Hollanda Uzun Dönemli (MVV) Vizesi Nedir, Nasıl Başvurulur?

Hollanda uzun dönemli vizesi, 90 günden uzun süre ülkede ikamet etmek isteyen kişilerin başvuru yapabileceği D tipi vize türlerinden biridir. Çalışma, eğitim, dil eğitimi, aile birleşimi, yatırım amacıyla bu vizeye başvuru yapılabilir. Vize prosedürlerine göre gerekli şartların sağlanması ve evrakların eksiksiz hazırlanması halinde başvuru yapılabilir.

Hollanda Uzun Dönemli MVV Vizesine Kimler Başvurmalıdır?

Hollanda MVV vizesi, ülkede ikamet izni ve çalışma izni alınmasına imkan tanır. Bu vize, aile birleşimi amacıyla veya uzun süreli eğitim almak amacıyla gidecek kişilerin başvuru yapması gereken bir vize türüdür. Hollanda’da tam zamanlı çalışma, oturum izni alma, uzun dönem eğitim alma ve iş kurma amacıyla alınması mümkündür.

Hollanda MVV vizesine başvuru yapacak kişilerin başvuru öncesinde parmak izi kaydına bakılır. Vize için gerekli olan sınava girerek geçerli bir puan alan kişiler başvuru yapabilir. Vize prosedürlerine göre MVV vizesi alınması için başvurunuzu destekleyecek eğitim belgeleri ve mesleki belgelerinizin olması gerekir.

Hollanda MVV Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Hollanda MVV Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?Hollanda MVV vizesi, Hollanda’da 90 günden uzun süre konaklama hakkı tanıyan uzun süreli bir vizedir. Vize başvurusu için öncelikle ulusal vize başvuru formunu doldurmalısınız. Vize başvuru formunu internet üzerinden doldurabilir, çıktısını alarak ıslak imzalı olarak şekilde belgeleriniz arasına ekleyebilirsiniz.

MVV vizesi için gereken başlıca evraklarla birlikte ek belgelerin talep edilmesi mümkündür. Bu nedenle Hollanda konsolosluğunun açıklamış olduğu son evrak listesi dikkate alınmalıdır. Vize başvurusunda gerekli olan başlıca evraklar şunlardır:

Hollanda Ulusal Schengen Vizesi için Fotoğraf Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Hollanda Schengen vizesi, diğer ülkelere giriş yapılabilmesi için çok girişli Schengen vizesi olarak alınmalıdır. Vize başvurusu Hollanda konsolosluğuna ve yetkili vize merkezlerine yapılabilir. Başvuru için gerekli olan tüm belgelerin vize şartlarına göre hazırlanması önemlidir. Başvuru için 2 adet 3,5 x 4,5 ölçülerinde biometrik fotoğraf belgeler arasına eklenmelidir.

Hollanda D Tipi Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hollanda D tipi vize, uzun süreli vize türlerini kapsayan bir kategoridir. D tipi vizenin alt kategorilerinde yer alan seyahat amaçlarına göre vize başvurusunda bulunabilir. D tipi vize, aile birleşimi, uzun süreli çalışma ve eğitim, yatırım amaçları ile ülkeye seyahat etmek için alınabilir.

D tipi vize başvurusu doğrudan Hollanda Konsolosluğuna veya Hollanda Büyükelçiliğine yapılabilir. İkamet edilen bölgede yetkili olan vize merkezlerine başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru öncesinde vize merkezlerini arayarak randevu almanız zorunludur. D tipi vize için gerekli olan sınavlara girilmesi ve geçerli puanların alınması da gerekir.

Vize başvurusu için uzun dönemli vize başvuru formunu online olarak doldurabilirsiniz. Başvuru formunun çıktısını aldıktan sonra ıslak imzalı olarak evraklarınız arasına eklemeniz gerekir. Hollanda konsolosluğuna seyahat dilekçesi yazarak seyahat amacını net olarak ifade etmelisiniz.

Başvuru yapacak kişilerin hazırlaması gereken belirli evraklar vardır. Pasaport, nüfus kayıt örneği, mesleki belgeler, finansal belgeler gibi gerekli belgelerin tümü randevu tarihine kadar hazır olmalıdır.

Randevu tarihinde randevu saatinden 15 dakika öncesinde vize merkezine şahsen müracaat edebilirsiniz. Mülakata alındığınızda Hollanda kültürü, tarihi gibi konularda sorular sorulur. Başvuru sürecindeki tüm adımlar incelenerek başvurunuz değerlendirilmektedir.

Hollanda MVV Randevusu Nasıl Alınır?

Hollanda MVV vizesi için başvuru öncesinde randevu almanız zorunludur. Öncelikle yaşadığınız bölgedeki yetkili vize merkezini öğrenmeniz gerekir. Bazı bölgeler Hollanda konsolosluğuna müracaat edebilirken bazı bölgelerde Hollanda Büyükelçiliğine müracaat edilmesi gerekir.

VFS global adresi üzerinden başvuru formu doldurarak online randevu alabilirsiniz. Konsolosluk veya Büyükelçilik iletişim numaralarını çalışma saatleri içerisinde arayarak da randevu oluşturabilirsiniz.

Hollanda Uzun Dönemli Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Hollanda MVV vizesi başvurusundan önce vize harcının ödenmesi ve dekontunun gerekli belgeler arasına eklenmesi gerekir. Vize başvurusu için ortalama 115 € ödemeniz gerekir. Başvuru ücreti, vize merkezine € cinsinden nakit olarak ödenmelidir.

Hollanda Uzun Dönemli Vizesi Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Hollanda uzun dönemli vizesine müracaat etmek için randevu alınması ve gerekli belgelerin randevu tarihinde vize merkezine teslim edilmesi gerekir. Vize başvurusu, belgelerin incelenmesi ve mülakatın değerlendirilmesi ardından sonuçlanmaktadır. Başvuru sonuçları genellikle 15 iş günü içerisinde açıklanır.

Başvuruların detaylı incelenmesi veya konsolosluğun yoğunluğuna göre 60 güne kadar sonuçlanması da mümkündür. Bu nedenle seyahat planından 4 hafta öncesinde başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru sonucunu takip etmeniz için vize merkezi tarafından vize takip numarası verilmektedir. Verilen numara ile internet üzerinden başvuru sonucunu kontrol edebilirsiniz. Vize başvuruları olumlu veya olumsuz olacak yönde açıklanır. Vize reddi alan kişilere red sebebi açıklanmaz.

Vize sonucunu olumsuz olan kişilerin yeniden vize başvurusu yapma hakkı vardır. Aynı prosedürler doğrultusunda vize randevusu alabilir ve gerekli belgelerle birlikte vize merkezlerine müracaat ederek başvuru yapabilirsiniz.

Hollanda Uzun Dönemli Vizesi Başvuru Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Hollanda vize başvurusunun sonucu olumsuz açıklandığında başvuru sahiplerinin karara itiraz etme hakkı vardır. Vize reddine itiraz dilekçesi, Hollanda Büyükelçiliğine yazılır. İtiraz dilekçesine yanıt gelme süresinin uzun olmasından dolayı genellikle yeniden vize başvurusu yapılmaktadır. Vize reddinin sebebinin açıklanmaması, red sebebinin genellikle evrak hatalarından kaynaklı olmasından dolayı itiraz etmek yerine ikinci kez başvuru yapılır.

Oyla! post

Alakalı İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir