Hollanda Göçmenlik Vizesi Nedir? Nasıl Başvurulur?

Hollanda göçmenlik vizesi, Hollanda’da 90 günden uzun süre konaklamak isteyen kişilerin seyahat amaçlarına göre başvuru yapması gereken bir vize türüdür. Göçmenlik vizesi, aile birleşimi, eğitim, tam zamanlı çalışma, yatırım gibi amaçlarla alınabilir.

Hollanda Kısa Süreli Göçmenlik Vizesine Kimler Başvurabilir?

Hollanda göçmenlik vizesine başvuru yapacak olan kişilerin sağlaması gereken şartlar vardır. Bu vizeye başvuru yapabilmeniz için eğitim, çalışma, aile birleşimi gibi amaçlarla ülkeye seyahat etmeniz gerekir. Göçmenlik vizesine başvuru şartları şu şekildedir:

  • Hollanda vatandaşı veya ülkede yasal olarak ikamet eden bir kişiyle evlenme
  • Hollanda’da birinci veya ikinci dereceden akrabaların bulunması
  • Dil eğitimi, lisans, yüksek lisans ve doktora için Hollanda’da bir kurumdan onay alınması
  • İş kurma, çalışma gibi amaçlarla gidilebilecek mesleki belgelere ve çalışma iznine sahip olunması

Bu şartlardan birini sağlayan kişiler, seyahat amaçlarına göre D tipi vize türlerinden birine başvuru yapmalıdır. Göçmenlik vizesi alınması için geçerli bir yabancı dil puanı, mesleki ve eğitim belgeleri, parmak izi, seyahat sağlık sigortası istenir. Aynı zamanda vize başvurularında talep edilen belgelerin tümünün hazırlanması gerekmektedir.

Hollanda göçmenlik şartları; Hollanda’da geçerli ulusal vize sahibi olma, en az 2 yıl geçerliliği olan pasaport, yeterli mali gelire sahip olma ve adli sicil kaydının bulunmamasıdır. Bu şartlar sağlanmadığında vize başvurusu onaylanmaz.

Başvuru şartları doğrultusunda Hollanda konsolosluğuna veya yetkili vize merkezlerine şahsen müracaat etmeniz istenir. Başvuru öncesinde randevu almalı, randevu tarihine kadar gerekli olan belgelerin tümünü hazırlamalısınız.

Göçmenlik vizesi başvurusunda seyahat amacını destekleyecek ek belgelerin doğru bir şekilde hazırlanması önemlidir. Eğitim belgeleri, mesleki belgeler, evlilik belgeleri gibi ek belgeler talep edilir.

Vize başvurusunda bulunan kişinin ülkede geçinmek için yeterli maddi gelire sahip olduğunu gösteren finansal belgeleri olmalıdır. Masrafları üçüncü kişiler tarafından karşılanacak sponsor belgeleri hazırlanmalıdır.

Hollanda Göçmenlik Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Hollanda Göçmenlik Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?Hollanda göçmenlik vizesi, Hollanda’da oturum izni ve çalışma izni alabileceğiniz uzun süreli vize türüdür. Göçmenlik vizesi almak için gerekli şartların tümünü sağlıyor olmanız ve gerekli vize belgelerini hazırlamanız zorunludur. Vize evrakları hakkında güncel bilgiler Hollanda konsolosluğu tarafından yayınlanır. Yayınlanan son listeye göre belgelerinizi hazırlamanız önemlidir.

Vize başvurusu için öncelikle uzun dönem vize başvuru formunu doldurmalısınız. Başvuru formu, Türkçe, Felemenkçe ve İngilizce olarak doldurulabilir. Herhangi üç dilden birini seçerek büyük harflerle ve tükenmez kalemle formun tamamını doldurmalısınız. Islak imzalı olarak evraklarınız arasına eklemeniz gerekir.

Başvuru için gereken başlıca belgeler;

  • Pasaport
  • Hesap dökümleri
  • Nüfus kayıt örneği
  • Kimlik fotokopisi
  • Fotoğraf
  • Dilekçe
  • Mesleki belgeler
  • Eğitim belgeleri
  • Davetiye

Ülkeye çalışma amacıyla gidecek olan kişilerin başvuru yapmadan önce çalışmaz izni ve çalışma belgesi alması gerekir. Hollanda’da bir kurumla iş sözleşmesi yapmanız ardından firma tarafından çalışma belgesi hazırlanır. Firmadan alınan belgeler, çalışma belgesi ve mesleki belgelerle birlikte başlıca vize evraklarının tümünü teslim etmeniz gerekir.

Lisans, yüksek lisans, doktora ve staj gibi amaçlarla başvuru yapan kişiler, Türkiye’deki ve Hollanda’da eğitim alınacak olan üniversitelerden eğitim belgeleri almalıdır. Üniversitelerden alınacak belgelerle birlikte yabancı dil sınavı puanı, seyahat sağlık sigortası gibi belgeler de istenir.

Evlilik ve aile birleşimi amacıyla Hollanda göçmen vizesi almanız için evlilik belgeleri, varsa boşanma belgesi ve velayet belgeleri gibi belgeler ek olarak istenir. Başvuru amacınıza göre istenen ek belgeleri randevu tarihine kadar hazırlamalısınız.

Başvuru yapan kişilerin masrafları üçüncü kişiler tarafından karşılanacaksa sponsor belgesi talep edilir. Reşit olmayan öğrencilerin muvafakatname belgelerinin olması da zorunludur.

Göçmenlik vizesi başvurusundan önce vize harcını yatırarak dekontunu belgeleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Başvuru tarihinde parmak izi taraması ve mülakat yapılır. Vize şartları, belgeler ve mülakat değerlendirilerek vize başvuru sonucu açıklanır. Vize reddi alınmaması için belgelerin dikkatli bir şekilde hazırlanması ve tutarlı bilgiler içermesi önemlidir.

Hollanda Kısa Süreli Göçmenlik Vizesi için Fotoğraf Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Hollanda göçmenlik vize başvurusu, Hollanda konsolosluğu tarafından istenen evrakların tümünün teslim edilmesi ile yapılır. Olumlu sonuç alınması için belgelerin istenen şartları sağlaması önemlidir. Vize reddi genellikle belgelerde hata olmasından kaynaklanır.

Göçmenlik vizesi için fotoğraf özellikleri;

  • 35 mm x 45 mm boyutlarında olmalı;
  • Yüzün fotoğrafın merkezinde olması;
  • Arka fonun beyaz veya açık renk olması;
  • Işığın eşit olması ve leke olmamasıdır.

Hollanda Kısa Süreli Göçmenlik Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hollanda göçmenlik vize başvurusu, 90 günden uzun süreli seyahatler için yapılmaktadır. Başvuru yapılması için Hollanda’ya seyahat etme amacının eğitim, çalışma, aile birleşimi, yatırım gibi amaçlardan biri olması gerekir. Seyahat amacına göre gerekli olan belgelerin hazırlanması ardından vize merkezine teslim edilmesi ile başvuru yapılabilir.

Vize başvurusu, Hollanda Konsolosluğu, Hollanda Büyükelçiliği ve yetkili vize merkezleri aracılığı ile yapılabilir. İkamet ettiğiniz bölgede yetkili olan resmi kurumdan öncelikle randevu almanız gerekir. Randevu almak için arayabilir veya online başvuru formu doldurmanız ardından randevu oluşturabilirsiniz.

Başvuru yapacak kişilerin seyahat amaçlarını net olarak açıklayan ulusal vize başvuru formu ve seyahat dilekçesi belgelerini hazırlamaları gerekmektedir. Bu belgelerle birlikte pasaport, kimlik fotokopisi, sicil kaydı, fotoğraf gibi tüm vize başvurularında gerekli olan belgeler hazırlanmalıdır.

Başvuru belgeleri, seyahat amacına göre değişiklik gösterir. Eğitim, aile birleşimi gibi seyahat amacını destekleyecek olan başvuru belgeleriniz hazır olmalıdır. Göçmen vizesi almanız için geçerli bir yabancı dil puanınız olması da zorunludur.

Vize merkezinden aldığınız randevu tarihinde gerekli belgelerle birlikte şahsen müracaat etmeniz gerekir. Başvuru tarihinde parmak izi taraması ve mülakat yapılmaktadır. Vize harcının da yatırılması halinde başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Hollanda Kısa Süreli Göçmenlik Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Hollanda göçmenlik vizesi başvurusu için gerekli olan belgeler arasına vize harcını ödediğinize dair dekontu eklemeniz gerekir. Vize harcı, vize merkezlerine € cinsinden nakit olarak ödenebilir. Vize harcı ile birlikte vize merkezi başvuru ücretini de ödemelisiniz. Hollanda vize başvuru ücreti ortalama 150 €’dur.

Hollanda Göçmenlik Vizesi Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Hollanda vize başvurusunun sonucu, başvuru yaptığınız tarihten itibaren 15 iş günü içerisinde sonuçlanır. Konsolosluğun yoğun olması, başvurunun detaylı incelenmesi gibi durumlarda 60 gün kadar sürmesi mümkündür. Vize başvurusunu seyahat planından 4 hafta öncesinde yapabilirsiniz.

Vize başvurusunun sonucunu öğrenmeniz için vize takip numarası, vize merkezi tarafından verilmektedir. Aldığınız takip numarası ile internet üzerinden başvuru sonucunu öğrenebilirsiniz. Başvuru sonuçları, olumlu veya olumsuz yönde açıklanır ve vize başvurusu onaylanmadığında red sebebi açıklanmaz.

Hollanda Kısa Süreli Göçmenlik Vizesi Başvuru Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Hollanda göçmenlik vizesi başvuru sonucu olumsuz olduğunda red sebebi açıklanmaz. Başvuru sahipleri, Hollanda Büyükelçiliğine vize reddi itiraz dilekçesi yazma hakkına sahiptir. Vize reddi alan kişilerin aynı prosedürler doğrultusunda yeniden vize başvurusunda bulunması da mümkündür.

Vize reddinin sebebi genellikle belgelerin eksik veya hatalı hazırlanmasından kaynaklanır. Bu nedenle dilekçe yazmak yerine yeniden vize başvurusu yapılır. Vize başvurusu için gerekli belgeleri hazırlayarak vize merkezlerine başvuru yapılabilir.

Oyla! post

Alakalı İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir