Romanya Aile Birleşimi 2023 Nasıl Yapılır?

Romanya vize çeşitleri arasında aile birleşimi vizesi bulunur. Bu vize Romanya’da yaşayan vatandaşlarla ülke dışında yaşayan vatandaşların bir araya gelebilmesine yardımcı olan bir vize türüdür.

  • Romanya vatandaşıyla evli olanlar ya da aile bireyleri Romanya’da yaşayanlar Romanya aile birleşimi vizesi alarak 6 ay veya 1 yıla kadar ailelerinin yanında kalabilirler. Aile birleşimi vizesine sahip olmak istiyorsanız tüm detayları öğrenmek için Vize Ofisimizi kullanabilirsiniz. Ekiplerimiz her konuda sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

Romanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Nereye Başvurulur?

Romanya’ya aile birleşimi vizesinden yararlanarak gitmek isteyen kişiler tercih ettikleri vize türü uzun süreli (d tipi) vize olduğu için başvurularını konsolosluklara yapabilirler. Ancak başvurunun yapılabilmesi için öncelikle vize için randevu alınması gerekir.

Romanya Aile Birleşimi 2021 Gerekli Evraklar

Romanya Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Romanya’da bulunan eşinizin, anne veya babanızın yanına gitmek isterseniz aile birleşiminden yararlanmak için gerekli olan evrakları Romanya Konsolosluğu’na teslim etmeniz gerekir. Bu evraklarla aile birleşimi için sizin ve yanına gideceğiniz bireyin uygun durumunun uygun olduğunun belirtilmesi gerekir.

Vizenin alınabilmesi için gerekli görülen evraklar ise şunlardır;

  • Romanya evlilik cüzdanı
  • Uluslararası evlenme kayıt örneği
  • Aile birleşimi vizesi başvuru formu
  • Vukuatlı nüfus kayıt belgesi
  • Romanya’da bulunan eşin veya aile bireyinin pasaport fotokopisi
  • Romanya’da bulunan kişinin ikamet bilgileri
  • Başvuru sahibi ve eşin doğum belgeleri
  • Seyahat sağlık sigortası (vize süresine uygun süreli)
  • Romanya’da bulunan kişinin çalışma belgeleri
  • Aile bireyinin yanını gidiliyorsa aile olduğunu kanıtlar belgeler
  • Başvuruda bulunan kişinin geçerli pasaportu
  • Başvuru sahibinin son 3 ay içinde çektirmiş olduğu biyometrik fotoğraf

Bu belgeler arasında en önemlisi Romanya’da yanına gidilecek kişiyle olan aile bağının kanıtlanmasıdır. Bu nedenle evlilik cüzdanı ve diğer kanıt belgeleri mutlaka konsolosluğa verilmelidir. Aile birleşimi vize evraklarınızla ilgili sorunlarınız ve sorularınız varsa bizimle iletişim kurarak sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Romanya Aile Birleşimi Vizesi Ücretleri Ne Kadardır?

Aile birleşimi vizelerinde vizenin süresi ücretin belirleyicisidir. Bu nedenle vizenizin 6 aylık veya 1 yıllık olmasına bağlı olarak vize harç ücreti ödersiniz. Bu ücret ise 150-250 Euro arasında değişebilir. Ayrıca vize işlemleri için danışmanlık hizmeti alırsanız daha fazla ücret ödemeniz gereklidir. Ücretler hakkındaki tüm detayları öğrenmek için sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Romanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günlük Alınabilir?

Romanya için verilen aile birleşimi vizesi uzun süreli vize türüdür. Bu vizeye sahip olmak isteyenler 6 ay veya 1 yıllık olarak vizeyi alıp eşlerinin ve ailelerinin yanlarında kalabilirler. Ancak vizenin alınabilmesi için aile bireyinin yanında yaşamaya uygun şartların bulunması gerektiği unutulmamalıdır.

Romanya Aile Birleşimi Vizesine Ne Zaman Başvurulmalıdır?

Aile birleşimi vizesine başvurmak istiyorsanız en az seyahatinizden 2 hafta önce başvuruda bulunmanız gerekir. Ancak başvuru yapacağınız tarih resmi tatil dönemine denk geldiğinde bekleme sürenizin daha fazla olacağını hesaba katmalısınız. Konsolosluğa nasıl başvuru yapacağınız hakkında fikir sahibi değilseniz desteğimizden yararlanabilirsiniz.

Romanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Romanya aile birleşimi vizesi sonuçlanma süresi 15 ila 30 iş günüdür. Ancak vize şartlarının karşılanması konusunda yapılan araştırmalardan dolayı işlem süresi bir kaç aya kadar uzayabilir.

Romanya Vatandaşlığı Kaç Para?

Romanya devleti tarafından ülkede 50 bin Euro’luk yatırım yapanlara vatandaşlık hakkı sağlanıyor. Aynı zamanda ülkeden ev alma şartı da bulunmaktadır.

Romanya D Tipi Vize Kaç Günde Çıkar?

Uzun süreli kalmak için müracaat edilen Romanya D vizesi için gerekli olan belgelerin teslim edilmesi ile birlikte onay süreci 4 ile 15 gün arasında gerçekleşir.

Oyla! post

Alakalı İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir