vize çeşididir. Bu vize kapsamında Sudan ülke sınırları içerisinde 90 günden daha uzun süre konaklama hakkına sahip olabilirsiniz.

  • Sudan oturum iznine başvuruda bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı kriterleri karşılıyor olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra oturum izni için daha geniş kapsamlı bir belge dosyasının da hazırlanıp beyan edilmesi bekleniyor.
  • Sudan için uzun süreli vizeler arasında yer alan oturum izni başvurularınızı Sudan vize ofisi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Uzun süreli vize çeşitleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için de vizeofisi.com sitesine göz atabilirsiniz.

Adım Adım Sudan Oturum İzni Başvuru Süreci

Sudan için oturum izni başvurusunda bulunmak isteyenlerin öncelikle vize başvuru formunu doldurmaları bekleniyor. Bunun için de Sudan vize ofisine gelerek vize talep başvurunuzu bildirmeniz gerekiyor.

  • Vize formunun doğru verilere dayandırılarak doldurulması da büyük önem taşıyor. Özellikle formda bulunan iletişim bilgileri kısmının doğru bir şekilde eksiksiz olarak doldurulması gerekiyor. Vize başvuru süreci kapsamında vize ofisi temsilcinizin sizinle irtibata geçmesi de bu başvuru formu sayesinde sağlanıyor.
  • Vize formunun doldurulmasından sonra süreç sizi oturum izni için belge beyanına yönlendirmektedir. Oturum izni başvurularında gerekli belgelerin beyan edilmesi oldukça önemli bir aşamadır.
  • Bu aşamada sizden talep edilen belgelerin listesi vize ofisi temsilciniz tarafından sunulmaktadır. Listede yer alan her bir belgenin eksiksiz ve güncel olarak beyanı oturum izni başvuru sürecinin daha kolay geçmesini sağlayacaktır.
  • Belge beyanı aşamasında yaşanan aksilikler ya da problemler sonucunda oturum izni başvurunuz olumsuz yanıtlanabilir. Dolayısıyla belge beyanı sürecine özen göstermeniz faydalı olacaktır.

Sudan Oturum İzni İçin Gerekli Belgeler

Sudan için oturum izni başvurusunda bulunmak isteyenlerden bazı belgelerin beyan edilmesi de beklenmektedir. Belge beyan süreci bir vize başvurusunun en önemli adımlarından biridir.

  • Sudan oturum izni için talep edilen belgelerin başında; pasaport, oturum izni talep dilekçesi, oturum izni başvuru formu, 2 adet biyometrik fotoğraf, adli sicil kaydı, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi ve varsa Sudan çalışma izni gelmektedir.
  • Oturum izni başvurularında dikkat edilen en temel nokta Sudan’da ikamet edilen süre kapsamında ekonomik olarak yeterli olunacağının kanıtlanmasıdır.
  • Bu yüzden oturum izni alırken varsa Sudan çalışma izni belgenizi de beyan etmeniz gerekmektedir. Bunun yanında çalışmayan kişilerden de ikamet edilen süre boyunca sponsor olacak kişilerin kimlik ve finansal bilgilerini içeren belgeler de talep edilmektedir.

Sudan Oturum İzni Onay Süreci

Sudan için oturum izni başvurusunda bulunan kişilerin vize onay süreci kapsamında Sudan vize ofisi temsilcisi ile irtibat kurması oldukça önemlidir.

  • Bu bağlamda temsilciniz, size oturum izni başvurunuzun hangi aşamada olduğuna dair faydalı bazı bilgiler verebilir.
  • Sudan oturum izni onay süresi en iyi ihtimalle 1 hafta içerisinde sonuçlanabilirken bazı durumlarda bu süre 1 – 2 ay arasında uzama gösterebilir. Oturum izni başvurunuzun olumlu ya da olumsuz sonuçlanması halinde Sudan vize ofisi temsilciniz sizinle iletişime geçecektir.

Sudan Aile Birleşimi İşlemleri

Afrika’da bulunan Sudan ülkesi Aile Birleşimi Vizesi kapsamında da yabancı uyruklu kişilerin ülke giriş ve çıkışlarını kolaylaştırıyor. Sudan Aile Birleşimi Vizesi de tıpkı çalışma izni ve oturum izni gibi uzun süreli Sudan vizeleri arasında yer alıyor.

  • Diğer vize çeşitlerinden farklı olarak Aile Birleşimi Vizesi için Sudan’da ikamet etme hakkına sahip olan bir aile bireyi gerekiyor. Bu aile bireyi tarafından gönderilen davet mektubu kapsamında Aile Birleşimi Vizesi için gerekli başvurular yapılabiliyor. Sudan vize ofisi aracılığı ile Aile Birleşimi Vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Sudan Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Sudan için Aile Birleşimi Vizesi, uzun süreli vizeler arasında yer alan bit vize çeşididir. Bu vize için başvuruda bulunmak isteyenlerin bir takım kriterleri sağlamaları ve bazı prosedürlere uymaları beklenir. Sudan Aile Birleşimi Vizesi kapsamında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Sudan’da uzun süre ikamet etme hakkı doğar.

  • Aile Birleşimi Vizesi başvurusunda bulunmak isteyenlerin öncelikle Sudan’da ikamet etmekte olan bir aile bireyi tarafından gönderilmiş davet mektubuna ihtiyaçları olacaktır. Bu davet mektubu vize başvurusu esnasında beyan edilmesi gereken belge dosyasında yer almalıdır.
  • Dolayısıyla Aile Birleşimi Vizesi başvurusunda bulunulmadan evvel davet mektubunun gönderilmesi gerekiyor. Sudan vize ofisi kapsamında Aile Birleşimi Vizesi başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca Sudan için diğer uzun süreli vize çeşitlerini öğrenmek adına da vizeofisi.com sitesini de ziyaret edebilirsiniz.

Sudan Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu

Sudan vize ofisine gelerek Aile Birleşimi Vizesi için gerekli olan başvuruyu yapabilirsiniz. Bunun için de ilk adım olarak vize başvuru formunu doldurmanız gerekecektir. Vize başvuru formunda yer alan her bir maddenin dikkatlice okunup cevaplandırılması gerekmektedir. Başvuru formu Aile Birleşimi Vizesi için atılacak olan ilk adımdır.

  • Vize başvuru formunun doldurulmasının ardından Aile Birleşimi Vizesi için gerekli belgelerin ibraz aşamasına gelinir. Bu aşamada Sudan vize ofisi temsilcisi tarafından gerekli belgelerin kapsamlı bir listesi sunulacaktır. Bu listede yer alan her bir belgenin eksiksiz ve güncel bir şekilde beyan edilmesi zorunludur. Belge listesinde yer alan evrakların ibrazın sorun yaşanması halinde vize başvurunuz olumsuz yanıtlanacaktır. Bu yüzden belge beyanı süreci vize başvurusunun en önemli noktalarından biridir.

Sudan Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Sudan için Aile Birleşimi Vizesi başvurusunda bulunan kişilerden bazı evrakların beyan edilmesi talep edilmektedir. Bu belgelerin başında ise; pasaport, kimlik fotokopisi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, Aile Birleşimi Vizesi talep dilekçesi, Aile Birleşimi Vizesi başvuru formu, 2 adet biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası ve Sudan’da ikamet etmekte olan bir aile bireyi tarafından gönderilen davet mektubu gelmektedir.

  • Başvuru sahibi çalışan ise; maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü ve iş yerinden alınan izin belgesi,
  • Başvuru sahibi ev hanımı ya da çalışmayan ise; Sudan’da ikamet edilecek olan süre boyunca maddi yükümlülükleri yerine getirecek olan sponsora ait kimlik ve finansal bilgileri içeren belgeler,
  • Başvuru sahibi öğrenci ise; öğrenci belgesi, 18 yaşından küçükler için muvafakatname ve Sudan’da ikamet edilecek süre kapsamında maddi yükümlülükleri üstelenen sponsora ait kimlik ve finansal bilgileri içeren belgeler,
  • Başvuru sahibi emekli ise; SGK hizmet döküm belgesi ve emeklilik belgesi,
  • Başvuru sahibi şirket sahibi ise; ticari sicil gazetesi, faaliyet belgesi, imza sirküleri ve vergi levhası gibi ek belgelerin de beyan edilmesi beklenir.

Sudan için bazı aşıların da yaptırılmış olunması gerekmektedir. Bu bağlamda gerekli aşıların yaptırıldığına dair bazı belgelerin de vize başvurusu belge dosyası içerisinde yer alması gerekecektir.

Sudan Vatandaşlık İşlemleri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının belli başlı şartları sağladıktan sonra Sudan’dan vatandaşlık hakkı elde etmeleri mümkündür. Sudan’ın yabancı uyruklu kişiler için bazı vatandaşlık yasaları bulunmaktadır.

  • Bu vatandaşlık yasaları kapsamında Sudan vatandaşlık hakkı elde etmek mümkün kılınıyor. Fakat elbette her şeyden önce Sudan için vatandaşlık başvurusunda bulunmak gerekiyor. Sudan vize ofisi aracılığı ile vatandaşlık başvurularınızı yapabilirsiniz.

Sudan Vatandaşlık İşlemleri

Afrika ülkelerinden biri olan Sudan için belli başlı bazı vatandaşlık yasaları mevcuttur. Bu yasalar dahilinde ülkeden vatandaşlık hakkını elde ederek bazı ayrıcalıkları kazanmış olursunuz.

  • Örneğin Sudan vatandaşı olarak ülke sınırları içerisinde sınırsız konaklama hakkına sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra Sudan’da bazı yasal haklara da doğrudan sahip olmanız kolaylaşır.
  • Sudan için vatandaşlık başvurusunda bulunmadan evvel bazı kriterleri karşılıyor olmanız beklenir. Bu kriterler arasında Sudan’da ikamet etme süreniz, ülke vatandaşı ile yapmış olduğunu evlilik ya da Sudan diline ve kültürüne olan aşinalığınız başı çekmektedir. Tüm bu kriterlerden birkaçını karşılıyor iseniz vatandaşlık başvurunuzu yapabilirsiniz.

Sudan Vatandaşlığı Almanın Yolları

Sudan vatandaşlık başvurusunda bulunmak isteyenlerin yatırım ya da evlilik yolu ile başvuru yapmaları öneriliyor. Yatırım yolu ile Sudan vatandaşlığı almak isteyenler için de ülkede pek çok yasa bulunuyor. Bu yasalar kapsamında gerekli olan maddi yatırımlar yapılarak Sudan için vatandaşlık hakkı elde edilebiliyor.

  • Bunun için de öncelikle hangi yatırım aracına ne kadar yatırım yapmanız gerektiğini kapsamlı bir şekilde öğrenmeniz gerekiyor. Yatırım yolu ile vatandaşlık hakları hakkında daha fazla bilgi almak için vizeofisi.com sitesine de göz atabilirsiniz.
  • Sudan vatandaşlık başvuruları için tercih edilen bir başka yol da evlilik yolu ile vatandaşlık hakkına sahip olma durumudur. Bunun için Sudan vatandaşı bir birey ile evlilik kurumunu oluşturmanız beklenir. Elbette Sudan vatandaşları ile yapılan her evlilik doğrudan vatandaşlık hakkını elde etmenize olanak sağlamaz.
  • Bunun için bazı yasalar yürürlüğe konulmuştur. Yapılan evliliğin sahte bir evlilik olmadığını ispat etmek için de çiftlerin belli bir müddet evli kalmış olmaları talep edilmektedir. Tüm bu şartlar dahilinde Sudan için vatandaşlık talebinde bulunabilirsiniz.

Sudan İçin Vatandaşlık Başvurusu

Sudan vize ofisi vasıtası ile gerekli olan vatandaşlık başvurularınızı yapabilirsiniz. Bunun için de ilk önce vize ofisine gelerek vatandaşlık başvuru formunu doldurmanız beklenmektedir.

  • Vatandaşlık başvuru formunu tamamen doğru ve güncel veriler ile doldurmak çok önemlidir. Formda yer alan iletişim bilgilerinizin de doğru bir şekilde doldurulması önemlidir. Çünkü vatandaşlık başvurunuz sürecinde vize ofisi temsilcilerimiz sizinle irtibata geçmek isteyebilir.
  • Vatandaşlık başvuru formunun doldurulmasından sonra süreç sizi belge ibrazına yönlendirecektir. Sudan vatandaşlık başvurularında bazı belgelerin beyan edilmesi zorunludur.
  • Bu belgeler vatandaşlık talebinde bulunduğunuz yönteme göre değişiklik göstermektedir. Örneğin yatırım yolu ile vatandaşlık talebinde bulunan kişilerin yatırım yaptıklarına dair yasal belgeleri ibraz etmeleri zorunludur.
  • Evlilik yolu ile vatandaşlık başvurusunda bulunan kişilerin de evlilik belgesi gibi ek belgeleri konsolosluk makamına sunmaları beklenir.
  • Sudan için vatandaşlık işlemlerinin son ayağı ise vatandaşlık başvurusu takip sürecidir. Vatandaşlık başvuruları Sudan için vize başvurularından daha geniş kapsamlı ve detaylıdır. Bu süreçte konsolosluk makamı tarafından ek belge talebinde de bulunulabilir.
  • Böyle bir durumda Sudan vize ofisi temsilciniz tarafından sizinle iletişim kurulacaktır. Bunun yanı sıra vatandaşlık işlemlerinin olumlu ya da olumsuz sonuçlanması da vize başvurularına oranla daha uzun bir sürece yayılabilir. Vatandaşlık başvurularının onaylanması için geçen süre ortalama 1 – 2 ay civarında seyretmektedir.

Sudan Evlilik Vizesi

Sudan’da vatandaşlık talebinde bulunmak isteyenler için birden fazla yasa mevcuttur. Bu yasaların başında da evlilik yolu ile vatandaşlık hakkı geliyor.

  • Afrika’da bir ülke olan Sudan, şeriat ile yönetilmekte ve kendi kültürel değerlerine sahip olan bir toplumsal yaşayışa sahip bir ülkedir.
  • Sudan vatandaşları ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında evlilik kurumunun oluşturulduğuna dair çeşitli örnekler mevcuttur. Bu sayede yabancı uyruklu olan bireyler Sudan vatandaşlığı hakkına sahip olabilir.

Evlilik Yolu İle Sudan Vatandaşlık Hakkı

Sudan vatandaşı bir birey ile oluşturulan evlilik kurumu dahilinde Sudan vatandaşlık başvurusunda bulunulabilir. Son dönemlerde oldukça popüler olan Sudan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının evlilikleri için d aynı şeyi söylemek mümkündür.

  • Bir T.C. vatandaşı Sudan uyruklu biri ile evlenerek Sudan vatandaşlık hakkını da elde edebiliyor.
  • Bunun için de Sudan tarafından oluşturulan vatandaşlık hakkı yasalarına da göz atmak gerekiyor. Yasalar dahilinde tüm kriterleri sağlayan yabancı uyruklu kişilerin Sudan vatandaşlığı başvuruları değerlendiriliyor.
  • Sudan vize ofisi aracılığı ile de vatandaşlık başvurusunda bulunmanız mümkündür. Sudan vatandaşlık işlemleri için vizeofisi.com sitesine de göz atabilirsiniz.

Evlilik Yolu İle Vatandaşlık Başvurusu

Sudan vize ofisi kapsamında evlilik yolu ile vatandaşlık başvurunuzu yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle bazı kriterlere uygun olup olmadığınız incelenmektedir. Gerekli kriterlerin tutması halinde vatandaşlık başvurunuz işleme alınır.

  • Evlilik yolu ila vatandaşlık başvurusunda bulunmak isteyenlerin Sudan vize ofisinde yer alan vatandaşlık başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Formda bulunan her bir maddenin uygun bir şekilde ve tamamen doğru verilere dayandırılarak doldurulması elzemdir. Vatandaşlık başvuru formunun doldurulması bu yolda atılacak olan ilk adımdır.
  • Başvuru formunun doldurulmasında sonra belge beyanı aşamasına geçilir. Belge beyanı aşaması bir vatandaşlık başvurusunun en önemli aşaması olarak kabul edilmektedir.
  • Sudan vize ofisi kapsamında başvuruda bulunan kişilere gerekli olan belgelerin listesi sunulmaktadır. Bu listede yer alan her bir belgenin eksiksiz ve güncel olarak beyan edilmesi zorunludur.
  • Belge beyanı aşamasında yaşanan aksaklıklar neticesinde evlilik yolu ile vatandaşlık başvurusu olumsuz sonuçlanabilir.
  • Böyle bir durumla karşılaşmamak adına belge beyanı sürecini önemsemeniz gerekmektedir. Belgelerin ibrazı esnasında sahte verilere dayanan belgelerin olması halinde de vatandaşlık başvurunuz reddedilebilir. Üstelik sahte belge ibrazı yasalar önünde de ağır yaptırımlara sahiptir.
  • Evlilik yolu ile vatandaşlık başvurusu için gerekli olan belgelerin ibraz edilmesinden sonra vatandaşlık başvuru takip sürecine geçiliyor.
  • Bu süreçte Sudan vize ofisi temsilciniz ile iletişim halinde olmanız önerilmektedir. Sudan Konsolosluk makamı bu süreçte vatandaşlık başvurusunda bulunan kişilerden bazı ek belgeleri de talep edebilir. Böyle bir durumda temsilciniz ile iletişim kurmanız sağlıklı olacaktır.

Evlilik Yolu ile Vatandaşlık Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sudan vize ofisi kapsamında evlilik yolu ile vatandaşlık başvurusunda bulunurken bazı detaylara dikkat etmeniz gerekmektedir.

  • Bunların da başında Sudan evlilik yolu ile vatandaşlık yasaları gelmektedir. Sudan vatandaşı olan bir birey ile yapılan evliliklerde yabancı uyruklu tarafa vatandaşlık hakkı verilir. Fakat bunun için belli bir sürenin geçmiş olması da gerekmektedir. Sudan Hükümeti, sahte evliliklerin önüne geçmek adına böyle bir yasa sunmaktadır.
  • Yukarıdaki kriter sizin için uygun ise belge ibrazı esnasında da dikkatli olmanız gereken bazı hususları bilmeniz gerekiyor.
  • Evlilik yolu ile vatandaşlık talebinde bulunulması halinde çiftlerden her iki tarafa da ait bazı belgeleri beyan etmeleri bekleniyor. Bu belgeler arasında evlilik akdi ve her iki taraf da ait kimlik ve finansal bilgilerin yer aldığı belgeler yer alıyor.

Sudan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Eğer herhangi bir problem olmazsa Sudan vizesinin sonuçlanması 2 veya 5 iş günü içerisinde olmaktadır.

Sudan İçin Vize Gerekli Mi?

Diplomatik vize sahipleri dışında tüm pasaport sahiplerinin ülkeye girmeden vize alması gerekmektedir.

Güney Sudan Vize İstiyor Mu?

Güney Sudan’a seyahat edecek kişilerin eğer bordo renkli pasaportları bulunmaktaysa vize başvurusu yapmaları zorunludur. Resmi pasaporta sahip olan kişilerin vize yükümlülüğü yoktur.

5/5 - (1 vote)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir