Tanzanya Vizesi 2023Nasıl Alınır?

Kültürel açıdan zengin ve egzotik Afrika ülkelerinden biri olan Tanzanya için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep edilmektedir.

İçindekiler Tablosu göster
  • Bu bağlamda Tanzanya vize ofisine başvuruda bulunarak Tanzanya vize işlemlerinizi başlatmanız mümkündür. Tanzanya için vize başvurularınızı seyahat planınızı oluşturmadan 1 – 2 ay öncesinde yapmanız tavsiye edilmektedir. Ülke sınırları içerisinde kalacağınız süre ve seyahat amacınız da almanız gereken vize çeşidini şekillendirmektedir.

Tanzanya İçin Vize Zorunluluğu

Tanzanya vize ofisi kapsamında bu egzotik Afrika ülkesi için vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Tanzanya, bordo pasaport sahiplerinden vize talep etmektedir.

  • Tanzanya için önceleri yeşil ve gri pasaport sahiplerinden de vize talebinde bulunulmaktaydı fakat bu durum 2010 senesinde karşılıklı yapılan anlaşmalar ile iptal edildi. Son dönemlerde Tanzanya için güncel vize başvuruları yalnızca bordo pasaport için geçerlidir.
  • Tanzanya seyahati düzenlemek isteyen pasaport sahiplerinin Tanzanya vize ofisi aracılığı ile vize başvurusunda bulunmaları mümkün kılınıyor. Bunun için de ilk önce vize başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Tanzanya vize çeşitleri ve vatandaşlık işlemleri gibi konular hakkında daha fazla bilgi edinmek için vizeofisi.com sitesine de göz atabilirsiniz.

Tanzanya Vize Başvurusu

  • Tanzanya vize ofisi kapsamında ofiste yer alan temsilciniz ile görüşerek Tanzanya vize başvuru formunu doldurabilirsiniz. Vize başvuru formunun doldurulması Tanzanya vizesi için atılacak olan ilk adımdır. Başvuru formunda yer alan her bir sorunun doğru bir şekilde cevaplandırılması da zorunludur.
  • Tanzanya için vize başvurusunda bulunmak isteyenlerin vize başvuru formunda yer alan “seyahat amacı” kısmına da özen göstermeleri gerekmektedir.
  • Vize başvuru formunda seyahat amacının bildirilmesi halinde Tanzanya için başvurmanız gereken vize çeşidi de şekillendirilmiş olacaktır. Bunun yanı sıra formda yer alan kimlik ve iletişim bilgilerinizi de doğru bir şekilde beyan etmeniz önerilir. Tanzanya vize ofisi temsilciniz gerektiği zamanlarda sizinle iletişime geçmek için bu bilgileri kullanacaktır.

Tanzanya Vizesi İçin Belge Beyanı Süreci

  • Tanzanya için vize başvuru işlemlerini başlatmak isteyenlerin vize başvuru formunu doldurduktan sonra gerekli olan belgeleri de beyan etmeleri gerekiyor.
  • Vize başvurusu için gerekli belgelerin kapsamlı listesi vize ofisi temsilciniz tarafından size sunulacaktır. Sağlıklı bir vize başvuru süreci geçirmek isteyenlerin bu listede yer alan her belgeyi doğru ve eksiksiz bir şekilde beyan etmeleri gerekmektedir.
  • Tanzanya vize başvurusunda beyan edilmesi gereken belgelerde eksiklik olması halinde vize başvurunuz olumsuz yanıt alacaktır. Bunun yanı sıra sahte belge beyanı da başvurunuzun direkt olarak reddedilmesine neden olur. Ayrıca belgelerde sahte verilerin kullanılmasının yasalar önünde de ağır yaptırımları olacaktır.

Tanzanya Vize Takip Süreci

  • Tanzanya vizesi için gerekli belgelerin doğru bir şekilde ibraz edilmesinin ardından vize başvurunuzun takip süreci başlatılır. Vize takip süreci kapsamında Tanzanya vize ofisi temsilciniz ile iletişime geçmeniz önerilmektedir. Tanzanya vize başvurunuzun hangi durumda olduğunu bu sayede öğrenebilirsiniz.
  • Tanzanya için yaptığınız vize başvuruları yaklaşık olarak 7 ila 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bazı durumlarda bu süreç daha da uzun sürebilir. Dolayısıyla seyahat planınızı yaparken mağduriyet yaşamamak için vize başvurunuzu Tanzanya seyahat tarihinizden 1 – 2 ay önce yapmanız önerilir.

Tanzanya Vize Başvurusunun Reddi

  • Tanzanya için yapılan vize başvurularının bir takım sebepler doğrultusunda reddedilmesi halinde başvuruda bulunan kişilerin itiraz hakkı bulunuyor. Bunun için de itiraz dilekçenizi Tanzanya konsolosluk makamına iletmeniz gerekiyor.
  • Eğer Tanzanya vize başvurunuz eksik ya da yanlış belge ibrazı yüzünden reddedildiyse bu durumda belge beyanını eksiksiz bir şekilde yeniden yapmanız bekleniyor.

Tanzanya Turistik Vize İşlemleri

Afrika kıtasında bulunan egzotik ülkeler arasında yer alan Tanzanya için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep edilmektedir.

  • Tanzanya’ya yapacağınız turistik geziler kapsamında Tanzanya Turistik Vize başvurusunda bulunmanız bekleniyor. Tanzanya vize ofisi aracılığı ile Turistik Vize için gerekli olan başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu sayede 90 gün boyunca ülke sınırları içerisinde ikamet etme hakkını da elde etmiş olursunuz.

Tanzanya Turistik Vizesi Nedir?

  • Tanzanya’ya turistik faaliyetler kapsamında seyahat planı yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Tanzanya için Turistik Vize başvurusunda bulunmaları gerekiyor.
  • Tanzanya için Turistik Vize, kısa süreli vize grubu içerisinde yer alıyor. Turistik Vize kapsamınsa ülke sınırları içerisinde 90 güne dek ikamet etme hakkını elde etmiş oluyorsunuz.
  • Tanzanya için Turistik Vize uygulaması bordo pasaport sahipleri için geçerli olan bir uygulamadır. Turistik Vize başvuruları da Tanzanya vize ofisi vasıtası ile yapılabilir.
  • Vize ofisi temsilciniz sizi süreç hakkında bilgilendirmekte ve vizenizin onaylanması için çalışmalar yapmaktadır. Tanzanya için kısa ve uzun süreli vizeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak adına vizeofisi.com sitesine de göz atabilirsiniz.

Tanzanya Turistik Vize Başvurusu

  • Tanzanya için Turistik Vize başvurusunda bulunmak isteyenlerin öncelikle vize ofisine gelerek vize başvuru formunu doldurmaları bekleniyor. Vize formunun doldurulması durumu vize başvuru için atılan ilk adım olarak görülüyor. Vize başvuru formunun doğru verilere dayandırılarak özenle doldurulması da vize başvuru sürecinde büyük önem taşıyor.
  • Başvuru formunda yer alan “seyahat amacı” ibaresine Tanzanya’ya turistik bir gezi düzenleyeceğinizi bildirmeniz gerekmektedir. Seyahat amacının doğru bir şekilde belirtilmesi Tanzanya için almanız gereken vize çeşidine de yön verecektir. Turistik Vize başvurusunda bulunmak isteyenlerin de bu amaçlarını beyan etmeleri zorunludur.
  • Tanzanya vize başvuruların vize formunun eksiksiz doldurulmasının ardından süreç sizi belge beyanına götürüyor. Turistik Vize için gerekli olan belgelerin kapsamlı listesi vize ofisi temsilciniz tarafından sizlere sunuluyor. Bu belge listesinde bulunan her bir maddenin de doğru bir şekilde yerine getirilmesi gerekiyor.
  • Tanzanya Turistik Vize başvurusunda bulunurken eksik belge beyan eden kişilerin vize talepleri reddedilmektedir. Belge dosyasında eksiklik bulunması ya da sahte belgelerin ibraz edilmesi vize başvurunuzu doğrudan olumsuz etkiler. Üstelik sahte belge beyan etmenin yasalar önünde de büyük yaptırımları bulunmaktadır.
  • Tanzanya Turistik Vize başvurularında en son aşama vize başvurusu takip sürecidir. Bu süreçte Tanzanya vize ofisi temsilciniz ile iletişim kurarak vize başvurunuzun son durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tanzanya Turistik Vize Başvurusunda Gerekli Evraklar

Tanzanya için Turistik Vize başvurusunda bulunan T.C. vatandaşlarından bazı belgeler talep ediliyor. Bu belgelerin başında da; pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf, sarıhumma aşı kartı, adli sicil belgesi, kimlik fotokopisi, seyahat sağlık sigortası, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, Turistik Vize talep formu, Turistik Vize talep dilekçesi, konaklama ve uçak rezervasyon bilgilerinin yer aldığı belgeler yer alıyor.

  • Başvuru sahibi çalışan ise; maaş bordrosu, iş yerinden alınan izin belgesi ve SGK hizmet döküm belgesi,
  • Başvuru sahibi ev hanımı ya da çalışmayan ise; Tanzanya seyahati boyunca maddi yükümlülükleri üstelenecek olan sponsora ait kimlik ve finansal bilgilerin yer aldığı belgeler,
  • Başvuru sahibi şirket sahibiyse; güncel vergi levhası, onaylı imza sirküleri, ticari sicil gazetesi ve faaliyet belgesi,
  • Başvuru sahibi öğrenci ise; öğrenci belgesi, 18 yaşından küçükler için muvafakatname ve Tanzanya’da seyahat edilecek süre kapsamında maddi yükümlülükleri üstelenen sponsora ait kimlik ve finansal bilgilerin yer aldığı bazı belgelerin de ibraz edilmesi zorunludur.

Tanzanya Ticari Vize İşlemleri

Tanzanya için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken bir diğer vize çeşidi olan Ticari Vize de kısa süreli ikamet imkanı sağlamaktadır.

  • Ticari Vize kapsamında Tanzanya ülke sınırları içerisinde bazı yasal ticari faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Tanzanya vize ofisi vasıtası ile de Ticari Vize için başvurularınızı yapabilirsiniz. Kısa süreli bir vize olan Ticari Vize ile 90 güne kadar Tanzanya’da konaklama hakkını da elde etmiş olursunuz.

Tanzanya Ticari Vize Nedir?

  • Tanzanya için Ticari Vize, ülke sınırları içerisinde 90 güne dek ikamet hakkı tanıyan bir vize çeşididir. Kısa süreli vize grubu içerisinde yer alan bu vize türü, ülke içerisinde ticari faaliyetlerde bulunmanıza da ön ayak olmaktadır.
  • Tanzanya için Ticari Vize alarak ülkede gerçekleştirilen iş toplantısı, fuar etkinlikleri, seminer ya da kısa süreli iş ortaklıkları gibi ticari faaliyetlere katılabilirsiniz.
  • Bunun yanı sıra ülke içerisinde ikamet etme hakkına da sahip olmuş olursunuz. Tanzanya için Ticari Vize başvurusunda bulunan kişilerin Tanzanya’da bulunan bir iş kurumundan davet mektubu almaları gerekiyor. Bu davet mektubu kapsamında Ticari Vize başvurusunda bulunulabiliyor.
  • Davet mektubunun da vize başvurusundan önce gönderilmiş olması bekleniyor. Ticari Vize için belge beyanında bulunan kişilerin belge dosyasında bu davet mektubunun da yer alması gerekiyor. Tanzanya’da kısa süreli ticari faaliyet göstermek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Ticari Vize başvurusu yapmaları önerilir.
  • Tanzanya’da daha uzun süreli ticari faaliyet göstermek isteyenlerin ise çalışma izni için gerekli başvuruları yapmaları gerekiyor. Tanzanya için hem kısa süreli hem de uzun süreli vize çeşitleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için de vizeofisi.com sitesine göz atabilirsiniz.

Tanzanya Ticari Vize Başvuruları

  • Tanzanya vize ofisi kapsamında Ticari Vize başvurularınızı gerçekleştirmeniz mümkündür. Bunun için de ilk önce vize ofisine gelerek vize başvuru formunu doldurmanız gerekir.
  • Vize başvuru formunun doldurulması başvuruda bulunmanız gereken vize çeşidinin şekillendirilmesi bakımından önem taşımaktadır. Bu yüzden formda yer alan “seyahat amacı” kısmına ticari vize için başvuruda bulunacağınızı da belirtmeniz gerekmektedir.
  • Vize başvuru formunun doğru verilere dayandırılarak doldurulmasının ardından Ticari Vize için gerekli belgelerin beyan edilmesi aşamasına gelinir. Bu aşama oldukça önemli ve detaylı bir aşamadır.
  • Belge beyanı esnasında yaşanan aksaklıklar ya da problemler Ticari Vize başvurunuzun olumsuz yanıt almasına neden olabilir. Belge beyanı sürecinde Tanzanya vize ofisi temsilciniz ile iletişim halinde kalmalısınız. Vize ofisi temsilciniz Ticari Vize için gerekli olan belgelerin kapsamlı listesini size iletecektir.

Tanzanya Ticari Vize İçin Gerekli Belgeler

Tanzanya için Ticari Vize başvurusunda bulunmak isteyenlerin ibraz etmeleri gereken bir takım belgeleri mevcuttur. Bu belgelerin başında ise; pasaport, Tanzanya’da bulunan bir iş kurumu tarafından gönderilmiş davet mektubu, 2 adet biyometrik fotoğraf, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi, adli sicil kaydı, seyahat sağlık sigortası, Ticari Vize başvuru formu, Ticari Vize talep dilekçesi, konaklama ve uçak rezervasyon bilgilerini içeren çeşitli belgeler gelmektedir.

  • Başvuru sahibi çalışan ise; SGK hizmet döküm belgesi, maaş bordrosu, iş yerinden alınan izin ya da görevlendirme belgesi,
  • Başvuru sahibi şirket sahibi ise; imza sirküleri, ticari sicil gazetesi, faaliyet belgesi, şirket hesabına ait hesap özetleri ve vergi levhası gibi belgelerin de beyan edilmesi zorunludur.

Tanzanya için Ticari Vize başvurusunda bulunan kişilerin bazı aşıları da yaptırmış olmaları bekleniyor. Özellikle sarıhumma aşısının yaptırılması vize başvuruları için büyük önem taşıyor. Tanzanya yasaları kapsamında yer alan bu ibarede aşı kartının da beyan edilmesi zorunludur.

Tanzanya Aile Ziyaret Vizesi

Tanzanya için kısa süreli vizeler gurubunda yer alan bir diğer vize çeşidi de Aile Ziyareti Vizesi adı ile anılmaktadır. Aile Ziyareti Vizesi, 90 güne dek ikamet hakkı sağlayan ve Tanzanya’da yaşayan aile bireylerinizi görmeniz için özel olarak başvurulan bir vize çeşididir.

  • Bu vize kapsamında Tanzanya’da ikamet hakkına sahip aile bireyleri tarafından bir davet mektubu gönderilir. Bu davet mektubu sayesinde de vize başvurusu için gerekli hak elde edilmiş olunur. Tanzanya vize ofisi aracılığı ile Aile Ziyareti Vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Tanzanya Aile Ziyareti Vizesi Nedir?

Tanzanya için Aile Ziyareti Vizesi, belli başlı vize yasaları dahilinde oluşturulan kısa süreli fakat özel bir vize çeşididir. Aile Ziyareti Vizesi kapsamında Tanzanya ülke sınırları içerisinde 90 güne kadar konaklama hakkını elde etmiş olursunuz.

  • Aile Ziyareti Vizesi için özellikle bir davet mektubu talebinde bulunulmaktadır. Bu davet mektubunun da Tanzanya’da oturum iznine sahip olan bir aile bireyi tarafından gönderilmesi zorunludur. Bu aile bireyi ister birinci dereceden ister ikinci dereceden akraba olsun vize başvurusu için yeterli olacaktır.
  • Aile bireyi tarafından gönderilen davet mektubunun vize başvuru dosyasında da yer alması gerekiyor. Bu yüzden de davet mektubunun vize başvurusunda bulunulmadan evvel gönderilmiş olması bekleniyor. Tanzanya için diğer kısa süreli vize çeşitleri hakkında da bilgi sahibi olmak için vizeofisi.com sitesine göz atabilirsiniz.

Tanzanya Aile Ziyaret Vizesi Başvurusu

Tanzanya için Aile Ziyaret Vizesi başvurusunda bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Tanzanya vize ofisine gelerek bir başvuru formu doldurmaları bekleniyor. Formda yer alan kimlik ve iletişim bilgilerinin kesinlikle doğru ve gerçeği yansıtan bilgiler dahilinde doldurulması gerekiyor.

  • Bunun yanı sıra formda yer alan “seyahat amacı” ibaresinin de aile ziyareti amacı ile olduğu beyan edilmelidir. Formda yer alan seyahat amacı kısmı aynı zamanda sizin başvuruda bulunmanız gereken Tanzanya vize çeşidini de şekillendirecektir.
  • Aile Ziyareti Vizesi başvuru formunun doldurulmasından sonra vize başvuru aşamasında belge beyan süreci geliyor. Bu süreç bir vize başvurusunun en önemli süreçlerinden biri olarak kabul ediliyor. Başvuruda bulunacağınız vize çeşidi ne olursa olsun belge beyanının büyük bir titizlikle yapılması önem teşkil ediyor.
  • Tanzanya Aile Ziyareti Vizesi başvurusu için gerekli olan belgelerin listesi de Tanzanya vize ofisi temsilciniz tarafından size sunulacaktır. Belge beyanında yaşanan aksilikler neticesinde başvurunuz olumsuz yanıtlanabilir.

Tanzanya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Tanzanya Aile Ziyareti Vizesi için gerekli evrakların başında; pasaport, kimlik fotokopisi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, Aile Ziyareti Vizesi başvuru formu, Aile Ziyareti Vizesi talep dilekçesi, 2 adet biyometrik fotoğraf, adli sicil kaydı, Tanzanya’da ikamet eden aile bireyi tarafından gönderilen davet mektubu, seyahat sağlık sigortası ve uçak rezervasyon bilgileri geliyor.

  • Başvuru sahibi çalışan ise; maaş bordrosu, iş yerinden alınan izin belgesi ve SGK hizmet dökümü,
  • Başvuru sahibi ev hanımı ya da çalışmayan ise; Tanzanya’da konaklanacak süre boyunca maddi sorumluluğu üstlenen sponsora ait kimlik ve finansal bilgileri içeren belgeler,
  • Başvuru sahibi iş yeri sahibi ise; ticari sicil gazetesi, vergi levhası, faaliyet belgesi ve imza sirküleri,
  • Başvuru sahibi öğrenci ise; 18 yaşından küçükler için muvafakatname, öğrenci belgesi ve Tanzanya’da konaklanacak süre boyunca maddi sorumluluğu üstlenen sponsora ait finansal ve kimlik bilgilerini içeren ek belgelerin de beyan edilmesi zorunludur.

Tanzanya için bazı aşıların da yaptırılmış olması bekleniyor. Özellikle sarıhumma aşısının yaptırıldığına dair aşı kartının da beyan edilecek olan belge dosyasında bulunması gerekiyor.

Tanzanya Oturum İzni

Tanzanya için oturum izni almak genellikle diğer ülkelere oranla daha kolay bir prosedüre sahiptir. Tanzanya, Afrika kıtasında yer alan oldukça egzotik bir ülkedir. Farklı bir kültüre sahip olan bu ülke, doğal güzellikleri ile de büyülemektedir.

  • Farklı ve egzotik yapısı sebebiyle bu ülkede yaşamak isteyen kişilerin sayısında da son dönemlerde büyük bir artış gözlemlenmektedir. Bu da Tanzanya için oturum izni başvurularında da büyük bir artışa neden olmuştur. Tanzanya vize ofisi aracılığı ile oturum izni başvurusunda bulunmanız da mümkündür.

Tanzanya Oturum İzni Nedir?

  • Tanzanya için oturum izni, uzun süreli vize gurubunda yer alan bir vize çeşidi olarak adlandırılıyor. Oturum izni başvuruları diğer kısa süreli vize çeşitlerine oranla daha geniş kapsamlı bir çerçevede yapılıyor. Oturum izni almak için kişilerin bazı kriterleri de karşılıyor olmaları gerekiyor.
  • Tanzanya için oturum izni başvurusunda bulunan kişilerin ülke sınırları içerisinde ikamet ettikleri süre boyunca ekonomik anlamda da problemsiz ve bağımsız olmaları bekleniyor. Bu durumda oturum izni almak isteyenlerin çalışma izni başvurusunda da bulunmaları gerekebiliyor.
  • Bunun haricinde başvuruda bulunan kişi ya da kişiler öğrenci, emekli ya da çalışmayan bireyler ise ülkede ikamet edilen süre kapsamında ekonomik yükümlülüğü ele alacak bir sponsor beyanında bulunmaları gerekiyor.
  • Uzun süreli vize çeşitlerinden biri olan oturum izni için diğer vize çeşitlerine oranla daha farklı bir prosedür de uygulanıyor. Tanzanya yasaları gereği oluşturulan oturum izni yasalarını dikkate almak bu aşamada büyük önem taşıyor. Tanzanya için uzun ya da kısa süreli vizeler hakkında bilgi sahibi olmak adına vizeofisi.com sitesine de göz atabilirsiniz.

Tanzanya Oturum İzni İçin Gerekli Evraklar

Tanzanya oturum izni başvurusunda bulunmak isteyenlerin bazı evrakları da beyan etmeleri zorunludur. Bu evrakların arasında; pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, seyahat sağlık sigortası, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, oturum izni başvuru formu, oturum izni talep dilekçesi ve varsa Tanzanya çalışma izni belgeleri yer alıyor.

  • Başvuru sahibi çalışan ise; maaş bordrosu, Tanzanya için çalışma izni ve SGK hizmet döküm belgesi,
  • Başvuru sahibi öğrenci ise; öğrenci belgesi, Tanzanya’da bulunan bir okuldan alınan kabul mektubu, 18 yaşından küçükler için muvafakatname ve Tanzanya’da ikamet edilecek olan süre boyunca sponsor olacak olan kişiye ait bilgiler,
  • Başvuru sahibi emekli ise; emeklilik belgesi, SGK hizmet belgesi,
  • Başvuru sahibi şirket sahibi ise; imza sirküleri, vergi levhası, ticari sicil gazetesi, faaliyet belgesi ve Tanzanya çalışma izni belgesi,
  • Başvuru sahibi ev hanımı ya da çalışmayan ise; Tanzanya’da ikamet edilen süre boyunca ekonomik yükü omuzlayan sponsora ait bilgileri içeren belgelerin de beyan edilmesi zorunludur.

Tanzanya Oturum İzni Başvuru Süreci

Tanzanya vize ofisi kapsamında oturum izni başvurusunda bulunmak isteyenlerin öncelikle başvuru formunu doldurmaları bekleniyor. Oturum izni başvuru formunun eksiksiz ve tamamen doğru bilgiler ışığı altında doldurulması da büyük bir önem taşıyor.

  • Oturum izni başvuru formunun doldurulmasından sonra oturum izni başvurusu isi bazı belgeleri beyan etmeniz gerekmektedir. Yukarıda da belirtilen bu belgelerin kapsamlı listesi vize ofisi temsilciniz tarafından size sunulacaktır. Listede yer alan her bir belgenin zamanında ve eksiksiz olarak beyan edilmesi büyük önem taşıyor. Belge dosyasında yer alan eksiklikler neticesinde oturum izni başvurunuz olumsuz yanıtlanmaktadır.
  • Belge beyanının ardından da oturum izni başvurusu takip süreci gelmektedir. Bu süreçte Tanzanya Konsolosluk makamı tarafından ek belge talebinde bulunulabilir. Böyle bir durumda vize ofisi temsilciniz ile iletişime geçmeniz önerilir.

Tanzanya Aile Birleşimi İşlemleri

Tanzanya için uzun süreli vize gurubu içerisinde yer alan bir diğer vize çeşidi olan Aile Birleşimi Vizesi de son dönemlerde sık başvurulan vizelerden biridir.

  • Tanzanya vize ofisi kapsamında Aile Birleşimi Vizesi için gerekli olan başvuruyu yapabilirsiniz. Bu sayede Tanzanya ülke sınırları içerisinde 90 günden daha fazla ikamet etme hakkını da elde etmiş olursunuz.

Tanzanya Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Tanzanya için uzun süreli vizeler arasında yer alan Aile Birleşimi Vizesi, özel bir vize çeşididir. Aile Birleşimi Vizesi sayesinde 90 günden daha uzun süre konaklama hakkı elde edilebilir. Bir çeşit oturma izni olarak da görülen bu vize çeşidinin prosedürü de oldukça farklıdır.

  • Tanzanya Aile Birleşimi Vizesi için Tanzanya’da ikamet etmekte olan aile bireyleri tarafından bir davet mektubu gönderilmesi gerekiyor.
  • Gönderilen bu davet mektubunun neticesinde T:C: vatandaşları Aile Birleşimi Vizesi başvurusunda bulunabiliyor. Davet mektubunun da vize başvurusu kapsamında beyan edilen belge dosyasında yer alması gerekiyor. Yani mektubun vize başvuru işlemlerinden önce gönderilmiş olması beklenmektedir.
  • Tanzanya Aile Birleşimi Vizesi ile Tanzanya’da ikamet etme hakkına sahip olan bireyleri ile Türkiye’de ikamet eden aile bireylerinin kavuşması planlanmaktadır. Bu bağlamda Aile Birleşimi Vizesi, iki ülke arasındaki bağın da kuvvetli olmasına neden olmaktadır.

Tanzanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Tanzanya Aile Birleşimi Vizesi başvurusunda bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bazı evrakların ibraz edilmesi bekleniyor.

Bu evrakların başında ise; pasaport, Tanzanya’da ikamet etme hakkına sahip olan bir aile bireyi tarafından gönderilmiş davet mektubu, adli sicil kaydı, seyahat sağlık sigortası, 2 adet biyometrik fotoğraf, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi, Aile Birleşimi Vizesi başvuru formu, Aile Birleşimi Vizesi talep dilekçesi ve uçak rezervasyon bilgilerinin yer aldığı çeşitli belgeler geliyor.

  • Başvuru sahibi çalışan ise; SGK hizmet döküm belgesi, maaş bordrosu ve varsa Tanzanya çalışma izni ya da iş yerinden alınan izin belgesi,
  • Başvuru sahibi ev hanımı ya da çalışmayan ise; Tanzanya’da ikamet edilecek süre boyunca maddi yükü omuzlayan sponsora ait bilgileri içeren belgeler,
  • Başvuru sahibi emekli ise; emeklilik belgesi, SGK hizmet belgesi,
  • Başvuru sahibi şirket sahibi ise; vergi levhası, imza sirküleri, faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi ve varsa Tanzanya çalışma izni,
  • Başvuru sahibi öğrenci ise; öğrenci belgesi, 18 yaşından küçükler için muvafakatname ve Tanzanya’da ikamet edilecek süre boyunca maddi sorunluluğu omuzlanan sponsora ait belgelerin d ibraz edilmesi zorunludur.

Tanzanya Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Süreci

Tanzanya için aile birleşimi vize başvurusunda bulunanların Tanzanya vize ofisi aracılığı ile başvurularını tamamlamaları mümkündür. Uzun süreli vizeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenlerin de vizeofisi.com sitesine göz atmaları önerilir.

  • Tanzanya Aile Birleşimi Vizesi için öncelikle vize ofisine gelerek vize başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Formda yer alan her bir maddenin net bir şekilde ve doğru bilgiler çerçevesinde doldurulması da büyük önem taşıyor. Bu adım vize başvurusu için de ilk adım olarak kabul ediliyor.
  • Vize formunun doldurulmasının hemen ardından gerekli belgelerin beyan edilmesi gerekmektedir. Yukarıdaki listede de belirtildiği gibi tüm bu belgelerin eksiksiz bir şekilde ibraz edilmesi zorunludur. Vize ofisi temsilciniz tarafından size kapsamlı bir belge listesi d sunulacaktır.
  • Tanzanya Aile Birleşimi Vizesi başvurusunda belge beyanından hemen sonra gelen süreç de vize başvurusu takip aşamasıdır. Bu süreçte vize ofisi temsilciniz ile iletişime geçerek başvurunuzun son durumunu öğrenmeniz de mümkündür.

Tanzanya Vatandaşlık İşlemleri

Egzotik Afrika kıtası ülkelerinden biri olan Tanzanya için yabancı uyruklu vatandaşların vatandaşlık başvurularında bulunmaları mümkün kılınıyor.

  • Tanzanya, vatandaşlık yasalarına getirdiği yeni bir soluk ile yabancı uyruklu kişilerin de başvurularını değerlendiriyor. Bu bağlamda ülkenin vatandaşlık hakkı üzerine birden fazla yasası bulunuyor. Tanzanya vize ofisi aracılığı ile vatandaşlık başvurusunda da bulunmanız mümkündür.

Tanzanya Vatandaşlık Başvurusu

Tanzanya vize ofisine gelerek vatandaşlık başvurusu için ilk adımı atabilirsiniz. Bunun için de ilk önce vatandaşlık başvuru formunu doldurmanız talep edilmektedir.

  • Vatandaşlık başvuru formunda yer alan kimlik ve iletişim bilgileri kısmının detaylı ve tamamen doğru bilgiler dahilinde doldurulması gerekmektedir. Başvuru işlemleri kapsamında vize ofisi yetkilisi sizinle bu form vasıtası ile iletişime geçecektir.
  • Vatandaşlık başvuru formunun doldurulmasının ardından sizin Tanzanya vatandaşlık hakkını elde etmek için uygun olup olmadığınız anlaşılır.
  • Vatandaşlık yasaları oldukça geniş kapsamlı yasalar olup çok fazla prosedüre sahiptir. Üstelik Tanzanya için vatandaşlık başvurusunda bulunan kişilerin de bir takım kriterleri sağlıyor olmaları beklenir. Tüm bu kriterler dahilinde başvuru işlemlerine devam edilmektedir.
  • Tanzanya için vatandaşlık başvuru işlemleri kapsamında başvuruda bulunan kişilerin bir takım belgeleri de beyan etmeleri bekleniyor.
  • Vatandaşlık başvurusu için gerekli olan belgelerin listesi başvuru şekline göre d değişiklik gösterebiliyor. Bu kapsamda başvuruda bulunan kişilere gerekli olan belgelerin listesi vize ofisi temsilcileri tarafından sunuluyor.

Vatandaşlık Hakkını Alabilme Yolları

Tanzanya için vatandaşlık hakkını elde etmek isteyen kişilerin birkaç yolla bu amaçlarına ulaşmaları mümkündür. Yukarıda da belirtildiği gibi Tanzanya, vatandaşlık yasaları bakımından oldukça zengin bir Afrika ülkesidir.

  • Tanzanya vatandaşlık hakkı elde edebileceğiniz yoların başında evlilik yolu ile vatandaşlık hakkı elde etme durumu geliyor. Bu durumda Tanzanya vatandaşı bir birey ile bir müddet evli kalmanız bekleniyor.
  • Elbette vatandaşlık başvurusu için evlilik kurumunun oluşturulduğunu da belgelemeniz gerekmektedir. Tüm bu belgeler dahilinde ve yasalar kapsamında vatandaşlık hakkını elde etmeye uygun olup olmadığınıza bakılmaktadır.
  • Bir diğer Tanzanya vatandaşlık hakkı elde etmenin yolu ise yatırım yolu ile yapılan başvurulardır. Tanzanya vatandaşlık yasaları kapsamında belirlenen yatırım araçlarına yapılan yatırımlar sayesinde vatandaşlık hakkını elde etmeniz de mümkün kılınıyor.
  • Bunun için de yatırımda bulunduğunuza dair kanıtlayıcı belgeleri ibraz etmeniz isteniyor. Eğer başvurunuzun neticesinde uygun görülürse Tanzanya vatandaşlık hakkını elde etmiş oluyorsunuz.

Vatandaşlık Başvurusu Belge Beyanı ve Takip Süreci

Tanzanya vize ofisi aracılığı ile başvuruda bulunan kişilerin bazı evrakları beyan etmeleri gerektiğini yukarıda da belirtmiştik. Belge dosyasının oluşturulması kısmında da vize ofisi temsilciniz sizinle ortak hareket etmekte ve bu süreçte size yardımcı olmaktadır.

  • Tanzanya vatandaşlık başvurusu için talep edilen belgeler vize çeşitlerine oranla biraz daha geniş kapsamlıdır. Bu süreçte yanlış ya da eksik belge beyan etmek de vatandaşlık başvurunuzun reddedilmesine neden olacaktır.
  • Dolayısıyla belge beyanı sürecine gereken özeni göstermeniz ve bu konuda dikkatli davranmanız tavsiye edilmektedir.
  • Belge beyanı aşamasında sahte belgelerin beyan edilmesi durumunda da vatandaşlık başvurunuz doğrudan reddedilmektedir. Bunun yanı sıra sahte belge beyanının yasalar önünde de ağır yaptırımları bulunmaktadır.
  • Belge beyanının sorunsuz bir şekilde yapılmasının ardından süreç sizi başvuru takip aşamasına götürecektir. Bu aşamada vize ofisi temsilciniz ile irtibata geçerek vatandaşlık başvurunuzun son durumunu da öğrenmeniz mümkündür.
  • Vatandaşlık başvuruları, vize başvurularına oranla daha uzun bir sürece yayılmaktadır. Bu yüzden başvurunuzun olumlu ya da olumsuz açıklanması uzun bir sürece yayılabilir. Bu konuda vize ofisi temsilciniz sizi bilgilendirecektir.

Tanzanya Evlilik Vizesi

Tanzanya, Afrika’da bulunan ve farklı kültürel özellikleri ile oldukça dikkat çeken bir ülkedir. Egzotik yapısı gereği her sene turist akınına uğrayan bu ülkede yabancı uyruklu kişiler için bazı yasalar yer alıyor.

  • Özellikle vatandaşlık hakkı yasaları ayrı bir dikkat çekiyor. Vatandaşlık yasaları bakımından zengin olan Tanzanya’da en çok evlilik yolu ile vatandaşlık başvuruları yapılmaktadır. Tanzanya evlilik yolu ile vatandaşlık başvuruları için Tanzanya vize ofisi ile irtibata geçebilirsiniz.

Tanzanya’dan Evlilik Yolu İle Vatandaşlık Hakkı

  • Tanzanya, yabancı uyruklu kişilerin vatandaşlık başvurularını değerlendirmekte ve başvurular dahilinde kapılarını başka ülkelerin vatandaşlarına da açmaktadır. Evlilik yolu ile vatandaşlık talepleri ülkenin vatandaşlık yasaları kapsamında oldukça önemli bir yere sahiptir.
  • Evlilik yolu ile vatandaşlık yasaları gereğince Tanzanya uyruklu bir birey ile oluşturulan evlilik kurumunun devam ettirilmesi büyük önem taşımaktadır.
  • Buna göre evlilik yolu ile vatandaşlık başvurusunda bulunan yabancı uyruklu kişinin bir müddet boyunca evli olması talep ediliyor. Ayrıca bir müddet boyunca evli kalmış olmanın da belgelere dayandırılarak kanıtlanması bekleniyor.
  • Sahte evliliklerin önüne geçmek adına böyle bir yola gidilen yasalarda evliliğin kanıtlanması halinde vatandaşlık başvurusunun yapılabileceği de belirtiliyor.

Bu bağlamda Tanzanya vatandaşı bir birey ile bir süredir evli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da Tanzanya için vatandaşlık başvurusunda bulunmaları mümkün kılınıyor. Tanzanya için vatandaşlık işlemleri hakkında daha fazla bilgi almak için de vizeofisi.com sitesine göz atabilirsiniz.

Evlilik Yolu İle Vatandaşlık Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tanzanya vize ofisi aracılığı ile evlilik yolu vasıtası ile vatandaşlık başvurusunda bulunmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir takım hususlar mevcuttur. Bunun için öncelikle bir süredir evli bulunmak gerekiyor. Eğer bu şart tutuyorsa evliliğin kanıtlanması da şart koşuluyor.

  • Evlilik yolu ile vatandaşlık başvurusunda bulunmak isteyen çiftlerin evli olduklarına dair resmi belgeleri başvuru esnasında beyan etmeleri bekleniyor. Bunun yanı sıra evli olan çiftlerin her birine ait kimlik ve finansal bilgilerini içeren çeşitli belgeleri de beyan etmeleri zorunludur.
  • Evlilik yolu ile vatandaşlık başvuru sürecinde belge beyanı oldukça önemlidir. Evliliği kanıtlayan her belgenin eksiksiz ve doğru veriler ile beyan edilmesi gerekmektedir. Evlilik belgelerinde yapılan sahtecilik ise evlilik yolu ile vatandaşlık başvurusunun reddedilmesine neden olmaktadır. Bunun yanı sıra sahte belge beyanında bulunmanın yasalar önünde de cezası oldukça yüksektir.

Evlilik Yolu İle Vatandaşlık Başvuru Süreci

Evlilik yolu ile Tanzanya vatandaşlığı başvurusunda bulunan kişilerin öncelikle Tanzanya vize ofisinde bulunan vatandaşlık başvuru formunu doldurmaları bekleniyor.

  • Vatandaşlık başvuru formunda yer alan her bir maddenin de doğru bir şekilde ve net olarak doldurulması büyük önem taşıyor. Formda yer alan iletişim bilgileriniz dahilinde vize ofisi temsilcileri sizinle irtibata geçecektir.
  • Vatandaşlık başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulmasının ardından vatandaşlık başvurusu için en önemli adıma geçilmektedir.
  • Bu adım belge beyanı adımıdır. Evlilik yolu ile Tanzanya vatandaşlığı başvurusunda bulunan kişilerden yukarıda da belirtildiği gibi bazı belgeler talep edilmektedir.
  • Bu belgelerin Tanzanya Konsolosluk makamına ibraz edilmesi oldukça önemlidir. Belge listesi de Tanzanya vize ofisi temsilciniz tarafından size sunulacaktır.
  • Listede yer alan her bir belgenin doğru ve eksiksiz bir şekilde beyan edilmesi zorunludur. Belge beyanı aşamasında yaşanan aksilikler sonucunda evlilik yolu ile vatandaşlık talebiniz reddedilecektir.
  • Evlilik yolu ile Tanzanya vatandaşlık başvurusunda belge beyanından sonra sıra vatandaşlık başvurusunun takip sürecine gelmektedir. Bu süreçte de temsilciniz ile irtibata geçerek başvurunuzun son durumu hakkında bilgi sahibi olmanız önerilir.

Tanzanya Türkiye Vize Var Mı?

Normal pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarının vize işlemlerini tamamlaması zorunludur. Resmi pasaporta sahip kişilerin vize alması zorunluluğu yoktur.

Tanzanya İçin Vize Gerekli Mi?

Tanzanya’ya gitmek isteyen kişilerin pasaportları bordo renkliyse bu kişiler vize almakla yükümlüdür.

Zanzibar’a Vize Gerekli Mi?

Zanzibar’a giderken resmi pasaporta sahip olan kişilerin 90 günü aşmadan yapacak seyahatlerinde vize şartı bulunmamaktadır ancak normal pasaporta sahip olan kişilerin vize alması zorunludur.

Oyla! post

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir