Almanya Aile Birleşimi (Tüm Detaylar)

Almanya aile birleşimi vizesi yapmak için gereken evraklar, vize ücreti ve merak ettiğiniz tüm konular hakkında detaylı bilgi alabilir, tereddüt ettiğiniz her konuyu müşteri uzmanlarımıza sorabilirsiniz.

Almanya Aile Birleşimi Gerekli Evraklar

Almanya’da yaşayan eş ya da çocukların yanına yerleşebilmek adına Türk vatandaşların alması gereken vize tipine Almanya Aile Birleşimi Vizesi adı verilmektedir. Hem ülkeye yerleşmek isteyen hem de ülkede ikamet edenler için Almanya aile bileşimi gerekli evraklar aşağıdaki liste içerisinde birlikte verilmiştir.

  • Pasaport ( Almanya aile birleşimi vizesi için başvuran eş için en az 2 yıl geçerliliği olması zorunludur.)
  • Almanya aile birleşimi vizesi için başvuru formu (Almanca olarak eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. )
  • Biyometrik fotoğraf (2 adet ve usule uygun bir şekilde çekilmiş olması, beyaz arka fon kullanılması gerekmektedir.)
  • Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği ( Evliliğin geçerli olduğunu kanıtlayan belge)
  • Nüfus cüzdanı ve nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfusa kayıt örneği (tüm aile fertlerine dair bilgilerin eksiksiz bir şekilde yer alması gerekmektedir.)
  • Türkiye’deki adresi belirten ikametgah belgesi
  • Almanya’da yaşayan eş için ikametgah belgesi
  • Almanya’da yaşayan eşin ya da çocukların kimlik bilgileri
  • Almanya’da yaşayan eşin maaş bordrosu (son üç aya ait ve güncel olmalıdır.)
  • Kişilerin sağlık sigortaları
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Almanya’ya yerleşmek isteyen eş için dil sertifikası ( en az A1 seviyesinde dil bilgisi olması ve bunu belgelendirmesi zorunludur.)

Almanya aile birleşimi gerekli evraklar listesinde yer alan belgeler bu şekildedir. Ancak konsolosluk gerekli gördüğü takdirde sizden ek belge talebinde bulunabilir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesinin Ücreti Nedir?

Danışmanlık hizmetlerimiz ile belgelerden ücretlere ücretlerden başvuru formuna kadar çoğu konuya netlik kazandırabilirsiniz. Euro olacak şekilde belirlenen vize ücretini de öğrenir ve bu şekilde başvuruya geçebilirsiniz.

✅ Vize ücreti :  Genel vize ücreti 75,00€‘dur
✅ 0-17 Yaş : 0-17 yaş arası çocukların vize ücreti ise 40,00 €‘dur.

Almanya Aile Birleşimi Başvuru Formu Ücretsiz İndir

D tipi vize başvurularında başı çeken asli belge başvuru formu oluyor. Bunun için Almanya Aile Birleşimi başvuru formu ücretsiz indir tercihinde bulunabilir ve incelemeye başlayabilirsiniz.

Formun indirme işlemleri tamamlandıktan sonra bilgisayara kaydedilmesi gerekir. Bu adımlar üzerine dosyayı açmanız ve talep edilen bilgileri sıralamaya başlamanız mümkün olacaktır.

Eksiksiz olacak şekilde doldurulan Almanya Aile Birleşimi başvuru formu ile D tipi olan uzun süreli vizeye müracaat edilebilir. Sadece form değil yanına eklenen belgeler de:

  • Minimum 2 sene daha geçerli olan pasaportların hazır olması gerekir.
  • 2 adet olacak şekilde en az 6 ay önce çekilmiş biyometrik fotoğraflarınızı eklemeniz istenir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği de bunlar arasında yer alır.

Almanya aile birleşimi vizesine dair ikamet ve de uluslararası evlenme kayıt örneği belgelerinin de hazır olması önem arz ediyor.

Almanya Aile Birleşimi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Almanca dilinde olacak şekilde başvuru formunun doldurulması önem arz ediyor. İki adet olacak şekilde temin edilir ve Almanya Temsilcilikleri tarafından değerlendirmeye alınır. İndirme işlemlerinden hemen sonra dosyayı açanlar:

  • Talep edilen kişisel bilgileri eksiksiz olacak şekilde doldurmaya başlamalıdır.
  • Hatalı olmaması halinde başvuru formu geçerli sayılır ve imzanın atılması beklenir.

Başvuru sahibinin onayına dair ıslak imzaya yer verilir. Ancak girilen bilgiler doğru ve eksiksiz ise son olarak da ıslak imzanız varsa belgenizi gönderebilirsiniz. Almanya Aile Birleşimi başvuru formu nasıl doldurulur öğrenmek isteyenler tarafımızdan da yardım alabilir ve başvuruların sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlayabilir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Ne Zaman Sonuçlanır?

Almanya Aile Birleşimi başvuru formu ve belgeler dahilinde harekete geçenler ortalama olarak 3 ay içerisinde yanıt alır. Almanya konsoloslukları tarafından incelemelere geçilir ve sonuç açıklanır.

Almanya Aile Birleşimi Vize Başvurum Neden Red Aldı?

Bu konudaki en etkili sebep, sizden talep edilen belgelerde eksik ya da hatalı bir teslim durumunun söz konusu olmasıdır. Bunun önüne geçmek adına tüm bilgilerin eksiksiz bir şekilde ve usule uygun dolduruması şarttır. Bunun dışında Alman Konsolosluğu’nun hiçbir sebep göstermeksizin başvuruları reddetme gibi bir hakkı da vardır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Dil Zorunlu mu?

Evet, Almanya aile birleşimi vizesi için başvurada bulunacaksınız en az A1 seviyesinde Almanca dil bilginizin olması gerekmektedir. Aksi takdirde vize başvurunuz olumsuz yanıtlanacaktır. Bu konularda daha detaylı bilgiler almak ve güncel evrak listesine ulaşmak için bizlerle iletişime geçebilir ve merak ettiğiniz soruların cevaplarını alabilirsiniz. Almanya ulusal vizeler hakkında detaylı bilgilere sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Almanya Konsolosluğu Ankara

Almanya Konsolosluğu Ankara açık adresi Atatürk Bulvarı No:114, Kavaklıdere şeklinde tarif edilmektedir. Bu açık adres aracılığı ile gerekli olan tüm işlem adımlarını adli ve idari belge taleplerinizi iletebilirsiniz. Almanya Konsolosluğu aracılığıyla nüfus işlemlerinin de tamamlanmasına fırsat verilmektedir. Evlilik sonrası soyadı değişim aşamaları, doğum bildirme ve ölüm bildirime gibi tüm resmi adımların bu konsolosluklar üzerinden gerçekleştirilmesine imkan verilmektedir. Konsolosluk hizmetleri ile alakalı değişimleri takip edebilmek için duyurular kısmını takından takip etmelisiniz.

Almanya Konsolosluğu İstanbul

Almanya Konsolosluğu İstanbul temsilciliğinin adresi İnönü Caddesi 10, 34437 Gümüşsuyu olarak tarif edilir. Bu adres aracılığı ile hem belge talep edebilir hem de tüm resmi işlem adımlarını şekillendirebilirsiniz. Konsoloslukta gerçekleştirilecek olan işlemlerin büyük bir kısmının pandemi sebebi ile online ara yüze entegre edildiğinin de ayrıca iletilmesi gerekmektedir. Bu şekilde bizzat konsolosluklara gelmenize gerek kalmadan belge taleplerinden resmi işlem taleplerinize kadar iletmenize fırsat verilmektedir.

Almanya Konsolosluğu İletişim

Almanya Konsolosluğu iletişim numaraları +90-312-455-5100 ve +90-212-334-6100 olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu numaraları kullanarak işlem detaylarına dair ya da genel olarak konsolosluk işlemleri hakkında bilgi alabilirsiniz. [email protected] mail adresi de aktif olarak bilgi vermektedir. Mesai saatleri dışında iletişim kurmak isterseniz mail adresini kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Göndermiş olduğunuz iletilerin açık ve anlaşılır olması gerekir. Almanya Konsolosluğu mail adresine düşen iletiler kısa sürede değerlendirmeye alınarak yanıtlanacaktır. Ayrıca işlemlere dair olumlu olumsuz dönütlerinizi de sunma hakkınız vardır. İşlemlerinizin takip edilmesi gerekli başvuruların iletilmesi, belgelerin temin edilmesi gibi unsurlarda alanında uzman olan personelimiz gerekli bilgilendirmeyi sorunsuz sunacaktır. Almanya vatandaşlarının konsolosluklarda tüm resmi işlemleri kendi ülkelerindeki gibi hızla tamamlanacaktır.

Almanya Konsolosluğu Randevu

Almanya Konsolosluğu randevu alma adımlarında kişilerin hem telefon numaralarını hem de özel olarak hazırlanan dijital randevu alma sistemini kullanmasına imkan verilmektedir. İşlem türüne göre randevuya hangi belgeler ile gelmeniz gerektiği konusunda da anında bilgilendirileceksiniz. Randevuların alınma sürecinden belgelerin iletilmesine kadar tüm detaylar yol haritası şeklinde sunulacaktır. Randevunuzda gün ve saati değiştirmek isterseniz yeniden yetkililer ile iletişim kurmanız yeterlidir.

Almanya Oturum İzni Başvurusu

Almanya oturum izni sürecini, olabildiğince kolaylaştırmak ve doğru vize türüyle seyahat etmek için, danışmanlarımız ile iletişime geçerek, vize başvuru ve oturum izni süreçlerinizi başlatabilirsiniz.

Almanya oturum izni başvurusu, yabancılar şubesine yapılır. Amacına yönelik olarak alınabilir. İş için, eğitim için, evlilik sebebiyle, akraba ziyareti gibi nedenlerle alınabilir. Oturum izni başvurusu için, Yabancılar Şubesi’nden randevu alınır.

D tipi uzun süreli vize başvurularında; Yabancılar Şubesi yanında Federal Çalışma Ajansı da başvuru sürecinin içindedir. Bu yüzden işlemleri süresi çoğu zaman daha da uzayabilir.

Almanya Oturma İzni Kaç Günde Çıkar?

Almanya oturma izni kaç günde çıkar; başvurular ortalama 3 ay ile 6 ay arasında değişen bir sürede çıkar. Bunun sebebi yoğunlukların olması, inceleme sürecinin uzun sürmesi, kurumlar tarafından ek belgelerin istenmesi olabilir.

Almanya Süresiz Oturum İzni Şartları

Almanya süresiz oturum izni şartları yerine getirildiğinde, aynı zamanda çalışma izninizi de kazanmış olursunuz.

  • Başvuru sahibi, en az 5 yıllık oturum izni almış olmalıdır.
  • Hem kendinin hem de ailesinin geçimini sağlayacak durumda olunmalıdır.
  • Almanca dili A2 seviyesinde konuşuluyor olmalı ve bu konuda yeterlilik sertifikası alınmış olmalıdır.
  • İçinde olmalıdır.
  • Başvuru sahibinin, çalışma izni olmalıdır.
  • Ailesini ve kendisini barındıracak bir dairenin olması gerekir.
  • Uyum kursu, başarıyla geçilmelidir.
  • Sabıka kaydı bulunmamalıdır.

Süresiz oturum izni almak; mülteciler, nitelikli çalışan ve araştırmacılar, serbest çalışanlar, devlet memurları, AB mavi kart sahipleri, Alman vatandaşı olan kişilerin aileleri, süresiz oturma izni olan yabancı eşleri, Alman olmayan ebeveynlerin çocukları için çok daha kolay bir süreçtir.

Almanya Oturum İzni Gerekli Evraklar

Almanya oturum izni; ülke ekonomisine katkısı bulunan, serbest mesleği olan, sanatçılar, bilim adamları, nitelikli iç gücüne sahip kişilere verilir. Aynı zamanda AB sınırları dahilinde çalışma iznine, yaşama ve yerleşim iznine hak kazanılır.

Almanya oturum izni gerekli evraklar; standart vize belgelerinin yanında, oturum izni amacına göre değişen belgelere sahiptir. Standart belgeler arasında; pasaport, biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, banka hesap dökümü, maaş bordrosu, ikametgah belgesi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi evraklar hazırlanır.

Öğrenciler içen özgeçmiş ve motivasyon yazısı, dil bilgisi yeterlilik sertifikası, öğrenci tarafından ıslak imzalı ikamet belgesi, başvuru formu gerekir. Çalışanlar için; yabancı okuldan alınmış yüksek öğretim diploması ve mesleki eğitimin yurtdışında tamamlanmış olması durumunda, mesleki belgeler istenir.

5/5 - (2 votes)

Alakalı İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir